Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czy dobrze myślę o kolejności w zabezpieczniu auta po myciu- glinka->korekta->ipa->cleaner->wosk czy bez IPY, jak już daje cleaner?

IPE mi radzili dać po cleanerze.

IPA po korekcie - wymycie pasty (do tego zmywacz silikonowy, itp)

IPA po cleanerze - wyjałowienie pod syntetyk typu Colli albo FK

Koledzy Czy ktoś się orientuje Jaka jest Maksymalna temperatura jaką można stosować w George i tak żeby nie przypalić pompki?

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka

Czy MF do wycierania pojazdu, można strzepnąć, czy tylko mój waffle miał tak delikatne obszycie że się oderwał od całego ręcznika z jednej strony ? Obecnie kupiłem drugi ręcznik Geyona silka i nie wiem czy jak są już całkowicie mokre to mogę je strzepnąć czy pozostawić do wyschnięcia?

jak to strzepnąć, a nie lepiej wykręcić i wtedy zostawić żeby wysechł, jak nasiąkną wody, to potrafią się zrobić serio ciężkie

Dodane po 1 minucie 5 sekundach:

[ref=#ff3366]Prox[/ref], możesz, IPA ma tylko odtłuścić, a denaturat to robi, i nawet powoli odparowuje

Szybkie pytanie żeby nie zakładać nowego tematu. Mam nową ramę na dach ciężarówki do halogenów, chromowaną, czym mogę ją zabezpieczyć póki leży w domu aby jak najdłużej cieszyła blaskiem? Mam pod ręką wosk Softa, miałoby to sens czy niekoniecznie?

M[ref]mrsjackdan[/ref], Akurat miałem taki zestaw i mogę coś na ten temat powiedzieć. Ogólnie myjka sama w sobie jest słaba jeśli chodzi o mycie, z PA współpracuje ale nie ma co oczekiwać ubitej piany jak na filmikach z YT. Przy odpowiednim rozcieńczeniu i ustawieniu pokrętła piana wychodziła bardziej jak gęste mleko. W oryginalnej PA jest dysza 1,25, jakby była mniejsza dysza np 1,0 to i efekt byłby lepszy. Ogólnie jest tak że mniejsze dysze do słabszych myjek, większe do mocniejszych. Ja używałem do swojej PA piany SG Fruit Snow Foam, Blink, Espuma i VP NSF. Najlepszy efekt był przy SG i rozcieńczeniu w granicach 1:6 - 1:7

Kolejne pytanie dzisiaj, podczas mycia zawsze podnoszę wycieraczki do góry, wszystkie , na większości filmików gdzie profesjonalne studia zajmują się samochodem, nigdzie nie widziałem żeby ktoś podnosił wycieraczki :dontknow: Jakaś znacząca rożnica? Czy ja to poprostu robię źle :D

[ref]mrsjackdan[/ref], nie wiem z czego to wynika ale mogę się domyslać, że nie w każdym aucie da się to zrobić. Np w audi a3 8p nie podniesiesz :D

Na wlaczonym zaplonie kliknij wycieraczke i od razu wylacz.. przejdzie w tryb serwisowy i zatrzyma sie na samej gorze:-) wtedy podniesziesz umyjesz i wymienisz piorka:-)

Witam chce nałożyć wosk na powłokę ceramiczną alpha nano ;kiepska hydrofobowość myślałem o angelwax 5element albo coś z zymola czy warto, i czy muszę glinkować nakładać hd? Chciałem oczywiście umyć detailingowo nałożyć black hole i jakiś wosk na to...

Ja w swoim casio leciałem kiedyś szkiełko tl ceru na filcu. Tzn. maszyna do góry filcem i zegarek przykładałem do krążka. ;)

Nie wiem jak koperta w Twoim by to zniosła więc lepiej okleić. Mi nie zależało to leciałem po wszystkim.

Panowie, moze ktos mial podobny problem bo rece mi opadaja... Kotek zesikal sie na kanape i wali ze szok. Probowalem juz pianki do dywanow, cytryny, wody utlenionej i sody oczyszczonej. Czym mozna zneutralizowac jeszcze zapach? Juz tak nie smierdzi, ale jeszcze czuc... chodzi mi o domowe sposoby na szybko. Wiem ze moze to nie samochod, ale nie mam pomyslu. Nie mam tez gdzie zapytac :(

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Panowie, moze ktos mial podobny problem bo rece mi opadaja... Kotek zesikal sie na kanape i wali ze szok. Probowalem juz pianki do dywanow, cytryny, wody utlenionej i sody oczyszczonej. Czym mozna zneutralizowac jeszcze zapach? Juz tak nie smierdzi, ale jeszcze czuc... chodzi mi o domowe sposoby na szybko. Wiem ze moze to nie samochod, ale nie mam pomyslu. Nie mam tez gdzie zapytac :(

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

W lidlu jest cos od w5 chyba bialy kolor do szyb czy cus... tesciowa to uzywa i niezle neutralizuje siuski kota

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.