kamilgt Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Sitri, milan00, viewtopic.php?f=11&t=540&start=1995 tylko nie zadawajcie tam tego samego pytania a poczytajcie
eMeM Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Na jakich obrotach wypracowujecie AIO?
dunga Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 eMeM, na takich jak producent zaleca
detailercar Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Potrzebuje małą pomoc. Auto zostało oblane farbą czym można usunąć ją z plastikowych elementów,lakieru? Niewiem ile już farba leży na aucie. Oto zdjęcia:
Eidos71 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 detailercar - spróbuj ustalić, co to za farba. Farba farbie nierówna i można próbować różnych metod - lepiej wiedzieć, z czym mamy do czynienia, aby od razu próbować właściwej metody (lub od razu się poddać).
rryba Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Czy oplaca sie kupic srp do wykonczenia pracy po UC na miekkim lakierze hondy do pracy recznej ? Wypelni troche pozostale rysy czy ? -- 16 kwietnia 2015, 13:19 -- Czy oplaca sie kupic srp do wykonczenia pracy po UC na miekkim lakierze hondy do pracy recznej ? Wypelni troche pozostale rysy czy ?
grzes12 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 w jakiej proporcji najlepiej stosować IPA z wodą przed nałożeniem powłoki na lakier?
pawelpp Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Oj było już na forum wiele razy: 1:1 Działka IPY:działka wody
Arkadio_Gdansk Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 I ja zapytam cleaner vp achilles nakladac aplikatorem gabkowym czy fibra oraz czy nakladajac zataczac kolka czy lepiec w jednej plaszczyznie? Na koncu oczywiscie docieranie fibra. Czy nakladac na suchy myty lakier czy moze na mokry/ wilgotny?
kandy Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Arkadio_Gdansk, wg mnie to już jest szczyt braku poszanowania czasu innych. Zobacz sobie na stronę sklepu gdzie kupowałeś lub na opakowanie i będziesz wszystko wiedział
Vespa Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Który dressing do opon wytrzyma kilka spłukań na bezdotykowej? Wszystko jedno czy się świeci, czy nie - guma ma być czarna, a nie szara, czy taka jaką pokazał KRD w dziale z testem Mainz Rhapsody. Tylko nie piszcie, że Brilliance, bo ten nie spełnia oczekiwań.
Marek__82 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jak dodać zdjęcie w dziale sprzedam?
cannonn Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Wchodzisz na jakiś hosting zdjęć, np. http://postimage.org/?lang=polish Wybierasz zdjęcia, zmieniasz rozmiar na 800x600, zaznaczasz bez ograniczeń i wyślij. Potem w temacie klikasz nad polem do pisania klawisz "Img" i wklejasz między znaczniki odnośnik bezpośredni. Wygląda to tak:
drufi Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Vespa, jak wszystko jedno czy się świeci czy nie, to jaki problem z brillance? To chyba był najtrudniejszy dressing do usunięcia z opony jaki miałem Dopiero Tenzi Truck sobie z nim poradził.
mateuszk Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ponawiam pytanie w jakim położeniu przechowujecie maszyny polerskie ? Zmartwiło mnie, że z mojego Kraussa DB się trochę ulało smaru po zimie jak leżał na boku.
piszczek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie, niestety mam mały problem. Muszę pilnie wypieścić jutro auto które mam w profilu. Niestety nie dojechały do mnie jeszcze pasty i pady którym mógłbym zrobić moje auto. Mam w swoim arsenale tylko politurę sonaxa i pad jakiś zwykły budżetowy firmy boll biały twardy i firmy APP pomarańczowy uniwersalny. I na to wszystko rotacyjna polerka Lare epl52. Działać czy lepiej nie? Dodam że lakier jest akrylowy. Muszę to zrobić jutro. Nie mogę czekać na dostawę.
fipa Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 piszczek, masz dwa auta w profilu. Nie możesz pożyczyć od kogoś miękkiego pada? Nie wierzę, że jakiś lakiernik czy myjnia w okolicy nie będzie miała czegoś. Może kupisz bez oczekiwania na dostawę.
Mainz Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Który dressing do opon wytrzyma kilka spłukań na bezdotykowej? Wszystko jedno czy się świeci, czy nie - guma ma być czarna, a nie szara, czy taka jaką pokazał KRD w dziale z testem Mainz Rhapsody. Tylko nie piszcie, że Brilliance, bo ten nie spełnia oczekiwań. Kilka płukań w ciągu 3 dni wytrzyma Ci każdy dressing klasy medium kilka płukań na dystansie 700km i miesiącu czasu myślę, że będzie ciężkie do osiągnięcia dla jakiegokolwiek związku chemicznego (tak aby opona była cały czas czarna) chyba, że będziesz poruszał się w hermetycznych warunkach.
Vespa Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 U mnie Brilliance daje jako takie efekty wizualne maksymalnie do tygodnia jeżdżenia po mieście, trochę deszczu, jedno mycie i już nie widzę żeby coś było na oponie. Więc jeśli Wasz dressing jest podobnie wytrzymały, to mnie nie zadowoli.
piszczek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 fipachodzi o Skodę. pożyczyć pewnie mogę. a czy kupić to nie wiem czy się uda. nie mam w okolicy sklepu który miałby coś porządnego. same budowlane sklepy. mógłbym to zrobić ręcznie ale nie będę miał tego efektu jakbym to robił maszynowo. swoją drogą. do jakich obrotów mogę kręcić maszynę?
Mainz Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 U mnie Brilliance daje jako takie efekty wizualne maksymalnie do tygodnia jeżdżenia po mieście, trochę deszczu, jedno mycie i już nie widzę żeby coś było na oponie. Więc jeśli Wasz dressing jest podobnie wytrzymały, to mnie nie zadowoli. Tu nie chodzi o nasz dressing, próbuję tylko przekazać, że raczej nie znajdziesz takiego środka aby wytrzymał miesiąc. Kwestia jaki przebieg, jakie warunki... Jeżeli chodzi stricte o Rhapsody to w temacie była mowa o miesiącu i 700km, co jest według mnie wynikiem bardzo dobrym, skąd ten tydzień ? rhapsody w normalnych warunkach oponę czarną będzie utrzymywał około 2-3 tygodnie. Myślę, że najlepiej przetestować samemu, tester kosztuje 14.99 zł.
fipa Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 do jakich obrotów mogę kręcić maszynę? Jeśli chodzi o skodę i masz tylko jeden dzień, nie masz materiałów i pytasz o to co cytuję, to może lepiej sobie odpuść, bo nie będziesz zadowolony z efektów. Nałóż jakąś politurę, oczyść auto ze smoły, nałóż dressingi na plastiki, opony, umyj szyby itd
GreQu Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Potrzebuję jakiegoś budżetowego sprayu itp. z efektem matu ( najtańszy ). Dziś szukałem w Tesco i nie znalazłem a chce na wycieraczki pod nogi a szkoda mi drogich preparatów na gumy, bo i tak kilka razy w tygodniu sprząta się samochód a lubię gdy wycieraczki dają efekt matowy. Wszystkie czernidła itd w Tesco które widziałem dają efekt nabłyszczający ...
KeepeR Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Panowie jak odratować takie chromy: Pacjent to Audi A8, próbowałem tnącą pastą maszynowo, Mothers Mag&Aluminium Polish, niestety bez poprawy jakieś pomysły ?
Rekomendowane odpowiedzi