wiggly Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Dzięki lekturze forum, wyczytałem, że Tuga to fajny środek do felg alu i stalowych. Czy można nią bezpiecznie czyścić plastikowe kołpaki i opony? Na opony kładziony będzie 303 Protectant.
Ronol Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Czy jest sens kłaśc na syntetyki .. hi temp, oraz Duragloss Aquawax #951 ... Chemical Guys Butter Wet Wax Vintage ?? czy spływa po pierwszym deszczy, auto po korekcie z ubiegłego roku. Obecnie po zimie tylko SRP + wspomnina mieszka albo srp + hi temp/DG951 Ciemny granat.
impex Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Dzięki lekturze forum, wyczytałem, że Tuga to fajny środek do felg alu i stalowych. Czy można nią bezpiecznie czyścić plastikowe kołpaki i opony? Na opony kładziony będzie 303 Protectant. Tuga jest do opiłkow metalicznych i lotnej korozji.Mozna czyścić tym preparatem kolpaki.Do opon i gumy się nie nadaje-do tego typu materiałow trzeba uzyć APC lub specjalnych środków czyszczących do opon.Np duragloss tyre cleaner lub nowy produkt firmy ADBL.
manio49 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Barista, kup używki ori i oddaj do porządnej regeneracji.
wiggly Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Dzięki lekturze forum, wyczytałem, że Tuga to fajny środek do felg alu i stalowych. Czy można nią bezpiecznie czyścić plastikowe kołpaki i opony? Na opony kładziony będzie 303 Protectant. Tuga jest do opiłkow metalicznych i lotnej korozji.Mozna czyścić tym preparatem kolpaki.Do opon i gumy się nie nadaje-do tego typu materiałow trzeba uzyć APC lub specjalnych środków czyszczących do opon.Np duragloss tyre cleaner lub nowy produkt firmy ADBL. A co sądzisz o produktach takich jak: MEGUIARS HOT RIMS ALL WHEEL & TIRE czy MOTHERS WHEEL & TIRE CLEANER CLEANER, które wg. opisu mają służyć zarówno do felg jak i opon?
CrisAGC Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Panowie, zlituje się ktoś w końcu i odpowie mi w jakikolwiek sposób (najlepiej rzetelnie) na moje pytanie, które zadałem już w trzech tematach?! viewtopic.php?f=34&t=17403&p=559888#p559888 viewtopic.php?f=34&t=6346&p=559459#p559459 viewtopic.php?f=34&t=740&p=557008#p557008
Barista Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 manio49 ciężko jest kupić ori w przyswoitym stanie, bo koślawców jest całe mnóstwo. Poluję już dobre kilka miesięcy. Może w końcu się uda.
impex Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Dzięki lekturze forum, wyczytałem, że Tuga to fajny środek do felg alu i stalowych. Czy można nią bezpiecznie czyścić plastikowe kołpaki i opony? Na opony kładziony będzie 303 Protectant. Tuga jest do opiłkow metalicznych i lotnej korozji.Mozna czyścić tym preparatem kolpaki.Do opon i gumy się nie nadaje-do tego typu materiałow trzeba uzyć APC lub specjalnych środków czyszczących do opon.Np duragloss tyre cleaner lub nowy produkt firmy ADBL. A co sądzisz o produktach takich jak: MEGUIARS HOT RIMS ALL WHEEL & TIRE czy MOTHERS WHEEL & TIRE CLEANER CLEANER, które wg. opisu mają służyć zarówno do felg jak i opon? Nie uzywałem nigdy tych preparatów-niestety nic Ci nie doradze w tym temacie.
wiggly Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Nie uzywałem nigdy tych preparatów-niestety nic Ci nie doradze w tym temacie. Spoko Tak czy siak raczej odpuszczę, patrząc na to ile tego preparatu trzeba na jedno koło (filmiki na YT) to obawiam się, że może zajść konieczność kupna dwóch butelek żeby "zrobić" wszystkie koła
booohal Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 CrisAGC, zapytaj autora tego tematu: viewtopic.php?f=114&t=12575&hilit=ranty
zmstr Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Miał ktoś z Was z tym styczność? http://www.aliexpress.com/item/liquid-g ... 21040.html
jendrek1975 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Czy wosk: http://autonablask.pl/produkt/poorboys- ... -wax-blue/ można kłaść na ten cleaner: http://autonablask.pl/produkt/poorboys- ... ish-118ml/
peterback Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Panowie i Panie. Czy nie mając żadnego doświadczenia z polerkami mechanicznymi to czy w aucie 5-letnim jest sens samemu zabierać się do pracy? Lakier jest praktycznie w idealnym stanie poza małymi ryskami w kilku miejscach. Chciałbym się ich pozbyć ale boje się że przez brak doświadczenia popsuje lakier. Druga sprawa. Poleci ktoś ciekawy wosk do tego autka ? http://zapodaj.net/f5377e6903f55.jpg.html http://zapodaj.net/536275dd040ac.jpg.html Pozdrawiam
mario704 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Panowie miał ktoś styczność z takim miernikiem lakieru http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5183617326 Ew ten http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5145802652 Chciałbym zakupić coś taniego sprawdzonego na użytek własny żeby sprawdzić samochód przed zakupem jak i wiedzieć ile mam na swoim wozidle.
KeepeR Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Panowie potrzebna szybka pomoc Czym usunę klej do plastików z tylnej lampy ? jest to w zasadzie jego pozostałość, wylał się i go szybko wytarłem ale "nalot" został.
powalla Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 czy w aucie 5-letnim jest sens samemu zabierać się do pracy? Lakier jest praktycznie w idealnym stanie poza małymi ryskami w kilku miejscach. Już chciałbym widzieć w słońcu ten "idealny" lakier ... Kup maszynę DA , kilka past i padów i jazda.
peterback Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 powalla też czekam na więcej słońca by przekonać się jak wygląda ten doskonały lakier. Auto stawiam w garażu i przy świetle świetlówek lakier wygląda na zadbany dlatego tak napisałem. Pozdrawiam
maciek-drummer Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Chcę kupić preparat do mycia opon przed dresingiem. Czy będzie miało sens kupno DG 701, czy lepiej może lepiej SG red devil, które ma szersze spektrum zastosowań?
bienek Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Ja bym poszedł w red devila. Można użyć w mocnym stężeniu i moim zdaniem wystarczająco dobrze oczyści oponę przed dressingiem... Ja przynajmniej nie odczuwam mega presji ani potrzeby używania dedykowanych środków aby opona była idealnie doczyszczona w 100%. To nie lakier Pod dressing wystarczy mocne APC i już jest super, a do tego przyda się do wszystkiego innego
booohal Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Ja bym poszedł w red devila. Można użyć w mocnym stężeniu i moim zdaniem wystarczająco dobrze oczyści oponę przed dressingiem... Ja przynajmniej nie odczuwam mega presji ani potrzeby używania dedykowanych środków aby opona była idealnie doczyszczona w 100%. To nie lakier Pod dressing wystarczy mocne APC i już jest super, a do tego przyda się do wszystkiego innego +1
marco22 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Jak pracowac kochem antihologram? Wystarczy liznąć czy lepiej dlugo wypracowywac? Jakie obroty i jaki docisk (na butelce napisane jest ze max 640rpm - trzymac sie tego?)? Maszyna zwykla, nie orbitalna
wiggly Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 DG# 703 to to samo co #701 tylko w większym opakowaniu?
to ja Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Witam, Auto to Citroen ZX w kolorze białym. Lakier raczej nie jest porysowany tylko zaniedbany, trochę zmatowiały, brudny. Nawet ciężko się go myje, bo kurz nie schodzi... Oryginalnie nie był metalik. Nie oczekuję lustra, jedynie ułatwienie w myciu i utrzymaniu czystości auta. Prace będę wykonywał ręcznie, bo mój studencki budżet nie pozwala na szaleństwo z polerowaniem w firmach itp. Wiem, że to długo trwa i mogę spędzić nad tym 2 tygodnie albo miesiąc, będę robił po kawałku, powoli ale do przodu. Czy po umyciu, wysuszeniu mogę użyć: Meguiars Ultimate Compound. Czy to coś pomoże? Potem nałożę wosk. Czy przed Meguiars'em trzeba glinkować? Wynikiem, ma być czyste, schludne auto. A nie lustrzana tafla (chociaż taka mi się marzy ;p)
Rekomendowane odpowiedzi