Przem@S Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 To zależy czy przed Antihologramem była też jakaś mocniejsza pasta na wycięcie głębszych rys. Jak nie ma swirli, to Black hole dużo nie przykryje, więc trochę bez sensu smarować nim. Scholl s3 , s17 Chodziło mi o to czy takie połaczenie moze byc i sie nic nie pogryzie koch-bh Pogryźć nie, szczególnie że po antyhologramie powinieneś jeszcze jego resztki zmywaczem silikonowym usunąć. Tylko bez sensu w tym momencie jest aplikacja black hole jeżeli robiłeś korektę. Bedzie wymyte tak jak powinno być BH - kazdy cos testuje Dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CandyRed Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Krótkie pytania i szybkie odpowiedzi : Do nałożenia AB Cherry Glaze użyć mikrofibry czy tri kolora ? (jak tri kolor to którą stroną ? ) Później zetrzeć MF . Ile odczekać i nałożyć Nattys Red'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Czy prickbort usunięcie mi resztki po naklejkach czy Stary klej? Czy muszę użyć typowego tar&glue? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Candyred ja bym zastosował miękka strone tri colora, a wosk to można praktycznie od razu kłaść. Jaka jest trwałosć CG Pete's 53 w sezonie letnim ? (orientacyjnie) posiedzi ze dwa miesiące ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Położyłem wreszcie wosk, na spód poszedł cleaner DJ LPL. Nakładałem słoneczkiem. Miałem ogromne problemy z dotarciem go MF, w niektórych miejscach nawet zostały mi mazy, bo nie miałem czasu się siłować... To normalne? Aplikowałem w cieniu, temperatura ok. 15 stopni. Za długo trzymałem przed wytarciem? A może za tłusto/sucho (choć próbowałem tak i tak, raczej bez różnicy w docieraniu - ale na przyszłość prosiłbym o radę, czy być oszczędnym, czy smarować z jak największym poślizgiem - w przeciwieństwie do wosku)? EDIT: Używałem Cobry stroną z długim włosiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Cleanera się nie nakłada tylko wypracowuje praktycznie do zera i potem tylko dociera resztki które zostały. Pewnie kładłeś jak wosk i w dodatku za bogato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 musiałeś dać za dużo, DJ są troche tłustawe i jak sie przesadzi to może być problem mały z dotarciem, dobrze jest robić po kawałku, ja np dziele maske na 3 części i po wypracowaniu od razu poleruje itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepacz Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Może problem w tym, że aplikator był nowy, całkowicie suchy. Jak na początku nałożyłem trochę cleanera i zacząłem jechać po lakierze to miałem wrażenie, że gąbka porysuje mi lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 MirekGTS, Kiedy kupowany BSD i gdzie? Kolor?Ten nowy podobno ma o wiele gorszy beading i to już nie pierwsze takie zdjęcie po BSD. To jest ten nowy BSD, kupiony nie cały miesiąc temu, kolor błękitny. Tak jak pisałem lakier pozostawia bardzo dużo do życzenia, ale jak już go myłem to psiknąłem BSD i wrzuciłem fotkę do wglądu. I tak ciesze się ze jakieś krople są :-). I Teraz wiem co oznacza że lakier po BSD jest tępy. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 635873 To jest ten nowy BSD, kupiony nie cały miesiąc temu, kolor błękitny. No to masz odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu87 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Miernik grubości lakieru z pomiarem warstw do 2000zł.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 witam jakiej grubości kupić talerze mocujące 125 i 75mm? jakiej firmy flexipads? czy coś innengo? polerka rotacyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squbii24 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Panowie i Panie mam pytanko, mam 16 letnia Astre 2 w kolorku czarna perła i lakier jest troche zaniedbany w postaci widocznych rysek, może nie jakichś tragicznych ale na czarnym sa widoczne. Czy PB Black Hole był by dobry do poprawienia wizualnego? W gre wchodzi metoda reczna ( nie mam dostępu do pradu w garażu więc polerka mechaniczna odpada na chwile obecna ) I co nałożyć przed i po? W przyszłym roku szykuje jej nowy lakier na całości ale do tego czasu chciał bym poprawic wizualnie lakierek Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Squbii24, to ne jest krótkie pytanie na krótką odpowiedż. Musisz trochę poczytać: viewforum.php?f=11 A to auto nie jeżdzi ? Nie możesz podjechać do kogoś kto ma prąd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squbii24 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Squbii24, to ne jest krótkie pytanie na krótką odpowiedż. Musisz trochę poczytać: viewforum.php?f=11A to auto nie jeżdzi ? Nie możesz podjechać do kogoś kto ma prąd ? No moze i tak, fakt zagalopowałem się i pytanie wyszło na grusza odp. Więc w sumie powinno być czy z czarnej perły z ryskami, PB BH wyciagnie coś z głębi koloru? W sumie to jeździ tylko czy jest sens robić korekte mechaniczna gdy będzie dawany na całość nowy lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Squbii24, jak już chcesz ręcznie to napewno nie BH.Kup autoglym SRP.Dużo maskuje i daje fajny look przy minimalnym nakładzie pracy .Posmaruj po tym jakiś wosk i więcej ręcznie nie zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squbii24 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Squbii24, jak już chcesz ręcznie to napewno nie BH.Kup autoglym SRP.Dużo maskuje i daje fajny look przy minimalnym nakładzie pracy .Posmaruj po tym jakiś wosk i więcej ręcznie nie zrobisz W sumie to posiedziałem nad tym tematem dzisiaj i faktycznie zaświtało mi w głowie, że przecież nie oddawał bym tego komuś do zrobienia tylko sam bym się tym pobawił, a koszta wyjdą mnie jedynie tyle co materiały, widać czasem człowiekowi usłyszeć zdania innej osoby bo daje do myślenia Więc jedno szybkie pytanko, który z tych dwóch - Natty`s Blue Pasty Wax czy Dodo Juice Purple Haze lepiej by nadawał się do czarnego perłowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lwp223 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Pytanko - czy cleanery Shiny Garage nadają się do pracy ręcznej? Ma sens je tak stosować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy509 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam Panowię, czy ta kątówka nada się do polerowania ? Bo wydaję mi sie, że jest za mocna. http://www.bosch.info.pl/3464-GWS-14-12 ... 1400W.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 czy ta kątówka nada się do polerowania Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Squbii24, Dodo i natty's da rady na czarnym.Ja wybrałbym natty'sa bo większa pucha i lepiej się nabiera aplikatorem.Rozważ jeszcze np beads carnauba paste wax od shiny garage . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 ktoś podpowie jaką grubość talerza kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkobus1 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Panowie szybkie pytanie. Jadę do swojego ślubu moją Fabianką ;-) Czym przed ślubem "przelecieć ją" żeby robiła konkretną robotę? Trwałość nieistotna, może być nawet tylko kilka h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 jakieś AIO najlepiej, AF Tripple robi robote, nie jest drogie, łatwo sie poleruje więc można dość szybko auto ogarnąć. Jak masz jakiś wosk w sprayu czy coś to na koniec można prysnąć aby podbić połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azluca Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Czy zielona tuga zjada klej od ciezarkow. Ktos moze to potwierdzić? Jesli tak to co zamiast tugi. Nie pozerajacego tego co nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi