sasna Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 czy znacie kogoś kto zajmuje się w poznaniu korekta lakieru?
Moderator psemo Opublikowano 8 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 sasna, Odezwij się do kolegi zajonc
W1Michal Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 mam pytanie o AF Tripple - przepatrzyłem mase zdjęć po użyciu i musze przyznać że jak za tą cene to na zdjęciach robi to robote, mam tylko pytanie - czy ten środek potrafi ręcznie aż tyle usunąć czy jest to troche taki oszukaniec który maskuje niedoskonałości ? nie raz znajomi pytali czy bym im nie odświezył lakieru nie wydając zbyt dużo i ten środek byłby w sam raz ale nie chce aby po 2 myciach lakier zrobil się taki jak przedtem
impex Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Wedlug mnie tylko delikatnie odswieza czyli ciut lepszy polysk.
W1Michal Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 ja wiem że po nim lakier nie będzie wyglądał jak po polerce ale to co widze na fotach wg mnie jest ok jeśli chodzi o zastosowanie ręczne środkiem za 39, 90, Pytanie tylko czy ten efekt nie zniknie po paru myciach i te mikroryski nie powychodza z powrotem, bo na relacjach na forach widze że po zastosowaniu swirli nie ma
impex Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ten srodek recznie nie usunie swirli,maszynowo w sumie tez.
Adam_K Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 W1Michal, środki maskujące to tak do pierwszego mycia
atvmmz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Polecam Scholla A15 + żółty 3m. Dwa razy używałem takiej kombinacji i jak na tak szybką akcję to efekty bardzo przyzwoite
Eidos71 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 W1Michal - AF Tripple jedynie zamaskujesz niedoskonałości lakieru. Lepiej już wybrać nieco bardziej agresywne AIO, np. Meznernę 3w1, Pinnacle XMT 360, Scholla A15+, czy nawet VP Achilles'a. Jednak (moja subiektywna opinia) ręcznie nie osiągniesz zadowalającego rezultatu żadnym z tych środków - a przynajmniej nie osiągniesz go w miarę krótkim czasie (ręcznie można przez kilka dni "pieścić" swoje autko - na cudze autka raczej szkoda poświęcać tyle czasu, aby jedynie odświeżyć lakier). Za to maszynką (nawet budżetową DA) można osiągnąć fajne rezultaty (jak na odświeżenia lakieru AIO) w sensownym okresie czasu (nawet kilka godzin).
W1Michal Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 dzięki, o takie odpowiedzi mi chodziło. Poszukuję wosku na lato do czarnej bryki, mam na oku DJ Purple Haze, AF Temptation, Dj Supernatural, Zymol Carbon pewnie da się kupić np połowę od kogoś. Generalnie dobrze by było aby wosk nie przyciagał kurzu, w lato mam z tym utrapienie. Byłoby fajnie jakby ze dwa miesiące poleżał i co ważne dobrze się polerował. Co wybrać ? nad carbonem gdybam bo na pewno nie mam zamiaru pracować z HDC bo nie nawidze tego środka, i nie wiem czy jest sens kłaść go na inny cleaner (do tej pory stosowałem DJ Microprime, mam też AF Tough Prep).
bluemen Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Czy pod powłokę Diamondbrite można/jest sens kłaść coś czy na goły lakier??
AlCapone88 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 W sumie możesz coś podłożyć ale nie trzeba... Najlepiej robic test na jakimś elemencie. Wtedy sam będziesz wiedział lub może ktoś już coś podobnego robił. Ja nawet już stosowałem tak ze kładłem ten stage 1 a po 15 min na to stage 2 wszystko ładnie ścierałem po 20 lub 30 minutach. . a po tym jak miałem inne kosmetyki kładłem na to. lub nawet po 2tygodniach jeszcze raz stage 1 i stage 2 i efekt był wtedy mega po prostu super kropelkowanie auto pięknie świeciło . Pewnie można to warstwować i efekt sie wzmacnia . Ogólnie polecam robić własne testy ja często lubię robić test produktów .
ludwik93 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 W1Michal, mam DJ purple haze, ale na czerwonym lakierze nie zachwycił mnie ... co innego Chemical Guys butter wet wax nabyłem ostatnio i wpadł szybki test na maske wygląd miazga, nie wiem jak z trwałością ale wiem, że będzie to mój wosk na lato
takisobie Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 kandy, Zobaczę jak będzie mi szło z polerką w rękach jeśli okej, to moze postaram sie bez taśmy. Poza tym, dzięki, słuszna uwaga
W1Michal Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Butter Wet Wax na moim czarnym się nie sprawdził, dobrze się polerował itp ale pozostawiał jakąś żółtawą poświatę na lakierze, wydaje mi się że on własnie do czerwonego byłby w sam raz, do czarnego nie koniecznie. Trwałość mocno przeciętna
brg Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Stosowałem Butter Wet Wax na czarnym lekierze, żółtej poświaty nie widziałem, ale co do trwałości to faktycznie "przeciętna". Efekt ok
Chat Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Poszukuję wosku na lato do czarnej bryki. Chemical Guys Pete's 53'
AlCapone88 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 ten Chemical Guys Pete's 53' daje lepszy efekt wow look niż black hole ?
mar79 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 AlCapone88, To dwa różne produkty.
AlCapone88 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tak black hole to glaze a ten drugi to wosk . z tym że w jednym z tematów ktoś pytał czy black hole można kłaść po ten wosk i ktoś odpisał że tak. z kolei było też zapytanie czy daje lepsze weet lok i nie było odpowiedzi.
W1Michal Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 generalnie kładzenie wosku na różnego rodzaju Glaze itp masakrycznie skraca ich trwałość. Kiedyś położyłem dwa rózne woski na UDSa i zjechały z lakieru momentalnie. Chyba lepiej obrać dobry cleaner i na to wosk, chyba że komuś nie zależy na trwałości i ma chęć często woskowac auto
dawid.zu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Czy pod Pete's 53' nada sie Prima Amigo?
dawid.zu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 grabek246, no to fajnie także zaopatrzę się w ten wosk dzięki
W1Michal Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 miał ktoś styczność z CG Extreme Synthetic Quick Detailer ?
Rekomendowane odpowiedzi