marciol Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jeżeli piszesz ze auto niczym nie zabezpieczone to bierz QW a jeżeli masz na nim wosk to QD. Nikt za ciebie nie wybierze, każdy pisze swoje spostrzezenia , po prostu coś kup i zacznij działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jeżeli piszesz ze auto niczym nie zabezpieczone to bierz QW a jeżeli masz na nim wosk to QD. Nikt za ciebie nie wybierze, każdy pisze swoje spostrzezenia , po prostu coś kup i zacznij działać. Dziękuję,pytałem tyle bo nie używałem jeszcze nic z takich kosmetyków,a do pierwszego zestawu brakuje mi tylko czegoś do zabezpieczenia i nie wiem czy jak kupię ADBL quick wax to muszę jakoś specjalnie przygotować powierzchnie czy po prostu po ususzeniu od razu aplikować co mycie .Czy jak będe tak robił w sensie mycie>suszenie>quick wax>7 dni jazdy>mycie>suszenie>quick wax to będzie wszystko ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Będzie ok, ale uważam, że dawanie QW co tydzień to przerost formy nad treścią i spokojnie możesz go używać co drugie mycie, albo i rzadziej. Chyba że to Ci sprawia przyjemność, to wtedy możesz jechać co tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Będzie ok, ale uważam, że dawanie QW co tydzień to przerost formy nad treścią i spokojnie możesz go używać co drugie mycie, albo i rzadziej. Chyba że to Ci sprawia przyjemność, to wtedy możesz jechać co tydzień. Dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chunjae Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 tak sie zastanawiam, dlaczego nikt nie chce odpowiedziec na moje pytanie. Jestem nowy na forum nie moge znalezc nigdzie odpowiedzi nawet wujek google nie pomogl. bylem tutaj gdzie mieszkam w firmie gdzie zajmuja sie detailingiem powiedzieli ze po 2 tyg od lakierowania juz mozna. ale powiedzial ze mozna polerowac (jesli dobrze zrozumialem). chce nalozyc Dodo Juice Diamond White w polaczeniu z Dodo Juice prep polish. Ktos mi moze odpowiedziec czy to dobry pomysl? Albo moze jakis inny wosk na Biala Perle? czy moze zaraz po malowaniu sealant? a potem wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 sealant to też wosk wiec po co na wosk kłaść wosk ? po malowaniu dobrze jest odczekać minimum 2 tygodnie aby sie lakier utwardził, nic sie nie stanie jak przez te dwa tygodnie go nie zawoskujesz. Wosk który podałeś jest przyjazny w woskowaniu, aczkolwiek poleży max 1,5 miesiąca. na białym lakierze nie spodziewaj sie spektakularnych róznic w wyglądzie pomiędzy woskami, ja bym wybrał coś co sie dobrze nakłada i poleruje szczególnie jeśli jesteś początkujący, a woski DJ są przyjemne w pracy wiec wybór nie jest zły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chunjae Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 W1Michal dziekuje za odpowiedz:) jezeli chodzi o sealant - kiedys przeczytalem cos takiego ze najlepiej laczyc w kolejnosci pierw sealant i odstepie czasowym wosk. ale to byl jakis artykul. I jeszcze jedno pytanko, bo lakiernik zapewne bedzie robil polerke po malowaniu, czy konieczna jest kolejna polerka czy tylko przejechac prep polish a potem nalozyc wosk? bo w sumie lakier bedzie nowy wiec chyba nie potrzebuje takich zabiegow jak Wy drodzy forumowicze potraficie zrobic - czego jestem pelen podziwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yokewavy Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Witam, potrzebuję prostej szybkiej odpowiedzi dotyczącej korekty lakieru. Używam maszynę dual action GMC DA, pad twardy, średni i finish z odpowiednio: Menzerna FG500, 3000 i Koch Antihologram. Problem mam, gdyż wszystko schodzi pięknie lecz pozostają takie ( jakby tu nazwać ) grubsze mikro rysy. Grube uszkodzenia schodzą, mikroryski też. Ktoś pomoże? Dziena! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Panowie, czy Nielsen Exterior Dressing http://autonablask.pl/produkt/nielsen-e ... sing-500ml to to samo co Nielsen SAS ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 rafalk, Prawie identyczny. Duuużo ładniej pachnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montresorr Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Co lepsze do prania tapicerki Enz-all i proszek do prania od Karchera czy komplet od ADBL, pre spray i textile rinse? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 W1Michal dziekuje za odpowiedz:) jezeli chodzi o sealant - kiedys przeczytalem cos takiego ze najlepiej laczyc w kolejnosci pierw sealant i odstepie czasowym wosk. ale to byl jakis artykul. I jeszcze jedno pytanko, bo lakiernik zapewne bedzie robil polerke po malowaniu, czy konieczna jest kolejna polerka czy tylko przejechac prep polish a potem nalozyc wosk? bo w sumie lakier bedzie nowy wiec chyba nie potrzebuje takich zabiegow jak Wy drodzy forumowicze potraficie zrobic - czego jestem pelen podziwu. kup ścierny DJ lime prime, usuniesz delikatne hologramy po tej polerce bo będą na bank jakieś, od razu sie zaopatrz w porządny aplikator - polecam Royal pads hand pad do cleanera i bilt hamber soft foam do wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 rafalk, Prawie identyczny. Duuużo ładniej pachnie Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Czy jakikolwiek cleaner mozżna nakładać rotacją? Oczywiście obroty na min i finishowy pad. Jeśli tak to jaki i czy jest on w stanie usunąć hologramy a nie tylko przykryć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Krótkie pytanie odnośnie delikatnej korekty: w piątek odbieram auto od lakiernika, niestety miałem przygodę z sarna w rezultacie czego wymieniony zostanie lewy przedni błotnik (bylo delikatne wgniecenie, pękł lakier a nie chcę elementu prostowanego bo to wiąże sie z ew. szpachlowaniem). Auto po naprawie zostanie delikatnie spolerowane. Lakiernik chce przelecieć elementy 3M-ją (nie dopytałem jeszcze jakie korki) a z ciekawości mam pytanie- czy Autoglym Paint renovator oraz Super Resin Polish i 1z Hochglanz Polish nadają się do aplikacji maszynowej? Myślałem żeby równocześnie pobawić sie druga maszyną na samochodzie żony a kosmetyki akurat stoją i czekają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Czy jakikolwiek cleaner mozżna nakładać rotacją? Oczywiście obroty na min i finishowy pad. Jeśli tak to jaki i czy jest on w stanie usunąć hologramy a nie tylko przykryć? z hologramami dobrze sobie radzi DJ lime prime Plus, reszta "sciernych" średnio, bardziej maskują niz usuwają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Z hologramami to najlepiej sobie radzi koch antiholo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Czy jakikolwiek cleaner mozżna nakładać rotacją? Oczywiście obroty na min i finishowy pad. Jeśli tak to jaki i czy jest on w stanie usunąć hologramy a nie tylko przykryć? z hologramami dobrze sobie radzi DJ lime prime Plus, reszta "sciernych" średnio, bardziej maskują niz usuwają ok tylko pytanie czy mozna nim pracowac na rotacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 A czemu nie? Ja pracuję i jest git. EDIT: przepraszam, nie doczytałem cytatu w komentarzu - chodziło mi o Kocha Antiholograma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekkk1985 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Polecicie jakis bardzo dobry recznik do suszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Polecicie jakis bardzo dobry recznik do suszenia? Gyeon Silk Dryer jest b. fajny, polecam większą wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chunjae Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 dziekuje Michal:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik_motogo Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Polecicie jakis bardzo dobry recznik do suszenia? Fireball Twist Drying Towel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yokewavy Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Witam, potrzebuję prostej szybkiej odpowiedzi dotyczącej korekty lakieru. Używam maszynę dual action GMC DA, pad twardy, średni i finish z odpowiednio: Menzerna FG500, 3000 i Koch Antihologram. Problem mam, gdyż wszystko schodzi pięknie lecz pozostają takie ( jakby tu nazwać ) grubsze mikro rysy. Grube uszkodzenia schodzą, mikroryski też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmxzor Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Czy zmyć zaschnięte krople deszczu oraz ew. kurz by nadać samochodowi blasku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi