Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedz kolego. Problem w tym ze sam nie wiem co to za farba:( napewno nie działa benzyna ekstrakcja i ipa, wd 40.... To do tej pory próbowałem i nic nie daje rady…

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

10ba43b401782552a154bb938ace4e2e.jpg

Takie głupie pytanie, ale czy fusso coat light powinien tak wyglądać po otwarciu czy trafiła mi się jakaś stara pucha ?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

witam, zakupiłem painownicę PA do myjki parkside i mam pytanie bo mam tylko jedną redukcję zaznaczoną numerem 1, a ta o numerze 2 to co jest ? Bo u mnie od razu jest jedna, i pytanie czy ta redukcja pasująca do myjki (numer 1) wkręca się do końca gwintu czy jak ? :/

86f31cd665abefa3med.jpg

Opublikowano

Dwójka to przedłużka. Czasem bywa tak, że bez niej nie włożysz pianownicy (1) do lancy. I taki właśnie przypadek miałem w myjce Lux.

A dokładniej - kołnierz pianownicy w który wkręcasz adapter/przedłużkę ma za dużą średnicę w stosunku do otworu w lancy.

• Partner forum
Opublikowano
Koch Antihologram przed użyciem Zymol HDC wymywać? czy mogę lecieć od razu po Kochu clenerem ?

wymyj

Opublikowano

Meble ogrodowe=zaimpregnowane drewno mają pełni kropek-żywica/guma? Czy moge to potraktowac prickbortem?

Opublikowano

Obecnie jestem na wypadzie w Wisle. Jest tutaj gdzies w poblizu sklep z kosmetykami? W Bielsku jest jeden ale mam tam 40km [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Meble ogrodowe=zaimpregnowane drewno mają pełni kropek-żywica/guma? Czy moge to potraktowac prickbortem?

Jeżeli impregnowane, to bez przeciwwskazań (zwłaszcza jak to impregnat akrylowy), natomiast jak olejowane, to ciężko powiedzieć.

Opublikowano

Jestem zainteresowany kupnem Bass BP-5119, i nasuwa mi się pytanie o mocowanie talerzy oporowych. Producent w specyfikacji podaje Gwint trzpienia talerza: M8x1,0, jednak nie potrafię znaleźć żadnego talerza oporowego na taki gwint. Jak to rozwiązać?

Opublikowano
Jestem zainteresowany kupnem Bass BP-5119, i nasuwa mi się pytanie o mocowanie talerzy oporowych. Producent w specyfikacji podaje Gwint trzpienia talerza: M8x1,0, jednak nie potrafię znaleźć żadnego talerza oporowego na taki gwint. Jak to rozwiązać?

5/16, mocowanie do DA

Opublikowano

5/16, mocowanie do DA

Dzięki ;)

Opublikowano
653276 Żeby naprawde robiło pianę a nie bryzgalo ?:)

Polecam LS3 ma ogromny zakres regulacji więc każdy dopasowuje pianę do swoich potrzeb no i co najważniejsze ma mosiężny a nie kompozytowy korpus

Opublikowano

Nie wiem dlaczego, ale nie mam opcji pisania nowego tematu w tym dziale wiec napisze tu. Od niedawna jestem posiadaczem Audi a6 c7 w czarnym kolorze i niestety ale auto bylo czesto myte na myjni automatycznej i niestety w sloncu widac tego efekty. Chcialbym sie dowiedziec czy da sie takie uszkodzenia usunac reczna polerka? Za mechaniczna polerke sie nie wezme gdyz nigdy tego nie robilem i na tak delikatnym, czarnym lakierze wole sie nie uczyc :)

Opublikowano

taba1, ręcznie to możesz próbować te rysy zamaskować. Bo polerka to raczej ciężka sprawa ręcznie. Polecam taką maszynę za 80zł nieraz w Lidlu można kupić i tam jakieś 3 w 1 i nic nie powinieneś uszkodzić, a już na pewno nie przegrzejesz nią lakieru. Robiłem nią pierwszą polerkę i efekt był zdecydowanie lepszy po 10min pracy tą maszyną niż po godzinie pracy ręcznej. Ja akurat miałem farecle 3g i hologramów nie zostawiała.

Opublikowano

Po skończeniu polerowania wymywać pasty czystą Ipą czy rozcieńczoną z wodą?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Dystrybutor
Opublikowano

sporo osób używa nie rozcieńczonej ipy, moim zdaniem bezpieczniej jest jednak rozcieńczyć 50:50

Opublikowano

Jak nie znam auta to wole nie lać 100% ipą bo był gdzieś przypadek że na słabo polakierowanym elemencie ,naruszyła lakier.Ja zawsze używam 50/50 z wodą z filtra brita(brak kamienia etc)

Dodane po 9 minutach 1 sekundzie:

taba1, ręcznie to możesz próbować te rysy zamaskować. Bo polerka to raczej ciężka sprawa ręcznie. Polecam taką maszynę za 80zł nieraz w Lidlu można kupić i tam jakieś 3 w 1 i nic nie powinieneś uszkodzić, a już na pewno nie przegrzejesz nią lakieru. Robiłem nią pierwszą polerkę i efekt był zdecydowanie lepszy po 10min pracy tą maszyną niż po godzinie pracy ręcznej. Ja akurat miałem farecle 3g i hologramów nie zostawiała.

Tja maszyna za 80 zł i farecla g3 a później na osiedlu co drugi taki piekny że zniekształca odbicia jak w kabinie luster...Te maszyny mają tyle obrotów i tak grzeją lakier że szkoda gadać+wielkość tego pseudo pada...wszystko do okoła razem z operatorem upaćkane pastą a efekt marny. :acute:

Jak ręcznie to stary sposób z megsem UC + padem german na żółtej stronie i godziny machania ręką ale dużo można usunąć samemu.

Najtańsza możliwa rotacja to k2-200zl około

Najtańsza możliwa orbitalna albo vander albo bass polska.Poczytaj w dziale maszyny polerskie.

Za niedługo skończymy na paście tempo i polerkach do zapalniczki samochodowej...bo tanio....ale na pewno nie dobrze.

Tym bardziej że kolega ma audi i czarny lakier...hologramów natrzaska g3 na tym "sprzęcie" że później tego nie wyciągnie ręcznie na pewno a za "polerkę"maszynową zapłaci drugi raz

Opublikowano
653499 jestem posiadaczem Audi a6 c7
653499 i na tak delikatnym, czarnym lakierze wole sie nie uczyc

Delikatny lakier na Audi? Chyba tylko jeśli był na nowo malowany ;)

PS: jakbyś wpisał skąd jesteś, to może ktoś bardziej obeznany pomógł by Ci odświeżyć lakier ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.