Justyna Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 albo troszkę twardszy od tri colore aplikator ValetPRO Ergo Polishing Applicator . Mnie się lepiej nim pracowało.
Kaskader Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 oooo ten od valetPRO wyglada nawet nawet. Zdecyduje sie na niego dziekuje
Fitte Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Sonus Paintwork Cleanser 246ml vs. Dodo Juice Lime Prime Pre-Wax Cleanser 100ml Czytałem, że wielu ludzi chwali Sonusa natomiast Dodo Juice jest bardziej popularny Co da lepsze efekty? Wosk Natty's Blue
Toster Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Fitte, Jeżeli pod Natty's to zdecydowanie Dodo Juice.
mario704 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Panowie mam pewien problem z tylnymi szybami .Otóż jak zaparują od środka widać na nich odbite przyssawki z prawdopodobnie przeciwsłoneczników które ktoś kiedyś miał założone.Myłem szyby płynem do szyb i polerowałem ręcznie AG Car glass polish i nic-dalej problem pozostał.Czym można to usunąć? bo mnie trafia jak to widzę
Eidos71 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 mario704 - kiedyś znajomy powiedział mi, że do usunięcia z szyby śladów, które nie schodzą przy zwykłym myciu, należy te miejsca posmarować olejem (chyba lnianym), pozostawić na 0,5-1 godzinę, a potem umyć szybę w zwykły sposób. To podobno jakiś "babciny" sposób - nigdy go nie próbowałem, bo nie miałem takiej potrzeby. Nie wiem, jak przedstawia się sprawa z szybą w Twoim aucie - czy jest to zwykłe szkło, czy też pokrywane od wewnątrz jakąś substancją (tak, jak np. przednie szyby w VW).
mario704 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 A może ipa lub glinką spróbować? Bo z tym olejem to chyba nie da rady skoro CGP tego nie usunął
mario704 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Pfff a czytasz to forum? 1 post i od razu na kolana powala
Toster Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 dymian, Na dobry początek polecam viewtopic.php?f=11&t=671 Odpowiadając na Twoje pytanie - Po każdym wypracowaniu do końca lecisz IPĄ do czysta i sprawdzasz postępy w pracy.
mario704 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 I dalej ten temat viewtopic.php?f=11&t=15035
boly07 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Jaki wosk do nakładania ręcznego polecacie do takiego koloru auta ? (jestem początkujący )
Eidos71 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 boly07 - chodzi Ci o wosk koloryzujący ? Nie znajdziesz takich wśród produktów, stosowanych przez forumowiczów. Każdy wosk jest dobry - poczytaj temat "Woskowanie auta" i ogólnie powiązane tematy. Jeżeli jesteś początkującym detailerem, staraj się nabywać wiedzę, a nie "lecieć" na skróty... Na skróty (aby nie czytać forum), możesz zakupić kilka wosków i samemu je przetestować.
boly07 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Nie chodzi mi o wosk koloryzujacy po prostu kompletuje zestaw na start;-)
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 boly07, viewforum.php?f=38
jozek726 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Witam Panowie coś do czyszczenia chromu ? Musze wyczyścić zakopcone tłumiki co polecicie ?
mar79 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2015 MOTHERS MAG & ALUMINIUM POLISH
januszek1994 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witajcie Koledzy, pomożcie mi troche. Kupilem pianownice pa i aktywne piane k2 snow foam (raczej drugi raz jej nie kupie) Cleaner magurais i wosk i gąbka tez magurisa. Powiedzcie mi. Po umyciu do sucha wytrzec auto i cleaner rozprowadzić aplikatorem? Jezeli tak to mniej wiecej jaką warstwę(ciemny mam lakier wiec ma być widac delikatna mgiełkę czy smugę??) Ile mam czekac zeby wytrzec to microfibra? I pozniej po jakim czasie wosk z megsa? I mniej wiecej ile wosku? Na ile 450ml powinno mi wystarczyc? Proszę o podpowiedzi, ponieważ dopiero laik ze mnie
Moderator krd Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 januszek1994, Clener nalezy wypracowac porzadnie, a nie rozprowadzac Najlatwiej pewnie dla Ciebie byloby robienie po jednym elemencie. Popracowac i wytrzec mikrofibra. Mozesz wycierac od razu. Wosku im mniej tym lepiej, o ile oczywiscie widac jakies smugi. Moze nawet na 20 razy Ci wystarczy
Vespa Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Chłopaki, ratujcie mi tyłek... Zaliczyłem dwie wtopy. Robiłem korektę przy Xarze Taty i "smyknęła" mi się maszyna na czarny plastik przy zderzaku. Akurat pracowałem na żółtym padzie i szybszych obrotach. Powstał duży bałagan. Przeleciałem to papierem wodnym 2000 ale niewiele pomogło. Zderzak nie był oklejony, gdyż to nie był element, na którym w danej chwili pracowałem, a robiłem elementami, nie etapami. Drugi problem to IPA... nie przypuszczałem, że może spowodować odbarwienie czarnych plastików na boku. Dressing Kocha do plastików pomógł ale nie wiem co będzie jak spłynie... I przy okazji zapytam jeszcze o glinkę. Jeżeli zostaje na lakierze i przykleja się, po czym trudno ją spolerować (pomaga bardzo mocne tarcie fibrą), to oznaka czego? Element, jak i sama glinka, zostały spryskane BSD. Dodam, że nie chodzi o efekt rozpadania się glinki, co przerabiałem gdy nie miałem BSD.
Fitte Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 I przy okazji zapytam jeszcze o glinkę. Jeżeli zostaje na lakierze i przykleja się, po czym trudno ją spolerować (pomaga bardzo mocne tarcie fibrą), to oznaka czego? Element, jak i sama glinka, zostały spryskane BSD. Dodam, że nie chodzi o efekt rozpadania się glinki, co przerabiałem gdy nie miałem BSD. Miałem identycznie i okazało się, że to wina za zimnej glinki. Była twarda, nie chciala sie ugniatać, stawała na lakierze i ciężko po nim 'chodzila'.
piotrekkk1985 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Ktorego Megsa polecacie na Poorboy's World Natty's Paste Wax. Zastanawiam sie nad Meguiar's Ultimate Quik Wax lub Meguiar's Gold Class Premium Quik Wax.
dawid.zu Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam, mam taki zwyczaj ze po każdym myciu przecieram szyby z zewnątrz płynem do szyb z megsa (1:8), SG lub Mainz bri. Czy któryś z nich usunie mi wycieraczkę rein x? Pozdrawiam
dawid.zu Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Czyli Rain X najszybciej usunie AG CGP?
Rekomendowane odpowiedzi