W1Michal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 no nie wiem czy sam wosk zrobi na nim aż takie wrażenie, jak jest lakier widocznie zmęczony to AIO z wyglądu robi lepszą robote chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Da radę ta maszyna do matowienia lakieru przed polerką ? Typu mirka abralon/trizact 3000 + jakaś przekładka dystansowa DEWALT D26453 http://www.ceneo.pl/429233#mh=O0K1Teft9 ... RviceNisA2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy APC pieni się? Tzn. chciałem przetestować na skórzanym bucie (ADBL APC PRO). Prysnąłem na szczotkę 1:7 - ani grama piany, jak to jest? Dodane po 37 sekundach: Da radę ta maszyna do matowienia lakieru przed polerką ? Typu mirka abralon/trizact 3000 + jakaś przekładka dystansowaDEWALT D26453 http://www.ceneo.pl/429233#mh=O0K1Teft9 ... RviceNisA2 Na pewno da, ja się zastanawiałem czy polerką da się to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 648918 no nie wiem czy sam wosk zrobi na nim aż takie wrażenie, jak jest lakier widocznie zmęczony to AIO z wyglądu robi lepszą robote chyba To wygląda tak, jestem jak już zauważyliście jestem świeży w temacie i nie oczekuje cudów - chce poprawić. Obecnie lakier miejscami jest szorstki, dlatego chcę użyć gliknę (już ją zamówiłem i wszystko co potrzebne do glinkowania). Po wskazówkach kolegi KHOT, chciałbym jakoś po tym zabezpieczyć lakier i tyle. Chciałbym to zrobić w miarę niewielkim kosztem. Dostępne są testery wosków, które podobno starczają na powiedzmy 3-4 zastosowania. Niestety wosk Fusso tylko w całości i koszt już spory jak dla mnie. Stąd pytanie co powiecie np. na Dodo Juice Light Fantastic? Może jakiś inny, który mógłbym szukać w mniejszych opakowaniach? Kolor auta - srebrny. Dzięki wielki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Jest szansa ze za pomocą maszynki DA ze skokiem 15mm uda mi się pozbyć delikatnej morki na aucie ? Podobno uda się, na szkoleniu Rupesa coprawda robione było to duettem, jednak z zaznaczeniem, że może być bardzo ciężko pozbyć się świńskich ogonków. Przede wszystkie ważne abyś zaczynał na lakierze i nie odrywał maszyny po wyłączeniu od lakieru zanim nie zatrzyma się talerz. Jakbym już miał to robić u siebie, to cisnąłbym ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 I pamiętaj, że kolejną gradacją trzeba troszkę dłużej popracować niż poprzednią. Dodane po 1 minucie 26 sekundach: Kilka dni temu robiłem SiaAir P2000, P3000, M101, Sonax 04-06 i lala + Krauss S15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy APC pieni się? Tzn. chciałem przetestować na skórzanym bucie (ADBL APC PRO). Prysnąłem na szczotkę 1:7 - ani grama piany, jak to jest? Dodane po 37 sekundach: Da radę ta maszyna do matowienia lakieru przed polerką ? Typu mirka abralon/trizact 3000 + jakaś przekładka dystansowaDEWALT D26453 http://www.ceneo.pl/429233#mh=O0K1Teft9 ... RviceNisA2 Na pewno da, ja się zastanawiałem czy polerką da się to zrobić Żeby apc zaczęło pienić musisz pędzelkiem poruszać spsikany obszar, jest też opcja zakupu dyszy spieniającej do opryskiwacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 mbieniek, booohal, dzięki chłopaki za radę. Ale obiło mi się o uszy coś o padach z filCu bądź jeans (możliwe ze czytałem o filcu do czyszczenia szyb ale wole i o tym wspomniec) tylko czy miałoby to jakiś sens ? chciałbym papierkowania uniknąć za wszelką cenę. Znalazłem chyba tylko jedna opinie i brzmiało to mniej więcej "jak morka to tylko rotacja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Tutaj nie pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy APC pieni się? Tzn. chciałem przetestować na skórzanym bucie (ADBL APC PRO). Prysnąłem na szczotkę 1:7 - ani grama piany, jak to jest? Dodane po 37 sekundach: Da radę ta maszyna do matowienia lakieru przed polerką ? Typu mirka abralon/trizact 3000 + jakaś przekładka dystansowaDEWALT D26453 http://www.ceneo.pl/429233#mh=O0K1Teft9 ... RviceNisA2 Na pewno da, ja się zastanawiałem czy polerką da się to zrobić Żeby apc zaczęło pienić musisz pędzelkiem poruszać spsikany obszar, jest też opcja zakupu dyszy spieniającej do opryskiwacza Wiadomo, to miałoby sens. Przy czyszczeniu szczotką do skóry nawet z wody (to oczywiście mały żart) robi się piana. Szare mydło, które piani się relatywnie mało, przy takim zabiegu tworzy pianę jak z puszki Gillette. Mój APC nic, a nic. Zresztą w ogóle działa jakoś słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Panowie robiłem polerke maszyna DA , był to pierwszy raz i olałem oklejenie uszczelek , teraz wyglądają one słabo , jak je wyczyścić i odświeżyć ? Apc nie dało rady, czy z adbl tire rubber będzie lepsze ? Na to dressing ? Czy ipa je oczyścić ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 mbieniek, booohal, dzięki chłopaki za radę. Ale obiło mi się o uszy coś o padach z filCu bądź jeans (możliwe ze czytałem o filcu do czyszczenia szyb ale wole i o tym wspomniec) tylko czy miałoby to jakiś sens ? chciałbym papierkowania uniknąć za wszelką cenę. Znalazłem chyba tylko jedna opinie i brzmiało to mniej więcej "jak morka to tylko rotacja" Jest film na youtube pokazujący gostka co wycina strukturę na BMW M3 rotacją z papierem na miękkim talerzu 3m albo żółtym flexi. OK, ale z kolei słyszałem, że gdy tylko talerz jest miękki lub podkład pod papier to on dopasowuje się do struktury lakieru i w zasadzie nic nie usuwa. Tak mówił Jason Rose. Ja na rotacji to bym jednak się bał, no chyba że auto to Jugo i to nie ze względu na jakość ale kanciaste panele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor 29 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 michulek - Spróbuj magiczną gąbką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Prośba do osób znających tego Pana : Nazwa użytkownika : SJake Czy ktoś ma z nim kontkat telefoniczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty69 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Nie wiem czy ten temat jest okej, ale mam pytanie dotyczące sklepu z artykułami dotyczącymi QD. Czy w mieście, które liczy ok. 40tyś mieszkańców, i nie ma w nim prócz sklepów motoryzacyjnych z podstawowymi kosmetykami, żadnego obiektu ze środkami typu QD, to czy otwarcie sklepu stacjonarnego jest dobrym posunięciem? Zastanawiam się czy może to być rentowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 jak byś zrobił dobrą reklame, facebook itp ogólnie dobry marketing to być może, otwarcie na pałe i liczenie że może sie uda to wątpliwy pomysł, dla większości ludzi szampon za np 49 zł jest drogi jak diabli, wosk za 150 zł tym bardziej, tego sie nie przeskoczy. Jak nie masz lokalu i miałbyś wynajmować + jakieś opłaty + ZUS to to co zarobisz pójdzie na utrzymanie działalności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty69 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 myślałem nad współpracą z markami typu tuningkingz itp. Może pomoc z inkubatora + fakt, że studiuję to i z tego co wiem zus przez pierwsze 2 lata działa na innej zasadzie aniżeli u normalnych osob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Tyle ze masz mały ZUS okolice 500 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FG400 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Czy APC pieni się? Tzn. chciałem przetestować na skórzanym bucie (ADBL APC PRO). Prysnąłem na szczotkę 1:7 - ani grama piany, jak to jest? ADBL APC Pro to produkt niskopieniący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Tyle ze masz mały ZUS okolice 500 zł pierwsze dwa lata, potem normalnie ponad 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Wiem wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty69 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jak myślicie panowie, jak to wszystko przeanalizować, czy to będzie opłacalne? Jakaś ankieta w mieście na temat takiego sklepu? Gadałem z kolegami, dla których auto to drugie "ja" i raczej wszyscy byli zgodni, że takiego sklepu brakuje. Ale jak pozyskać rozeznanie, w szerszych kręgach? Wiadomo, że nikt nie powie jednoznacznie, czy coś się opłaca czy nie, ale patrząc na fakt, iż CD rozwija się u nas w kraju bardzo dynamicznie, być może taki sklep w połączeniu ze sklepem online to nie najgorszy scenariusz na 1 biznes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek7155 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 649111 sklepem online Ja osobiście patrząc na wiele sklepów mam wrażenie że żyją właśnie dzięki sprzedaży on-line a nie w sklepie stacjonarnym tylko widzisz sklep musial by posadac szeroki asortyment i dobre ceny żeby jakoś to funkcjonowało plus oczywiście porządne promowanie sklepu na wszelkie możliwe sposoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry-90 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Mam nietypowe pytanie... Czy na ceramikę można położyć twardy wosk? Przez stwierdzenie "można" rozumiem zasadność takiej aplikacji, czy jakkolwiek się ten wosk utrzyma jednocześnie podbijając blask i głębię lakieru? Z góry dzięki i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Może i głupie pytanie ale jak wytłumaczyć potencjalnemu Kowalskiemu że samochód nie jest lakierowany jak widzi morkę ? mam Audi w czarnym kolorze lakier oryginalny po 115 um ale przychodzi Kowalski i mówi że lakierowany daje mu miernik tłumaczę że teraz tak samochody są lakierowane bo lakiery sa na bazie wody jak dobrze pamiętam a on zaparte w swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi