barto125 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Hej, chcę zacząć przygodę z korektą lakieru, czy taki zestaw będzie dobry na początek? https://allegro.pl/menzerna-zestaw-do-pelnej-korekty-wosk-pady-hml-i7686589537.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Może od typu maszyny zacznij zanim wszystko inne kupisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barto125 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Mam rotacyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Weż sobie Kocha pasty. H8.02 do cięcia i M2.01 do finishu. Gąbki np z NAT/Royal Pads/Super Shine - twardą, średnią i miękką + one step na przykład. To tak najogólniej. Konkretniej to trudno powiedzieć bo nie wiadomo co chcesz robić ? Kilka aut, kilkanaście, jedno ? W jakim stanie lakier ? Jaki lakier - twardy, miękki ? Możliwości jest naprawdę dużo. Odpowiednie kombinacje padów i pasty na jednym lakierze dadzą dobry wynik a inne mizerny i trzeba szukać innego środka na bieżąco. Masz multum tematów na forum. Czytaj, wyciągaj wnioski. Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie czy A+B będzie dobre do C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barto125 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Dzięki za odpowiedź. Póki co jedno auto - SAAB 9-3 lakier dosyć zjechany. Poczytałem o pastach Kocha i rzeczywiście wydają się lepsze w pracy niż Menzerna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Możesz też kupić CarPro ClearCut and 3D Nano. To mocno tnące pasty zostawiające ładny finish. Przy odrobinie szczęścia zrobisz nimi fajnego one-stepa wycinającego naprawdę sporo rys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barto125 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Poczytałem, pooglądałem filmiki na youtube i jednak bardziej Koch mi podszedł. Dzięki jeszcze raz za pomoc, mam nadzieję że niedługo będę mógł pochwalić się efektami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi