Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szybkie pytanie. Vp blue gel używamy przed czy po deironizacji?

Ja używam BG z reguły po deironizatorze.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Szybkie pytanie.

Czy da się wypolerować takie lampy czy szkoda czasu i zainwestować w nowe.

a6ea841d96cf4f1f.html

c40b25280458fd69.html

Średnio widać to na zdjęciach sa to takie "pajęczynki" ni to pęknięte ni nie wiem jakie.. Próbować czy szkoda czasu?

coś zdjęcia się nie ładują to dam bezpośrednio link

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6e ... f4f1f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c40 ... 8fd69.html

Opublikowano
Gumowe dywaniki można potraktować 303 aerospace nie będzie zbyt ślisko?
będzie ślisko, najlepiej Koch nano magic plast care

Ja dawałem kocha NMPC na nowe i umyte dywaniki oraz już na czyste ale używane. Bardzo kiepsko aplikował się, nie chciał wypełnić zagłębień. Na jednych dywanikach był trochę śliski i strasznie błyszczący, na drugich matowy, nie śliski ale brzydko wyglądało. Dostałem kiedyś radę, żeby użyć Valet PRO Dionysus Tyre Gloss aplikowany pędzęlkiem. Sam nie próbowałem. IMO Koch nie nadaje się wcale na gumę. Na uszczelkach również słabo siedział.

Opublikowano

Miał ktoś taką sytuację, że PA po podłączeniu do karchera nie zasysa W OGÓLE chemi? Nie zależnie czy skręcona na max - czy +.

Opublikowano
mario704 - gąbkową stroną. Dokup sobie jeszcze DG #601 i wymieszaj: 4 części DG #111 - 1 część DG #601. Nie będziesz musiał czekać na utwardzenie #111 :good:

Mam 601 tez bo kupiłem.Pytanie czy look zostanie taki sam i czy nie wpłunie to na trwalość 111?

Opublikowano

kandy, mario704 - takie combo w żaden sposób nie wpływa na trwałość #111. W październiku położyłem u siebie combo #501 + #601, a na to #111 + #601 i całość nadal siedzi na lakierze :good: Nie mam teraz zdjęć, ale jutro cyknę fotki, jak obecnie wygląda całość - auto nie było myte ręcznie od października :oops: a ostatni bezdotyk był robiony w połowie grudnia :D

Opublikowano
Miał ktoś taką sytuację, że PA po podłączeniu do karchera nie zasysa W OGÓLE chemi? Nie zależnie czy skręcona na max - czy +.

Spotkałem się z czymś takim dwukrotnie:

1. W pianownicy kolegi okazało się, że rurką zassało jakieś farfocle (papier/zbite włosy) nie umiał mi wytłumaczyć skąd się tam coś takiego wzięło :P

2. W mojej pianownicy, znając poprzedni przypadek, zacząłem od szukania w ten sam sposób, nie pomogło, rozkręciłem PA na czynniki pierwsze w imadle i nie było żadnych oznak zatorów, przedmuchana kompresorem we wszystkie strony, nadal nic, w końcu normalnie z węża ogrodowego pod ciśnieniem wody przez końcówkę przetkałem od strony wylotu, od wlotu i wężyka chemii i cudem ożyła, od tamtej pory (stało się to po 4 użyciach) działa do dziś, czyli jakieś 20-30 użyć ;) Od tamtej pory przepłukuję ją tak po każdej robocie i na razie mam odpukać spokój.

Service Manual do PA ;) :

Opublikowano

Eidos71 a jak to jest z warstwowaniem z użyciem #601, chodzi mi o to, czy przy klasycznym nakładaniu sealantu można go położyć pomiędzy kolejne warstwy?

Opublikowano

Sam DG #601 usuwa warstwę wosku, która leży na lakierze. # 601 można albo kłaść jako podłoże pod sealant polimerowy (a więc m.in. pod # 111), albo jako składnik combo z # 501, lub z # 111. Nie może być stosowany pomiędzy warstwami wosku.

Opublikowano

I właśnie o to mi chodziło, jak działa combo #601 + #111? Skoro osobno przy warstwowaniu ten pierwszy usunie/osłabi sealant

• Moderator
Opublikowano

kandy, DG#601 to podklad pod ichnie sealanty. Uzywasz go raz - na samo dno kanapki. Potem walisz np DG#111 i tego juz wartstwujesz jak Ci sie podoba, aczkolwiek wg mnie nie ma sensu bo i tak dlugo lezy taki zestaw ;)

Opublikowano

Krótkie pytanko:

Jak najlepiej rozcieńczać to SG APC? Czy mogę zastosować to samo rozcieńczenie do środka samochodu jak na zewnątrz, czy zrobić słabsze?

Dzięki za odpowiedź!

big_Lime_1L.jpg?lm=1412680474

Opublikowano

Czy Tenzi Alux rozcienczony (rozcieńczony i nie) rozpuści butelke po jakimś spryskiwaczu np. z płynu do szyb?

Opublikowano

Mam na kierownicy położony Renovating Cream SAPHIR, ale nie wygląda już za dobrze i chciałem go zmyć i położyć na nowo. Tylko czym go zmyć?? Jest jakiś sposób czy trzeba go na siłę usunąć??

Opublikowano
Mam na kierownicy położony Renovating Cream SAPHIR, ale nie wygląda już za dobrze i chciałem go zmyć i położyć na nowo. Tylko czym go zmyć?? Jest jakiś sposób czy trzeba go na siłę usunąć??

Cleaner do skóry, potem benzyna do skór ewentualnie ekstrakcyjna.

Opublikowano
Gajek ile Ci wytrzymał ten krem (km lub czas)?

OK 3 miesiecy temu nakladałem ten krem u ojca w aucie.Zabezpieczyłem versiegielungiem-po tym czasie wygląda w miare ok, ale widac juz ubytki.Dosyć podatny jest na zadrapania.

Opublikowano

Tomek WRO, nakładałem go 21.08.2013 roku i przejechał 7kkm. Wytrzymałby więcej, ale kiedyś Red Devilem zahaczyłem o kierownice i zmyło mi kawałek.

impex, nie mam zmywacza do skór. Musze kupić benzynę. Usuwać go szmatką czy ręcznikami papierowymi??

Opublikowano

Panowie miał ktoś z was do czynienia z GTechniq Quick Detailer, jakieś opinie ? Warto spróbować ? :) Dodam że na samochodzie jest położone C1 + C2v3 ale z chęcią bym coś podziałał :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.