Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpisz "pochłaniacz pingi" i wyskoczą ci samochodowe z oczkiem niebieskim zmieniającym barwę. Sam taki chyba wypróbuję w tym roku. Można go osuszać w mikrofali.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Wpisz "pochłaniacz pingi" i wyskoczą ci samochodowe z oczkiem niebieskim zmieniającym barwę. Sam taki chyba wypróbuję w tym roku. Można go osuszać w mikrofali.

Mam i sobie chwalę. :good:

Opublikowano

Mam i sobie chwalę. :good:

Jaką masz wersję 150g? Mam jeszcze możliwość kupna czystego żelu krzemionkowego, 500g, więc co lepiej ?

Opublikowano

Bajer byś wydał kasę.

Pampersy też są chłonne..

Użyj czego chcesz co chłonie wilgoć, a jest tego masa,

a jak opakujesz to rzecz gustu.

Opublikowano

A jaki kolor ma ten wkład absorbent?

Opublikowano

Ostatnio kupiłem aktywną pianę VALETpro pH NEUTRAL SNOW FOAM 1l. Powiedzcie mi jak to mam rozcieńczyć by było idealnie i nie ściągnąć wosku? Na opakowaniu pisze 300ml na 700ml wody co wydaje mi się za dużo, a na stronie sklepu żeby do 1:25 przy myciu wstępnym, a jeśli samochód jest zabezpieczony woskiem i myty pianownicą to maks 1:400? Przecież to są skrajne wartości porównując 1:3 i 1:400... Auto chce pryskać przed normalnym myciem jako mycie wstępne więc nie chce się za szybko przez to wosku pozbyć. I jaką proporcję zastosować przygotowując auto do ponownego woskowania, jeśli nie zależy nam na nałożonym wosku?

Opublikowano
674714 Jak się za ten rdzawy nalot zabrać, jak wyczyścić i czym. Jak to później zabezpieczyć?
674716 Weź drociana szczote na wiertarke i do dziela

żadnych szczotek drucianych one zostawiają swój nalot i jest jeszcze gorzej... włosy murzyna są najlepsze, ale tu sa zakamarki i polecam do takich zabiegów szczotkę z tworzywa sztucznego o kolorze czerwonym. Kupuję je w casto, tu na zdjęciu w tle ją widać

5wyBuYB.jpg

a zabezpieczyć możesz R-stopem i epoksyd

Opublikowano

Niebieski, a jak pochłonie wilgoć zmienia się na biały.

Kołpaki lepiej zabezpieczyć FK1000 czy DIONYSUS TRIM GLITZ? Chyba nie są lakierowane

FK :good:

Opublikowano

[ref=#ff3366]wojtek1474[/ref], jeszcze kwestia czym pianujesz. Jak lanca pod myjkę to 1:10, jak pianownica ręczna to 1:25 i do codziennego użytku powinno być :good:

Opublikowano

Znajomy polecił mi ADBL Greengine do usuwania smoly z auta w proporcji 20 ml na litr wody. Co o tym sądzicie? Kosztuje 20 zlotych za pół litra

Wysłane z Huawei P8

Opublikowano
674879 Tylko że on mówi że to usuwa podobnie do Tar & Glue

Podobnie ale to nie jest to samo prosty przykład niektórzy myją opony zamiast np tire and Ruber clenerem używają apc degresentu np dimera i niby jest podobnie ale po dimerzr jest delikatnie brudną guma a po tire and ruber czysta więc wiesz podobnie to Nie znaczy tak samo

Opublikowano

Dlatego pytam tutaj żeby więcej się dowiedzieć :-) tak czy siak kupię najpierw adbl i zobaczę jak działa. W sumie to tylko 20 zlotych

Wysłane z Huawei P8

Opublikowano

Niebieski, a jak pochłonie wilgoć zmienia się na biały.

Kołpaki lepiej zabezpieczyć FK1000 czy DIONYSUS TRIM GLITZ? Chyba nie są lakierowane

FK :good:

Bo mam możliwość kupna żelu krzemionkowego w kolorze pomarańczowym ale nie wiem czy jest tak samo wydajny jak niebieski

Opublikowano
674714 Jak się za ten rdzawy nalot zabrać, jak wyczyścić i czym. Jak to później zabezpieczyć?
674716 Weź drociana szczote na wiertarke i do dziela

żadnych szczotek drucianych one zostawiają swój nalot i jest jeszcze gorzej... włosy murzyna są najlepsze, ale tu sa zakamarki i polecam do takich zabiegów szczotkę z tworzywa sztucznego o kolorze czerwonym. Kupuję je w casto, tu na zdjęciu w tle ją widać

a zabezpieczyć możesz R-stopem i epoksyd

Taka jedna szczotka z tworzywa sztucznego odjedzie dwa bębny z rdzy? Chodzi mi o to, że to jednak jest tworzywo które w starciu z rudą (szmatą!) i metalowym bębnem na pewno ulega degradacji.

Opublikowano
674951

Taka jedna szczotka z tworzywa sztucznego odjedzie dwa bębny z rdzy?

do bębnów polecam papier ścierny P40 na krążku, wykończenie zakamarków włosami murzyna i szczotką z tworzywa sztucznego

nTZIJ3M.jpg

Opublikowano

Czy używanie 2-3 razy do roku, jako pierwszy krok przed "woskowaniem" piany typu Tenzi Truck jest bezpieczne dla lakieru, czy lepiej kupić szampon o bardziej zasadowym pH a w pierwszym kroku użyć piany aktywnej neutralnej (pianownica PA)?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.