W1Michal Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 http://portal.kosmetykaaut.pl/?page_id=67 po lewej masz pod logo kosmetyka aut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmelon Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 http://portal.kosmetykaaut.pl/?page_id=67 po lewej masz pod logo kosmetyka aut Fajnie dzięki. Był jeszcze taki poradnik dla początkujących. Wiesz może gdzie jest? Pozdrawiam, GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 http://portal.kosmetykaaut.pl/?page_id=67 po lewej masz pod logo kosmetyka aut Fajnie dzięki. Był jeszcze taki poradnik dla początkujących. Wiesz może gdzie jest? Pozdrawiam, GB O ten chodzi? viewtopic.php?t=2601 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmelon Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 http://portal.kosmetykaaut.pl/?page_id=67 po lewej masz pod logo kosmetyka aut Fajnie dzięki. Był jeszcze taki poradnik dla początkujących. Wiesz może gdzie jest? Pozdrawiam, GB O ten chodzi? viewtopic.php?t=2601 Serdeczne dzięki. Pozdrawiam, GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz5553 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Witam po polerce 1 etapowej bo taka wystarszyła "finishowa" pastą manzerna 3500, po umyciu i nawoskowaniu wyszły smugi "po rękawicy" gdzię popełniłem błąd i gdzie szukać rozwiązania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 czym czyścić tapicerkę na drzwiach i kokpicie- ten sam materiał co na fotelach-szmata w smarcie 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum robert_motogo Opublikowano 30 Maja 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Witam po polerce 1 etapowej bo taka wystarszyła "finishowa" pastą manzerna 3500, po umyciu i nawoskowaniu wyszły smugi "po rękawicy" gdzię popełniłem błąd i gdzie szukać rozwiązania ? A po finishu odtłuściłeś auto IPĄ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz5553 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Witam po polerce 1 etapowej bo taka wystarszyła "finishowa" pastą manzerna 3500, po umyciu i nawoskowaniu wyszły smugi "po rękawicy" gdzię popełniłem błąd i gdzie szukać rozwiązania ? A po finishu odtłuściłeś auto IPĄ? jak najbardziej co w tej sytuacji muszę zrobić jeszcze raz powtórzyć finish ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Ostatnio kupiłem litr IronX od CarPro,oryginalny atmizer coś haczył więc wkręciłem czarny od ADBL.Obleciałem nim auto i zostawiłem na półce.Po 4 dniach zauważyłem,że jest różowy,więc odkręciłem atomizer,wpsiknąłem resztke do środka,która była fioletowa i zakręciłem butelkę.Na chwilę obecną środek jest fioletowy,ale przejrzysty.Nie wiem czy nadaję się jeszcze do użycia bo wygląda jak lekko zużyty i czy jest nadal bezpieczny dla lakieru itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziak Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Czy zechciałby ktoś odpowiedzieć na kilka pytań dot. polerki i ogólnego detailingu? Tak, wiem, że sporo poradników na forum, ale przewertowałem kilkanaście stron i nadal nie wiem co za produkty na początek wybrać. Mam taki na pierwsze podejście zestaw, lecz potrzebuję konkretnej oceny kogoś doświadczonego. Jeżeli można to PW Bezsensownie spamić 10 postów aby napisać temat też nie uważam za dobry wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 lukasz5553, ścierny cleaner, powinno być cacy, oczywiscie potem wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz5553 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 lukasz5553, ścierny cleaner, powinno być cacy, oczywiscie potem wosk. jaki cleaner polecacie, ponieważ w swojej apteczce nie posiadam jeszcze żadnego i nakładać maszynowo czy ręcznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwdomu Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Witam po polerce 1 etapowej bo taka wystarszyła "finishowa" pastą manzerna 3500, po umyciu i nawoskowaniu wyszły smugi "po rękawicy" gdzię popełniłem błąd i gdzie szukać rozwiązania ? Ja tak miałem jak kładłem 2 warstwy megsa 16. Przeleciałem cleanerem od SG i położyłem 1 warstwe, jak narazie żadnych rys nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waka23 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Jaki wosk do 200zl polecacie do subaru impreza 2007r? Kolor aqua blue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A na czym najbardziej Ci zależy? Na trwałości, łatwość aplikacji, przyciemnieniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waka23 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Kurcze jestem zupełnym nowicjusz w tym temacie. Ogólnie chciałbym żeby kolor był bardziej intensywny i ogólnym wow może jakiś wet look. super twaly nie musi być ale jak wytrzyma ze 3 miesiące to czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Zacznim od taniego sealantu. Technika technika technika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 a lakier w jakim stanie ? bo na starszych lakierach lepszy efekt da AIO jakieś niż sam wosk. Zważywszy na takim kolorze sam wosk troche podkręci połysk ale szału bym nie sie spodziewał. Kolega kiedyś na e60 czarne połozył carbona o efekt był taki sobie z prostej przyczyny - na aucie było dużo mikorysek i hologramów, z ciekawosci zastosowaliśmy Tripple + wosk w sprayu i ł lepszy efekt jak po tym carbonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killaz Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Przed nałożeniem FK 1000p Hi-Temp i NW Autolandu użyłem benzyny ekstrakcyjnej do odtłuszczenia powierzchni (skończyła mi się IPA). Z woskiem przeczekałem 12h na spolerowanie. Po ostatniej wizycie na myjni zauważyłem, że absolutnie nic nie kropelkuje, tak jakby wosku w ogóle nie było, z resztą, NW na szybach też coś wymiękła. Macie pomysł o co może chodzić? Nie zwróciłem wcześniej (w trakcie ostatnich ulew) na to uwagi, bo NW działała, ale teraz mam wrażenie, że i NW zeszła i jestem nieco w kropce, bo poprzednio, po IPA i dosłownie 15-minutowym czekaniu na spolerowanie FK leżało ładnie 4 ms-ce i leżałoby do tej pory, ale z nudów nałożyłem od nowa a tu taki dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 pierwszy raz słysze żeby ktoś benzyną lakier jechał jak ci sie skończyła IPA było kłasć na goły lakier, przecież ten wosk wytrzymuje i tak ze 3 miesiące nawet bez IPY ....po co sobie dodatkowo życie utrudniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Czekałeś 12h na spolerowanie wosku? A wosk nie zatkał się od wszechobecnych pyłków? Sprawdź jak będzie po myciu ręcznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 wosk sie zapchał latem od pyłków ? nie ma takiej opcji, FK kropelkuje bardzo dobrze nawet jak jest mocno zakurzony, wg mnie wszedł w reakcje z benzyna i spłynął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killaz Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ale czy benzyna nie powinna odparować? Podobnie jak IPA? Przecież to nie ropa. Poza tym, po przemyciu benzyną nie kładłem wosku od razu, tym bardziej mnie to dziwi. Raczej od pyłków nie, bo auto 12h stało w garażu. I tak będę mył ręcznie bo jak to nic nie da to nakładam od nowa, tym razem z IPĄ, po której wosk siedziałby i do tej pory, niepotrzebnie sobie robotę robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 @Killaz - a glinka/cleaner przed poszły, lakier w dobrej "czystej" kondycji? Jak nie to masz też odpowiedź -> moze lakier byl na tyle zabrudzony, ze wosk nie mial prawa dobrze sie zwiazac, wiec trochę popadało tak jak piszesz i poszło z auta ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scemek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Szybkie pytanie, mam pozostałości po kleju na lampie, prawdopodobnie była oklejana taśmą i klej niestety został, czym mogę to bezpiecznie usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi