Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Najlepszy będzie Zymol Field Glaze. Daje naprawdę kopa
to 3a się będzie zaopatrzyć jakoś po świetach :)

dziękuje bardzo za pomoc

Opublikowano

Mam pytanie dot. Peugeota 207 - kokpit nie jest z typowego tworzywa, jest to jakiś materiał. Ktoś miał już do czynienia z takim przypadkiem? Czym to odświeżyć (APC + dresing)

Tak to wygląda z bliska:

WP_20141216_08_05_13_Pro.jpg.1ec27660c93165d7043ab43b389154bf.jpg

Opublikowano

Mam pytanie czy w Traficu 2010/11r. jest taka sprytna końcówka "+" pod maska jak w innych samochodach czy trzeba rozbierać pol podłogi żeby pożyczyć komuś trochę prądu? Jeśli tak to gdzie się ten + znajduje, od razu mówię w manual patrzałem na necie szukałem na forum i nic.

Opublikowano

Takie pytanko, skończył mi się SONUS do prania mikrofibr i padów :cry:

Potrzebuję na już wyprać ręczniki z WWLa. Do tej pory prałem je ręcznie, mogę wyprać je w proszku do prania i potem wypłukać w płynie? Szarego jelenia też nie mam :cry: a kiedyś robiłem test to mydło typu palmolive czy nivea itp niszczy włókna - w sensie bardzo twardnieją... Pomocy... :dontknow:

Opublikowano
Wrzuć do pralki i upierz w proszku bez płukania

Jaką ilość proszku wsypać aby nie przesadzić?

Opublikowano

Pogodny, A ja mam prośbę o kilka słów na temat Sonusa o prania fibr i padów. Mam go od niedawna i nie bardzo wiem jak go dawkować i czy lepiej się sprawuje w pralce czy ręcznie. Prałem nim fibry dwa razy ręcznie w ciepłej wodzie, a później płukałem w zimnej i miałem wrażenie że nie dopierał brudu.

Opublikowano
Pogodny, A ja mam prośbę o kilka słów na temat Sonusa o prania fibr i padów. Mam go od niedawna i nie bardzo wiem jak go dawkować i czy lepiej się sprawuje w pralce czy ręcznie. Prałem nim fibry dwa razy ręcznie w ciepłej wodzie, a później płukałem w zimnej i miałem wrażenie że nie dopierał brudu.

Uzywałem juz Sonusa i mam takie samo zdanie jak Ty.Probowałem w pralce w 40stopniach tez slabo, w 60 było troche lepiej..

Opublikowano

Wlewałem 3 korki do miski i prałem pojedynczo fibry. Dopierało wszystko bez problemu, ale pewnie w pralce jest jeszcze lepiej. Zaraz będę prał w proszku. Jak zda to egzamin to w SONUSIE będę je po praniu płukał aby nie traciły właściwości.

Opublikowano

Następnym razem spróbuje wlać 3 nakrętki do prania w pralce. Zauważyłem jeszcze, że fibry były inne w dotyku po praniu w Sonusie i po praniu w mydle.

Opublikowano

witam w czym leży problem zakupiłem pianownice PA do tego piana auto brite magi foam ale efekt jest marny jakby wylane mleko co robię nie tak ?

Opublikowano

Panowie czy glinka poradzi sobie z osadem na lakierze i szybie, samochód był u mechanika tam najwyraźniej coś było malowane w innym pomieszczeniu i coś osiadło bo lakier nie ma poślizgu na szybie też słychać jak wycieraczka pracuje jakieś pomysły ?

Opublikowano

Koledzy jaki dresing do plastików polecacie do auta jak poniżej bo VP Dionizus Trim Glitz po prostu spłynął pozostawiając po sobie nie ciekawe plamy (powierzchnia wcześniej była przygotowana APC)

Może trochę nie fortunne ujęcie, ale chodzi o słupki i relingi oraz o wstawkę nad tylną tablicą rejestracyjną, nigdzie dresing sie nie utrzymał po deszczu i nie wygląda teraz za fajnie...

forum_ka.jpg

Opublikowano

Koledzy, czy jeżeli po umyciu auta psiknę POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS nie zaszkodzi on Coli 476s? i jeżeli nie zaszkodzi to w czym pomoże? Dzięki za odp :)

Opublikowano

Mymon to jest "odkurz"-napylony lakier. Glinka powinna to zdjąć. Z szyb możesz nitrem zmyć też. Jak nie to pasta,maszynka i pójdzie. No i obowiązkowo zjebać gościa niech następnym razem patrzy co robi.

Mi kiedyś coś tam malowali przy aucie. Spolerowali,namleczkowali. Postawili kawalek dalej i malowali coś innego. Lakier,szyby...wszystko tępe, zapylone. Od nowa polerką lecieli.

Opublikowano

Witam,

W październiku (mniej więcej) kupiłem bańkę Magi do pre-wash-a. Stało to w garażu aż do teraz, bo jeszcze końćzyłem inną pianę. Zapodałem Magi do Glorii i kurde zamiast piany mam wode z mydlinami.

Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Reklamować Magi czy to raczej niemożliwe żeby mi "przeterminowaną" sprzedali?

Proporcje to około 30-40 ml na litr ciepłej wody gdyby ktoś się zastanawiał.

Pozdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.