Moderator krd Opublikowano 20 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Jaki wosk ma najlepsze wlasciwosci samoczyszczace? Co bym nie polozyl to robia sie waterspoty po deszczu z drogowego syfu a na bezdotyku nie moge tego domyc... Pytam o wosk, nie o powloke Może też być Sonax PNS Niby nie jest woskiem, ale równie prosty w aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Jaki wosk ma najlepsze wlasciwosci samoczyszczace? Co bym nie polozyl to robia sie waterspoty po deszczu z drogowego syfu a na bezdotyku nie moge tego domyc... Pytam o wosk, nie o powloke Może też być Sonax PNS Niby nie jest woskiem, ale równie prosty w aplikacji. Ino można kota dostać na początku nim człowiek się przyzwyczai, bo aplikator dęba staje przy nakładaniu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam Doradźcie Panowie jakie wybrać czyściwo do dokładnego mycia szyb przed oklejaniem folia ściemniającą? Obowiązkowo oczywiście musi być bezpyłowe oraz dobrze wchłaniające zanieczyszczenia aby zapobiec ich rozmazywaniu. Szykac czyściw celulozowych, bawełnianych, mieszanych, dwu trzy czy czterowarstwowych? Oczywiście czyściwo w rolce. Szukam również jakiegoś super płynu do mycia szyb który by idealnie odtłuszczał i mył szkło. Widziałem kiedyś płyn który po pryśnięciu na szybę i przetarciu kilka razy czyściwem działał cuda. Wiem tylko że był niebieski. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_t11 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Tapicer do skóry poszukiwany na śląsku, okolice Katowic do obszycia kiery, gałki, ręcznego i podratowania siedzeń. Ktoś coś może polecić? http://tapicerpro.pl/ Masz nie daleko do Myszkowic. A tapicer jest na naprawdę dużym poziomie. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qasu Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Co polecacie do chromu? Dokładnie do motocykla, więc też do gorącego wydechu. Coś co nie porysuje, a zrobi wow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konioklonio Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Na ile aplikacji(lamp) wystarczy 8ml Nano Hard Clear od Soft99? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ino można kota dostać na początku nim człowiek się przyzwyczai, bo aplikator dęba staje przy nakładaniu ;-) Wilgotny aplikator z mikrofibry będzie Twoim przyjacielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ino można kota dostać na początku nim człowiek się przyzwyczai, bo aplikator dęba staje przy nakładaniu ;-) Wilgotny aplikator z mikrofibry będzie Twoim przyjacielem Ja przerzucilem się na "grzybka" i było dużo lepiej :-) ale dzięki za info - wypróbuję przy okazji Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwadrat Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Szukam środka, którym wyczyszczę żywicę z deski rozdzielczej. Ktoś coś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Szukam środka, którym wyczyszczę żywicę z deski rozdzielczej. Ktoś coś pomoże? terpentyna w budowlanym, tylko sprawdź sobie wcześniej na jakims niewidocznym elemencie czy nie odbarwia plastiku ( nie powinna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Zapytaj ludzi ze sklepu czy można tym KOch Eulex http://shiningcar.pl/pl/p/Koch-Chemie-EULEX/1022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam, mam pytanie, wczoraj używałem glinkę na auta i zamiast brudu typu czarnego to zbierał koloru żółte,pomarańczowe. A glinkę uzywam firmy soft99. Co to może być o takim kolorze brudu? Bo nigdzie nie mogę znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam, mam pytanie, wczoraj używałem glinkę na auta i zamiast brudu typu czarnego to zbierał koloru żółte,pomarańczowe. A glinkę uzywam firmy soft99. Co to może być o takim kolorze brudu? Bo nigdzie nie mogę znaleźć... zanieczyszczenia metaliczne (lotna rdza, pył z klocków hamulcowych), żywica, zabrudzenia nieorganiczne (pył mineralny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dziwne....ale na dachu, na masce i klapie bagażnika...taki kolor był...a bokach brak brudu...i na lakierowanych zderzakach i błotnikach też brak brudu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libero Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Może ktoś coś w pobliżu malował pistoletem i to jakaś farba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dziwne....ale na dachu, na masce i klapie bagażnika...taki kolor był...a bokach brak brudu...i na lakierowanych zderzakach i błotnikach też brak brudu... widać opadło na zaparkowany samochód, parkujesz koło jakiejś fabryki, dużego warsztatu, złomowiska albo bocznicy kolejowej? ewentulanie pod drzewem? traktowałeś auto deironizerem przed glinką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Na parkingu osiedlowym, ale w pracy są okolice autostrafa, fabryka kawy, drukarnia i inne magazyny. deironizerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sata Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Chłopaki mam do was pytanie?Pół roku temu miałem nałożona powłokę ceramiczną gyeon q2 mohs.Raz na ok 1.5 miesiąca nakładam cure.Zauwazylem ze powłoka w czasie nakładania i wycierania cure nie jest już taka czysta,śliska.Co zrobić by była gladsza.Uzyc prickbort i ironx czy glinka co polecacie by nie uszkodzić i po rysować powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Na początek porządne mycie ręczne, nie jestem pewny czy glinka to dobry pomysł Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sata Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 To chyba zrozumiałe ze przed qd trzeba auto umyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Niektórym wystarcza bezdotyk wiec wolałem powiedzieć Iron i prick nie powinny ruszyć powłoki. Musisz ocenić czym są te zabrudzenia Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sata Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 To jak wygląda konserwacja takiej powłoki skoro ma się utrzymać kolo 1,5roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nie używałem deironizer i czytałem żeby nie używać gdy na lakierze są zaprawki czy coś...Może polecisz jakiś dobry i tani i bezpieczny? I pytanie czy muszę jeszcze raz użyć glinki czy nie trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkow144 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Panowie czy jest sens kłaść Gyeon'a Wet Coat na np. Hi-temp'a? Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4gnum Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam. Moje autko w czasie zakupu posiadalo ryse przez cala dlugosc kazdego boku, ale jak wiadomo jedna rysa przyciaga druga. Nie moglem juz na to patrzec dlatego postanowilem cos z tym zrobic. Zamowilem dopaowany lakier bazowy (base coat) i lakier bezbarwny (clear coat). Polozylem na rysy baze i nie wiem co zrobic dalej, W tej chwili wyglada to jeszcze gorzej i bardziej rzuca sie w oczy. Oto co zrobilem: 1) Umylem auto porzadnie na myjni 2) Przemylem rysy specjalnym odtluszczaczem (prep solvent) 3) Nalozylem 3-4 warstwy (zaleznie od glebokosci) lakieru bazowego Co powinienem teraz zrobic? Nalozyc lakier bezbarwny i przejechac papierem wodnym czy najpierw przejechac papierem zeby zrownac lakier i dopiero wtedy bezbarwny i znowu papierem? Oto jak to teraz wyglada Przed Teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi