jelinski17 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Z zalozeniem najtanszych pior bedzie problem bo do mojego wynalazku pasuja tylko dedykowane i taniej wychodzi nowa powloka;) a co do ramienia to wszystko bylo idealnie dopoki nie polozylem G1... sprobuje dzisiaj polozyc dressing na piora jesli nic to nie da to sciagam powloke bo nie da sie jezdzic w deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 I tak podskakuje w obydwu kierunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocca Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Szukałem trochę po necie, ale jakoś nigdzie nie mogłem trafić na jasną odpowiedź, czy jest jakaś graniczna temperatura powietrza przy której już nie powinno się robić korekty lakieru na aucie? Oczywiście chodzi mi o niskie temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hej_man Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Czym moze byc spowodowany nierowny oprysk z dyszy piorącej odkurzacza pioracego firmy karcher(4001) ? Zbyt duzo chemii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Sprawdź czy nie masz przytkanej dyszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Czy polerką uda mi się wyszlifować/zmatowić lakier tak jak szlifierką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Czym moze byc spowodowany nierowny oprysk z dyszy piorącej odkurzacza pioracego firmy karcher(4001) ? Zbyt duzo chemii? Dysza do wymiany lub wymycia, jak cos pasuej te zamienne od marolexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 I tak podskakuje w obydwu kierunkach. Załóż dressing i daj znać A samej gumy też nie da się wyjąć?? Mi to wygląda tak, że gdy podważysz i zdejmiesz ten ładny plastik z boku to rozejdzą się te metalowe prowadnice i dasz radę wstawić inną gumę w miejsce tej obecnej. Jeszcze bym spróbował po dressingu palnąć jakimś QD na szybę i wtedy orient A sama powłoka działa bez zarzutu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Sama powloka od poczatku dziala tak jak powinna:) a po nalozeniu na to G5 to juz wogole bajka tylko te skakanie...po meczu ide do garazu i bede walczyl, dam znac co i jak. I dzieki za wszelkie podpowiedzi bo ja juz zglupialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vergil_PL Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Panowie, czy za pomocą APC Shiny Garage (Pink albo Red Devil HD Nano) można myć opony/felgi? Jeśli tak, to w jakich proporcjach należy go rozcieńczyć aby dostać około 0,5-1l specyfiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmelon Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Jest jakiś środek który zmniejszy nagrzewanie się ciemnej tapicerki na podszybiu w czasie długich podróży? Pozdrawiam, GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Jest szansa ze za pomocą maszynki DA ze skokiem 15mm uda mi się pozbyć delikatnej morki na aucie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macior Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Pytanie co mogę położyć na wyglinkowany lakier aby potrenować i nie pójść w specjalnie duże koszta ? Nigdy nie robiłem nic więcej po za myciem, teraz chciałbym dać jakiś wosk? lub coś więcej z tym że jako nowicjusz chciałbym coś na co będzie spora szansa że nie spartole roboty, czytam forum i robi mi się mętlik czy jakiś quick detail/wax ? calej korekty nie będę robił ponieważ raz ,że właśnie chyba za wcześnie na moje umiejętności ,a dwa nie mam dostępu jak na razie jeszcze do polerki. Lakier srebrny z focusa 2 (moodust silver) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 pytanie w jakim stanie jest lakier, jak sa widoczne ryski itp po myjniach to najlepiej dać AIO które zamaskuje i doda blasku, np AF Tripple, z racji że nakłada sie i poleruje bajecznie prosto, dopiero na to mozna prysnąc woskiem w sprayu np Meguiars ultimate wax (robi świetną robote na srebrnym, w dodatku także aplikacja jest mega łatwa). Takie combo idzie szybko zrobić i bez ryzyka że coś pójdzie nie tak, dla nowicjusza zestaw w sam raz na początek, zamykasz sie w 100 zł mniej wiecej plus jakiś porządny gąbkowy aplikator do tripple no i mikrofibry do polerowania jeśli nie masz (tripple starczy na kilka razy, meguiars także) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macior Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Dzięki bardzo, tego typu informacji oczekiwałem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar24 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Glinkuje sie tyllko przed polerką? Ponieważ dzwoniąc do jednego z Poznańskich zakładów zajmujących sie kosmetyka zapytałem o woskowanie i glinkowanie to powiedzieli ze tylko przed polerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 glinkuje sie jak jest potrzeba, czyli jak masz jakies zanieczyszczenia które nie schodzą po myciu. Przed polerką jest to konieczne. Jak polerki nie robisz i nie widac ani nie czuć pod palcami jakiś kropek itp to nie trzeba glinkowac auta co kawałek (swoja droga całe auto zrobić dokładnie to jest sporo roboty), ja to robie np po zimie wiosną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zadam może głupie pytanie, czy glinka zetrze wosk czy tylko zanieczyszczenia na nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Koledzy co wybrać do ekstrakcji po Tersus pr 101? Tersus EX375 SourRinse 5L czy Tersus EX850 MultiTask Rinse? Pranie tylko tapicerek samochodowych. Skończyłem właśnie valet pro carpet cleaner bo miałem zapas ale ponoć to nienajlepsze rozwiązanie po pr 101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Planuje glinkowanie, wszystko już zamówione (preparat do usuwania smoły, glinka, lubrykant). W zasadzie mam dwa pytania czy po glinkowaniu obowiązkowe jest woskowanie i wszsytko z nim związane (cleaner + ewentualnie politura)? Drugie pytanie czy preparaty AIO np. AutoFinesse Tripple są bezpieczne do częstego stosowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 czy po glinkowaniu obowiązkowe jest woskowanie Odpowiedz sobie na pytanie: po co glinkujesz? Chcesz po oczyszczeniu zostawić niezabezpieczony lakier? Czemu więc to czyszczenie miałoby służyć, jeżeli bez wosku auto będzie za chwilę znów tak samo brudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Dzięki, za szybką odpowiedź. W takim razie muszę się zaopatrzyć dodatkowo w wosk lub AIO. Wiec pozostaje pytanie czy robić po kolei cleaner, politura, wosk czy mogę zastosować AIO? Zastanawia mnie czy takie AIO jest bezpieczne dla lakieru, przy częstym stosowaniu? Ewentualnie czy polecasz/polecacie jakieś konkretne, które miałoby być bezpieczne? Z tego co szukałem to jak na AIO rewelacyjnie sprawdza się AutoFinesse Tripple. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indoman Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy gyeon water spot jest warty swojej ceny? Mam czarny lakier i czeste problemy ze sladami po wodzie. Posiadam qd od sg ale slabo sobie radzi z water spotami , zastanawiam sie czy qd innej marki dal by sobie z tym rady czy jednak ten gyeon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Dzięki, za szybką odpowiedź. W takim razie muszę się zaopatrzyć dodatkowo w wosk lub AIO. Wiec pozostaje pytanie czy robić po kolei cleaner, politura, wosk czy mogę zastosować AIO? Zastanawia mnie czy takie AIO jest bezpieczne dla lakieru, przy częstym stosowaniu? Ewentualnie czy polecasz/polecacie jakieś konkretne, które miałoby być bezpieczne? Z tego co szukałem to jak na AIO rewelacyjnie sprawdza się AutoFinesse Tripple. czemu miałoby być niebezpieczne ? jak AIO to nie cleaner, AIO spełnia funkcje oczyszczająca także więc cleaner jest zbędny, na AIO mozna kłaść wosk ewentualnie, nie bój sie AIO bo to środek jak każdy inny, nie ma w nim nic złego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Dzięki, za szybką odpowiedź. W takim razie muszę się zaopatrzyć dodatkowo w wosk lub AIO. Wiec pozostaje pytanie czy robić po kolei cleaner, politura, wosk czy mogę zastosować AIO? Zastanawia mnie czy takie AIO jest bezpieczne dla lakieru, przy częstym stosowaniu? Ewentualnie czy polecasz/polecacie jakieś konkretne, które miałoby być bezpieczne? Z tego co szukałem to jak na AIO rewelacyjnie sprawdza się AutoFinesse Tripple. Widzę że świeży jesteś, więc tradycyjnie polecę: olej aio, olej cleaner, kup fusso i smaruj na goły lakier. Na początek na pewno będziesz bardziej zadowolony z efektu, trwałości i łatwości zabawy niż jak nakupujesz kilka środków z którymi bez podstawowego doświadczenia będziesz się tydzień paprał ze średnim efektem. Fusso przykryje wiele baboli na lakierze i da Ci od razu fajny efekt z którego będziesz zadowolony, a jak się wciągniesz w zabawę, to z czasem będziesz sobie próbował różnych innych środków i powoli dojdziesz do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi