mario704 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 rustin, pro detailer nie radzi sobie z waterspotami...to chyba nie potrafisz go używać albo masz meeega twardą wodę.U mnie działa perfekt i po bezdotyku i po 2 wiadrach porter_sc, nie lubi gorącej powierzchni.Momentalnie zasycha i trzeba mocno machać ręką żeby znikły chmury.Nie masz drzew nigdzie żeby na 30 min auto postawić do cienia?
porter_sc Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 W mieście nie ma źle bo się idzie schować jeszcze ale ostatnio przeważnie myje poza miastem a tam gdzie na spokojnie latam ze "szlauchem" jest puki co typowa patelnia ;-) dlatego przeważnie nakładam sobie masełko i jest gitara. Ale powoli rozglądam się za jakimś szybkim QD z możliwością pracy na słońcu właśnie ;-)) .
rustin Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 rustin, pro detailer nie radzi sobie z waterspotami...to chyba nie potrafisz go używać albo masz meeega twardą wodę.U mnie działa perfekt i po bezdotyku i po 2 wiadrachporter_sc, nie lubi gorącej powierzchni.Momentalnie zasycha i trzeba mocno machać ręką żeby znikły chmury.Nie masz drzew nigdzie żeby na 30 min auto postawić do cienia? To jak go używać? Jaki masz kolor lakieru auta?
mario704 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Czarny.Normalnie jak Qd.Psikasz,rozprowadzasz i polerujesz
rustin Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Mozesz nagrać filmik jak masz waterspota zaschnietego i jak schodzi po tym qd? Bo nie wierze
maciek-drummer Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Może to problem z wodą. Ja kiedyś miałem taką sytuację, że po opłukaniu na bezdotyku na BP nie mogłem sobie poradzić z waterspotami QD Finale. Był to jednak jednorazowy przypadek
kamilgt Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 rustin, nie myj na słońcu, zainwestuj niecałe 100zł w filtr zmiękczający wodę albo kup Gyeon Water Spot, najpierw nim usuń water spoty a potem normalnym QD przeleć furę
mario704 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2015 rustin, viewtopic.php?f=12&t=1763&p=568315#p568315 nie będę tu śmiecił
marszo Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Fajne to, to coś jest Zapach na duży plus- moja Ex miała podobny zapach perfum W moim zestawieniu QD jest na podium zaraz za Reloadem i Finale. Za zapach jest no.1- woziłbym go odkręconego w środku
polak200 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Czy ktoś ma jakieś wrażenia po porównaniu z PB QD+? Oba należą do qd z carnaubą... Jeśli nikt nie próbował, to ja raz dwa nabędę SG i zrobimy próbkę na czarnym...
cannonn Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 To ja się wypowiem jako laik (SG to mój drugi QD po BSD) i napiszę jakie były moje odczucia podczas pracy z tym środkiem. -SUPER zapach -usuwa waterspoty -trochę trzeba się przyłożyć do polerowania (u mnie pomocna była druga MF) -wydaje mi się że lekko przyciemnia lakier i możliwe, że ukrywa mikroryski -fajnie odświeża uszczelki i plastiki przy szybach -super śliski lakier po skończonej robocie Niżej fotki, lakier jeszcze bez korekty, strzelane telefonem.
IceMan53 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2015 Ja również ostatnio zakupiłem ten quick detailer. Jedyne do czego mogę sie przyczepić to atomizer który cieknie po ściśnięciu opakowania oraz trochę gorzej się go poleruje ale oprócz tego same zalety, zapach świetny, zabezpieczenie będę testował na dniach ponieważ wczoraj go zaaplikowałem. Nałożyłem go także na zmęczony lakier polo i wydaje mi się, że nie dość ze fajnie przyciemnia to także wypełnia niedoskonałości jestem pod wrażeniem i jeszcze za takie pieniądze Dobra robota Shiny Garage
ShinyGarage Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2015 IceMan53, nowe, wysokiej jakości atomizery już do nas jadą
mario704 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Dziś na całe auto wpadł SG Morning dew Mała reklama na tylnej boczniej szybie
AST_KRK Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Ja jednak zawiodłem się na tym produkcie, mam ciemny lakier i już kilka razy spłatał mi figla, jak od razu nie wypoleruje drugą ściereczką to zostają plamy. Z innymi QD nie było takiego problemu, a i słońca muszę unikać jak ognia, zasycha i nic go nie chce ruszyć. Tak samo było z plastikami, jak siadła mgiełka to albo czyścić albo przesmarować wszystkie, bo inaczej pełno małych plamek. Atomizer bardziej leje jak rozpyla, musiałem przelać do innego opakowania, ale to może tylko wadliwa partia. Na plus zapach i jak się go już dopoleruje to ładnie ożywia lakier.
grzes12 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Ja jednak zawiodłem się na tym produkcie, mam ciemny lakier i już kilka razy spłatał mi figla, jak od razu nie wypoleruje drugą ściereczką to zostają plamy. Z innymi QD nie było takiego problemu, a i słońca muszę unikać jak ognia, zasycha i nic go nie chce ruszyć. dlatego właśnie póki co zrezygnowałem z SG Morning Dew bo zbyt dużo podobnych opinii słyszałem
jbiz Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Zacytuję Produkt wymaga odrobinę więcej pracy przy aplikacji większej ilości, trzeba go wyczuć, ale jak już uda się Wam dobrać odpowiednią ilość produktu na dany element, rekompensuje ją efektami. Więc może to kwestia aplikującego?
cannonn Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Dziwne rzeczy. Ja pracowałem zarówno w słońcu jak i w cieniu, wystarczy mieć ze sobą 2 mikrofibry - jedna na mokro, druga na sucho i wycierając wszystko na bieżąco, ani się nie zmęczymy, ani nie zostawimy żadnych plam.
zegarek Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Ja jednak zawiodłem się na tym produkcie, mam ciemny lakier i już kilka razy spłatał mi figla, jak od razu nie wypoleruje drugą ściereczką to zostają plamy. Z innymi QD nie było takiego problemu, a i słońca muszę unikać jak ognia, zasycha i nic go nie chce ruszyć. dlatego właśnie póki co zrezygnowałem z SG Morning Dew bo zbyt dużo podobnych opinii słyszałem Trochę musicie inaczej podejść do tematu, bo np. dla mnie jako osoby, która przetestowała wiele produktów, ciężko uznać to za wady QD. Rozumiem, że się zawiedliście, ale to znaczy, że szukacie innego typu QD. Morning Dew jest gęsty, bo ma w sobie pewnie dużo jakiegoś wosku. Dzięki temu bardzo mocno przyciemnia lakier i maskuje ryski, a do tego kropelkuje niczego sobie jak na QD. Do tego dobrą praktyką jest używanie dwóch mikrofibr przy aplikacji QD. Jedną się rozprowadza produkt, a drugą poleruje. Dzięki temu zawsze wytrzesz bez smug i produktu mniej schodzi. Tak samo jak w przypadku mycia szyb. Aplikację na słońcu rzadko co znosi dobrze.
powalla Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 wystarczy mieć ze sobą 2 mikrofibry - jedna na mokro, druga na sucho Piszesz o QUICK detailerze, czyli 2 mf , docieranie , zabawa itd ? Czyli to jak na QUICK nie teges raczej nie SG MD to taki raczej quick wax light , a light żeby nie robić konkurencji bratniemu SG BEADS SPRAY WAX'owi Jak dla mnie QD ma polegać na "psiknij i wytrzyj" i dobrze ,że większość tradycyjnych* QD tak działa *np. AF finale lub AW Qed QUICK > szybko
drufi Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 nnonn"]wystarczy mieć ze sobą 2 mikrofibry - jedna na mokro, druga na sucho Piszesz o QUICK detailerze, czyli 2 mf , docieranie , zabawa itd ? Czyli to jak na QUICK nie teges raczej nie SG MD to taki raczej quick wax light , a light żeby nie robić konkurencji bratniemu SG BEADS SPRAY WAX'owi Jak dla mnie QD ma polegać na "psiknij i wytrzyj" i dobrze ,że większość tradycyjnych* QD tak działa *np. AF finale lub AW Qed QUICK > szybko Nie żebym się czepiał Ale ja tu nie widzę QUICK. Morning Dew robi lepszą robotę niż Beads Spray Wax i jest dużo lepszy w aplikacji
Przemcio Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Czyli to produkt typu Detailer Nie quick detailer ani nie wosk w sprayu. Tak po środku I wszystko jasne
powalla Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 aaaa zwracam honor SG ! Nie ma QUICK , to nie mam argumentów
grzes12 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Co do słowa Quick, informacja ze strony producenta Morning Dew Quick Detailer to owoc prawie sześciu miesięcy testów i ciężkiej pracy naszego zespołu, udało nam się przygotować preparat który spełni oczekiwania najbardziej wymagających użytkowników. Morning Dew to nie tylko quick detailer, czyli produkt do szybkiego odświeżenia lakieru, usuwający ślady po twardej wodzie czy lekkie zabrudzenia, to najbardziej zaawansowany detailer, który sprawi że lakier samochodu nabierze śliskości i niesamowitej głębi koloru dzięki specjalnej kombinacji polimerów i wosków. Te same składniki zapewnią świetne właściwości hydrofobowe i zabezpieczenie na poziomie 2 miesięcy.
Rekomendowane odpowiedzi