Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mateusz...

Pytania zadawane na Forum są kierowane do osób które mają doświadczenia z danym problemem. Odpowiedzi od teoretyków pt: ale podobno nie wnoszą wiele do tematu i sprzyjają powielaniu mylnych stereotypów.

Nie tędy droga!

Tuga jest gęsta. Można nią psikać po każdym lakierowanym elemencie ale tak jak napisał Kamil, do opryskiwania np. drzwi lepsze są bardziej płynne preparaty - łatwiej je zebrać myjką.

Sam psikałem Tugą po lakierze i nie miałem żadnych wiekszych przeciwskazań. Tuga z względu na swoją gęstość powinna lepiej pokryć obszar nakładana pierw na aplikator. Wiadomo, że są inne preparaty, które nie mają konsystencji żelu i bardziej nadają się do deironizacji lakieru lecz Hulku spytał się o tugę a nie o inny preparat :)

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator
Opublikowano

Sam psikałem Tugą po lakierze i nie miałem żadnych wiekszych przeciwskazań.

I o to mi chodziło :good:

Z Twojego posta wywnioskowałem że teoretyzujesz ;)

Opublikowano

Czasem gdy felgi mają mnóstwo opiłków metalicznych-nie wiem czy to reguła, ale w BMW mam zawsze problemy to 1l może nawet pójść.Mimo używania kwasu.

Opublikowano

pavko, Jeżeli samochód ma dopiero pół roku, a zależy Ci głównie na zabezpieczeniu lakieru to odżałowałbym trochę więcej kasy i w imię zasady "raz a dobrze" zainwestował w powłokę kwarcową np. firmy Gyeon. Zabezpieczenie znacznie trwalsze w porównaniu z woskami (tym bardziej Colli, który nie podaje ile 476 ma w sobie carnauby). Trwałość wosku to jakieś 2-3 miesiące. Gyeon deklaruje trwałość na minimum 12 miesięcy. Nie reklamuję akurat tej powłoki kwarcowej jednak miałem okazję nakładać i zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.

Opublikowano

Przy zakupach w ADBL wpadł mi ręce tester Vampire, czy można nim przelecieć felgi stalowe, malowane na czarno? Rozumiem, że do plastikowych kołpaków nie stosujecie nic poza APC?

Opublikowano

OK dzięki za info :) Dzisiaj właśnie zmieniłem komplecik i trzeba stalówki zakonserwować do następnej zimy :)

Opublikowano

Witam. Co kupić do usuwania zanieczyszczeń metalicznych. Tenzi Prix czy SG iron off. bo cena ta sama a chodzi mi o efektywność

Opublikowano

Hej.

Mam pytanko. Jak poleruję samochód to poleruję go w całości najpierw jednym padem a następnie inna pasta i inny pad czy poleruję element po elemencie stopniując pasty i pady?

Opublikowano

Jeśli masz możliwość to lecisz całe auto. Jeśli w "miedzyczasie" musisz jeżdzić autem to możesz robić po 1,2,3 elementy dziennie na gotowo.

Opublikowano

mac412, Dokładnie tak jak napisal Ci pawelpp. A każdy element np. Maskę dzielisz sobie na 4 części i każda lecisz po kolei, a nie odrazu cała maskę. Według mnie tak jest łatwiej.

Opublikowano

Ponawiam jedno ze swoich wcześniejszych pytań, a mianowicie czy PB Natural Look albo 303 Protectant mają właściwości zapobiegające przymarzaniu uszczelek?

I drugie pytanie, czy APC Cyclone w stężeniu ok. 1:7 (takie chce zastosować na zewnątrz) nie zrobi "si" uszczelkom drzwiowym?

Opublikowano

Gdzieś tutaj raz widziałem jak rozebrać pianownicę PA żeby dostać się do sitka w celu wyczyszczenia go bo coś słabo pianuje. Mógłby mnie ktoś na kierować na ten temat bo nie mogę znaleźć?

Opublikowano

Panowie może mi ktoś podać wysokość mniej więcej grit guarda do wiadra.Bo mam siatkę ale nie wiem jak wysoki krzyż zrobić od dna wiadra do siatki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.