Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
Wstyd się przyznać, ale nie wiedziałem do wczoraj o istnieniu takiego środka jak Sonax Polymer Netshield. Gdzie go należy zastosować (w której warstwie) jeśli zamierzam zrobić taką kanapkę: 1. Amigo. 2. KOG. 3. Wet Coat.

??

Przed WetCoatem czy przed woskiem?

gdzie sens

??

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Dystrybutor
czy taki pojemnik z pompka http://www.polipack.com.pl/images/25F5O0O3d0Z0v1h3f1H5K3I0O339y943.jpg spełni swoje zadania jakbym do niego przelał pasty menzerny?

jak dla mnie mega nie wygodne to w użyciu

Wstyd się przyznać, ale nie wiedziałem do wczoraj o istnieniu takiego środka jak Sonax Polymer Netshield. Gdzie go należy zastosować (w której warstwie) jeśli zamierzam zrobić taką kanapkę: 1. Amigo. 2. KOG. 3. Wet Coat.

??

Przed WetCoatem czy przed woskiem?

gdzie sens

??

Nie rozumiem.

haks, Nie wiem czy Tadkowi też o to chodziło, ale kombinacja jest iście "alpejska". Mamy tak: cleaner-oszuszt (Amigo), wosk (KOG), "powłokę" z SiO2 (Wet Coat) i PNSa. Moim zdaniem za dużo tu tego. Teoretycznie można użyć Amigo, potem je wymyć ( sens użycia Amigo znika ), na odtłuszczoną powierzchnię nałożyć PNSa, i jak osłabnie to podbijać go Wet Coatem.

Cześć

Korzystał ktoś może z firm oferujących detailing w okolicach Poznania? Jeśli tak to proszę o opinie bo chciałbym skorzystać z korekcją lakieru.

Druga sprawa, kupiłem insignie 2011, przy zakupie wyglądała pięknie ale po dwóch umyciach troszkę wyszło na jaw (drobne ryski, szczególnie przy klamkach, auto traktowane myjnią automatyczną). Nie wiem czym sprzedawca potraktował auto przed sprzedażą ale jak dla mnie efekt po dwóch myciach jest mizerny. Są jakieś woski maskujące które są trwalsze?

Dzięki

Szukam firmy w ok. Wrocławia, która zadba o nowe S3 . Chodzi o nałożenie tych nano, ceramik czy coś. Mam klienta na taką usługę. Polecicie coś ?

Pa. Nie miałem gdzie zapytać. Możecie pdrzucić PW.

Czy podczas prania tym odkurzaczem, musi się znajdować w nim filtr tekstylny? Pytam bo nie wyciągłem go i się troszke zmoczył z jednej strony.

Z tego co zrozumiałem z instrukcji to nie.

Tekstylny tylko jak odkurzasz na sucho, w przypadku prania dajesz tylko filtr ochrony silnika.

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka

Szukam firmy w ok. Wrocławia, która zadba o nowe S3 . Chodzi o nałożenie tych nano, ceramik czy coś. Mam klienta na taką usługę. Polecicie coś ?

Pa. Nie miałem gdzie zapytać. Możecie pdrzucić PW.

Uderzaj do autoshine, Radek bardzo fajnie robi i można mu zostawić bez strachu auto

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Czesc! Mam szybkie pytanie, W marcu jakos pobawilem sie ze swoim autem, wiadomo mycie, odsmalanie, glinkowanie, do tego lekka korekta na DA z megsem UC potem cleaner dodo juice lime prime lite(ten nie scierny) i na to poszedl coli.

Teraz pytanie czy jakbym chcial odswiezyc warstwe wosku w niedlugim czasie to musze znowu glinkowac cala fure i leciec cleanerem? Czy po umyciu i wysuszeniu wystarczy na to tylko wosk.

haks, Nie wiem czy Tadkowi też o to chodziło, ale kombinacja jest iście "alpejska". Mamy tak: cleaner-oszuszt (Amigo), wosk (KOG), "powłokę" z SiO2 (Wet Coat) i PNSa. Moim zdaniem za dużo tu tego. Teoretycznie można użyć Amigo, potem je wymyć ( sens użycia Amigo znika ), na odtłuszczoną powierzchnię nałożyć PNSa, i jak osłabnie to podbijać go Wet Coatem.

Rozumiem. PNS zastępuje Amigo + Wosk.

A czy Rim Protect 4 nano zrobi krzywdę lakierowi? Położyłem na felgi i mi sporo zostało :D

• Moderator
641519 Czy IronX i PrickBort są na tyle bezpieczne w przypadku dekontaminacji lakieru,że można ich używać raz na miesiąc? Pytam bo mam białe auto i kropki rdzy jak i smoły są bardzo widoczne ;)

Dla lakieru oba produkty są bezpieczne. Dla wosków Prickbort już niekoniecznie... ;)

641519 Czy IronX i PrickBort są na tyle bezpieczne w przypadku dekontaminacji lakieru,że można ich używać raz na miesiąc? Pytam bo mam białe auto i kropki rdzy jak i smoły są bardzo widoczne ;)

Dla lakieru oba produkty są bezpieczne. Dla wosków Prickbort już niekoniecznie... ;)

Dziękuję za odpowiedź :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.