kandy Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 andy1980, tak jak pisze Michał takie biało-szare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkow144 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Panowie mam pytanie odnośnie Gyeon'a WetCoat , czy na tą powłokę można nanieść wosk lub po myciu QD i ostatnie pytanie czy WC nadaje połysk jak wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave0103 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Jestem tu od niedawna i z tego co się orientuje to jak powłoka to wosk już nie i odwrotnie. Nie kładź jednego z drugim bo zrobisz kanapkę i nic z tego nie będzie. Chyba, że się mylę to koledzy mnie poprawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek257 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam, Posiadam taką grafitową maszynę: Auto myje (jak widać) na myjni bezdotykowej. Planuję nałożyć w najbliższym czasie wosk, który zapewni możliwie najlepszy wet look, oprócz tego myślałem o jakimś cleanerze z możliwością ręcznego "nakładania". Lakier (mimo, że zdjęcie może wskazywać inaczej) nie wymaga korekty. Będę wdzięczny za propozycje cleanrea oraz wosku, ponieważ im dłużej czytam forum i poznaje kolejne woski tym trudniej jest mi podjąć decyzję. Planuję na te 2 preparaty wydać do 250zł. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 630473 Auto myje (jak widać) na myjni ręcznej Mi to bardziej wygląda na bezdotyk, niż na myjnię ręczną. Jak chodzi o cleaner to może być na DJ LP, a jak nie wiesz czego chcesz dokładnie od wosku, to kupuj samplery i testuj, na tym polega zabawa. I jeszcze jedno, czytaj więcej forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek257 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Dziękuję za odpowiedź, faktycznie pomyliłem pojęcia, poprawiłem post. Czy DJ LP 100ml wystarczy, aby porządnie "wyczyścić" auto? Jeśli chodzi o wosk to na chwilę obecną moim faworytem jest SOFT99 jednak nie wiem czy wybrać Fusso Coat, King od Gloss czy może najdroższy Authentic Premium. Nie zależy mi na trwałości czy ochronie, chcę po każdym bezdotykowym myciu, osuszeniu i zastosowaniu dobrego QD otrzymać maksymalny połysk. Gotów jestem nakładać wosk choćby co miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 630473 Lakier (mimo, że zdjęcie może wskazywać inaczej) nie wymaga korekty. W to akurat nie wierzę Chyba, że poprzedni właściciel już zrobił korektę i dbał z najwyższą starannością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Ciekawą propozycją na wet look jest na pewno pete's 53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek257 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 630482 W to akurat nie wierzę Chyba, że poprzedni właściciel już zrobił korektę i dbał z najwyższą starannością Auto mam od 5 miesięcy, poprzedni właściciel z Niemiec tak o nie dbał, że za każdym razem mył je w salonie BMW, wszystko zostało zapisane w przekazanej mi historii serwisowej z tego salonu. Nie wiem nic o korekcie, świeciłem mocną lampą na lakier po oczyszczeniu i ze świecą szukać tam mikrorys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 To że Ty nie widzisz rys na lakierze to nie znaczy, że ich tam nie ma. ASO najczęściej nie umie dobrze umyć samochodu. Często nowe samochodu już po wyjeździe z salonu mają rysy. Zanim zaczniesz myśleć o wosku i cleanerze to porządnie umyj i oczyść lakier ( glinka, usunięcie smoły i zanieczyszczeń metalicznych). Dopiero potem możesz myśleć o zabezpieczeniu. Wcieranie wosku czy QD tylko po "myciu" bezdotykowym to bardzo zły pomysł, zrobisz tym więcej krzywdy niż pożytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Mnie udało się doczyścić chromy cleanerem, możesz spróbować jak nie masz nic dedykowanego pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkow144 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Jestem tu od niedawna i z tego co się orientuje to jak powłoka to wosk już nie i odwrotnie. Nie kładź jednego z drugim bo zrobisz kanapkę i nic z tego nie będzie. Chyba, że się mylę to koledzy mnie poprawią a czy ta powłok nadaje połysk jak wosk? A może lepiej kupić dobry wosk zamiast WC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Wosk nie nadaje połysku. Wosk jest od a) ochrony przed czynnikami zewnętrznymi b) wypełniania drobnych niedoskonałości = oszukiwania samego siebie. Wosk nie nadaje połysku. Zwłaszcza na odpowiednio przygotowanej powierzchni. Powłoki conieco dodają, jednak temat mierzalności umarł zanim sie rozpoczął w zasadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkow144 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 to co polecacie na lakierek LA7W? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DBS Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Panowie, jakie pady dla początkującego, chodzi o firmę. Rozglądam się za NAT, Booski i Royalem ew. Flexi pads. Chciałbym aby były dość wytrzymałe i miały dobry stosunek ceny do jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Royal, NAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 planuję zrobić korektę lakieru za pomocą past 3m niebieskiej i zielonej + dedykowane pady. Mam już zakupiony wosk fk 1000p. Po korekcie chcę nałożyć jakiś cleaner/politurę, na razie wybrałem poorboys black hole (mam skodę z 2000r, ciemny zielony metallic) i na to chcę owy wosk położyć. Czy to dobry wybór, czy coś innego dobrać? Cleaner czy politura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 planuję zrobić korektę lakieru za pomocą past 3m niebieskiej i zielonej + dedykowane pady. Mam już zakupiony wosk fk 1000p. Po korekcie chcę nałożyć jakiś cleaner/politurę, na razie wybrałem poorboys black hole (mam skodę z 2000r, ciemny zielony metallic) i na to chcę owy wosk położyć. Czy to dobry wybór, czy coś innego dobrać? Cleaner czy politura? Cleaner A politura to dwa różne produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 planuję zrobić korektę lakieru za pomocą past 3m niebieskiej i zielonej + dedykowane pady. Mam już zakupiony wosk fk 1000p. Po korekcie chcę nałożyć jakiś cleaner/politurę, na razie wybrałem poorboys black hole (mam skodę z 2000r, ciemny zielony metallic) i na to chcę owy wosk położyć. Czy to dobry wybór, czy coś innego dobrać? Cleaner czy politura? Cleaner A politura to dwa różne produkty wiem o tym, dlatego też pytam co lepiej zastosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 planuję zrobić korektę lakieru za pomocą past 3m niebieskiej i zielonej + dedykowane pady. Mam już zakupiony wosk fk 1000p. Po korekcie chcę nałożyć jakiś cleaner/politurę, na razie wybrałem poorboys black hole (mam skodę z 2000r, ciemny zielony metallic) i na to chcę owy wosk położyć. Czy to dobry wybór, czy coś innego dobrać? Cleaner czy politura? Cleaner A politura to dwa różne produkty wiem o tym, dlatego też pytam co lepiej zastosować Po cleanerze wosk dłużej Ci polezy. A na politurze krócej za to efekt wizualny będzie lepszy po zastosowaniu Black Hole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 planuję zrobić korektę lakieru za pomocą past 3m niebieskiej i zielonej + dedykowane pady. Mam już zakupiony wosk fk 1000p. Po korekcie chcę nałożyć jakiś cleaner/politurę, na razie wybrałem poorboys black hole (mam skodę z 2000r, ciemny zielony metallic) i na to chcę owy wosk położyć. Czy to dobry wybór, czy coś innego dobrać? Cleaner czy politura? Cleaner A politura to dwa różne produkty wiem o tym, dlatego też pytam co lepiej zastosować Po cleanerze wosk dłużej Ci polezy. A na politurze krócej za to efekt wizualny będzie lepszy po zastosowaniu Black Hole Rozumiem, że efekt będzie lepszy po zastosowaniu Black Hole, niż po politurze? Bo tam chyba przecinka brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 planuję zrobić korektę lakieru za pomocą past 3m niebieskiej i zielonej + dedykowane pady. Mam już zakupiony wosk fk 1000p. Po korekcie chcę nałożyć jakiś cleaner/politurę, na razie wybrałem poorboys black hole (mam skodę z 2000r, ciemny zielony metallic) i na to chcę owy wosk położyć. Czy to dobry wybór, czy coś innego dobrać? Cleaner czy politura? Cleaner A politura to dwa różne produkty wiem o tym, dlatego też pytam co lepiej zastosować Po cleanerze wosk dłużej Ci polezy. A na politurze krócej za to efekt wizualny będzie lepszy po zastosowaniu Black Hole Rozumiem, że efekt będzie lepszy po zastosowaniu Black Hole, niż po politurze? Bo tam chyba przecinka brakuje Sorki pisze na tel . Black Hole to też politura która poprawi Ci efekt wizualny i głębię. Na politure kładziesz później wosk też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 black hole od poorboys, carpro essence, cherry glaze, cleaner Achilles valetpro. Który będzie najlepszy z w/w ? czy może np ultimate polish od megsa? oczywiście potem pójdzie fk1000p na to, cokolwiek nie wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Na la7w polecam jak najczęstsze mycie. Dowolny qd z woskiem lub bsd (jeśli chcesz dłuższej ochrony).... i chyba tyle. Przynajmniej wiem to z autopsji. Nawet nie zabieram się za polerkę bo i tak lepiej nie będzie (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 black hole od poorboys, carpro essence, cherry glaze, cleaner Achilles valetpro. Który będzie najlepszy z w/w ?czy może np ultimate polish od megsa? oczywiście potem pójdzie fk1000p na to, cokolwiek nie wybiorę Mam czarnego i na lato planuje black hole słyszałem że robi niezły look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi