W1Michal Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 jaki miałeś aplikator ? bo mi dobrym gąbkowym pracuje sie super, polecam zielonego royal pads'a. Być może go za dużo kładłeś? on jest taki że jak sie za dużo aplikuje to się ciężej poleruje, miałem cleanery Dj i na czarnym nigdy nie było problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Testował ktoś kanapkę SRP + PNS? Czy jednak PNS woli jałową powierzchnię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 655851 jaki miałeś aplikator ? bo mi dobrym gąbkowym pracuje sie super, polecam zielonego royal pads'a. Być może go za dużo kładłeś? on jest taki że jak sie za dużo aplikuje to się ciężej poleruje, miałem cleanery Dj i na czarnym nigdy nie było problemów Dokładnie, od początku używam DJ i nie miałem problemów nigdy. Używam aplikatora z bawełny lub niebieski, tnący od Shiny Garage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Koledzy jutro czeka mnie wykończenie czarnego BMW pasta Menzerna 3500. Lepszy bedzie żółty Flexipad czy czarny Nat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Flexi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Z racji tego ze twardszy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brow Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A czy przypadkiem przy tych felgach nie powinno być dekielków pajączków/gwiazd ?One by chyba przysłoniły te obicia Nope, felgi w oryginale mają tylko zaślepki na śruby, które są założone, jednak są słabo widoczne na zdjęciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyplot Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Czy po scratchx 2.0 konieczne jest nakladanie wosku? Musze usunac kilka rysek w okolicach klamek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Z racji tego ze twardszy tak? Jeśli ganiałbyś jakiś solidny hologram, możliwe że czarny NAT z tą pastą by go nie usunął, a jeśli maszyna DA to w ogóle zbyt miękki pad i pasta sie nie wypracowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Czy po scratchx 2.0 konieczne jest nakladanie wosku? Musze usunac kilka rysek w okolicach klamek. pytanie troche dziwne, jak chcesz mieć nawoskowane auto to woskuj, jak nie to nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linden Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Po jakim czasie od polakierowania elementu można na niego nakładać woski/qd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 tydzień minimum musisz odczekać, najlepiej troche więcej nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Czy korzystał ktoś z past Sonaxa 03/06 lub 04/06 na rotacji i może krótko ocenić efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel28 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 cześć, mam pytanie typowe dla laika ale nie znalazłem odpowiedzi przeszukując forum a czytam je od długiego czasu używam APC SG Red Devil, ADBL, ValetPro i po spryskaniu elementu i rozprowadzeniu środka po nim bardzo szybko zasycha. Na wielu produktach producent zaleca pozostawienie APC na elemencie na około minutę i wytarcie go fibrą, u mnie już po 20 sekundach środek jest zaschnięty i pozostawia ślady. Stężenia są zgodne z zaleceniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Przy tych temperaturach to normalna sprawa. Ważne żeby usunąć resztki APC za pomocą wilgotnej ściereczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witajcie, po całym dniu ulewy u mnie na karoserii pojawiły białe plamy od śladu woskowania chyba nadmiaru. I pytanie czy wystarczy jechać na bezdotykową i te plamy znikną? czy płukać i czyścic miękka mikrofibrą karoserię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sardzent Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 uzyj jakiegos QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppeettrryykk Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Przygotowuję się do pierwszej korekty. Zakupiona polerka to K2. Pacjent- czarne BMW. Pasty menzerna. Jakiej wielkości dyski mocujące i gąbki zakupić? Chciałbym 2 rozmiary, duże i jakieś mniejsze, ale jakie na początek 80,100 ? Jaka wysokość gąbek będzie najlepsza i dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witajcie, po całym dniu ulewy u mnie na karoserii pojawiły białe plamy od śladu woskowania chyba nadmiaru. I pytanie czy wystarczy jechać na bezdotykową i te plamy znikną? czy płukać i czyścic miękka mikrofibrą karoserię? umyj samą wodą ba myjce, jak nie zejdzie to umyj auto szamponem itp jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 656010 ale jakie na początek 80,100 ? Weź 135mm i 80mm. Wysokość gąbki na rotacji nie ma bardzo dużego znaczenia. Royal Pads, NAT, Booski Pad - fajne pady w niezłych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Ok....mylem samą wodę tzn plukanie ale trzema jak nie wiem i mikrofitrem domywałem tzn nadmiar wody i uuswania plam wosku i schodziło. A szampon to musiałbym kupić bo mam szampon ale bez ph bo nie ma nic o ph w butelce szamponu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppeettrryykk Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Na jakim etapie stosujecie środki do usuwania smoły i zanieczyszczeń metalicznych? między myciem wstępnym a właściwym czy jeszcze przed myciem wstępnym? i Spsikujecie całe auto czy tylko np. od listew w dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 jak masz bardzo brudne auto to najlepiej umyć, osuszyć, prysnąc odczekać i spłukać. Całe auto raczej nie ma sensu, pryska sie tam gdzie jest to konieczne chyba że na dachu masz smołe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Zastanawiam się nad kupnem powłoki do srebrnego samochodu względem Gtechniq C1 a Gyeonem Prime Kitem cena praktycznie ta sama przemawiać ma do mnie jakość i łatwość aplikacji ( nie chce trudzić się przy docieraniu jak przy nanolex SI3D ) ktoś coś doradzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 ppeettrryykk, kolego moze poczytaj troche forum, bo zadajesz pytania omawiane wielokrotnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi