Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponieważ ostanio sie nie udało

jaki cleaner scierny/wypełniający pod syntetyk (FK) ?

SRP

Cherry Glaze i Achilles chyba też z tego co pamiętam. Ja wybrałem kiedyś Achillesa.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czyszczenie i konserwacja kokpitu i plastików wew.: Czy po oczyszceniu APC a przed nałożeniem dressingu, odtłuszczacie czymś te elementy? Jesli tak to czym?

Opublikowano
Czyszczenie i konserwacja kokpitu i plastików wew.: Czy po oczyszceniu APC a przed nałożeniem dressingu, odtłuszczacie czymś te elementy? Jesli tak to czym?

Łagodne APC i dressing, lub tak jak w moim przypadku SG interior cleaner i dressing

Opublikowano

APC ma w sobie odtłuszczacz. Ja po APC przecieram zwilżoną wodą fibrą i wykręconą, potem suchą fibrą do sucha i na to dresing.

Opublikowano

Wiem wiem i czytałem jednak znalazłem dwa różne posty gdzie opisywano różna kolejność. W tamtym roku IPĘ zastosowałem po UC ale znalazłem temat gdzie pisano by zastosować po glince i po UC przed woskiem. Dlatego trochę zgłupiałem.

Osobiście nie chce robić pełnego procesu gdyż lakier jest w dobrej kondycji. Chciałem tylko po zimie go wyglinkować, przetrzeć Ultimate compound i na to dać wosk Finish Kare 1000p. Jednak ta IPA nie daje mi spokoju.

Opublikowano

W tamtym roku zrobiłeś dobrze. IPĘ czy inny tego typu płyn (Eraser, Prep etc.) stosuje się po środkach polerskich w tym przypadku po UC. Po prosu wymywa wszystkie pozostałości i zostawia jałowa powierzchnię. Jak chcesz używać FK Hi Tempa to po UC musisz przetrzeć lakier IPĄ bo sealanty lubią jak najbardziej jałowa powierzchnię.

Opublikowano

Co do gryzoni na shellu bywa sprey na gryzonie, nie ma go na każdej, ale testowany i działa w 100 %. W firmie 5 aut miało gości pod maska po tym specyfiku spokój

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie samego Finish Kare 1000p. Na ile aplikacji wystarczy puszka 59ml. Chodzi o standardowej wielkości sedana.

Zamieściłem odpowiedź w temacie dotyczącym Finish Kare ale nikt do tej pory nie odpowiedział a jutro chciałbym kupić. 59ml 22zł a puszka 422g 72zł. Nie wiem czy ta druga nie będzie za duża dla "domowych" zastosowań.

Opublikowano

Oj chyba przesada z tym 9

Z 5-6.

Weż tester bo zanim zużyjesz zechcesz spróbować czegoś innego :D

Dodam, że mam jeszcze trochę w testerze FK1000 a już kupiłem na wiosnę DJ Purple Haze

Opublikowano

Weż tester bo zanim zużyjesz zechcesz spróbować czegoś innego :D

Właśnie się z tym liczę :lol:

2 marca 2015, 21:24

Panowie a co do kun to jest sprawdzony sposób. Kuna nie znosi lub raczej boi się zapachu człowieka. Jak zrobisz pułapkę i dasz do niej mięso to kuna do niej nie wejdzie bo wyczuje człowieka. Kumpel kiedyś wkładał pod maskę podkoszulek ,oczywiście nieświeży, i na parkingu tylko jego samochód nie był pogryziony :D

Opublikowano

witam

Czyszczę znajomemu felgi i natknąłem się na taki mały problem, felga od środka jest napylona jakimś bitexem. Czym to mogę szybko i skutecznie usunąć?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.