Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mam takie pytanie wczoraj po raz pierwszy używałem ręcznika z glinka z flexipads wszystko oki ale dla pewności przejechałem potem zwykła glinka i trochę glinka zebrała jeszcze. Teraz pytanie czy moczyć przepłukiwać ręcznik w wiaderku w celu oczyszczenia jej ??

Posmarujesz u mnie Softem Kiwami. Dla mnie świetny. Kurz do pierwszego mycia. Jak nie podpasi to będziesz szukał dalej.

Położyłem tydzień temu na oplowski perłowy Mahagony wosk FinishKare Hi-Temp. Nie jest to chyba wosk do ciemnych lakierów ale miałem go z innego autka, generalnie to mój pierwszy wosk i drugie woskowanie. Wszystko ładnie wygląda ale w pierwszym dniu. Później strasznie łapie kurz, który na ciemnym lakierze jest szczególnie widoczny. Piszesz, że po stosowaniu Kiwami - "Kurz do pierwszego mycia" - mam rozumieć, że później nie łapie już tak kurzu? Kropelkowanie nadal występuje? Nie wiem jak podejśc do tego kurzu który już się przykleił - jechać na bezdotyk, wytrzeć na sucho mikrofibrą, przelecieć jakimś qd? Zastanawiam się teraz nad swoim drugim woskiem i myślę o Dodo Juice Purple Haze - jak tutaj wygląda przyciąganie kurzu?

polećcie jakiś "ładnie pachnący" QD do wnętrza/tworzyw. Koleżanka mnie prosiła abym jej coś zamówił tylko ma pachnieć :lol::o może być z połyskiem byle nie zostawiał jakiegoś tłustego filmu na tworzywach

Shiny Garage Vanilla Touch, panowie z serwisu VW zawsze chwalą jak mi pachnie w aucie :D

Potrzebuje coś co daje satynowe/matowe wykończenie na plastikach wewnątrz, bez połysku. Jaki jest Vanilla Touch?

Posmarujesz u mnie Softem Kiwami. Dla mnie świetny. Kurz do pierwszego mycia. Jak nie podpasi to będziesz szukał dalej.

Położyłem tydzień temu na oplowski perłowy Mahagony wosk FinishKare Hi-Temp. Nie jest to chyba wosk do ciemnych lakierów ale miałem go z innego autka, generalnie to mój pierwszy wosk i drugie woskowanie. Wszystko ładnie wygląda ale w pierwszym dniu. Później strasznie łapie kurz, który na ciemnym lakierze jest szczególnie widoczny. Piszesz, że po stosowaniu Kiwami - "Kurz do pierwszego mycia" - mam rozumieć, że później nie łapie już tak kurzu? Kropelkowanie nadal występuje? Nie wiem jak podejśc do tego kurzu który już się przykleił - jechać na bezdotyk, wytrzeć na sucho mikrofibrą, przelecieć jakimś qd? Zastanawiam się teraz nad swoim drugim woskiem i myślę o Dodo Juice Purple Haze - jak tutaj wygląda przyciąganie kurzu?

polećcie jakiś "ładnie pachnący" QD do wnętrza/tworzyw. Koleżanka mnie prosiła abym jej coś zamówił tylko ma pachnieć :lol::o może być z połyskiem byle nie zostawiał jakiegoś tłustego filmu na tworzywach

Shiny Garage Vanilla Touch, panowie z serwisu VW zawsze chwalą jak mi pachnie w aucie :D

Potrzebuje coś co daje satynowe/matowe wykończenie na plastikach wewnątrz, bez połysku. Jaki jest Vanilla Touch?

Tak vanilla będzie idealna :)

Hej a ja mam takie głupie pytanie trochę, generalnie rzecz biorąc w świetle prawa nikt nie może myć samochodu u siebie na podwórku jeśli nie ma zamontowanego odpływy ale nie w tym rzecz ( chore ale no cóż ) zdarzają się "sąsiedzi" którzy potrafią naprawdę truć dupe ale mniejsza z tym.

Zastanawia mnie też jak się ma to w przypadku kontroli myjąc samochód szamponem OPTIMUM NO RINSE WASH & SHINE jak każdy wie jest to szampon który nie wymaga spłukiwania więc jako tako nic nie leci w grunt ( załóżmy ) :D jak tu wytłumaczyć że myjesz samochód z wodą która nie wnika w grunt ziemi ? ( a dodajmy że będzie rozstawiona taka duża plandeka 10x10 metrów nie przemakalna )

651020 szampon który nie wymaga spłukiwania

Widzisz i tu jest ból bo w świetle prawa mycie auta to jest nawet oblewanie go czysta woda co do mycia wszystko zależy od twojej gminy w regulaminie masz wyszczególnione co i jak zresztą jest o tym cały wątek na forum

Hej. Kończy mi się powoli CGP i szukam czegoś o podobnej skuteczności, ale mniej pylącego bo o ile na zewnątrz nie stanowi to jakiegoś większego problemu o tyle wewnątrz jest jakaś masakra. Na oku mam DG Nu-glass, Ceriglass i G4. Hmm?

Hej

Odszczurzam drugi komplet felg, które być może nigdy nie miały solidnego mycia. Najpierw zaatakowałem budżetowym IronX'em, potem dwukrotnie VP Dragon Breath, umyłem też aktywną pianą i Prick Brot'em, ale nadal jest co robić.

Szukam silnego środka do felg, który da radę z takimi zabrudzeniami:

IMG_2372.jpg

IMG_2371.jpg

Szorowałem szczotką do felg, szczoteczką do zębów :P, wspomagałem się też pędzelkiem.Pomoże ktoś?

Co to znaczy sredniej ? :) mnie kiedy robiłem pierwszy raz gyeona poszło 15ml na dwie warstwy.

@ZCV I 3w1 i dwoma pastami zrobiż co nalezy, chodź przy twardym lakierze moze byc ciężko 3w1 to dwie pasty sa bardziej rozwojowe najwyzej kupisz jeszcze jedna paste i gąbke i mozesz robic pełną korekte ;)

Jest tu jakiś komputerowiec? Coś jest nie tak z kartą micro SD. Udało mi się odzyskać zdjęcia, ale część zdjęć nie otwiera się albo do połowy. Czy może ktoś polecić jakis dobry program do naprawy plików JPEG.?

Jest tu jakiś komputerowiec? Coś jest nie tak z kartą micro SD. Udało mi się odzyskać zdjęcia, ale część zdjęć nie otwiera się albo do połowy. Czy może ktoś polecić jakis dobry program do naprawy plików JPEG.?

Spróbuj PhotoRec.

• Moderator

dunga, Plik nie został odzyskany "w całości", tylko właśnie "do połowy".

Może się uda go odzyskać innym programem w całości.

Też kiedyś odzyskiwałem dane z dysku i sporo fotek udało się odzyskać tylko połowicznie ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.