ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 witam szampon K2 Express nie zmyje mi wosku collinite 915? i czy wosk na mokro firmy moje auto stosowany na na sucho nie wpłynie negatywnie na collinite? dostałem nie wyrzuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSN774 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 witamszampon K2 Express nie zmyje mi wosku collinite 915? i czy wosk na mokro firmy moje auto stosowany na na sucho nie wpłynie negatywnie na collinite? dostałem nie wyrzuce K2 express ma ph w okolicach 10 wiec nie jest bezpieczny dla woskow. Wosk na wosk, nie wiem czy jest uzasadniony sens takiego zabiegu Wyslane z Huawei P8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 jest jakaś tabela pokazująca ph szamponów? tak żebym mógł coś wybrać, tak na szybko znalazłem Shiny Garage Sleek&Bubbly 5L 72zł może być? jest jeszcze jakiś niedrogi szampon 5L z naturalnym ph? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSN774 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 jest jakaś tabela pokazująca ph szamponów? tak żebym mógł coś wybrać, tak na szybko znalazłem Shiny Garage Sleek&Bubbly 5L 72zł może być?jest jeszcze jakiś niedrogi szampon 5L z naturalnym ph? Ten tanszy SG truskawkowy tez ma neutralne ph i kosztuje bodajze 59 w jednym sklepow. Mam uzywam i nie jest zly. Wyslane z Huawei P8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 znalazłem SHINY GARAGE - Orange Car Shampoo 5l za 52 zł, to naturalne ph to jest 7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Nie naturalne tylko neutralne i tak pH 7 to neutral ponizej kwas powyzej zasada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Panowie pytanie. Zdecydowalem kupic blotniki na allegro, zamienniki w kolorze samochodu. Jest pare aukcji i czesc jest z ocynkiem a czesc bez ocynku. Jakie waszym zdaniem wybrac? Te bez ocynku, ktore mam na oku pare osob kupilo (tez sie tym kierowalem iloscia zamowien u sprzedawcow). Moze kupic bez ocynku i samemu sobie zaprawic czyms od wewnatrz? No juz sam nie wiem. Powoli choroba mnie z tego powodu dopada . Mam nadzieje ze cos doradzicie Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 śliczne dzięki za pomoc zamawiam SHINY GARAGE - Orange Car Shampoo 5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 nerka123 a ile masz zamiar lat jeżdzić tym autem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 ffeder, szczerze to nie odpowiem na to pytanie bo moze je sprzedam a byc moze zostanie jako 2 samochod jak dziewczyna w przyszlosci prawko zrobi. Oczywiscie chcialbym jak najdluzej. Tez troszke krucho z kasa mam teraz a musze wymienic bo zacznie mi gnic prog i bedzie dupa. 180 bez ocynku a 240+ z ocynkiem. Wiem, ze moze to nie jest kolosalna roznica, ale dla mnie w tym momencie jest niestety bardziej bym sie sklanial w tym momencie zeby kupic bez ocynku i zabiezpieczyc to czyms na wlasna reke. Widzialem ze boll cos ma w ofercie. Bylo by,? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 nerka123 to zależy czym chcesz zabezpieczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Wlasnie mysle i nie wiem bo nigdy tego nie robilem. Czym by to mozna zabezpieczyc? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 ja stosuje baranek na kompresor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 I takim barankiem obleciec wewnetrzna strone elementu i powinno byc git ? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 ja oklejam jeszcze 1cm kantki zewnętrznej maluje, tam gdzie się kamienie odbijają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Okej, dzieki za opinie Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 policz ile wydasz na konserwacje bo może 180zł+ dodatkowa konserwa wyniesie tyle co blacha w ocynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 jeden pojemnik baranka za 20 zł starczy na dwa błotniki i tak musi czymś tam popsikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar251 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Chciałbym na Focusa mk2 z 2005 w kolorze deep blue połozyć Poorboys Black hole i do tego jakiś wosk. Czy to dobra opcja? Chce zrobić efekt WOW.Auto bez korekty. Co prawda posiadam polerkę(orbitalną) ale narazie chce tylko wypróbować na nowym autku ten środek Black hole. Poradźcie czy słoneczko od meguiry+BH i co jeszcze do tego przydałoby się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Chciałbym na Focusa mk2 z 2005 w kolorze deep blue połozyć Poorboys Black hole i do tego jakiś wosk. Czy to dobra opcja?Chce zrobić efekt WOW.Auto bez korekty. Co prawda posiadam polerkę(orbitalną) ale narazie chce tylko wypróbować na nowym autku ten środek Black hole. Poradźcie czy słoneczko od meguiry+BH i co jeszcze do tego przydałoby się. Nie bardzo rozumiem o co chodzi Masz black hole to dokup jeszcze wosk i lecisz. Co do wosku, przejrzyj forum to znajdziesz info. Jesli masz polerkę orbitalną - czyli DA to black hole położysz maszynowo czyli przyda się pad np. Royal pads czerwony ewentualnie tricolor jeśli chcesz aplikować ręcznie, do wosku aplikator słoneczko, jakieś fibry i tyle. Przed pracami dobrze by było postąpić zgodnie z sztuką i przeprowadzić dekontaminację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar251 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Chciałbym na Focusa mk2 z 2005 w kolorze deep blue połozyć Poorboys Black hole i do tego jakiś wosk. Czy to dobra opcja?Chce zrobić efekt WOW.Auto bez korekty. Co prawda posiadam polerkę(orbitalną) ale narazie chce tylko wypróbować na nowym autku ten środek Black hole. Poradźcie czy słoneczko od meguiry+BH i co jeszcze do tego przydałoby się. Nie bardzo rozumiem o co chodzi Masz black hole to dokup jeszcze wosk i lecisz. Co do wosku, przejrzyj forum to znajdziesz info. Jesli masz polerkę orbitalną - czyli DA to black hole położysz maszynowo czyli przyda się pad np. Royal pads czerwony ewentualnie tricolor jeśli chcesz aplikować ręcznie, do wosku aplikator słoneczko, jakieś fibry i tyle. Przed pracami dobrze by było postąpić zgodnie z sztuką i przeprowadzić dekontaminację Tak czyszczenie będzie. Właśnie nie wiem jaki wosk dobrać do tego. Zależy mi żeby do pierwszych śniegów doleżało to i fajnie kropelkowało. A co do polerki to mam Graphite 59G242. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 [ref]komar251[/ref], czyli masz rotację nie DA Z niższej półki to położyłbym teraz 476s albo carbona chociaż raczej się nie wypoci teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jeżeli mam w arsenale IPA to czy kupowanie ADBL Wipe Out Pro ma sens? Dodam iż chodzi mi o przygotowanie lakieru pod woski w pastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 [ref]maciek-drummer[/ref], IPA wystarczy w zupełności pod wosk, pod powłokę miało by sens kupno Wipe Out. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morder Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam. Panowie szybkie pytanko. Do takiego koloru jak na zdjęciu zastosować wosk SOFT99 Fusso Coat 12 Months do lakierów ciemnych czy jasnych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi