CrisAGC Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 Ale i tak drzwi będą dalej niedomyte, jeśli brudu nie "ruszysz" ręcznie rękawicą, czy gąbką. Cudów się nie spodziewaj.
Neo Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Siemanko, rzadko się udzielam bo czas życia nagli, ale dostałem coś fajnego i uważam ze warto o tym wspomnieć, tym bardziej że sporo osób na to czeka. Załapałem się na tester piany kolorowej od Shiny Garage, otrzymałem próbkę niebieskiej wersji. Nie jestem profesjonalista wiec opisze po krótce swoje wrażenia. Do tej pory korzystałem z piany fruit, a wcześniej z Tenzi Car Max. Tenzi max car niestety ale porażka, dlatego wybrałem na następna piane SG. Korzystam z planownicy ręcznej Mesto z 3 filcami. Do pianownicy wlałem ok 1L wody i 40 ml koncentratu. Roztwór był naprawdę bardzo ciemno niebieski, i już przy wlewaniu do pianownicy unosił się typowo "męski" zapach. Ważne żeby nie ubrudzić sobie odzieży przy wlewaniu koncentratu. Pianowanie przyjemne, piana gęsta tak samo jak Fruit Foam, ale zapach znacznie intensywniejszy i w sumie dość dobrze trafił w moje gusta. Kolor piany jaskrawo niebieski, efekciarko w 100% ( jakość zdjęć niestety słaba i nie oddaje tej barwy) Domywanie jak na neutralną piane na nienawoskowanym aucie bardzo dobrze. Opianowałem pół auta, a pól pozostawiłem nieruszone tak aby spłukać tą połowę samą wodą pod cisnieniem. To chyba jest najbardziej miarodajne. Poniżej fotki: Przed aplikacją: Po aplikacji Po spłukaniu piany. Po spłukaniu wodą strony nie opianowanej. Podsumowując, z niecierpliwością czekam na tą pianę, bo zapach i właściwości myjące są dobre, piana sama w sobie efekciarska a to również jej zaleta.
Rybicki Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ciekawie to wygląda. Czyżby zanosiło się na skuteczniejszą wersje FSF? Neutralna?
gprzesniak Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Hmm, dzieje się w kwestii pian. ADBL , wcześniej good stuff i rewelacja od TTS. Widać że po cichu szykuje się odpowiedź od SG. Dla nas tylko lepiej...
Tommy Lee Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 [ref=#ff3366]Neo[/ref], a sprawdzałeś czy ta piana nie zostawia po sobie kolorowych zaciekow np we wnekach tam gdzie się jej dobrze nie wyplucze? Podobne problemy występowały w znacznie droższych pianach wiec radziłbym to sprawdzić.
Neo Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 [ref]Tommy Lee[/ref], szczerze mówiąc wycieram wnęki zawsze w aucie po myciu, zwałszcza że teraz duze ryzyko przymarznięcia drzwi . Inna sprawa ,że na chwile obecną nie jest gorąco, więc tez piana nie zasycha na aucie tak szybko.
indoman Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2016 Na dworze aż 2+ wiec postanowilem dać troche przyjemności mojemy Hyundaiowi. Sg FSF 100ml 1l wody, na aucie wosk 476 Myjka Boscha ogólnie piane robi fajną ale strumień wody dość wąski co utrudnia życie. Po opłukaniu Ciężki brud zszedł bez problemu.
ShinyGarage Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Dziękujemy za zdjęcia i krótką relację
Lukasz-odkrywca Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Jak tam piana pink i blue, używał ktoś? Czy ta piana serio ma lepsze właściwości myjące od np. poczciwej SG fruit snow foam ?
samwdomu Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 dopiero czekam na paczkę z obiema wersjami ale rzeczywiście mało opinii o tych pianach mimo że już od dłuższego czasu na rynku
Lukasz-odkrywca Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Mnie w tej nowej pianie głównie interesuje domywanie i czy przy pozostawieniu jej na lakierze nie przysycha. Druga sprawa to już raczej błahostka,ale zależy mi na fajnym zapachu a zaczyna się robić ciepło więc ktoś na pewno będzie testować. W jednym ze sklepów internetowych znalazłem inną kolorową pianę Fireball i jeśli ma ktoś możliwości to też proszę o porównanie .
samwdomu Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 W poniedziałek będę testował to zdam relację
Lukasz-odkrywca Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 No to czekamy z niecierpliwością .
samwdomu Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2017 Tak jak mówiłem, test wykonałem. Do testu użyłem różowej piany. Koncentrat miał bardzo mocny kolor Piana miała co robić ponieważ ostatnio troszkę padało Piana na aucie wygląda tak: i chyba nie lubi się z kwasem do felg po pięciu minutach nadal piany było sporo Zdjęć po spłukaniu nie mam, ponieważ później myłem ręcznie ale woda w wiadrze była prawie czysta. Wosku też nie widać żeby podjadała Ogólnie piana całkiem fajna, zapach było czuć nawet przy niskiej temperaturze. Według producenta domywanie powinno być lepsze od Fruit Snow Foam ale z moich obserwacji wynika że jest na porównywalnym poziomie, tylko koncentratu trzeba lać 2x więcej niż w standardowej wersji.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 Dzięki za pokazanie jak to wygląda . Wg mnie na + za efekt a ze stężeniem warto pokombinować
kita33 Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2017 Czy ktoś ma porównanie do nowej piany SG http://autonablask.pl/produkt/shiny-gar ... ral-ph-1l/
Rekomendowane odpowiedzi