stawek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Czy dobrze myślę o kolejności w zabezpieczniu auta po myciu- glinka->korekta->ipa->cleaner->wosk czy bez IPY, jak już daje cleaner? IPE mi radzili dać po cleanerze.
serath Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Czy dobrze myślę o kolejności w zabezpieczniu auta po myciu- glinka->korekta->ipa->cleaner->wosk czy bez IPY, jak już daje cleaner? IPE mi radzili dać po cleanerze. IPA po korekcie - wymycie pasty (do tego zmywacz silikonowy, itp) IPA po cleanerze - wyjałowienie pod syntetyk typu Colli albo FK
msky Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Koledzy Czy ktoś się orientuje Jaka jest Maksymalna temperatura jaką można stosować w George i tak żeby nie przypalić pompki? Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka
Dante05 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 [ref]msky[/ref], około 50 stopni.
Gość Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 [ref]serath[/ref], to dobrze wiedziec, bo akurat kupiłem FK Dodane po 8 sekundach: [ref]serath[/ref], to dobrze wiedziec, bo akurat kupiłem FK
glibo Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 do skaji mogę użyć colourlock soft + leder versiegelung? czy ja zniszczy?
dominiczek9518 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 do skaji mogę użyć colourlock soft + leder versiegelung? czy ja zniszczy? Nie czyściłem ani nie impregnowałem jeszcze skór ekologicznych, ale popatrz na różnych producentów bo do tego typu skór oferują inne środki.
Prox Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Czy mogę stosować denatural, czyli denaturat bezbarwny jako ipa? W składzie ma 90% izopropylenu. Tylko chciałem się upewnić. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
mrsjackdan Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Czy MF do wycierania pojazdu, można strzepnąć, czy tylko mój waffle miał tak delikatne obszycie że się oderwał od całego ręcznika z jednej strony ? Obecnie kupiłem drugi ręcznik Geyona silka i nie wiem czy jak są już całkowicie mokre to mogę je strzepnąć czy pozostawić do wyschnięcia?
Freddy Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Ja tak robie z fluffym od valeta i jest okej Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 jak to strzepnąć, a nie lepiej wykręcić i wtedy zostawić żeby wysechł, jak nasiąkną wody, to potrafią się zrobić serio ciężkie Dodane po 1 minucie 5 sekundach: [ref=#ff3366]Prox[/ref], możesz, IPA ma tylko odtłuścić, a denaturat to robi, i nawet powoli odparowuje
Maacul Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2016 Szybkie pytanie żeby nie zakładać nowego tematu. Mam nową ramę na dach ciężarówki do halogenów, chromowaną, czym mogę ją zabezpieczyć póki leży w domu aby jak najdłużej cieszyła blaskiem? Mam pod ręką wosk Softa, miałoby to sens czy niekoniecznie?
mrsjackdan Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 czy myjka power performance pwr330pwa o mocy 70Bar i przepływności 330l/h da radę obsłużyć pianownicę PA ?
Tommy Lee Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 M[ref]mrsjackdan[/ref], Akurat miałem taki zestaw i mogę coś na ten temat powiedzieć. Ogólnie myjka sama w sobie jest słaba jeśli chodzi o mycie, z PA współpracuje ale nie ma co oczekiwać ubitej piany jak na filmikach z YT. Przy odpowiednim rozcieńczeniu i ustawieniu pokrętła piana wychodziła bardziej jak gęste mleko. W oryginalnej PA jest dysza 1,25, jakby była mniejsza dysza np 1,0 to i efekt byłby lepszy. Ogólnie jest tak że mniejsze dysze do słabszych myjek, większe do mocniejszych. Ja używałem do swojej PA piany SG Fruit Snow Foam, Blink, Espuma i VP NSF. Najlepszy efekt był przy SG i rozcieńczeniu w granicach 1:6 - 1:7
mrsjackdan Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Kolejne pytanie dzisiaj, podczas mycia zawsze podnoszę wycieraczki do góry, wszystkie , na większości filmików gdzie profesjonalne studia zajmują się samochodem, nigdzie nie widziałem żeby ktoś podnosił wycieraczki Jakaś znacząca rożnica? Czy ja to poprostu robię źle
passtartowy Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 [ref]mrsjackdan[/ref], nie wiem z czego to wynika ale mogę się domyslać, że nie w każdym aucie da się to zrobić. Np w audi a3 8p nie podniesiesz
RainKING Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Panowie i panie, mam odkurzacz pioracy Karcher Se.4002... Czy mogę do niego używać środka Karcher rm760? Tapnięte z Galaxy S6
TfB Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 [ref]mrsjackdan[/ref], nie wiem z czego to wynika ale mogę się domyslać, że nie w każdym aucie da się to zrobić. Np w audi a3 8p nie podniesiesz Na wlaczonym zaplonie kliknij wycieraczke i od razu wylacz.. przejdzie w tryb serwisowy i zatrzyma sie na samej gorze:-) wtedy podniesziesz umyjesz i wymienisz piorka:-)
arcik82 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam chce nałożyć wosk na powłokę ceramiczną alpha nano ;kiepska hydrofobowość myślałem o angelwax 5element albo coś z zymola czy warto, i czy muszę glinkować nakładać hd? Chciałem oczywiście umyć detailingowo nałożyć black hole i jakiś wosk na to...
Arkeolowy Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Panowie czy jakis mini filc polerski i tlenek ceru nada sie do usuniecia ryski na zegarku fossil 1354? Generalnie jest bardzo malutka, a ze jestem pedantyczny no to
pawelpp Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Ja w swoim casio leciałem kiedyś szkiełko tl ceru na filcu. Tzn. maszyna do góry filcem i zegarek przykładałem do krążka. Nie wiem jak koperta w Twoim by to zniosła więc lepiej okleić. Mi nie zależało to leciałem po wszystkim.
passtartowy Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 [ref]TfB[/ref], oo dzięki o tym nie wiedziałem Muszę spróbować. Pióra wymieniłem bez tej wiedzy
nerka123 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 Panowie, moze ktos mial podobny problem bo rece mi opadaja... Kotek zesikal sie na kanape i wali ze szok. Probowalem juz pianki do dywanow, cytryny, wody utlenionej i sody oczyszczonej. Czym mozna zneutralizowac jeszcze zapach? Juz tak nie smierdzi, ale jeszcze czuc... chodzi mi o domowe sposoby na szybko. Wiem ze moze to nie samochod, ale nie mam pomyslu. Nie mam tez gdzie zapytac Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Hammster Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 nerka123 spróbuj czystym spirytusem u mnie pomogło a też długo walczyłem innymi specyfikami. Ja mam pytanie: Czym usunąć plamę po kleju z podsufitki? Wysłane z mojego Black Berserkera S80
TfB Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2016 Panowie, moze ktos mial podobny problem bo rece mi opadaja... Kotek zesikal sie na kanape i wali ze szok. Probowalem juz pianki do dywanow, cytryny, wody utlenionej i sody oczyszczonej. Czym mozna zneutralizowac jeszcze zapach? Juz tak nie smierdzi, ale jeszcze czuc... chodzi mi o domowe sposoby na szybko. Wiem ze moze to nie samochod, ale nie mam pomyslu. Nie mam tez gdzie zapytac Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka W lidlu jest cos od w5 chyba bialy kolor do szyb czy cus... tesciowa to uzywa i niezle neutralizuje siuski kota
Rekomendowane odpowiedzi