Pimps Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Szybkie pytanie. Vp blue gel używamy przed czy po deironizacji? Ja używam BG z reguły po deironizatorze.
eMeM Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Szybkie pytanie. Czy da się wypolerować takie lampy czy szkoda czasu i zainwestować w nowe. Średnio widać to na zdjęciach sa to takie "pajęczynki" ni to pęknięte ni nie wiem jakie.. Próbować czy szkoda czasu? coś zdjęcia się nie ładują to dam bezpośrednio link http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6e ... f4f1f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c40 ... 8fd69.html
Tomek WRO Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Gumowe dywaniki można potraktować 303 aerospace nie będzie zbyt ślisko? będzie ślisko, najlepiej Koch nano magic plast care Ja dawałem kocha NMPC na nowe i umyte dywaniki oraz już na czyste ale używane. Bardzo kiepsko aplikował się, nie chciał wypełnić zagłębień. Na jednych dywanikach był trochę śliski i strasznie błyszczący, na drugich matowy, nie śliski ale brzydko wyglądało. Dostałem kiedyś radę, żeby użyć Valet PRO Dionysus Tyre Gloss aplikowany pędzęlkiem. Sam nie próbowałem. IMO Koch nie nadaje się wcale na gumę. Na uszczelkach również słabo siedział.
coded Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Miał ktoś taką sytuację, że PA po podłączeniu do karchera nie zasysa W OGÓLE chemi? Nie zależnie czy skręcona na max - czy +.
mario704 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 mario704 - gąbkową stroną. Dokup sobie jeszcze DG #601 i wymieszaj: 4 części DG #111 - 1 część DG #601. Nie będziesz musiał czekać na utwardzenie #111 Mam 601 tez bo kupiłem.Pytanie czy look zostanie taki sam i czy nie wpłunie to na trwalość 111?
sasna Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 zna może ktoś dobrego lakiernika okolice poznania ?
Eidos71 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 kandy, mario704 - takie combo w żaden sposób nie wpływa na trwałość #111. W październiku położyłem u siebie combo #501 + #601, a na to #111 + #601 i całość nadal siedzi na lakierze Nie mam teraz zdjęć, ale jutro cyknę fotki, jak obecnie wygląda całość - auto nie było myte ręcznie od października a ostatni bezdotyk był robiony w połowie grudnia
jeleniouchy Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Miał ktoś taką sytuację, że PA po podłączeniu do karchera nie zasysa W OGÓLE chemi? Nie zależnie czy skręcona na max - czy +. Spotkałem się z czymś takim dwukrotnie: 1. W pianownicy kolegi okazało się, że rurką zassało jakieś farfocle (papier/zbite włosy) nie umiał mi wytłumaczyć skąd się tam coś takiego wzięło 2. W mojej pianownicy, znając poprzedni przypadek, zacząłem od szukania w ten sam sposób, nie pomogło, rozkręciłem PA na czynniki pierwsze w imadle i nie było żadnych oznak zatorów, przedmuchana kompresorem we wszystkie strony, nadal nic, w końcu normalnie z węża ogrodowego pod ciśnieniem wody przez końcówkę przetkałem od strony wylotu, od wlotu i wężyka chemii i cudem ożyła, od tamtej pory (stało się to po 4 użyciach) działa do dziś, czyli jakieś 20-30 użyć Od tamtej pory przepłukuję ją tak po każdej robocie i na razie mam odpukać spokój. Service Manual do PA :
kandy Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Eidos71 a jak to jest z warstwowaniem z użyciem #601, chodzi mi o to, czy przy klasycznym nakładaniu sealantu można go położyć pomiędzy kolejne warstwy?
mario704 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 601 to coś w rodzaju cleanera pod sealent wiec jak to chcesz nałożyć pomiędzy?
Eidos71 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Sam DG #601 usuwa warstwę wosku, która leży na lakierze. # 601 można albo kłaść jako podłoże pod sealant polimerowy (a więc m.in. pod # 111), albo jako składnik combo z # 501, lub z # 111. Nie może być stosowany pomiędzy warstwami wosku.
kandy Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 I właśnie o to mi chodziło, jak działa combo #601 + #111? Skoro osobno przy warstwowaniu ten pierwszy usunie/osłabi sealant
Moderator krd Opublikowano 14 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 kandy, DG#601 to podklad pod ichnie sealanty. Uzywasz go raz - na samo dno kanapki. Potem walisz np DG#111 i tego juz wartstwujesz jak Ci sie podoba, aczkolwiek wg mnie nie ma sensu bo i tak dlugo lezy taki zestaw
Grexik Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Krótkie pytanko: Jak najlepiej rozcieńczać to SG APC? Czy mogę zastosować to samo rozcieńczenie do środka samochodu jak na zewnątrz, czy zrobić słabsze? Dzięki za odpowiedź!
Fitte Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Czy Tenzi Alux rozcienczony (rozcieńczony i nie) rozpuści butelke po jakimś spryskiwaczu np. z płynu do szyb?
kuba_zgr Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Alux zje taką butelkę nim się obejrzysz, do środków mocno kwasowych i zasadowych najlepsze są butelki HDPE
Gajek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Mam na kierownicy położony Renovating Cream SAPHIR, ale nie wygląda już za dobrze i chciałem go zmyć i położyć na nowo. Tylko czym go zmyć?? Jest jakiś sposób czy trzeba go na siłę usunąć??
michalchelm Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jak z trwałością wosku Zymol Concours ? najchętniej prosiłbym o porównanie do Zymol Glasur.
impex Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Mam na kierownicy położony Renovating Cream SAPHIR, ale nie wygląda już za dobrze i chciałem go zmyć i położyć na nowo. Tylko czym go zmyć?? Jest jakiś sposób czy trzeba go na siłę usunąć?? Cleaner do skóry, potem benzyna do skór ewentualnie ekstrakcyjna.
Tomek WRO Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Gajek ile Ci wytrzymał ten krem (km lub czas)?
impex Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Gajek ile Ci wytrzymał ten krem (km lub czas)? OK 3 miesiecy temu nakladałem ten krem u ojca w aucie.Zabezpieczyłem versiegielungiem-po tym czasie wygląda w miare ok, ale widac juz ubytki.Dosyć podatny jest na zadrapania.
Gajek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tomek WRO, nakładałem go 21.08.2013 roku i przejechał 7kkm. Wytrzymałby więcej, ale kiedyś Red Devilem zahaczyłem o kierownice i zmyło mi kawałek. impex, nie mam zmywacza do skór. Musze kupić benzynę. Usuwać go szmatką czy ręcznikami papierowymi??
impex Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Lepiej szmatką, bo recznik papierowy moze zostawić slady po sobie.
Gajek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Okej, jutro będę próbował. Dzięki.
Maciek1993 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2015 Panowie miał ktoś z was do czynienia z GTechniq Quick Detailer, jakieś opinie ? Warto spróbować ? Dodam że na samochodzie jest położone C1 + C2v3 ale z chęcią bym coś podziałał
Rekomendowane odpowiedzi