KHOT Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Pod warunkiem że wszystkie akcesoria od niej wrzucisz do szafy i dokupisz porządne talerze 125 i 75 mm i gąbki do nich, to dasz radę. Łatwo nie będzie, ale nie ma rzeczy niemożliwych.
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Koledzy mam problem.Robiłem pierwszy raz w życiu polerkę i chyba zje*****.Mianowicie pod słońce widać ślady po ruchach polerki czyli chyba hologramy.Polerowałem pastą farecla G3 na mokro.Używałem dość wolnych obrotów,gdyż bałem sie poprzepalać lakier.Ktoś doradzi jak to ogarnąć w miare dobrze i tanio?A i bym zapomniał po całej polerce umyłem i użyłem t-cuta koloryzującego. Fotki:https://zapodaj.net/8537cd8daf726.jpg.html https://zapodaj.net/f3387944f0a2b.jpg.html https://zapodaj.net/9bfb1b2e41e46.jpg.html
mbieniek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 cannonn nie. Mam rotacyjną Black & Decker która w zestawie ma już talerz a te futra przyjechały z nią kiedyś ze stanów. Doczytałem na forum ze to futro skręcane ma po prostu większą sile ciecia. Ta, tak zwany system amerykański. Zanim zaczął się lans pysków i AMMO to też z grubsza i tam był rozpowszechniony tzw "valeting", tzn w słońcu szybka "korekta" na chamskiej rotacji z futerkiem i politurką, na wyblakły lakier dwuskładnikowy jak znalazł Auto świeci się jak odblaski, aż do kolejnego deszczu Niektórzy z tego nie wyrastają, np używając QD jako płynu do inspekcji (23:20) Nikt nie zabroni Ci spróbować futra i cleanera spróbować. Jednak zanim zaczniesz w mało widocznym miejscu użyj samej wody na futrze zobaczysz co się stanie z lakierem
etrone Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Macie jakis patent na twarda wode i slady po zaschnietych kroplach poza wycieraniem auta po kazdym myciu do sucha ? Chodzi mi o to czy moze sa jakies preparaty ktore mozna dolac do wody np w wiadrze ktora posluzy do plukania auta? Ost kupilem wode destylowana ale koszt 6zl za 5L a 2 banki wylalem na samochod. Przy czym jesli robie wszystko od A do Z to musze umyc i osuszyc autoprzed i po glince czyli wyjdzie 4 x 6zl Oraz jesli umylem auto przedwczoraj na 2 wiadra, glinkowalem, umylem, polozylem politure i juz mialem klasc wosk ale deszcz mnie zlapal, wiec dzis dopiero chce polozyc wosk a zdecyduje sie jednak na cleaner + wosk to wystarczy ze podjade na myjke bezdotykowa i dokladnie umyje na niej auto po czym osusze na miejscu i poloze ten cleaner i wosk ? Pod domem wszedzie mocne slonce a jak podjade na myjke to jest tam troche cienia do pracy
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 No tylko Was pytam o opinie o tych K2 Wosk mam w sumie taki: http://www.motochemia.pl/turtle-wax-ice ... p-320.html To jest sens inny kupować ? Używałem już kilka razy i jest całkiem całkiem, no ale rys on nie zakryje To mleczka i pasty K2 sobie odpuścić ?
W1Michal Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 kup markowy a sie przekonasz czy warto czy nie. Dla mnie warto, kup np Meguiarsa Ultimate Wax i zobacz jak sie z nim pracuje i jaki połysk daje. Mleczka K2 odpuść one sąmało wydajne, ciężko sie polerują i ogólnie to jest kiepska chemia (tylko na Boga nie pytaj znowu co kupić zamiast K2)
Dystrybutor e36ace Opublikowano 6 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Quantum od K2 jest całkiem spoko jestem trzeźwy
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Tylko zależy mi, żeby te produkty były dostępne tutaj: http://www.motochemia.pl Nie daleko mam ten sklep, także jutro bym sobie już coś zakupił i działał Jeszcze szampon jakiś dobry potrzebuje.
W1Michal Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Quantum testowałem osobiście i jest faktycznie ok biorąc pod uwage cene. Musisz pojąć że markowe kosmetyki zazwyczaj nie występują w sklepach za rogiem, trzeba przełknąc koszt wysyłki, choć akurat Meguiarsa tam masz, szampon Shiny garage na początek ci wystarczy, w sklepie co podałeś też akurat są
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Mają Meguiarsa, tylko większość niedostępna
Dystrybutor e36ace Opublikowano 6 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Meguiars nie jest konieczny są inne dobre marki
mariuszaerox Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Może takie też wziąć ? http://www.motochemia.pl/color-magic-wo ... p-839.html
W1Michal Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 w sklepie co podał ? nie za bardzo jest wybór
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Pomoże ktoś w mojej sprawie?Bo trochę się podłamałem chciałem zrobić dobrze a zrobiłem gorzej.
KHOT Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Koledzy mam problem.Robiłem pierwszy raz w życiu polerkę i chyba zje*****.Mianowicie pod słońce widać ślady po ruchach polerki czyli chyba hologramy. Koch antihologram, gąbka royal finish crown i wyprowadzisz to.
mbieniek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Tam to śliczne fale dunaju są, może warto zostawić? Ten zestaw turtle kredka plus wosk koloryzujący to jest jedyne prawdziwe All In One!!
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 A przez co mogłem tak zwalić robote,przez złe obroty,za dużo wody czy co?
KHOT Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Żadnej wody do polerowania, to nie średniowiecze! I tą pastę 3m lepiej włóż głęboko do szafy dopóki nie nabierzesz doświadczenia, weź antiholograma i nim usuń te holsy na miękkim padzie finiszowym. A hologramy powstały pewnie przez to, że pasta jest mocno tnąca, po większości tnących past trzeba poprawiać hologramy pastą finiszową, to normalna rzecz.
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 To nie 3m kolego polerowałem fareclą G3 popierdzieliło mi się.
Pit_Krk Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Może takie też wziąć ?http://www.motochemia.pl/color-magic-wo ... p-839.html Ja pitole Coraz bardziej przekonujesz mnie do tego, że po prostu sobie jaja tu robisz z osób, które chcą Ci pomóc. W motochemii masz dostępnych większość produktów Shiny Garage.
alcapone154 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Hey, moze mi pomozecie... Czy tylko mi Sonax zel do plastikow tak slabo trzyma czy to poprostu kiepski produkt...?
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Jeszcze raz podbijam bo chce żebyście mi dobrali co mam kupić żeby to ogarnąć.Poprawka nie polerowałem 3M tylko G3 Farecla i to właśnie nią odstawiłem tą patologię.Prosiłbym o najbardziej budżetowe specyfiki.Dzięki za wszystko bo już troche spanikowałem bo nie tego oczekiwałem a na początku nie było nic widać tylko dzisiaj pod słońce pejzaże sie ukazały.
Pit_Krk Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 639579 chce żebyście mi dobrali co mam kupić Kolejny Może troszeczkę wkładu własnego?
Karols213 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 Lepiej nie bo już wkład własny włożyłem i mam na furze polskiego Pablo Picasso.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 6 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 masz wyżej napisane kup kocha antiholo i będzie git
Rekomendowane odpowiedzi