Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy czy przed Antihologramem była też jakaś mocniejsza pasta na wycięcie głębszych rys. Jak nie ma swirli, to Black hole dużo nie przykryje, więc trochę bez sensu smarować nim.

Scholl s3 , s17

Chodziło mi o to czy takie połaczenie moze byc i sie nic nie pogryzie koch-bh

Pogryźć nie, szczególnie że po antyhologramie powinieneś jeszcze jego resztki zmywaczem silikonowym usunąć. Tylko bez sensu w tym momencie jest aplikacja black hole jeżeli robiłeś korektę.

Bedzie wymyte tak jak powinno być :)

BH - kazdy cos testuje ;)

Dzieki za odpowiedz

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Krótkie pytania i szybkie odpowiedzi :

Do nałożenia AB Cherry Glaze użyć mikrofibry czy tri kolora ? (jak tri kolor to którą stroną ? ) Później zetrzeć MF .

Ile odczekać i nałożyć Nattys Red'a ?

Położyłem wreszcie wosk, na spód poszedł cleaner DJ LPL.

Nakładałem słoneczkiem. Miałem ogromne problemy z dotarciem go MF, w niektórych miejscach nawet zostały mi mazy, bo nie miałem czasu się siłować...

To normalne? Aplikowałem w cieniu, temperatura ok. 15 stopni.

Za długo trzymałem przed wytarciem? A może za tłusto/sucho (choć próbowałem tak i tak, raczej bez różnicy w docieraniu - ale na przyszłość prosiłbym o radę, czy być oszczędnym, czy smarować z jak największym poślizgiem - w przeciwieństwie do wosku)?

EDIT: Używałem Cobry stroną z długim włosiem.

MirekGTS, Kiedy kupowany BSD i gdzie? Kolor?

Ten nowy podobno ma o wiele gorszy beading i to już nie pierwsze takie zdjęcie po BSD.

To jest ten nowy BSD, kupiony nie cały miesiąc temu, kolor błękitny. Tak jak pisałem lakier pozostawia bardzo dużo do życzenia, ale jak już go myłem to psiknąłem BSD i wrzuciłem fotkę do wglądu. I tak ciesze się ze jakieś krople są :-). I Teraz wiem co oznacza że lakier po BSD jest tępy.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Panowie i Panie :P mam pytanko, mam 16 letnia Astre 2 w kolorku czarna perła i lakier jest troche zaniedbany w postaci widocznych rysek, może nie jakichś tragicznych ale na czarnym sa widoczne. Czy PB Black Hole był by dobry do poprawienia wizualnego? W gre wchodzi metoda reczna ( nie mam dostępu do pradu w garażu więc polerka mechaniczna odpada na chwile obecna ) I co nałożyć przed i po? W przyszłym roku szykuje jej nowy lakier na całości ale do tego czasu chciał bym poprawic wizualnie lakierek

Z góry dzięki

Squbii24, to ne jest krótkie pytanie na krótką odpowiedż. Musisz trochę poczytać: viewforum.php?f=11

A to auto nie jeżdzi ? Nie możesz podjechać do kogoś kto ma prąd ?

No moze i tak, fakt zagalopowałem się i pytanie wyszło na grusza odp.

Więc w sumie powinno być czy z czarnej perły z ryskami, PB BH wyciagnie coś z głębi koloru?

W sumie to jeździ tylko czy jest sens robić korekte mechaniczna gdy będzie dawany na całość nowy lakier?

Squbii24, jak już chcesz ręcznie to napewno nie BH.Kup autoglym SRP.Dużo maskuje i daje fajny look przy minimalnym nakładzie pracy .Posmaruj po tym jakiś wosk i :good: więcej ręcznie nie zrobisz :good:

W sumie to posiedziałem nad tym tematem dzisiaj i faktycznie zaświtało mi w głowie, że przecież nie oddawał bym tego komuś do zrobienia tylko sam bym się tym pobawił, a koszta wyjdą mnie jedynie tyle co materiały, widać czasem człowiekowi usłyszeć zdania innej osoby bo daje do myślenia ;)

Więc jedno szybkie pytanko, który z tych dwóch - Natty`s Blue Pasty Wax czy Dodo Juice Purple Haze lepiej by nadawał się do czarnego perłowego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.