GreQu Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Efekt lekkiej satynowej opony to w końcu jak opona będzie wyglądała po aplikacji ? Bo nie wiem jak wygląda opona z efektem satyny a nowy B2B od SG ma być z efektem lekkiej satyny.
Elwood Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 pawelpp, zaraz po umyciu został nałożony iron x auto wyglinkowałem bardzo dokładnie drugi raz valetpro yellow i ciągle jest to samo co ciekawe we wnękach drzwi też jest efekt szurania w pył lakierniczy raczej wątpię, może jakąś twardszą glinkę powinienem zastosować?
pawel30 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Czy prima amigo będzie dobra pod king of gloss na okres wiosna/lato.
pawelpp Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Dziwne. Może słabo glinkowaleś (tylko pomizialeś) Ja myślę, że jest to po prostu nalot z pyłu lakierniczego, daje wlaśnie taki efekt szurania. Tylko jakim cudem lakier jest gładki ? Ja ostatnio ściągałem taki odkurz kumplowi z maski żółtą VP. Trochę trzeba było potrzeć ale zszedł. Zresztą innemu kumplowi malowali zderzak i też całe auto zapylili. Nie był malowany ? Nie stal gdzieś w pobliżu warsztatu/lakierni ?
Maciek1993 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Panowie, podpowiecie w jaki sposób usuwa się pofałdowania(luźną) skóry ?
Administrator AreK Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Podgrzewamy
piter007i Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Która pasta będzie odpowiedniejsza do delikatnego przepolerowania samochodu przed nałożeniem cleanera i wosku Na padach futro/gąbka cutting oraz gąbka finish? Maszyna DA Menzerna 2000 czy 3000 bo takie mam do wyboru- ta druga może być za słaba do usunięcia czegokolwiek, a ta pierwsza później na padzie finish pewnie nie wyciągnie połysku... Hmmm? Wysłane z mojego JY-G4
Elwood Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 pawelpp, właśnie nigdy nie stał na lakierni parkował tylko i wyłącznie pod chmurką od fabryki, przed glinkowaniem lakier że jest szorstki było czuć palcami o szuraniu nie wspominając chyba ja po prostu jestem przewrażliwiony te szuranie to i tak jest bardzo słabo słyszalne ewentualnie może spróbuję przejechać lekko auto UC.
cannonn Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Panowie, podpowiecie w jaki sposób usuwa się pofałdowania(luźną) skóry ? Kiedyś widziałem metodę z gorącymi ręcznikami
Tommy Lee Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 pawelpp, właśnie nigdy nie stał na lakierni parkował tylko i wyłącznie pod chmurką od fabryki, przed glinkowaniem lakier że jest szorstki było czuć palcami o szuraniu nie wspominając chyba ja po prostu jestem przewrażliwiony te szuranie to i tak jest bardzo słabo słyszalne ewentualnie może spróbuję przejechać lekko auto UC. A co to za fabryka??? Może to właśnie jest przyczyna tego, że na aucie jest jakiś osad pochodzący z tej fabryki
detailercar Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Podłaczał ktoś może 2 silniki od odkurzacza o jednakowych parametrach szeregowo? Zastanawiam sie nad takim rozwiązaniem w celu zwiększenia mocy.
Elwood Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Tommy Lee, sorry źle napisałem chodziło mi że od nowości stał pod chmurką chociaż parę km od domu mam dość ruchliwą trasę kolejową może coś w tym jest ale ironx chyba by to rozpuścił a i tak jakoś szczególnie nie krwawił na lakierze.
Tommy Lee Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Elwood, Może i ja źle załapałem, ale jeśli to byłby faktycznie pył z trasy kolejowej to Iron i później glinka powinny sobie z tym poradzić. Wspomniane wcześniej UC na pewno nie zaszkodzi, a może akurat załatwi sprawę
Qub@ Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Która pasta będzie odpowiedniejsza do delikatnego przepolerowania samochodu przed nałożeniem cleanera i wosku Na padach futro/gąbka cutting oraz gąbka finish? Maszyna DA Menzerna 2000 czy 3000 bo takie mam do wyboru- ta druga może być za słaba do usunięcia czegokolwiek, a ta pierwsza później na padzie finish pewnie nie wyciągnie połysku... Hmmm? Wysłane z mojego JY-G4 Musisz zrobić próbę kilku kombinacji, zacząłbym od FF3000 i gąbce finisz, jeśli uda się uzyskać zadowalające efekty to dylemat rozwiązany. Minusem takiej kombinacji jest fakt, że finiszową menzerne długo się wypracowywuje, wiec musisz sie uzbroić w dużo samozaparcia Menzerne 2000 spróuj z padem polish, na cuttingu mogą zostać pewne niedoskonałości (zalezy jaki lakier, jego stan, jak to zrobisz itp.) więc jeśli nie masz "średniotwardego" pada to spróbuj kombinację 1, bądź 2000 z padem finisz w ostateczności. Delikatne holsy jakby co to cleaner usunie (jeśli ścierny)/zamaskuje.
piter007i Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Rozumiem, Menzerna 2000 i Koch antichologram zdałby egzamin? Wysłane z mojego JY-G4
maciek_ Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Niestety na codzień nie mam miejsca gdzie mogę ręcznie umyć samochód i udaje mi się to max. raz na miesiąc. Chciał bym zapytać czy w takim razie mogę myć na bezdotyku za pomocą ich piany (jeśli tak to jaki bezdotyk) i nie zaszkodzi to znacząco woskowi (aktualnie jakiś Zymol, a w przyszności colli 476)? Jeśli nie to może macie jakieś inne sposoby na szybkie umycie samochodu bez dostępu do podwórka?
mario704 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Jak należysz do ludzi którzy mają problemy ze spaniem ;)rano w weekend o 7 na myjnie i 2 wiadra ze sobą bo większość ludzi się przewraca na drugi bok . Nie ma niestety środka na szybkie umycie na bezdotyku tak aby nie porysować.Spróbuj jak pojedziesz np na micro proszek czy pianę zlać nią auto i odczekać przed spłukaniem pare minut niech w/w podziała.
Biszkopt Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Musisz sobie przetestować. U mnie proszek nie zjada wosku, to jeżdżę raz na jakiś czas przepłukać. A po 21-22 mam na bezdotyku pustki, to jadę z dwoma wiadrami na spokojnego i sobie myję. Czy to weekend czy na tygodniu, to spokojnie mogę umyć na dwa wiadra.
manio49 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Jazda z wiadrami na bezdotyk w nocy/wcześnie rano i tyle, jak się uwiniesz to w pół godzinki umyjesz, osuszysz i ciachniesz QD Sama piana to tylko płukanie, wosk Ci się zapcha itd. Trzeba pamiętać, że mycie bezdotykowe, to nie mycie
piter007i Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Mam w domu Koch antichologram i do kupienia do wyboru pasty IP 2000, FF3000, Fg500 ,SF4500, PG1000 Która z w/w najbardziej podpasuje pod kocha? Wiadomo pełnej korekty nie zrobię, chodzi o ogarnięcie z grubsza pod cleaner i wosk. Wysłane z mojego JY-G4
Fitte Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Kupiłem Menzerne PF2500 i royal pads żółty (sredni). Nie używałem jej jeszcze bo maszyna dopiero zostanie do mnie wysłana. Planuje dokupić FG400 + biała gąbka royala lub futro. Czy PF2500 zniweluje holsy po FG400?
/miodu/ Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 PF2500 powinna wyciągnąc szlif po fg400, PF2500 też po sobie może zostawić delikatne ślady,więc finisz też może się przydać.
godles52 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Najlepiej by bylo chyba miec np 400 - 2000 - 3000. W sumie mozliwe ze 2500 wystarczy, ale zalezy tez od lakieru
W1Michal Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 mam pytanko o zapach Car pro TarX oraz Trix - śmierdzą tak starsznie jak Iron pierwszej generacji czy choć troche lepiej ? który lepszy ? Trix niby dwa w jednym a jest tańszy od samego TarX
ventura Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Pacjentem ma być podsufitka Astra F kombi, ich dolegliwość polega na tym, że materiał oddziela się i zwisa... przeważnie powodem jest nie właściwe czyszczenie udało mi się kupić taką, która ma materiał dobrze przyklejony ale niestety jest brudna - zakurzona i ma ślady paluchów nic niby strasznego ale jak się domyślam nie można tego czyścić na mokro bo będzie materiał odchodził. Czym więc to doczyścić? Sam brud to w zasadzie zebrany przez lata kurz i odciśnięte brudne paluchy na tym kurzu Nie ma tam tłustych plam.
Rekomendowane odpowiedzi