Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Glinka byla ok sie nie rozpadala ale sie zatrzymymywala na lakierze i zostawiala slady. Ostatecznie z niej wtedy zrezygnowalem. Mozliwe dlatego ze robilem to pod blokiem w cieniu i popoludniu ale bylo jednak calkiem cieplo. Szampon z woda mialem w spryskiwaczu.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk

Czy na Tenzi PC1 - brać coś od nich do przykrycie?

pytam poniewaz PC01 pewnie nie posiedzi długo - czy np wystrczy po nim QD MD od SG ?

bo rozumiem ,ze Tenz PC01 to raczej forma politury - tak ?

Dość mocno przyciemnia.

Przy obecnej pogodzie, zauważyłem mocne przyciąganie kurzu, co na ciemnych lakierach może mocno denerwować... Jeśli starczy mi czasu to zrobię test z fk1000p.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Muszę kupić 2xwiadro z grit guardem 8-)

Czytałem temat o wiadrach i zdecydowałem,że nie chcę samoróbki,chcę kupić gotowy zestaw,żeby nic nie trzeba było dopasowywać.Problem jest taki,że nie wiem czy kupić z Megsa,Shiny garage,grit guard,show car shine lub innej firmy.Który produkt sprawdzi się najlepiej?Zależy mi na dobrym spasowaniu i jakości i tak jak pisałem,żebym nie musiał niczego docinać.Pomożecie? :dontknow:

Muszę kupić 2xwiadro z grit guardem 8-)

Czytałem temat o wiadrach i zdecydowałem,że nie chcę samoróbki,chcę kupić gotowy zestaw,żeby nic nie trzeba było dopasowywać.Problem jest taki,że nie wiem czy kupić z Megsa,Shiny garage,grit guard,show car shine lub innej firmy.Który produkt sprawdzi się najlepiej?Zależy mi na dobrym spasowaniu i jakości i tak jak pisałem,żebym nie musiał niczego docinać.Pomożecie? :dontknow:

Bierz tańsze, to jest jedno i to samo praktycznie.

Witam,

Mam odkurzacz piorący Karcher SE 4001 i preparat Kenotek Textile Cleaner. Chcę wyprać tapicerkę tym zestawem.

Zalecane użycie (z ulotki Kenotek):

Maszyny piorące: 1-5%

Spryskiwanie: 10%

Czyli rozumiem, że:

1. Spryskiwanie prespray z ciepłej wody w stężeniu 10%, 15 minut czekam, szorowanie szczotką z miękkiego włosa, znowu prespray i 15 minut czekam.

2. Płukanie, ekstrakcja odkurzaczem z zimną wodą w stężeniu 5%.

Czy dobrze rozumiem?

Podbijam, proszę o pomoc.

Kopersky, wybierz dobre wiadro. Ja mam wiadra amerykańskie i do tego gritguarda, nic nie musiałem docinać. Bierz Megsa, Większość polskich wiader to jakaś porażka w wypałowanej cenie, nie są to specjalne wiadra do detailingu. Megsowe też nie są specjalne, tylko Megs wybrał fajne wiadra. A część polskich wiader to chyba wiadra od kiszonki :-)

Achilles to mocno ścierny cleaner. Czy jest sens na niego położyć aio typu tripple by zasmakować pozostałe niedoskonalosci a potem jakiś sealant?

Dołączę się do pytania wyżej nt szybki liczników, czy fg500 będzie za mocne żeby po nim nic więcej już nie stosować?

Achilles to mocno ścierny cleaner. Czy jest sens na niego położyć aio typu tripple by zasmakować pozostałe niedoskonalosci a potem jakiś sealant?

Dołączę się do pytania wyżej nt szybki liczników, czy fg500 będzie za mocne żeby po nim nic więcej już nie stosować?

Nie wiem jak ty to widzisz.Achillesa, tripple i na to jeszcze sealant...po tygodniu spłynie :acute:

Muszę na gwałt kupić dwa wiadra do mycia z grit guardem.Jedyne jakie jest narazie dostępne w sklepach internetowych to ShowCarShine za 95 zł.Czy ktoś je posiada,aby potwierdzić czy jest dobrej jakości?Nie znacie nic co można kupić na teraz?Wszystko niedostępne :dontknow:

Wstyd się przyznać, ale nie wiedziałem do wczoraj o istnieniu takiego środka jak Sonax Polymer Netshield. Gdzie go należy zastosować (w której warstwie) jeśli zamierzam zrobić taką kanapkę: 1. Amigo. 2. KOG. 3. Wet Coat.

??

Przed WetCoatem czy przed woskiem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.