michulek Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Może trochę głupie pytanie, jak z tej małej puszki testery wosk nałożyć na pad/aplikator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Może trochę głupie pytanie, jak z tej małej puszki testery wosk nałożyć na pad/aplikator? Ja zawsze delikatnie jedną stroną nabieralem, nie całą płaszczyzną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilg Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Panowie szybkie pytanie czy na lakier audi jako wosk lepszy Look dostanie po collnite476 czy fusso coat 12m?Ten kolor : https://www.google.pl/search?q=ly7h+aud ... gzD7eNM%3A szału i tak nie będzie jak to ze srebrnym. WG MNIE lepszy look daje fusso ( jak chcesz przypomnij mi w czwartek to Ci zrobie test bo mam oba u siebie i auto na którym mogę to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rincew Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Panowie szybkie pytanie czy na lakier audi jako wosk lepszy Look dostanie po collnite476 czy fusso coat 12m?Ten kolor : https://www.google.pl/search?q=ly7h+aud ... gzD7eNM%3A szału i tak nie będzie jak to ze srebrnym. WG MNIE lepszy look daje fusso ( jak chcesz przypomnij mi w czwartek to Ci zrobie test bo mam oba u siebie i auto na którym mogę to zrobić To spróbujemy z fusso :-) będę robił pełna korektę to może jakiś efekt będzie :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Powiedzcie jak w końcu jest z żółtą glinka valetpro? U jednych w opisie napisane jest że srednia u drugich że mięka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum kinga_motogo Opublikowano 23 Marca 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Powiedzcie jak w końcu jest z żółtą glinka valetpro? U jednych w opisie napisane jest że srednia u drugich że mięka... niebieska - twarda żółta - średnia pomarańczowa - miękka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Kilka pytań: 1. Czy to: https://www.dropbox.com/sc/9antuqvl9bfd ... Z3VEY2Dcta https://www.dropbox.com/sc/fgtb4vqpnwfj ... idqtjqtava ...jest do uratowania jakimś deironizatorem? 2. Czym ściągnąć fabryczny klej spod listwy bocznej, chcę założyć nową, czy tylko opalarka wchodzi w grę? https://www.dropbox.com/sc/pakylffawial ... BLZ3tABZga 3. Czy takie klamki po potraktowaniu SG B2B nie będą ślizgać się z rękach? https://www.dropbox.com/sc/6x5yg8bkv9if ... _8ksY_4Wma 4. Czy warto kupować jakąś krwawiącą chemie do felg w takim stanie i czy można je po umyciu nawoskować jak lakier? https://www.dropbox.com/sc/ustabfsu3bhh ... AApqJWRr2a https://www.dropbox.com/sc/3215cvbotuko ... ee-PYJBuYa Kompletuje zestaw i już powstała pokażna sumka, a ponieważ to początki zabawy może nie warto? Może ktoś pomoże rozwiać moje wątpliwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 23 Marca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 lucas0, 1 - nie mam pojęcia, nie są to już wżery? 2 - tar&glue remover 3 - nie powinny 4 - jak nigdy nie używałeś na tych kołach to warto, można śmiało woskować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Może trochę głupie pytanie, jak z tej małej puszki testery wosk nałożyć na pad/aplikator? Bardzo łatwo, przykładsz do testera aplikator np. słoneczko i sloiczkiem krecisz w jedna stronę, a aplikatorem w drugą. Wystarczy lekki docisk, a aplikator i tak ułoży się do sloiczka, nie trzeba wydrapywac aplikatorem wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barichello Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Czego użyć do wypolerowania lakieru jak na zdjęciu ? http://zapodaj.net/3a6004cbf8a69.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Wszystkie pasty ścierne poradzą sobie z tym lakierem , a dokładny wybór zależy od gustu, zasobności portfela, sposobu aplikacji, umiejętności ... czytałeś forum? Może czas przejrzeć kilka tematów w "pokaż swój blask" lub "50/50" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barichello Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 629588 czytałeś forum? Może czas przejrzeć kilka tematów w "pokaż swój blask" lub "50/50" ? nie do końca, liczyłem na szybką odpowiedz z uwagi na to ze w temacie polerki jestem laikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 629588 czytałeś forum? Może czas przejrzeć kilka tematów w "pokaż swój blask" lub "50/50" ? nie do końca, liczyłem na szybką odpowiedz z uwagi na to ze w temacie polerki jestem laikiem To tym bardziej powinieneś poczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkKnife Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Jaki jest najlepszy sposób na pozbycie się z karoserii plamy po kleju superglue? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MezusEwuni Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Czy ktos wie jak lub co zrobic aby pozbyc sie matowej powloki w vw golf 4 np przy kluczykach? Pisze z fona I nie umiem dolaczyc fotek jak cos to w domu dolacze. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu11 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Wiecie może co się dzieje ze sklepem www.centrumblasku.pl ???Od jakiegoś czasu brak cen przy produktach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 krychu11, Takie coś znalazłem: viewtopic.php?f=35&t=19954&p=628188&hilit=kalisza#p628188 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu11 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadlook Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Chciałbym wypolerować lampy w Borze. Ktoś zatwierdzi kolejność? Papiery wodne 600-1000-1500-2000-2500-3000 (po każdym papierze dokładne opłukanie wodą). Po 3000 odtłuszczenie lampy IPĄ. Potem Koch Chemie HC na Booski Pads Cutting Pad, następnie UC na Booski Pads Polishing Pad i Menzerna 3500 na Booski Pads Finishing Pad. Na koniec dokładne przemycie IPĄ i zabezpieczenie Meguiar's Headlight Protectant. Czy między pastami myć lampy IPĄ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Az tak bardzo są te lampy zajechane? Jesli tragedii nie ma to zaczalbym od 1200, 1500, 2000, 2500. Troszke masz duze przeskoki z papierami. Możesz miec problem z wyiagnieciem ewentualnych rys powstałych po wcześniejszych papierach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Panowie i Panie. Kupiłem kompletny układ wydechowy używany. Gdzieniegdzie są naloty rdzy. Czy da się to wyszlifować i np. pomalować cynkiem w sprayu, tak aby to zabezpieczyć? Auto to hothatch więc wydech mocno się nagrzewa. Głównie są naloty na końcowym wydechu. Kiedyś widziałem tu jakieś posty odnośnie tego ale nie umiem znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
603przemek Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witam wszystkich, mam kłopot z uszczelkami drzwi w aucie. Jest na nich taki zielonkawy nalot. Pewnie jakieś porosty albo coś w tym stylu. Próbowałem myć je APC od Tenzi ale raczej z marnym skutkiem. Zastanawiam się czy nie potraktować tych uszczelek jakimś środkiem przeznaczonym do usuwania grzybów, mchu i tego typu nalotów (np. Tytan) albo jakimś domestosem. Tylko obawiam się że to może wpłynąć negatywnie na stan uszczelki. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 603przemek, piana aktywna w mocniejszym rozcieńczeniu też nie daje rady? Mikrofibra i tarcie z apc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
603przemek Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Niestety piana aktywna też nie dawała rady. Jutro spróbuje z mocniejszym stężeniem. Co do APC to próbowałem mocno trzeć mikrofibrą i nic. Zastanawiam się też czy użycie jakiejś twardszej gąbki np. takiej do mycia naczyń coś da i czy przypadkiem nie zniszczę uszczelek. Zastanawiam się też co polecacie po tym jak już mi się uda doszorować? Na forum czytałem, że do uszczelek dobrze sprawdza się zwykła gliceryna z apteki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PressionLife Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Planuje jutro pojeździć po sklepach i kupić coś do czyszczenia samochodu ( nie mam żadnych środków, zupełnie nic ! ) Doradzono mi : szampon Shiny Garage 500ml cleaner Shiny Garage Paint Cleaner 250ml aplikator wosk Dodo Juice testerek Ciemny Blue Velvet Co sądzicie ? Nie mam ani jednego środka na dzień dzisiejszy, a auto całe trzeba umyć wewnątrz i w na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi