Łukasz Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 no cóż, po użyciu chemii przenzaczonej do mycia silnika całe WD40 wypłynie na raz-dwa. w jakieś 5 sekund nie będzie żadnego zabezpieczenia. Więc pytanie jaki sens ma jego wcześniejsze użycie ? Dlatego m.in. nie widzę racjonalnego powodu do jego zastosowania.
Thomas Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 najlepszy sposób to dbać o czystość systematycznie,a w tedy nie ma problemu najlepszym sposobem zabezpieczenia przed wilgocią to jest zafoliować WD-40 nie jest dobrym pomysłem ... w elektronikę lepiej użyć już jak coś środków do połączeń elektrycznych ,np. Isol julian, ręcznie też można czyścić ... tak jak mówiłeś pędzelek i jazda,a następnie można zetrzeć ... da radę u mnie daje i nie wcieram brudu, bo nie używam tylko szmatki ale różnego rodzaju pędzli i APC szczególnie do bloku silnika
lipa Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Ja bym mył na lekko ciepłym silniku, a później dokładnie wszystko przedmuchał sprężonym powietrzem...
Maru 123 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 u mnie to wygląda tak: [ Dodano: 19 Luty 2010, 09:15 ]
Mike Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ja uzywam chyba najbardziej nudsza opcje: Wlaczam silnik Meguairs Super Degreaser, wszedzie psikam, uzywac pedzle lub szotke i wszytko wycieram Splukam wszytko woda Wylacam silnik i szybko wycieram najbrudniejsze elementy, jezcze raz woda Wlaczam silnik i czekam az wszytko sie wysnie Jezeli wszytko suche i mocno psikam Meguirs Hyper Dressing, 5:1 zamykam maske, thats it, thats all it takes
Vein Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A ja mam pytanie odnośnie mat wygłuszających, które są pod maską i na ścianie grodziowej. Czyj najlepiej je czyścić i czy znacie jakieś specyfiki, które przywrócą im czarny kolor i zapobiegną blaknięciu od temperatury?
mutra Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 U mnie po potraktowaniu tym samym środkiem co silnik wygląda to bardzo porządnie.
julian Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 Vein, APC, roztwór piany, whatever, byle by było mocne, spryskujesz, szczotkujesz, zostawiasz na kilka chwil, wypłukujesz pod ciśnieniem i po sprawie.
Tomasz KRK Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 czy znacie jakieś specyfiki, które przywrócą im czarny kolor Autosmart Midnight Spray
Vein Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2010 julian, właśnie chodzi o to, że te maty są czyste, tylko poszarzałe, więc APC nie ma co marnować Spróbuję dressingiem do silnika i zobaczę jaki będzie efekt.
Camel- Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Panowie a ja mam takie pytanie. Po jakimś czasie silnik się brudzi. Rozumiem, że traktujecie go standardowo jak np. oponki. Ubrudzą się/stracą kolor/blask, to myjemy i nakładamy dressing na nowo. Tak? Mimo osłon pod silnikiem i dość szczelnego przodu po dwóch tygodniach (zwłaszcza teraz na jesień) silnik w chwile będzie brudny.
Maru 123 Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Camel-, zależy jak się jeździ. ja w deszczu zawsze utrzymuję większą odległość za autem poprzedzającym i już
m1chal Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 chce zakupic z Carvaleta preparat do mycia silnikow... oraz lakier do silnikow... ten do mycia silnikow bez problemu na wszystkie plastiki itd? nic sie złego nie stanie? oraz jak używać tego lakieru do silników? nalać do opryskiwacza, spryskać i tyle?
Poirot Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Umyte dosyć szybko z użyciem Koncentratu do silników i przesmarowane Super Cockpit Połysk od CAR Valet. Dodatkowo otwieram maskę a tam pachnie
Radziu Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ile trzeba poczekać po pryśnięciu APC zanim będę pędzlować?
krzysztof Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Poirot jaki koncentrat do silnika użyłeś??? bo ja szukam silnej chemii żeby tylko popryskać bez pędzlowania spłukać woda i gotowe
Poirot Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Obydwa użyte środki tej samej firmy czyli CAR Valet. Silnik nie jest jeszcze idealny. Nic nie poradziło sobie z umyciem skrzyni biegów, jest oklejona gęstym olejem+brud. Będę musiał użyć benzyny albo rozpuszczalnika na pierwszy etap.
jorgus Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 do mocno zabrudzonej skrzyni użyj płynu do czyszczenia tarcz hamulcowych, jak użyłem firmy wurth i rewelacja pięknie schodzi syfek
paull Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 W nowym samochodzie nieodważyłbym się myć komory silnika, chociaż jak ma się wprawe i dobre APC
vhs Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Powiedzcie mi co powinienem zakryć aby umyć silnik :
yukon Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 hsv elektronikę było na forum, nie czytasz! podstawa to alternator, aku, przekaźniki, abs, ogólnie to co jest otwarte...
vhs Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 hsv elektronikę było na forum, nie czytasz! podstawa to alternator, aku, przekaźniki, abs, ogólnie to co jest otwarte... Czytam Ale się nie orientuje, tym bardziej że pod maską wszystko wygląda prawie identycznie
majkelradom Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 hsv, No nie mów że pomylisz alternator z rozrusznikiem czy pompą wspomagania, dla pewności jednak przykryj wszystko
vhs Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 hsv, No nie mów że pomylisz alternator z rozrusznikiem czy pompą wspomagania, dla pewności jednak przykryj wszystko Alternator to wiem jak wygląda
krzysztof Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 ja przykrywam tylko alternator i komputer albo bezpieczniki jak są pod maską , bo w większości są w środku
Rekomendowane odpowiedzi