W1Michal Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 za mało poślizgu, w ten sposób można porysowac lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Też bardzo możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone154 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Szampon i woda. Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Glinka oprócz tego,że się kleiła do lakieru rozpuszczała się w dłoniach? Dało się z niej ulepić krążek,czy rozpuszczała się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 jaki szampon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone154 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Glinka byla ok sie nie rozpadala ale sie zatrzymymywala na lakierze i zostawiala slady. Ostatecznie z niej wtedy zrezygnowalem. Mozliwe dlatego ze robilem to pod blokiem w cieniu i popoludniu ale bylo jednak calkiem cieplo. Szampon z woda mialem w spryskiwaczu. Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Może być, że lubrykantu mało i lakier ciepły był, to się glinka mogła lepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam18 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Czy na Tenzi PC1 - brać coś od nich do przykrycie? pytam poniewaz PC01 pewnie nie posiedzi długo - czy np wystrczy po nim QD MD od SG ? bo rozumiem ,ze Tenz PC01 to raczej forma politury - tak ? Dość mocno przyciemnia. Przy obecnej pogodzie, zauważyłem mocne przyciąganie kurzu, co na ciemnych lakierach może mocno denerwować... Jeśli starczy mi czasu to zrobię test z fk1000p. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Muszę kupić 2xwiadro z grit guardem Czytałem temat o wiadrach i zdecydowałem,że nie chcę samoróbki,chcę kupić gotowy zestaw,żeby nic nie trzeba było dopasowywać.Problem jest taki,że nie wiem czy kupić z Megsa,Shiny garage,grit guard,show car shine lub innej firmy.Który produkt sprawdzi się najlepiej?Zależy mi na dobrym spasowaniu i jakości i tak jak pisałem,żebym nie musiał niczego docinać.Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Muszę kupić 2xwiadro z grit guardem Czytałem temat o wiadrach i zdecydowałem,że nie chcę samoróbki,chcę kupić gotowy zestaw,żeby nic nie trzeba było dopasowywać.Problem jest taki,że nie wiem czy kupić z Megsa,Shiny garage,grit guard,show car shine lub innej firmy.Który produkt sprawdzi się najlepiej?Zależy mi na dobrym spasowaniu i jakości i tak jak pisałem,żebym nie musiał niczego docinać.Pomożecie? Bierz tańsze, to jest jedno i to samo praktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandora Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam, Mam odkurzacz piorący Karcher SE 4001 i preparat Kenotek Textile Cleaner. Chcę wyprać tapicerkę tym zestawem. Zalecane użycie (z ulotki Kenotek): Maszyny piorące: 1-5% Spryskiwanie: 10% Czyli rozumiem, że: 1. Spryskiwanie prespray z ciepłej wody w stężeniu 10%, 15 minut czekam, szorowanie szczotką z miękkiego włosa, znowu prespray i 15 minut czekam. 2. Płukanie, ekstrakcja odkurzaczem z zimną wodą w stężeniu 5%. Czy dobrze rozumiem? Podbijam, proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_t11 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Czy meguiarsem plast-x ręcznie usunę drobne ryski na szybce licznika? czy tylko maszynowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Kopersky, wybierz dobre wiadro. Ja mam wiadra amerykańskie i do tego gritguarda, nic nie musiałem docinać. Bierz Megsa, Większość polskich wiader to jakaś porażka w wypałowanej cenie, nie są to specjalne wiadra do detailingu. Megsowe też nie są specjalne, tylko Megs wybrał fajne wiadra. A część polskich wiader to chyba wiadra od kiszonki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Achilles to mocno ścierny cleaner. Czy jest sens na niego położyć aio typu tripple by zasmakować pozostałe niedoskonalosci a potem jakiś sealant? Dołączę się do pytania wyżej nt szybki liczników, czy fg500 będzie za mocne żeby po nim nic więcej już nie stosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Była nawet wojenka na forum , czy Achilles to cleaner czy AIO więc raczej nie ma sensu dokładać sobie roboty No i nie wiem czy po nim coś da się jeszcze przykryć, bo środek ten jest dobrym oszustem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Panowie po ilu CAR PRO Essence się wymyje i lakier wróci do stanu przed położeniem tego produktu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Achilles to mocno ścierny cleaner. Czy jest sens na niego położyć aio typu tripple by zasmakować pozostałe niedoskonalosci a potem jakiś sealant? Dołączę się do pytania wyżej nt szybki liczników, czy fg500 będzie za mocne żeby po nim nic więcej już nie stosować? Nie wiem jak ty to widzisz.Achillesa, tripple i na to jeszcze sealant...po tygodniu spłynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Po tygodniu? Hmmm myślałem że taka kanapka wytrzyma dłużej niż sam Achilles z tripple a ciut krócej niż aio z woskiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Co za dużo to niezdrowo, tutaj też się to sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Panowie po ilu CAR PRO Essence się wymyje i lakier wróci do stanu przed położeniem tego produktu? Wszystko zależy jak bardzo agresywnej chemii będziesz używał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Mam pytanko jestem po odgrzybianiu i ozonowanie klimy.W aucie pozostał zapach po ozonowaniu nie pomaga wietrzenie.Jak można się pozbyć tego zapachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 jedrek1980, powoli sam zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Drażni niesamowicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Muszę na gwałt kupić dwa wiadra do mycia z grit guardem.Jedyne jakie jest narazie dostępne w sklepach internetowych to ShowCarShine za 95 zł.Czy ktoś je posiada,aby potwierdzić czy jest dobrej jakości?Nie znacie nic co można kupić na teraz?Wszystko niedostępne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Wstyd się przyznać, ale nie wiedziałem do wczoraj o istnieniu takiego środka jak Sonax Polymer Netshield. Gdzie go należy zastosować (w której warstwie) jeśli zamierzam zrobić taką kanapkę: 1. Amigo. 2. KOG. 3. Wet Coat. ?? Przed WetCoatem czy przed woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi