Skocz do zawartości

Oficjalny DemoCar TONSIL (Fiat Coupe 20V Turbo)

Rekomendowane odpowiedzi

przepraszam wszystkich za zejście z tematu, bo to nie forum o technice..

moim skromnym zdaniem bardziej stosowne byłoby przepraszanie za awanturniczy i zarozumiały ton Twoich wypowiedzi. nie widzę powodu, żeby opieprzać kogoś za stan jego wiedzy motoryzacyjnej, rżnąc skamuflowanego speca w temacie. może inni się jarają takimi gadkami na forach, mnie to raczej zarazem dziwi jak i drażni.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

moim skromnym zdaniem bardziej stosowne byłoby przepraszanie za awanturniczy i zarozumiały ton Twoich wypowiedzi. nie widzę powodu, żeby opieprzać kogoś za stan jego wiedzy motoryzacyjnej, rżnąc skamuflowanego speca w temacie. może inni się jarają takimi gadkami na forach, mnie to raczej zarazem dziwi jak i drażni.

może przeczytaj jeszcze raz od początku temat..

bo to raczej nie ja zwymyślałem kogoś wytykając brak wiedzy..

ale widać punkt widzenia może być różny..

Panowie spokój :) jest sobota wieczór.

Idźcie na piwo, albo umyć szyby w furach.

Wytykanie braku wiedzy może przynieść pozytywny efekt, a nazywanie kogoś głupkiem to już zupełnie inna sprawa.

Zachwujmy się tak jak powinno być, bo Łukasz nas zbanuje.

Żeby nie było totalnego offtopa :)

Bardzo ładna furka i ciekawy lakier :roll:

ale wycinanie z posta prawdziwych informacji to chyba ciut za wiele.. :idea:

Post powinien zostać całkowicie usunięty, bo był niestosowny.

A jak już tak się czepiasz to proszę bardzo - przywróciłem jedno zdanie, które było dla Ciebie tak istotne.

Lukaszku20VT.. wydaje Ci się, że pozjadałeś wszystkie rozumy..

szkoda tylko, że to nie ja piszę bzdury..

Wyobraź sobie, że oba te auta miały identyczne kompy.. tak się złożyło,

że nawet podmieniałem kości z Lancii..

Twoje auto różni się od Plusa na pewno fotelami..

oprócz tego grillem.. i nie widzę podniesionej maski, bo Plus posiada rozpórkę i czerwoną pokrywę zaworów..

aha.. i szpera to wg moich wiadomości to 30%

P.S.

pozdr.

Szpera jest u mnie 35%. Pytałem o różnicę miedzy Plusem a moim gdyż mój to... właśnie wersja Plus :mrgreen: Grill srebrny miał LE i pewnie to Cię zmyliło. Fotele które widzisz na fotce są fotelami zastępczymi bo te ory. skórzane poszły do tapicera. Powracając do tematu 16VT- masz rację iż elektronika i część odprzętu podchodzą pod te dwa auta. Ale ja pisałem o użytych materiałach i wytrzymałości. Pod tym względem Lancia to skok milowy nad Fiatem. Podobny przykład jest z polskim Fiatem 126p a tym włoskim. Niby auto to samo a jednak...

Tak czy siak nie kłóćmy się bo na prawdę nie ma o co. PEACE.

Bardzo ładna furka i ciekawy lakier :roll:

Oj patrząc na niektóre auta w galerii to mocno wątpię czy mój lakier jest ładny :D Widać na nim koliste ryski. Jednak mam nadzieję że Kanar wraz z Julianem ogarną temat szybko i bezboleśnie.

Powracając do tematu 16VT- masz rację iż elektronika i część odprzętu podchodzą pod te dwa auta. Ale ja pisałem o użytych materiałach i wytrzymałości. Pod tym względem Lancia to skok milowy nad Fiatem. Podobny przykład jest z polskim Fiatem 126p a tym włoskim. Niby auto to samo a jednak...

no niestety nie masz racji..

pisałem to w wyedytowanym przez administrację poście,

2.0 16v Turbo jest tym samym silnikiem w Lanciach Delta, Thema, Kappa i Fiacie Coupe..

ale tak jak napisałeś PEACE..

poza tym co do wyglądu.. jak to mówią, ważne żeby się Tobie podobało.. :good:

pozdr

Przepraszam bo nie rozumiem,do czlowieka o pseudo JULIAN dlaczego ty sie zawsze wcinasz z tymi twoimi docinkami,no maja jakis problem,to niech jeden przekona drugiego,po co te twoje komentarze jak bardzo cie to denerwuje.Mnie ty wkurzasz ale ci tego nie wytykam,cokolwiek chce poczytac wszedzie TY ,do mnie tez miales jakis problem,wcinasz sie zawsze do dyskusji i zgrywasz wielkiego wazniaka.

Hondas po co te nerwy. Jeśli ktoś ma coś (mądrego oczywiście :-] ) do powiedzenia na forum to chyba nie ma ograniczeń. Co do tych wcinek Juliana to ja też chcę coś poczytac a nie dwie strony sporu o silniku w fiacie (zreszta bardzo fajne auto) także bardzo dobrze że ktoś starał się uspokoic sytuację. Teraz pewnie rozpocznie się dyskusja na dwie strony kto kogo denerwuje, kto ma racje, po co sie wcinam. Są osobne działy i myśle że tam można takie tematy poruszac. POZDRO

• 2 miesiące temu...

Nie no Was chyba totalnie teraz usunięty wulgaryzm.... To jest dokładnie ten sam silnik, zdjęcie zrobione telefonem Nokia E50 przed zimą, po śnie zimowym auto zostało wystawione z garażu i doprowadzone do takiego staniu jak widać. Proszę zwrócić uwagę na lewy kielich- na jednym zdjęciu i drugim nie ma zaślepki. Do dziś jej nie dokupiłem. Gadżety które widać na zdjęciach po detailingu są uzupełnione w trakcie zimowego postoju. Trochę powagi panowia...

[ Dodano: 5 Maj 2010, 22:39 ]

Evo, wierz lub nie ale:

1) Wstępne mycie silnika przy użyciu Karchera oraz pianki Tenzi.

2) Szczotkowanie zakamarków przy użyciu szczotki Vikan oraz wody z szamponem Sonax.

3) Suszenie i usunięcie wody kompresorem.

4) Nabłyszczanie elementów metalowych woskiem Autoland w spray'u.

5) Nabłyszczanie i konserwacja elementów gumowych atomizerem Autoland do gumy.

Także środki tylko i wyłącznie budżetowe dostępne wszędzie i dla każdego. Żadnego Plaka i innych tego typu druciarstw które stwarzają tylko pozory czystego silnika.