kruger Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 chce odszczurzyć sobie troche felgi od wewnątrz, Oblivion tego nie rusza za bardzo, Prickbort też nie bardzo, TK Pure Blood też już było, każdy ze środków coś tam troszke domył ale zostało jeszcze dość sporo. Zamówiłem sobie Alux'a i zieloną Tuge (bo TK się skończył), ale moje pytanie brzmi (a właściwie dwa pytania): 1. Alux to koncentrat i powinno się go rozrobić? 2. Felgi mają troche drobnych uszkodzeń lakieru jak i gdzieniegdzie przycierki (od zewnetrznej strony akurat), Alux nie narobi mi przez to jeszcze problemów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manios Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 1. W handlu dostępny jest Alux gotowy do użytku i w koncentracie. Jeśli zamówiłeś koncentrat stosuj się do instrukcji. Proporcje są różne w zależności od "siły rażenia". Proponuje zacząć od jednej z lżejszych. 2. Jeśli nie zostawisz go do wyschnięcia i zastosujesz wg instrukcji to nie powinien narobić bałaganu. Ja bynajmniej nigdy nie miałem problemu. Ale ręki sobie uciąć nie dam. PS. Proponuje chronić drogi oddechowe podczas pracy, na mnie działa drażniąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 będę robił na dworze w rękawiczkach, myśle ze jakoś dam rade ;] zamówiłem AluX GT więc chyba już rozrobiony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad00 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Cześć, w linku skórzane fotele na sprzedaż. Mają sporo odgnieceń i są pofałdowane. Czy wygrzanie takich siedzeń doprowadzi je do względnej estetyki? Czy gąbka jest za bardzo wysiedziana? Foteli nie widziałem na żywo http://allegro.pl/audi-a3-skora-czarna- ... ml#thumb/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablogda Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam. Próbował ktoś używać Tugi jako lubrykator do glinki? Zda to egzamin, tak jak pisze autor tego artykułu? https://detailingzpasja.wordpress.com/2 ... eufel-gel/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Pytanko, czy micro restore detergent ma wodnistą konsystencję? Pytam bo dzisiaj korzystam pierwszy raz i w porównaniu do smartwax clean mf to prawie jak woda i tak się zastanawiam czy to normalny stan rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum MOTOGO Opublikowano 29 Marca 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Pytanko, czy micro restore detergent ma wodnistą konsystencję? Pytam bo dzisiaj korzystam pierwszy raz i w porównaniu do smartwax clean mf to prawie jak woda i tak się zastanawiam czy to normalny stan rzeczy. ma wodnistą konsystencję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyler Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witajcie! Chciałbym się zapytać która aktywna piana będzie lepsza UNIQUE Zeus czy Shiny Garage Fruit Snow Foam 2015? Pozdrówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 elektryzowanie się lakieru przy np docieraniu QD to fakt czy raczej mit? tzn ktoś to już stwierdził że docierając "tak" a "nie tak" lakier mniej ciągnie kurz? czy ewentualnie są jakieś rodzaje MF które bardziej elektryzują a inne mniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witajcie!Chciałbym się zapytać która aktywna piana będzie lepsza UNIQUE Zeus czy Shiny Garage Fruit Snow Foam 2015? Pozdrówki. stawiam na zeusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam.Próbował ktoś używać Tugi jako lubrykator do glinki? Zda to egzamin, tak jak pisze autor tego artykułu? https://detailingzpasja.wordpress.com/2 ... eufel-gel/ Tak, daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lwp223 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Kilka rzeczy mnie ciekawi, ktoś pomoże? 1. Czy Dimer nadaje się do pre-washa? Chodzi mi o wypadki gdy "jedziemy od 0" i zdejmujemy stary wosk (jeżeli jeszcze jest), nakładamy nowy itp. Bo po woskowaniu to pewnie będzie zjadał każdy wosk. 2. Zapchany pad przy Farecli G3/G10 może powodować hologramy? 3. Hologramy/drobne swirle zejdą (po jakimś czasie stosowania) SRP? Maszynowo nakładanym, żeby wykorzystać jego możliwości ścierne. 4. Maszynowe nakładanie SRP - miekki pad farecli nada się? Czy lepiej kupić jakiś inny? Przyznam, że polerkę używałem tylko do korekty - wszystkie "smarowidła" do tej pory nakładałem ręcznie. 5. Z najtańszych szamponów nie zjadających wosków - Nigrina nigdzie nie widzę, w internecie też (na allegro 1 czerwony - a polecany na tym forum był żółty/pomarańczowy - to chyba nie to samo?). Jakiś jego marketowy zastępca który nie podjada wosku istnieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 czy Prickbort rusza LSP czy nie ? mam pryśnięte auto doraznie DG 951 i nie wiem czy zje go w całości czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekzzzzz Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ktoś poleci coś do przetarcia foteli z materiału? Nie są mocno ubrudzone a chciałbym je trochę odświeżyć, a nie mam dostępu do odkurzacza piorącego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykBmw95 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Witajcie ponownie ! jak sie okazało moje e46 ma kolor schwarz 2 i jest problem z wykończeniem tego lakieru od past megsa po k2 zostają ciągle haze jedynie politury i to ręcznie coś tam ukrywają ale nakładam wosk poleruje a auto znowu się rysuje... jakieś pomysły jeszcze Panowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ja ostatnio robiłem e46 w tym kolorze ( chyba ) najlepiej dały rade pasty koch'a i pady nat+flexi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykBmw95 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Właśnie oglądałem twój temat mega piękny efekt i zastanawiam sie nad antihologram myślę ze to ostatnia deska ratunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Mam wosk - Meguiars Ultimate Liquid Wax oraz politure/cleaner - Meguiars Ultimate Polish. Mam pytanie, czy muszę kupować do tego jeszcze jakiś typowy cleaner, czy wystarczy UP? Jeśli tak to w jakiej kolejności go nałożyć? Użyta będzie również glinka. Czytałem, że przy Ultimate Polish można też użyć IPA. Czy da to lepszy rezultat? Zależy mi na tym, żeby jak najbardziej nadać głębi koloru i lustrzane odbicie oraz pozbyć się lub zamaskować część mikrorys - lakier czarna perła VW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 po politurze nie stosuje sie IPY bo byś ją zmył i to co byś zamaskował wszystko by wylazło na wierzch. Kiedyś pamiętam że miałem próbke tego meguiarsa ultimate polish i mi ona nie przypadłą do gustu, jest wiele lepszych środków o ile jesteś chętny do zmiany. osobiście jak masz wosk w sprayu i nie oczekujesz mega długiej trwałości wosku to można dać AIO np Autoglym SRP i na to prysnąć woskiem i efekt będzie ok. Ultimate polish ma właściwości czyszczące i nie potrzeba pod nią cleanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Cześć, mega szybie pytanie. Jestem w trakcie składania przegubu zewnętrznego i mam włożony drucik ustalający przegub w półosi i nie mogę nabić na to przegubu. Pomagałem sobie śrubokrętem, próbowałem na siłę wbić i nic. Nawet się nie rusza. Macie na to jakieś sposoby, patenty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viechooo Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Rozumiem, że drucikiem nazywasz zabezpieczenie przegubu. Najprawdopodobniej rozgięło Ci się podczas zakładania na półoś. Musisz je zdjąć i doprowadzić do pierwotnego kształtu (żeby niewiele wystawało poza wielowypust patrząc na półoś od czoła. Czasem zdarzają się też zabezpieczenia niedokładnie wykonane, np. grubsze niż fabryczne. Jeśli stare zabezpieczenie nie jest ponacinane w ząbki (od nabijania przegubu) możesz je spokojnie zastosować. Tak czy siak trzeba to nabić. Najlepiej półoś w imadło i nabijać przegub (na prostym oczywiście). Po nieudanej próbie nabicia na zabezpieczeniu odznaczą Ci się zęby z przegubu więc mniej więcej można określić w którym miejscu jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Panowie szykuje się odnowienie lakieru w moim seju -czerwony ale baza +klar -nie akryl Znajomy ma jakąś rotację i tu pytanie Czy zestawienie manzerny fg500 z kochem antichologram da rady ? Na lakierze jakieś ryski i swirle-ogólnie tragedii nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 po politurze nie stosuje sie IPY bo byś ją zmył i to co byś zamaskował wszystko by wylazło na wierzch. Kiedyś pamiętam że miałem próbke tego meguiarsa ultimate polish i mi ona nie przypadłą do gustu, jest wiele lepszych środków o ile jesteś chętny do zmiany. osobiście jak masz wosk w sprayu i nie oczekujesz mega długiej trwałości wosku to można dać AIO np Autoglym SRP i na to prysnąć woskiem i efekt będzie ok. Ultimate polish ma właściwości czyszczące i nie potrzeba pod nią cleanera Dzięki za szybką odpowiedź, na początek wziąłem tego małą butelkę więc szybko ją zużyje i wtedy pomyśle nad czymś lepszym. Ale póki co wiem już jak to stosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 viechooo, dzięki za podpowiedź, dopiero ją przeczytałem. Ale zrobiłem tak jak pisałeś i chyba pomogło podgięcie zabezpieczenia, bo jakoś to weszło. Wiem już, że nigdy nie będę sam wymienia osłony i przegubu. Pierwszy raz to robiłem i nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Panowie szykuje się odnowienie lakieru w moim seju -czerwony ale baza +klar -nie akrylZnajomy ma jakąś rotację i tu pytanie Czy zestawienie manzerny fg500 z kochem antichologram da rady ? Na lakierze jakieś ryski i swirle-ogólnie tragedii nie ma Jak już to 400 i antichologram. 400 zostawia mniejszy mniejszy bałagan niż 500 i przy odrobinie wprawy po niej idzie ogarnąć wszystko własnie antichologramem. W dziale Wash&Wax kolega Golden0282 tą kombinacją i padami NAT ogarnął Seata Exeo pod powłokę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi