Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Szybkie pytanko. Czy Colourlock Soft nadaje się do czyszczenia każdej skórzanej kierownicy? Zarówno gładkiej jak i perforowanej?

I czy można nim w ogóle czyścić lakierowaną kierownicę? Czy lepiej sobie odpuścić?

Mam Stronga, więc od kierownic, czy gałek zmiany biegów trzymam się z daleka, stąd moje pytanie o Softa :)

Wie ktoś może również czym Soft różni się od Furniture Clinic Leather Mousse?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Szybkie pytanko, dałem się skusić za namową internetów na użycie Car Stripper Scent na tkaninie a dokładnie na podsufitce w około lampki z przodu. Wg. internetów miał pachnieć dłużej, jak to przy stripperze pachniał tyle co nic a w około lampki zrobiła się plama, mocno rozcieńczone APC nie dało rady usunąć tego na zero, próbowałem pianki do materiałów meblowych i też nie jestem do końca zadowolony z efektu bo są nadal okrągłe zacieki po stripperze. Czym usunąć to cholerstwo na 0?

Jakiś czas temu jak szukałem info o CarStripperze, znalazłem to na forum Seata..., chyba posłuchałem się tego tylko dlatego, że tym zapachem byłem za bardzo rozczarowany, bo nie pachniał zbyt długo nawet jak polałem go na stary dywanik welurowy.

sata wszystko zależy czy masz w garażu jeszcze jedną maszynę i na jakie jesteś nastawiony korekty :o Duetto jest bardziej poręczniejsza, obydwie maszyny są niezawodne jednak jeśli obstawiałbyś pracę tylko z Rupesem to poszedłbym w Duetto

Zerknij tutaj :good:

viewtopic.php?t=21767

sata, zobacz ceny rupes w PL a na stronce którą podałem. Jeżeli 300-400 zł ( licząc po kursie 1e- 4.20zł) to dla Ciebie mało to ok rozumiem.

Jak już wspomniał WaxItCar, o duetto to niedawno dostałem od kobiety na urodziny. Świetna maszyna. Jak narazie dla mnie jedyny minus tej maszyny to regulacja prędkości.

mam pytanie, co rok po zimie robie auto lekkościernym cleanerem bo zawsze jakieś ryski wyłażą, poza tym oczyszczam lakier i kłade wosk. Pytanie w jakim stopniu clenaer ścierny tnie lakier, tak sobie dziś pomyslałem żebym po 5 - 6 latach bezbarwnego nie zdjął :D stare lakiery były grubsze, nowe są cieniutkie jak diabli. Można bez obaw robić co rok ? cleanery to lime prime ablo microprime od DJ

mam pytanie, co rok po zimie robie auto lekkościernym cleanerem bo zawsze jakieś ryski wyłażą, poza tym oczyszczam lakier i kłade wosk. Pytanie w jakim stopniu clenaer ścierny tnie lakier, tak sobie dziś pomyslałem żebym po 5 - 6 latach bezbarwnego nie zdjął :D stare lakiery były grubsze, nowe są cieniutkie jak diabli. Można bez obaw robić co rok ? cleanery to lime prime ablo microprime od DJ

dawno go już pewnie zdjąłęś :mrgreen::mrgreen:

bez obaw, cleanery mają bardzo mało tych właściwości ściernych :good:

• Moderator

W1Michal, też mnie to kiedyś martwiło i swego czasu zmierzłem grubość lakieru przed i po użyciu SV Profi Regulara czyli tzw ściernego cleanera. Wyniki obu badań były prawie identyczne (mieściły się w granicach błędu pomiaru). Reasumując, cleanerami "ściernymi" można jechać bez obaw nawet i kilka razy w roku.

PS: lakier mam na aucie raczej z tych "cieniutkich jak diabli"

Hej. Do tej pory czyściłem kierownicę Predatorem od 4nano i AG Interior Shampoo. Predator mi się skończył, AG się kończy, a mówiąc szczerze boje się ją czyścić Cyclonem. Pytanie, jaka jest orientacyjna trwałość zestawu konserwującego od Colourlock:http://sklep.colourlock.pl/czyszczenie-skory/zestaw-konserwujacy-do-kierownic.html? Jeżdżę praktycznie codziennie.

polećcie jakiś aplikator do cleanera, mam kłopot bo większość bawelnianych czy mikrofibrowych zostawia po sobie hologramy :( mam tak delikatny lakier że większość aplikatorów musiałem odrzucić i w sumie sam juz nie wiem co używać, po za tym te niektóre mikrofibrowe po paru elementach nadają sie do wyrzucenia, masakra.

polećcie jakiś aplikator do cleanera, mam kłopot bo większość bawelnianych czy mikrofibrowych zostawia po sobie hologramy :( mam tak delikatny lakier że większość aplikatorów musiałem odrzucić i w sumie sam juz nie wiem co używać, po za tym te niektóre mikrofibrowe po paru elementach nadają sie do wyrzucenia, masakra.

tak jeszcze nieoficjalnie to dzisiaj po kontakcie z Royal Pads wiem, że jutro mamy otrzymać nowe aplikatory, głównie z przeznaczeniem do cleanerów ściernych i lekko ściernych. Prezentacja miała być popołudniu więc może zaraz coś się pojawił na FB :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.