Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Efekt lekkiej satynowej opony to w końcu jak opona będzie wyglądała po aplikacji ?

Bo nie wiem jak wygląda opona z efektem satyny a nowy B2B od SG ma być z efektem lekkiej satyny.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

pawelpp, zaraz po umyciu został nałożony iron x auto wyglinkowałem bardzo dokładnie drugi raz valetpro yellow i ciągle jest to samo co ciekawe we wnękach drzwi też jest efekt szurania w pył lakierniczy raczej wątpię, może jakąś twardszą glinkę powinienem zastosować?

Opublikowano

Dziwne. Może słabo glinkowaleś (tylko pomizialeś) Ja myślę, że jest to po prostu nalot z pyłu lakierniczego, daje wlaśnie taki efekt szurania. Tylko jakim cudem lakier jest gładki ? Ja ostatnio ściągałem taki odkurz kumplowi z maski żółtą VP. Trochę trzeba było potrzeć ale zszedł. Zresztą innemu kumplowi malowali zderzak i też całe auto zapylili.

Nie był malowany ? Nie stal gdzieś w pobliżu warsztatu/lakierni ?

Opublikowano

Która pasta będzie odpowiedniejsza do delikatnego przepolerowania samochodu przed nałożeniem cleanera i wosku

Na padach futro/gąbka cutting oraz gąbka finish? Maszyna DA

Menzerna 2000 czy 3000 bo takie mam do wyboru- ta druga może być za słaba do usunięcia czegokolwiek, a ta pierwsza później na padzie finish pewnie nie wyciągnie połysku... Hmmm?

Wysłane z mojego JY-G4

Opublikowano

pawelpp, właśnie nigdy nie stał na lakierni parkował tylko i wyłącznie pod chmurką od fabryki, przed glinkowaniem lakier że jest szorstki było czuć palcami o szuraniu nie wspominając chyba ja po prostu jestem przewrażliwiony te szuranie to i tak jest bardzo słabo słyszalne ewentualnie może spróbuję przejechać lekko auto UC.

Opublikowano
Panowie, podpowiecie w jaki sposób usuwa się pofałdowania(luźną) skóry ?

Kiedyś widziałem metodę z gorącymi ręcznikami

Opublikowano
pawelpp, właśnie nigdy nie stał na lakierni parkował tylko i wyłącznie pod chmurką od fabryki, przed glinkowaniem lakier że jest szorstki było czuć palcami o szuraniu nie wspominając chyba ja po prostu jestem przewrażliwiony te szuranie to i tak jest bardzo słabo słyszalne ewentualnie może spróbuję przejechać lekko auto UC.

A co to za fabryka??? Może to właśnie jest przyczyna tego, że na aucie jest jakiś osad pochodzący z tej fabryki :o

Opublikowano

Tommy Lee, sorry źle napisałem chodziło mi że od nowości stał pod chmurką chociaż parę km od domu mam dość ruchliwą trasę kolejową może coś w tym jest ale ironx chyba by to rozpuścił a i tak jakoś szczególnie nie krwawił na lakierze.

Opublikowano

Elwood, Może i ja źle załapałem, ale jeśli to byłby faktycznie pył z trasy kolejowej to Iron i później glinka powinny sobie z tym poradzić. Wspomniane wcześniej UC na pewno nie zaszkodzi, a może akurat załatwi sprawę :good:

Opublikowano
Która pasta będzie odpowiedniejsza do delikatnego przepolerowania samochodu przed nałożeniem cleanera i wosku

Na padach futro/gąbka cutting oraz gąbka finish? Maszyna DA

Menzerna 2000 czy 3000 bo takie mam do wyboru- ta druga może być za słaba do usunięcia czegokolwiek, a ta pierwsza później na padzie finish pewnie nie wyciągnie połysku... Hmmm?

Wysłane z mojego JY-G4

Musisz zrobić próbę kilku kombinacji, zacząłbym od FF3000 i gąbce finisz, jeśli uda się uzyskać zadowalające efekty to dylemat rozwiązany. Minusem takiej kombinacji jest fakt, że finiszową menzerne długo się wypracowywuje, wiec musisz sie uzbroić w dużo samozaparcia :)

Menzerne 2000 spróuj z padem polish, na cuttingu mogą zostać pewne niedoskonałości (zalezy jaki lakier, jego stan, jak to zrobisz itp.) więc jeśli nie masz "średniotwardego" pada to spróbuj kombinację 1, bądź 2000 z padem finisz w ostateczności. Delikatne holsy jakby co to cleaner usunie (jeśli ścierny)/zamaskuje.

Opublikowano

Niestety na codzień nie mam miejsca gdzie mogę ręcznie umyć samochód i udaje mi się to max. raz na miesiąc. Chciał bym zapytać czy w takim razie mogę myć na bezdotyku za pomocą ich piany (jeśli tak to jaki bezdotyk) i nie zaszkodzi to znacząco woskowi (aktualnie jakiś Zymol, a w przyszności colli 476)? Jeśli nie to może macie jakieś inne sposoby na szybkie umycie samochodu bez dostępu do podwórka?

Opublikowano

Jak należysz do ludzi którzy mają problemy ze spaniem ;)rano w weekend o 7 na myjnie i 2 wiadra ze sobą bo większość ludzi się przewraca na drugi bok :P . Nie ma niestety środka na szybkie umycie na bezdotyku tak aby nie porysować.Spróbuj jak pojedziesz np na micro proszek czy pianę zlać nią auto i odczekać przed spłukaniem pare minut niech w/w podziała.

Opublikowano

Musisz sobie przetestować. U mnie proszek nie zjada wosku, to jeżdżę raz na jakiś czas przepłukać. A po 21-22 mam na bezdotyku pustki, to jadę z dwoma wiadrami na spokojnego i sobie myję. Czy to weekend czy na tygodniu, to spokojnie mogę umyć na dwa wiadra.

Opublikowano

Jazda z wiadrami na bezdotyk w nocy/wcześnie rano i tyle, jak się uwiniesz to w pół godzinki umyjesz, osuszysz i ciachniesz QD :) Sama piana to tylko płukanie, wosk Ci się zapcha itd. Trzeba pamiętać, że mycie bezdotykowe, to nie mycie ;)

Opublikowano

Mam w domu Koch antichologram i do kupienia do wyboru pasty IP 2000, FF3000, Fg500 ,SF4500, PG1000

Która z w/w najbardziej podpasuje pod kocha? Wiadomo pełnej korekty nie zrobię, chodzi o ogarnięcie z grubsza pod cleaner i wosk.

Wysłane z mojego JY-G4

Opublikowano

Kupiłem Menzerne PF2500 i royal pads żółty (sredni). Nie używałem jej jeszcze bo maszyna dopiero zostanie do mnie wysłana. Planuje dokupić FG400 + biała gąbka royala lub futro. Czy PF2500 zniweluje holsy po FG400?

Opublikowano

mam pytanko o zapach Car pro TarX oraz Trix - śmierdzą tak starsznie jak Iron pierwszej generacji czy choć troche lepiej ? który lepszy ? Trix niby dwa w jednym a jest tańszy od samego TarX

Opublikowano

Pacjentem ma być podsufitka Astra F kombi, ich dolegliwość polega na tym, że materiał oddziela się i zwisa... przeważnie powodem jest nie właściwe czyszczenie udało mi się kupić taką, która ma materiał dobrze przyklejony ale niestety jest brudna - zakurzona i ma ślady paluchów nic niby strasznego ale jak się domyślam nie można tego czyścić na mokro bo będzie materiał odchodził. Czym więc to doczyścić?

Sam brud to w zasadzie zebrany przez lata kurz i odciśnięte brudne paluchy na tym kurzu :D Nie ma tam tłustych plam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.