KHOT Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Pod warunkiem że wszystkie akcesoria od niej wrzucisz do szafy i dokupisz porządne talerze 125 i 75 mm i gąbki do nich, to dasz radę. Łatwo nie będzie, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Koledzy mam problem.Robiłem pierwszy raz w życiu polerkę i chyba zje*****.Mianowicie pod słońce widać ślady po ruchach polerki czyli chyba hologramy.Polerowałem pastą farecla G3 na mokro.Używałem dość wolnych obrotów,gdyż bałem sie poprzepalać lakier.Ktoś doradzi jak to ogarnąć w miare dobrze i tanio?A i bym zapomniał po całej polerce umyłem i użyłem t-cuta koloryzującego. Fotki:https://zapodaj.net/8537cd8daf726.jpg.html https://zapodaj.net/f3387944f0a2b.jpg.html https://zapodaj.net/9bfb1b2e41e46.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 cannonn nie. Mam rotacyjną Black & Decker która w zestawie ma już talerz a te futra przyjechały z nią kiedyś ze stanów. Doczytałem na forum ze to futro skręcane ma po prostu większą sile ciecia. Ta, tak zwany system amerykański. Zanim zaczął się lans pysków i AMMO to też z grubsza i tam był rozpowszechniony tzw "valeting", tzn w słońcu szybka "korekta" na chamskiej rotacji z futerkiem i politurką, na wyblakły lakier dwuskładnikowy jak znalazł Auto świeci się jak odblaski, aż do kolejnego deszczu Niektórzy z tego nie wyrastają, np używając QD jako płynu do inspekcji (23:20) Nikt nie zabroni Ci spróbować futra i cleanera spróbować. Jednak zanim zaczniesz w mało widocznym miejscu użyj samej wody na futrze zobaczysz co się stanie z lakierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Macie jakis patent na twarda wode i slady po zaschnietych kroplach poza wycieraniem auta po kazdym myciu do sucha ? Chodzi mi o to czy moze sa jakies preparaty ktore mozna dolac do wody np w wiadrze ktora posluzy do plukania auta? Ost kupilem wode destylowana ale koszt 6zl za 5L a 2 banki wylalem na samochod. Przy czym jesli robie wszystko od A do Z to musze umyc i osuszyc autoprzed i po glince czyli wyjdzie 4 x 6zl Oraz jesli umylem auto przedwczoraj na 2 wiadra, glinkowalem, umylem, polozylem politure i juz mialem klasc wosk ale deszcz mnie zlapal, wiec dzis dopiero chce polozyc wosk a zdecyduje sie jednak na cleaner + wosk to wystarczy ze podjade na myjke bezdotykowa i dokladnie umyje na niej auto po czym osusze na miejscu i poloze ten cleaner i wosk ? Pod domem wszedzie mocne slonce a jak podjade na myjke to jest tam troche cienia do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 No tylko Was pytam o opinie o tych K2 Wosk mam w sumie taki: http://www.motochemia.pl/turtle-wax-ice ... p-320.html To jest sens inny kupować ? Używałem już kilka razy i jest całkiem całkiem, no ale rys on nie zakryje To mleczka i pasty K2 sobie odpuścić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 kup markowy a sie przekonasz czy warto czy nie. Dla mnie warto, kup np Meguiarsa Ultimate Wax i zobacz jak sie z nim pracuje i jaki połysk daje. Mleczka K2 odpuść one sąmało wydajne, ciężko sie polerują i ogólnie to jest kiepska chemia (tylko na Boga nie pytaj znowu co kupić zamiast K2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 6 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Quantum od K2 jest całkiem spoko jestem trzeźwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Tylko zależy mi, żeby te produkty były dostępne tutaj: http://www.motochemia.pl Nie daleko mam ten sklep, także jutro bym sobie już coś zakupił i działał Jeszcze szampon jakiś dobry potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Quantum testowałem osobiście i jest faktycznie ok biorąc pod uwage cene. Musisz pojąć że markowe kosmetyki zazwyczaj nie występują w sklepach za rogiem, trzeba przełknąc koszt wysyłki, choć akurat Meguiarsa tam masz, szampon Shiny garage na początek ci wystarczy, w sklepie co podałeś też akurat są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Mają Meguiarsa, tylko większość niedostępna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 6 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Meguiars nie jest konieczny są inne dobre marki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Może takie też wziąć ? http://www.motochemia.pl/color-magic-wo ... p-839.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 w sklepie co podał ? nie za bardzo jest wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Pomoże ktoś w mojej sprawie?Bo trochę się podłamałem chciałem zrobić dobrze a zrobiłem gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Koledzy mam problem.Robiłem pierwszy raz w życiu polerkę i chyba zje*****.Mianowicie pod słońce widać ślady po ruchach polerki czyli chyba hologramy. Koch antihologram, gąbka royal finish crown i wyprowadzisz to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Tam to śliczne fale dunaju są, może warto zostawić? Ten zestaw turtle kredka plus wosk koloryzujący to jest jedyne prawdziwe All In One!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 A przez co mogłem tak zwalić robote,przez złe obroty,za dużo wody czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Żadnej wody do polerowania, to nie średniowiecze! I tą pastę 3m lepiej włóż głęboko do szafy dopóki nie nabierzesz doświadczenia, weź antiholograma i nim usuń te holsy na miękkim padzie finiszowym. A hologramy powstały pewnie przez to, że pasta jest mocno tnąca, po większości tnących past trzeba poprawiać hologramy pastą finiszową, to normalna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 To nie 3m kolego polerowałem fareclą G3 popierdzieliło mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Może takie też wziąć ?http://www.motochemia.pl/color-magic-wo ... p-839.html Ja pitole Coraz bardziej przekonujesz mnie do tego, że po prostu sobie jaja tu robisz z osób, które chcą Ci pomóc. W motochemii masz dostępnych większość produktów Shiny Garage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone154 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Hey, moze mi pomozecie... Czy tylko mi Sonax zel do plastikow tak slabo trzyma czy to poprostu kiepski produkt...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Jeszcze raz podbijam bo chce żebyście mi dobrali co mam kupić żeby to ogarnąć.Poprawka nie polerowałem 3M tylko G3 Farecla i to właśnie nią odstawiłem tą patologię.Prosiłbym o najbardziej budżetowe specyfiki.Dzięki za wszystko bo już troche spanikowałem bo nie tego oczekiwałem a na początku nie było nic widać tylko dzisiaj pod słońce pejzaże sie ukazały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 639579 chce żebyście mi dobrali co mam kupić Kolejny Może troszeczkę wkładu własnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Lepiej nie bo już wkład własny włożyłem i mam na furze polskiego Pablo Picasso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 6 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 masz wyżej napisane kup kocha antiholo i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi