Fitte Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Potrzebuję dressingu do opon z efektem matu.W przyzwoitej cenie z trwałością tydzień - 2 tygodnie z naciskiem na dobrą cene Ja bym poczekał na nowa formułę Shiny Garage Back2Black TTD Fajna satynka bez połysku a przy okazji nowa formuła ma być wytrzymalsza
hudy Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Panowie ponowię pytanie gdyż jutro chciałbym kupić ten produkt. Czy zastosowanie na srebrny lakier Poorboy's White Diamond po Ulitimate compound a przed woskiem finish kare 1000p da w ogóle jakiś efekt czy pozostać tylko przy nałożeniu samego UC oraz wosku?
virllix Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 WD to glaze, na pewno poprawi wygląd równocześnie osłabi wytrzymałość wosku.
pabloo1033 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 1.Czy gres techniczny sprawdzi się w garażu, czy jest jakaś lepsza opcja.? 2. Czy Flex LED Flashlight bedzie ok. do inspekcji lakieru, czy wziąć Led Lenser P5.2
GreQu Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Potrzebuję dressingu do opon z efektem matu.W przyzwoitej cenie z trwałością tydzień - 2 tygodnie z naciskiem na dobrą cene Ja bym poczekał na nowa formułę Shiny Garage Back2Black TTD Fajna satynka bez połysku a przy okazji nowa formuła ma być wytrzymalsza A wiadomo kiedy będzie wprowadzona ? Bo trzeba wnet założyć letnie felgi i przydało by się też dressing do opon. Szukałem dressingów, ale większość jest z efektem połysku a ja wolę efekt matowy...
pabloo1033 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Potrzebuję dressingu do opon z efektem matu.W przyzwoitej cenie z trwałością tydzień - 2 tygodnie z naciskiem na dobrą cene Może Mainz Revival ?
dawid.zu Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Szukam procedury (kiedyś gdzies widziałem) co i jak po kolei. Zaczynając od przygotowania pod korektę itd. między którymi umyć rękawicą a kiedy wymyć tylko IPĄ aż do nałożenia wosku
CrisAGC Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Czy na ranty felg wypolerowane tym: http://carok.pl/sklep/zdjecia/1650.jpg można nałożyć twardy wosk czy jest to niedozwolone? Czym ewentualnie zabezpieczyć te ranty i uzyskać efekt kropelkowania jak po wosku?
W1Michal Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 mam pytanie, gdzie dostane końcówkę na węża żeby nie była zraszająca tylko woda leciała normalnym strumieniem z możliwością szybkiego zakręcenia ? mam dość daleko od kranu do auta i jak spłukuje to albo woda musi lecieć cały czas albo musiałbym latać co kawałek i zakręcać przy spłukiwaniu po kilka elementów, a wszystkie końcówki co oglądam są zraszające które do spłukiwania sie nie nadają
powalla Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Można dać np.50cm* od końca węża złączkę z funkcją stop i jak nie chcesz aby woda leciała , to wypinasz ten 50cm kawałek węża i woda nie leci . * długość przykładowa
cannonn Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Pistolet z regulacją sobie kup, ustawiasz strumień punktowy i tyle.
mati373737 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Jest taka złączka z wbudowanym zaworkiem, który po przekręceniu zamyka dopływ wody. Znajdziesz w sklepach ogrodniczych albo ze srodkami ochrony roślin
maluch Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Zamiast dustera do usuwania kurzu z piano black nada się jakaś fibra? Polecicie coś?
DawcaOrgazmów Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Która pianownica lepsza ręczna (np. Gloria, Marolex, Mr. Froamer) czy pianownica do myjki ciśnieniowej typu PA ? Wiadomo chodzi tu o domywanie i lepszą gęstość piany. Oczywiście przy takich samych proporcjach rozcieńczania piany z wodą.
Tommy Lee Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Rozcieńczenia do ręcznej pianownicy będą inne niż do PA. Do ręcznej możesz wlać słabsze stężenie, a samą jakość piany regulować wkładkami filcowymi, do PA lepiej jest wlać mocniejszy roztwór bo i tak będzie on rozcieńczony woda z myjki. PA ogólnie wydaje mi się wygodniejsza w użyciu i chyba oszczędniejsza, około 400ml roztworu wystarcza mi na obejście dwa razy na bogato auta klasy kompakt oczywiście razem z kołami i nadkolami, w marolexie muszę praktycznie robić dwa razy roztwór żeby dokładnie spianować auto, nie wspomnę o ciągłym pompowaniu. Jeśli chodzi o samo domywanie czy gęstość piany to dużo zależy od samej piany i czy myjka będzie współpracować z PA. Ja mam akurat słabą myjkę i praktycznie wychodzi u mnie gęstsze mleko.
Kamiloski Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Poszukuje wosku na lato do czarnego lakieru o dobrym wet look'u, który posiedzi z 2 miesiące bez cleanera ( przed nałożeniem samo IPA ), może słabo kropelkować... Zastanawiam się nad Dodo juice testerze lub FK 1000 Hi temp - z tego co czytałem, ten pierwszy posiedzi z miesiąc a ten drugi nie da wet look'u. Dzięki za pomoc
Elwood Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Parę dni temu bardzo dokładnie wyglinkowałem lakier w moim mondeo po glinkowaniu w dotyku wydaje się teraz idealnie gładki ale jak przejezdę po nim ręką to słychać szuranie, czy to jest normalne czy muszę coś jeszcze zrobić?
Fitte Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Poszukuje wosku na lato do czarnego lakieru o dobrym wet look'u, który posiedzi z 2 miesiące bez cleanera ( przed nałożeniem samo IPA ), może słabo kropelkować...Zastanawiam się nad Dodo juice testerze lub FK 1000 Hi temp - z tego co czytałem, ten pierwszy posiedzi z miesiąc a ten drugi nie da wet look'u. Dzięki za pomoc Trochę wysokie wymagania masz, wosk który da dobry wet look i taki, który będzie siedział z 2 miesiące bez cleanera Jeśli zależy Ci na dobrym wet looku to jakiś natural np. Poorboy's Natty's ale bez clenera to raczej posiedzi miesiąc jak wiekszość innych. Co do FK1000 na ipie posiedzi dlużej od naturala aczkolwiek wet looku bym od niego nie oczekiwał
ktm950 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Poszukuje wosku na lato do czarnego lakieru o dobrym wet look'u, który posiedzi z 2 miesiące bez cleanera ( przed nałożeniem samo IPA ), może słabo kropelkować...Zastanawiam się nad Dodo juice testerze lub FK 1000 Hi temp - z tego co czytałem, ten pierwszy posiedzi z miesiąc a ten drugi nie da wet look'u. Dzięki za pomoc Soft99 king od Gloss spełni wszystkie Twoje warunki
zegarek Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Bardziej Authentic, ale cenowo do testera dodo to nie to
W1Michal Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 mam pytanko - mam niezły aplikator ale nie pamiętam jakiej firmy i nie moge znaleźć w sklepach, kolor biały, dość spory i gruby, z kieszonką na palce, s dość delikatnego materiału, super mi sie pracowało z cleanerami. Co to za ziele ?
Tommy Lee Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 W1Michal, Może to coś takiego: http://temachem.sklep.pl/opis/2421976/t ... welny.html
pawelpp Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Elwood, jesli jest "idealnie gładki" to nie powinno być szurania. Zaraz po umyciu i osuszeniu też tak jest ? Może to zwykly kurz, może odkurz (pył lakierniczy).
Rekomendowane odpowiedzi