Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

detailercar - spróbuj ustalić, co to za farba. Farba farbie nierówna i można próbować różnych metod - lepiej wiedzieć, z czym mamy do czynienia, aby od razu próbować właściwej metody (lub od razu się poddać).

Opublikowano

Czy oplaca sie kupic srp do wykonczenia pracy po UC na miekkim lakierze hondy do pracy recznej ? Wypelni troche pozostale rysy czy ?

-- 16 kwietnia 2015, 13:19 --

Czy oplaca sie kupic srp do wykonczenia pracy po UC na miekkim lakierze hondy do pracy recznej ? Wypelni troche pozostale rysy czy ?

Opublikowano

I ja zapytam cleaner vp achilles nakladac aplikatorem gabkowym czy fibra oraz czy nakladajac zataczac kolka czy lepiec w jednej plaszczyznie? Na koncu oczywiscie docieranie fibra. Czy nakladac na suchy myty lakier czy moze na mokry/ wilgotny?

Opublikowano

Arkadio_Gdansk, wg mnie to już jest szczyt braku poszanowania czasu innych. Zobacz sobie na stronę sklepu gdzie kupowałeś lub na opakowanie i będziesz wszystko wiedział

Opublikowano

Który dressing do opon wytrzyma kilka spłukań na bezdotykowej? Wszystko jedno czy się świeci, czy nie - guma ma być czarna, a nie szara, czy taka jaką pokazał KRD w dziale z testem Mainz Rhapsody. Tylko nie piszcie, że Brilliance, bo ten nie spełnia oczekiwań.

Opublikowano

Wchodzisz na jakiś hosting zdjęć, np. http://postimage.org/?lang=polish

Wybierasz zdjęcia, zmieniasz rozmiar na 800x600, zaznaczasz bez ograniczeń i wyślij.

Potem w temacie klikasz nad polem do pisania klawisz "Img" i wklejasz między znaczniki odnośnik bezpośredni.

Wygląda to tak: tutajlinkdozdjęcia

Opublikowano

Vespa, jak wszystko jedno czy się świeci czy nie, to jaki problem z brillance?

To chyba był najtrudniejszy dressing do usunięcia z opony jaki miałem :D Dopiero Tenzi Truck sobie z nim poradził.

Opublikowano

Ponawiam pytanie w jakim położeniu przechowujecie maszyny polerskie ? Zmartwiło mnie, że z mojego Kraussa DB się trochę ulało smaru po zimie jak leżał na boku.

Opublikowano

Panowie, niestety mam mały problem. Muszę pilnie wypieścić jutro auto które mam w profilu. Niestety nie dojechały do mnie jeszcze pasty i pady którym mógłbym zrobić moje auto. Mam w swoim arsenale tylko politurę sonaxa i pad jakiś zwykły budżetowy firmy boll biały twardy i firmy APP pomarańczowy uniwersalny. I na to wszystko rotacyjna polerka Lare epl52. Działać czy lepiej nie? Dodam że lakier jest akrylowy. Muszę to zrobić jutro. Nie mogę czekać na dostawę.

Opublikowano

piszczek, masz dwa auta w profilu. Nie możesz pożyczyć od kogoś miękkiego pada? Nie wierzę, że jakiś lakiernik czy myjnia w okolicy nie będzie miała czegoś. Może kupisz bez oczekiwania na dostawę.

Opublikowano
Który dressing do opon wytrzyma kilka spłukań na bezdotykowej? Wszystko jedno czy się świeci, czy nie - guma ma być czarna, a nie szara, czy taka jaką pokazał KRD w dziale z testem Mainz Rhapsody. Tylko nie piszcie, że Brilliance, bo ten nie spełnia oczekiwań.

Kilka płukań w ciągu 3 dni wytrzyma Ci każdy dressing klasy medium :good: kilka płukań na dystansie 700km i miesiącu czasu myślę, że będzie ciężkie do osiągnięcia dla jakiegokolwiek związku chemicznego (tak aby opona była cały czas czarna) chyba, że będziesz poruszał się w hermetycznych warunkach.

Opublikowano

U mnie Brilliance daje jako takie efekty wizualne maksymalnie do tygodnia jeżdżenia po mieście, trochę deszczu, jedno mycie i już nie widzę żeby coś było na oponie. Więc jeśli Wasz dressing jest podobnie wytrzymały, to mnie nie zadowoli.

Opublikowano

fipachodzi o Skodę. pożyczyć pewnie mogę. a czy kupić to nie wiem czy się uda. nie mam w okolicy sklepu który miałby coś porządnego. same budowlane sklepy.

mógłbym to zrobić ręcznie ale nie będę miał tego efektu jakbym to robił maszynowo. swoją drogą. do jakich obrotów mogę kręcić maszynę?

Opublikowano
U mnie Brilliance daje jako takie efekty wizualne maksymalnie do tygodnia jeżdżenia po mieście, trochę deszczu, jedno mycie i już nie widzę żeby coś było na oponie. Więc jeśli Wasz dressing jest podobnie wytrzymały, to mnie nie zadowoli.

Tu nie chodzi o nasz dressing, próbuję tylko przekazać, że raczej nie znajdziesz takiego środka aby wytrzymał miesiąc. Kwestia jaki przebieg, jakie warunki... Jeżeli chodzi stricte o Rhapsody to w temacie była mowa o miesiącu i 700km, co jest według mnie wynikiem bardzo dobrym, skąd ten tydzień ? rhapsody w normalnych warunkach oponę czarną będzie utrzymywał około 2-3 tygodnie. Myślę, że najlepiej przetestować samemu, tester kosztuje 14.99 zł.

Opublikowano
do jakich obrotów mogę kręcić maszynę?
Jeśli chodzi o skodę i masz tylko jeden dzień, nie masz materiałów i pytasz o to co cytuję, to może lepiej sobie odpuść, bo nie będziesz zadowolony z efektów. Nałóż jakąś politurę, oczyść auto ze smoły, nałóż dressingi na plastiki, opony, umyj szyby itd
Opublikowano

Potrzebuję jakiegoś budżetowego sprayu itp. z efektem matu ( najtańszy ).

Dziś szukałem w Tesco i nie znalazłem a chce na wycieraczki pod nogi a szkoda mi drogich preparatów na gumy, bo i tak kilka razy w tygodniu sprząta się samochód a lubię gdy wycieraczki dają efekt matowy. Wszystkie czernidła itd w Tesco które widziałem dają efekt nabłyszczający ...

Opublikowano

Panowie jak odratować takie chromy:

IMGP8211_zpsgdswzbwt.jpg

Pacjent to Audi A8, próbowałem tnącą pastą maszynowo, Mothers Mag&Aluminium Polish, niestety bez poprawy :dontknow: jakieś pomysły ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.