wsq Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Dobry! Mam pytanko posiadam mazda 323f bj i chcę jej lakier trochę odświeżyć. Po lekturze forum zdecydowałem o takim zestawie AutoGlym SRP i Finish-care 1000hi. I teraz sedno sprawy czy po dokładnym myciu i wysuszeniu na całość nakładać SRP i później na to jeszcze FC?
wsq Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 wsq - tak a w jakim sklepie najlepiej robić zakupy? Jest jakiś "forumowy" sklep?
Hitchhiker Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 wsq - tak a w jakim sklepie najlepiej robić zakupy? Jest jakiś "forumowy" sklep? Jest wielu partnerów forum u których to kupisz.
Pimps Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 wsq - tak a w jakim sklepie najlepiej robić zakupy? Jest jakiś "forumowy" sklep? Tu masz link do partnerów forum viewforum.php?f=39
cannonn Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Mam rozklejone lampy i szklane klosze luzem, które chciałbym wypolerować. Macie jakiś pomysł jak to unieruchomić?
kamilgt Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 polerka do góry padem na ziemi między kolanami i kloszem jeździsz po padzie
cannonn Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 A no w sumie kloszem też mogę machać. Jaki to człowiek nieraz nierozgarnięty Dzięki za podpowiedź
KamoDBWC Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Panowie spróbuję dodać IPA do Megsa. Szyby wycierałem mikrofibrami z nirgina drugi raz tylko ręcznikami papierowymi i efekt mazania tu i tu. Ogólnie to moje.spostrzeżenia są takie że np. Sonax do szyb się mi lepiej sprawdzał a w domu cały galon megsa.
Moderator krd Opublikowano 24 Lutego 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 KamoDBWC, reczniki papierowe niestety maza... problem z reguly sie zmniejsza przy uzywaniu porzadnych fibr dedykowanych do szyb. Druga sprawa, ze Megsowy plyn do szyb tez nie jest najlepszy Z osobiscie przetestowanych- Allegrini i Mainz nie zostawialy mazow
KamoDBWC Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Z tymi ręcznikami to musiałem przetestować bo już taki zdesperowany byłem. Kupuję porządne mikrofibry i testuję jeśli nie pomoże to poszukam innego produktu.
booohal Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 KamoDBWC, reczniki papierowe niestety maza... problem z reguly sie zmniejsza przy uzywaniu porzadnych fibr dedykowanych do szyb. Druga sprawa, ze Megsowy plyn do szyb tez nie jest najlepszy Z osobiscie przetestowanych- Allegrini i Mainz nie zostawialy mazow Ręczniki papierowe mażą? To ja mam z goła odmienne doświadczenia... Ale co dobry wafel to dobry wafel. Megs jest świetny ale do delikatnego mycia. Na większy syf używam Clina i docieram Megsem jeżeli trzeba. Mogę Cię uwolnić od litra/dwóch Megsa bo właśnie mi się skończył
nysztal Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Dobra to ja teraz mam takie pytanie... bo się już tego naczytałem i wszystko mi się myli... ;/ Przygotowanie auta do woskowania. Krok po kroku. Aktywna piana, szampon, pickbort na smołę, iron ( na całe auto?), znowu mycie?, glinkowanie, cleaner achilles, ipa, i wosk? Czy dobrze wszystko wymieniłem czy czegoś tu brakuje?
kamilgt Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Czysty samochód 1. Prickbort 2. Piana 3. Jak podeschnie to iron na cały samochód 4. Piana mycie 5. Glinka 6. Mycie 7. Cleaner 8. Wosk Jak brudny samochód to przed 1 myjesz samochód na dwa wiadra i suszysz.
Vespa Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Witam. Czy miał ktoś z Was problemy z megs glass cleaner? U mnie ciągle szyby stają sie tak jakby tłuste i ciągle zostają mazy po zastosowaniu tego preperatu a czytałem że to jeden z lepszych środków do szyb.szyby były 1 mies. temu polerowane mleczkiem do szyb sonaxa (ręcznie) co z tym zrobić? Ja mam taki sam problem ale wystąpił u mnie tylko na szybach w mieszkaniu, na samochodzie nie zaobserwowałem. Poprawiłem Clinem i jest ok.
Moderator krd Opublikowano 24 Lutego 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 KamoDBWC, reczniki papierowe niestety maza... problem z reguly sie zmniejsza przy uzywaniu porzadnych fibr dedykowanych do szyb. Druga sprawa, ze Megsowy plyn do szyb tez nie jest najlepszy Z osobiscie przetestowanych- Allegrini i Mainz nie zostawialy mazow Ręczniki papierowe mażą? To ja mam z goła odmienne doświadczenia... Ale co dobry wafel to dobry wafel. Megs jest świetny ale do delikatnego mycia. Na większy syf używam Clina i docieram Megsem jeżeli trzeba. Mogę Cię uwolnić od litra/dwóch Megsa bo właśnie mi się skończył Powiem tak, jak zaczynalem przygode z detailingiem to w WWL HQ zostalo powiedziane: "plyn do szyb Megsa jest dobry, nie kombinuj tylko go kup". I rzeczywiscie byl dobry, znacznie lepszy jak marketowki z ktorymi mialem do czynienia wczesniej. Jednakze umycie nim szyby od wewnatrz bez pozostawienia mazow bylo niemozliwe. Odpowiedz byla oczywista- od wewnatrz uzywamy AG CGP. I tego sie trzymalem. To dzialalo. Jednak ostatnio z ciekawosci uzylem plynu Allegrini. I mnie zaskoczyl. Zadnych mazow nie bylo! Sprawdzalem pod ledem, halogenem i pozniej w trakcie jazdy poznym wieczorem. Szyba byla po prostu czysta. Z plynem Megsa nigdy wczesniej mi sie to nie udalo. I jeszcze bardziej ostatnio uzywalismy plynu od Mainz- efekt ten sam co Allegrini, jednak wydaje sie nieco przyjemniejszy w pracy. Oczywiscie plyn do szyb nie sprawdzi sie w aucie, ktore jest zapuszczone. Tutaj rowniez wkracza AG CGP. Ale do biezacej pielegnacji co mycie AG CGP nie jest mi juz potrzebny
booohal Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Jeżeli przykładałem się do mycia szyb to zawsze sprawdzałem LEDem ewentualne holo w ciemnym pomieszczeniu. Dziwi mnie, że piszesz ''niemożliwe'' Fakt, czasami były problemy, w sumie dość często, ale w większości wykańczałem szyby Megsem bez żadnego nawet mikro holo. Aktualnie nawet już z destylowaną wodą go nie rozrabiam tylko z Brity leję i problemów większych też nie mam A dziwne, bo mam bardzo twardą wodę... Ale wiadomo, forumowy zachwyt Megsem nie jest współmierny do jego działania . Wg. mnie oczywiście. No, i jeszcze kilka takich produktów by się znalazło
Moderator krd Opublikowano 24 Lutego 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Ja zawsze wszystkie qd, plyny do szyb czy apc do wnetrza rozcienczam z woda zdemineralizowana. Moze faktycznie slowo niemozliwe nie jest najlepsze, ale niejednokrotnie sie wkurzalem i rzucalem szmate w kat Z tymi plynami co pisalem jeszcze sie to nie zdazylo.
booohal Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 No szczególnie jak jeszcze nie wiedziałem, że Megs do tłustych szyb się nie nadaje to parę *urew poleciało Ściera w kąt i foch Też kiedyś wszystko z demineralizowaną/destylowaną rozrabiałem ale po teście z wodą z Brity zaprzestałem
rustin Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Panowie po zimie chcę wyglinkować auto i przelecieć czymś aby odświeżyć lekko lakier ( na wakacje była robiona korekta lakieru ) . Czy wystarczy sam cleaner na miękkim padzie czy na średnim SX lub UC ? wszystko na DA.
jaypablo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Mam mocno zakurzony kokpit w BMW E46 330i. Wytrę kórz wilgotną szmatką, a potem przejadę Shiny Garage Lime APC 1:15-20. Czy proporcje 1:15-20 będą odpowiednie dla plastiku w BMW?
mar79 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 jaypablo sam sprawdź na mało widocznym miejscu oceń i do dzieła.
KamoDBWC Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Może to jest poprostu moje podejście do tematu i dlatego jestem taki niezadowolony ponieważ wyczytałem na forum , że megs jest doskonały i tego się trzymałem.Myślę że warto zainwestować w dobre fibry i spróbować jeszcze raz jak się nie uda kupię inny polecany tutaj produkt i sprawdzę działanie.
kandy Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Szybkie pytanie, bo zabieram się za nakładanie pierwszej powłoki (Gyeon Rim) i zastanawiam się, czy mf po docieraniu wymagają jakiegoś specjalnego traktowania podczas czyszczenia, czy czyścić jak zwykle?
lesniczy3 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 Panowie, możecie z doświadczenia coś powiedzieć jak się pracuje achillesem na popomarańczowym flexi na DA? Chciałbym użyć średniego pada bo na lakierze (vag) już pojawiły mi się większe mniejsze ryski (korekta rok temu). Na jakich prędkościach pracować?
Rekomendowane odpowiedzi