sredniaq Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Czy do dekontaminacji lakieru używacie tego samego specyfiku, co do mycia felg? Czy ten do felg będzie za mocny? Sent with Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Czy do dekontaminacji lakieru używacie tego samego specyfiku, co do mycia felg? Czy ten do felg będzie za mocny? Sent with Tapatalk Zależy czego używasz do felg? Jeśli czegoś co jest polecane na forum to nie widzę problemu, natomiast do jakiś marketowych wynalazków podchodziłbym ostrożnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Szukam sprawdzonego tapicera w kujawsko-pomorskim, ewentualnie w Wielkopolsce. Chodzi o obicie kanapy z sedana skórą z kanapy z kombi, ponieważ są drobne różnice jeśli chodzi o montaż i budowę. Może ktoś poleci jakiś sprawdzony warsztat tapicerski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuncoleX Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 641645 A to nowy lakier. ;/ Reklamować usługę, nie powinno to aż tak wyglądać świeżo po lakierowaniu. " Wiem. Ale auto idzie na handel. Nie mam czasu zostawiac auta u lakiernika, bo nie mam go na miejscu. Musialbym sie z nim umawiac itd. A to z tydzien zejdzie. Czy jest cos co mi go nablyszczy odrobine i tyle? Menzerna 3w1? Wydaje ni sie ze to tez moja wina troche bo potraktowalem to pasta tempo kiedyś. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Tja klepnięte,"pomalowane" to na handel ....na koniec przejechałbym antyholo od kocha bo fajnie dodaje połysku jednak sam w sobie z tego rakiety nie zrobi Czegoś tu nie rozumiem....piszesz że lakier nowy a za chwilę że kiedyś traktowałeś go tempo...to lakiernik malując teraz ten element nie umiał go przygotować czy jak.Czy element ma już trochę po lakierowaniu i dopiero tempo wjechałeś w niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredniaq Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Czy do dekontaminacji lakieru używacie tego samego specyfiku, co do mycia felg? Czy ten do felg będzie za mocny? Sent with Tapatalk Zależy czego używasz do felg? Jeśli czegoś co jest polecane na forum to nie widzę problemu, natomiast do jakiś marketowych wynalazków podchodziłbym ostrożnie. Valet Pro Dragon Breeth man akurat. Czy może lepiej kupic jakiś BH Korrosol lub coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuncoleX Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 641746 Czegoś tu nie rozumiem....piszesz że lakier nowy a za chwilę że kiedyś traktowałeś go tempo...to lakiernik malując teraz ten element nie umiał go przygotować czy jak.Czy element ma już trochę po lakierowaniu i dopiero tempo wjechałeś w niego Zle sie wyrazilem. Moze nie nowy. Lakier byl robiony ma poczatku zeszłego roku i byl spoko (element dostal drzwiami od garazu stad malowanie, nie na handel ). A tempo poszlo w ruch potem jakos latem i to zmatowialo. Teraz jendak chce sprzedac, nowszy civic stoi juz pod domem. ale nie chce starego ludziom z takim matem wciskac, wstyd by mi bylo. Zwłaszcza ze auto w dobrym stanie. Czyli co kupić konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Jak zbyt agresywnie nie wjechałeś w to i klaru dużo nie zdarłeś to próbowałbym menzerną 2500 i kochem anti holo ale poczekaj jeszcze niech się fachowcy dopowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuncoleX Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Jak zbyt agresywnie nie wjechałeś w to i klaru dużo nie zdarłeś to próbowałbym menzerną 2500 i kochem anti cholo ale poczekaj jeszcze niech się fachowcy dopowiedzą Cos ty, szmatka, pasta i ręką troche przetarte i takie cos wyszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum robert_motogo Opublikowano 16 Maja 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Panowie szybkie pytanie laika, tenzi prix aplikowac na auto po umyciu i osuszeniu czy moge po umyciu ale na mokry jeszcze lakier? Znacznie lepiej zadziała gdy użyjemy go na suchy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Valet Pro Dragon Breeth man akurat. Czy może lepiej kupic jakiś BH Korrosol lub coś innego? Jak nie zostawisz do wyschnięcia, ani nie będziesz działał na gorącym lakierze to krzywdy tym nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montresorr Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Moj znajomy ma BMW e30 czerwone troche splowialy lakier i sporo rys, ale po zmierzeniu grubosci lakieru doznałem szoku, ponieważ pokazało w niektórych miejscach 30-50 mikronów. Co polecacie zeby autko troche odzyskalo kolor? Boje sie polerować to nawet one stepem, może jakiś wosk który wypełni rysy, QD lekko ścierny? Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 641842 QD lekko ścierny Co proszę? Weź dobrego oszusta, np BH Autobalm, tylko jest trochę kłopotliwy w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UNK Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Panowie szybkie pytanie laika, tenzi prix aplikowac na auto po umyciu i osuszeniu czy moge po umyciu ale na mokry jeszcze lakier? Dzięki Znacznie lepiej zadziała gdy użyjemy go na suchy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Trochę poczytałem forum i nie wiem jaki quick detailer kupić.Chodzi mi o qd do jasnego lakieru,jest nim biała perła o nazwie "Onyx" od VW.Nie wiem czy ktoś zna ten lakier,ale jak na jasny kolor wygląda naprawdę zacnie i szukam preparatu który mocno podbiję wygląd jak i dobrze pokropelkuję .Cena to kwestia drugorzędna.Nie wiem jak to jest ale qd ma za zadanie nadać szklistości przyciemnić ciemny lakier,ale przecież biała perła nie ma być przyciemniana tylko rażąca w oczy Nigdy nie stosowałem tego typu środku i nie wiem jak zadziała na tym lakierze "coś" co ma za zadanie przyciemnić lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Kopersky, proponuję zadawać pytanie tylko w jednym temacie, poprzedni był w odpowiednim temacie. Jasnym lakierom dobrze robią sealanty nadające szklistości i tego samego powinieneś oczekiwać od QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick86 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam, czy miał ktos do czynienia z produktem meguiars new car glaze 5 quick polish ????? Z czym to się je ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmxzor Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Czy na auto bez żadnych zabiegów można nałożyć QD Morning Dew i od razu potem Nattys Red ? Czy jakieś inne zabiegi muszę wcześniej przeprowadzić? QD do oczyszczenia i wosk bym chciał nakładać. Jak to wyjdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Qd do oczyszczania? Sprawdź proszę do czego służy Qd - na pewno nie zadziała jak cleaner Powinieneś (w sporym uproszczeniu): prewash > mycie > glinka > mycie > cleaner > wosk > mycie > qd Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmxzor Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 To lepiej najpierw cleaner, potem Nattys, a potem ewentualnie QD ? Czy po prostu umyć auto i nattys? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 To lepiej najpierw cleaner, potem Nattys, a potem ewentualnie QD ? Tak. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmxzor Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Dzięki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eighth* Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Mam pytanie.Czy polerowanie/korekta machaniczna lakieru przeprowadzona pod domem,a nie w zamkniętym garażu jest bezpieczna dla lakieru? Chodzi mi o to,że coś może dostać się między pada,a lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sardzent Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Mam pytanie.Czy polerowanie/korekta machaniczna lakieru przeprowadzona pod domem,a nie w zamkniętym garażu jest bezpieczna dla lakieru? Chodzi mi o to,że coś może dostać się między pada,a lakier. tak moze sie dostac i tak moze narobic szkod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 641978 Mam pytanie.Czy polerowanie/korekta machaniczna lakieru przeprowadzona pod domem,a nie w zamkniętym garażu jest bezpieczna dla lakieru? Chodzi mi o to,że coś może dostać się między pada,a lakier. Jak ktoś ma głowę na karku to nic złego nie zrobi. Zrobiłem kilkanaście korekt/odświeżeń pod chmurką i nie miałem żadnych problemów. Jak chcesz jakieś podpowiedzi to wal PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi