Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli piszesz ze auto niczym nie zabezpieczone to bierz QW a jeżeli masz na nim wosk to QD. Nikt za ciebie nie wybierze, każdy pisze swoje spostrzezenia , po prostu coś kup i zacznij działać.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Jeżeli piszesz ze auto niczym nie zabezpieczone to bierz QW a jeżeli masz na nim wosk to QD. Nikt za ciebie nie wybierze, każdy pisze swoje spostrzezenia , po prostu coś kup i zacznij działać.

Dziękuję,pytałem tyle bo nie używałem jeszcze nic z takich kosmetyków,a do pierwszego zestawu brakuje mi tylko czegoś do zabezpieczenia i nie wiem czy jak kupię ADBL quick wax to muszę jakoś specjalnie przygotować powierzchnie czy po prostu po ususzeniu od razu aplikować co mycie ;) .Czy jak będe tak robił w sensie mycie>suszenie>quick wax>7 dni jazdy>mycie>suszenie>quick wax to będzie wszystko ok? :good:

Opublikowano

Będzie ok, ale uważam, że dawanie QW co tydzień to przerost formy nad treścią i spokojnie możesz go używać co drugie mycie, albo i rzadziej. Chyba że to Ci sprawia przyjemność, to wtedy możesz jechać co tydzień.

Opublikowano
Będzie ok, ale uważam, że dawanie QW co tydzień to przerost formy nad treścią i spokojnie możesz go używać co drugie mycie, albo i rzadziej. Chyba że to Ci sprawia przyjemność, to wtedy możesz jechać co tydzień.

Dziękuję za odpowiedź ;)

Opublikowano

tak sie zastanawiam, dlaczego nikt nie chce odpowiedziec na moje pytanie. Jestem nowy na forum nie moge znalezc nigdzie odpowiedzi nawet wujek google nie pomogl. bylem tutaj gdzie mieszkam w firmie gdzie zajmuja sie detailingiem powiedzieli ze po 2 tyg od lakierowania juz mozna. ale powiedzial ze mozna polerowac (jesli dobrze zrozumialem).

chce nalozyc Dodo Juice Diamond White w polaczeniu z Dodo Juice prep polish. Ktos mi moze odpowiedziec czy to dobry pomysl? Albo moze jakis inny wosk na Biala Perle? czy moze zaraz po malowaniu sealant? a potem wosk?

Opublikowano

sealant to też wosk wiec po co na wosk kłaść wosk ? po malowaniu dobrze jest odczekać minimum 2 tygodnie aby sie lakier utwardził, nic sie nie stanie jak przez te dwa tygodnie go nie zawoskujesz. Wosk który podałeś jest przyjazny w woskowaniu, aczkolwiek poleży max 1,5 miesiąca. na białym lakierze nie spodziewaj sie spektakularnych róznic w wyglądzie pomiędzy woskami, ja bym wybrał coś co sie dobrze nakłada i poleruje szczególnie jeśli jesteś początkujący, a woski DJ są przyjemne w pracy wiec wybór nie jest zły

Opublikowano

W1Michal dziekuje za odpowiedz:) jezeli chodzi o sealant - kiedys przeczytalem cos takiego ze najlepiej laczyc w kolejnosci pierw sealant i odstepie czasowym wosk. ale to byl jakis artykul. I jeszcze jedno pytanko, bo lakiernik zapewne bedzie robil polerke po malowaniu, czy konieczna jest kolejna polerka czy tylko przejechac prep polish a potem nalozyc wosk? bo w sumie lakier bedzie nowy wiec chyba nie potrzebuje takich zabiegow jak Wy drodzy forumowicze potraficie zrobic - czego jestem pelen podziwu.

Opublikowano

Witam, potrzebuję prostej szybkiej odpowiedzi dotyczącej korekty lakieru. Używam maszynę dual action GMC DA, pad twardy, średni i finish z odpowiednio: Menzerna FG500, 3000 i Koch Antihologram. Problem mam, gdyż wszystko schodzi pięknie lecz pozostają takie ( jakby tu nazwać :D ) grubsze mikro rysy. Grube uszkodzenia schodzą, mikroryski też. Ktoś pomoże? Dziena!

Opublikowano
W1Michal dziekuje za odpowiedz:) jezeli chodzi o sealant - kiedys przeczytalem cos takiego ze najlepiej laczyc w kolejnosci pierw sealant i odstepie czasowym wosk. ale to byl jakis artykul. I jeszcze jedno pytanko, bo lakiernik zapewne bedzie robil polerke po malowaniu, czy konieczna jest kolejna polerka czy tylko przejechac prep polish a potem nalozyc wosk? bo w sumie lakier bedzie nowy wiec chyba nie potrzebuje takich zabiegow jak Wy drodzy forumowicze potraficie zrobic - czego jestem pelen podziwu.

kup ścierny DJ lime prime, usuniesz delikatne hologramy po tej polerce bo będą na bank jakieś, od razu sie zaopatrz w porządny aplikator - polecam Royal pads hand pad do cleanera i bilt hamber soft foam do wosku

Opublikowano
rafalk, Prawie identyczny. Duuużo ładniej pachnie :good:

Dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Czy jakikolwiek cleaner mozżna nakładać rotacją? Oczywiście obroty na min i finishowy pad. Jeśli tak to jaki i czy jest on w stanie usunąć hologramy a nie tylko przykryć?

Opublikowano

Krótkie pytanie odnośnie delikatnej korekty: w piątek odbieram auto od lakiernika, niestety miałem przygodę z sarna w rezultacie czego wymieniony zostanie lewy przedni błotnik (bylo delikatne wgniecenie, pękł lakier a nie chcę elementu prostowanego bo to wiąże sie z ew. szpachlowaniem). Auto po naprawie zostanie delikatnie spolerowane. Lakiernik chce przelecieć elementy 3M-ją (nie dopytałem jeszcze jakie korki) a z ciekawości mam pytanie- czy Autoglym Paint renovator oraz Super Resin Polish i 1z Hochglanz Polish nadają się do aplikacji maszynowej? Myślałem żeby równocześnie pobawić sie druga maszyną na samochodzie żony a kosmetyki akurat stoją i czekają.

Opublikowano
Czy jakikolwiek cleaner mozżna nakładać rotacją? Oczywiście obroty na min i finishowy pad. Jeśli tak to jaki i czy jest on w stanie usunąć hologramy a nie tylko przykryć?

z hologramami dobrze sobie radzi DJ lime prime Plus, reszta "sciernych" średnio, bardziej maskują niz usuwają

Opublikowano

z hologramami dobrze sobie radzi DJ lime prime Plus, reszta "sciernych" średnio, bardziej maskują niz usuwają

ok tylko pytanie czy mozna nim pracowac na rotacji?

Opublikowano

A czemu nie? Ja pracuję i jest git. :good:

EDIT: przepraszam, nie doczytałem cytatu w komentarzu - chodziło mi o Kocha Antiholograma.

Opublikowano
Polecicie jakis bardzo dobry recznik do suszenia?

Gyeon Silk Dryer jest b. fajny, polecam większą wersję :)

Opublikowano

Witam, potrzebuję prostej szybkiej odpowiedzi dotyczącej korekty lakieru. Używam maszynę dual action GMC DA, pad twardy, średni i finish z odpowiednio: Menzerna FG500, 3000 i Koch Antihologram. Problem mam, gdyż wszystko schodzi pięknie lecz pozostają takie ( jakby tu nazwać ) grubsze mikro rysy. Grube uszkodzenia schodzą, mikroryski też

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.