Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Jaki wosk ma najlepsze wlasciwosci samoczyszczace? Co bym nie polozyl to robia sie waterspoty po deszczu z drogowego syfu a na bezdotyku nie moge tego domyc... Pytam o wosk, nie o powloke :mrgreen:

Może też być Sonax PNS :P Niby nie jest woskiem, ale równie prosty w aplikacji.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jaki wosk ma najlepsze wlasciwosci samoczyszczace? Co bym nie polozyl to robia sie waterspoty po deszczu z drogowego syfu a na bezdotyku nie moge tego domyc... Pytam o wosk, nie o powloke :mrgreen:

Może też być Sonax PNS :P Niby nie jest woskiem, ale równie prosty w aplikacji.

Ino można kota dostać na początku nim człowiek się przyzwyczai, bo aplikator dęba staje przy nakładaniu ;-)

Witam

Doradźcie Panowie jakie wybrać czyściwo do dokładnego mycia szyb przed oklejaniem folia ściemniającą? Obowiązkowo oczywiście musi być bezpyłowe oraz dobrze wchłaniające zanieczyszczenia aby zapobiec ich rozmazywaniu. Szykac czyściw celulozowych, bawełnianych, mieszanych, dwu trzy czy czterowarstwowych? Oczywiście czyściwo w rolce. Szukam również jakiegoś super płynu do mycia szyb który by idealnie odtłuszczał i mył szkło. Widziałem kiedyś płyn który po pryśnięciu na szybę i przetarciu kilka razy czyściwem działał cuda. Wiem tylko że był niebieski.

Pozdrawiam

Tapicer do skóry poszukiwany na śląsku, okolice Katowic do obszycia kiery, gałki, ręcznego i podratowania siedzeń. Ktoś coś może polecić?

http://tapicerpro.pl/

Masz nie daleko do Myszkowic. A tapicer jest na naprawdę dużym poziomie. Polecam

Ino można kota dostać na początku nim człowiek się przyzwyczai, bo aplikator dęba staje przy nakładaniu ;-)

Wilgotny aplikator z mikrofibry będzie Twoim przyjacielem :good:

Ja przerzucilem się na "grzybka" i było dużo lepiej :-) ale dzięki za info - wypróbuję przy okazji

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Witam, mam pytanie, wczoraj używałem glinkę na auta i zamiast brudu typu czarnego to zbierał koloru żółte,pomarańczowe. A glinkę uzywam firmy soft99. Co to może być o takim kolorze brudu? Bo nigdzie nie mogę znaleźć... :/

zanieczyszczenia metaliczne (lotna rdza, pył z klocków hamulcowych), żywica, zabrudzenia nieorganiczne (pył mineralny)

Dziwne....ale na dachu, na masce i klapie bagażnika...taki kolor był...a bokach brak brudu...i na lakierowanych zderzakach i błotnikach też brak brudu...

widać opadło na zaparkowany samochód, parkujesz koło jakiejś fabryki, dużego warsztatu, złomowiska albo bocznicy kolejowej? ewentulanie pod drzewem?

traktowałeś auto deironizerem przed glinką?

Chłopaki mam do was pytanie?Pół roku temu miałem nałożona powłokę ceramiczną gyeon q2 mohs.Raz na ok 1.5 miesiąca nakładam cure.Zauwazylem ze powłoka w czasie nakładania i wycierania cure nie jest już taka czysta,śliska.Co zrobić by była gladsza.Uzyc prickbort i ironx czy glinka co polecacie by nie uszkodzić i po rysować powłoki?

Witam.

Moje autko w czasie zakupu posiadalo ryse przez cala dlugosc kazdego boku, ale jak wiadomo jedna rysa przyciaga druga. Nie moglem juz na to patrzec dlatego postanowilem cos z tym zrobic. Zamowilem dopaowany lakier bazowy (base coat) i lakier bezbarwny (clear coat). Polozylem na rysy baze i nie wiem co zrobic dalej, W tej chwili wyglada to jeszcze gorzej i bardziej rzuca sie w oczy.

Oto co zrobilem:

1) Umylem auto porzadnie na myjni

2) Przemylem rysy specjalnym odtluszczaczem (prep solvent)

3) Nalozylem 3-4 warstwy (zaleznie od glebokosci) lakieru bazowego

Co powinienem teraz zrobic? Nalozyc lakier bezbarwny i przejechac papierem wodnym czy najpierw przejechac papierem zeby zrownac lakier i dopiero wtedy bezbarwny i znowu papierem?

Oto jak to teraz wyglada

Przed

2332ddaa45.jpg

2332f3d495.jpg

Teraz

2332cbc571.jpg

233308a690.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.