Fitte Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Mateusz...Pytania zadawane na Forum są kierowane do osób które mają doświadczenia z danym problemem. Odpowiedzi od teoretyków pt: ale podobno nie wnoszą wiele do tematu i sprzyjają powielaniu mylnych stereotypów. Nie tędy droga! Tuga jest gęsta. Można nią psikać po każdym lakierowanym elemencie ale tak jak napisał Kamil, do opryskiwania np. drzwi lepsze są bardziej płynne preparaty - łatwiej je zebrać myjką. Sam psikałem Tugą po lakierze i nie miałem żadnych wiekszych przeciwskazań. Tuga z względu na swoją gęstość powinna lepiej pokryć obszar nakładana pierw na aplikator. Wiadomo, że są inne preparaty, które nie mają konsystencji żelu i bardziej nadają się do deironizacji lakieru lecz Hulku spytał się o tugę a nie o inny preparat
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Sam psikałem Tugą po lakierze i nie miałem żadnych wiekszych przeciwskazań. I o to mi chodziło Z Twojego posta wywnioskowałem że teoretyzujesz
Kotfas Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam czym najlepiej pracować z DJ LP. Co polecacie.Praca tylko reczna.
luki530 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ile iron-x na 4 koła 18 cali 5 ramion czyli małą powierzchnia?
Maciej WTN Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Wszystko zależy od stanu felg, jesli mocno zajechane to pójdzie więcej jeśli w miare ok to mniej. Może być 100 ml może być 300 ml
impex Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Czasem gdy felgi mają mnóstwo opiłków metalicznych-nie wiem czy to reguła, ale w BMW mam zawsze problemy to 1l może nawet pójść.Mimo używania kwasu.
Toster Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 pavko, Jeżeli samochód ma dopiero pół roku, a zależy Ci głównie na zabezpieczeniu lakieru to odżałowałbym trochę więcej kasy i w imię zasady "raz a dobrze" zainwestował w powłokę kwarcową np. firmy Gyeon. Zabezpieczenie znacznie trwalsze w porównaniu z woskami (tym bardziej Colli, który nie podaje ile 476 ma w sobie carnauby). Trwałość wosku to jakieś 2-3 miesiące. Gyeon deklaruje trwałość na minimum 12 miesięcy. Nie reklamuję akurat tej powłoki kwarcowej jednak miałem okazję nakładać i zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
wiggly Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Przy zakupach w ADBL wpadł mi ręce tester Vampire, czy można nim przelecieć felgi stalowe, malowane na czarno? Rozumiem, że do plastikowych kołpaków nie stosujecie nic poza APC?
/miodu/ Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Stalowym felgom i kołpakom nic złego nie zrobi
wiggly Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 OK dzięki za info Dzisiaj właśnie zmieniłem komplecik i trzeba stalówki zakonserwować do następnej zimy
Procent Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam. Co kupić do usuwania zanieczyszczeń metalicznych. Tenzi Prix czy SG iron off. bo cena ta sama a chodzi mi o efektywność
Tommy Lee Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Procent, ADBL Vampire i będzie Pan zadowolony
mac412 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Hej. Mam pytanko. Jak poleruję samochód to poleruję go w całości najpierw jednym padem a następnie inna pasta i inny pad czy poleruję element po elemencie stopniując pasty i pady?
pawelpp Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jeśli masz możliwość to lecisz całe auto. Jeśli w "miedzyczasie" musisz jeżdzić autem to możesz robić po 1,2,3 elementy dziennie na gotowo.
DrCoconut Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Siemka, może orientuje się ktoś czy w Radomiu ktoś zajmuje się korektą lakieru?
exantuss Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jest jakiś kod rabatowy dla forumka na stronie PolishAngel?
Toster Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 mac412, Dokładnie tak jak napisal Ci pawelpp. A każdy element np. Maskę dzielisz sobie na 4 części i każda lecisz po kolei, a nie odrazu cała maskę. Według mnie tak jest łatwiej.
krzygaj Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Koledzy czym wypolerować powierzchnię pod klamkami bez ich demontażu? Czy taka kulka będzie dobra? http://www.pielegnowacauto.pl/materialy ... eniem.html Chyba, że coś innego polecacie. Czy klamkę podczas takiego polerowania należy okleić od wewnętrznej strony? Dzięki za pomoc
wiggly Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Ponawiam jedno ze swoich wcześniejszych pytań, a mianowicie czy PB Natural Look albo 303 Protectant mają właściwości zapobiegające przymarzaniu uszczelek? I drugie pytanie, czy APC Cyclone w stężeniu ok. 1:7 (takie chce zastosować na zewnątrz) nie zrobi "si" uszczelkom drzwiowym?
Biszkopt Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Pod klamkami lecę ręcznie. Jakiś twardy aplikator i dużo tarcia... Dużo.
dawid.zu Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Gdzieś tutaj raz widziałem jak rozebrać pianownicę PA żeby dostać się do sitka w celu wyczyszczenia go bo coś słabo pianuje. Mógłby mnie ktoś na kierować na ten temat bo nie mogę znaleźć?
peterback Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Czy elementy chromowane można spokojnie spryskać srodkami do oczyszczania z drobinek metalicznych oraz do usuwania smoly? Czy zabezpieczyć chrom ?
mario704 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Panowie może mi ktoś podać wysokość mniej więcej grit guarda do wiadra.Bo mam siatkę ale nie wiem jak wysoki krzyż zrobić od dna wiadra do siatki
Rekomendowane odpowiedzi