Kryman Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Szybkie pytanko. Czy Colourlock Soft nadaje się do czyszczenia każdej skórzanej kierownicy? Zarówno gładkiej jak i perforowanej? I czy można nim w ogóle czyścić lakierowaną kierownicę? Czy lepiej sobie odpuścić? Mam Stronga, więc od kierownic, czy gałek zmiany biegów trzymam się z daleka, stąd moje pytanie o Softa Wie ktoś może również czym Soft różni się od Furniture Clinic Leather Mousse? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Polecacie jakąś dobrą, nożną pompkę samochodową? Wydawało mi się, że kupiłem dobrą, ale po kilu pompowaniach obudowa tam gdzie wchodzi tłoczysko się wygięła i pompowanie to teraz dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ucash Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Szybkie pytanko, dałem się skusić za namową internetów na użycie Car Stripper Scent na tkaninie a dokładnie na podsufitce w około lampki z przodu. Wg. internetów miał pachnieć dłużej, jak to przy stripperze pachniał tyle co nic a w około lampki zrobiła się plama, mocno rozcieńczone APC nie dało rady usunąć tego na zero, próbowałem pianki do materiałów meblowych i też nie jestem do końca zadowolony z efektu bo są nadal okrągłe zacieki po stripperze. Czym usunąć to cholerstwo na 0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 użycie Car Stripper Scent na tkaninie a dokładnie na podsufitce w około lampki Dawaj link do takiej porady żeby podsufitkę spryskać zamiast np. dywanika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ucash Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jakiś czas temu jak szukałem info o CarStripperze, znalazłem to na forum Seata..., chyba posłuchałem się tego tylko dlatego, że tym zapachem byłem za bardzo rozczarowany, bo nie pachniał zbyt długo nawet jak polałem go na stary dywanik welurowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sata Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Panowie szybkie pytanie.Ktora maszynę byście polecili jako jedyna orbitalna rupes lhr15es czy 12duetto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 sata, viewtopic.php?p=606986#p606986 Na chwilę obecną fajne promocje są w NL na te maszyny http://www.carclean.nl/merken/Rupes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sata Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Gdzie ty tam widzisz promocje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 sata wszystko zależy czy masz w garażu jeszcze jedną maszynę i na jakie jesteś nastawiony korekty Duetto jest bardziej poręczniejsza, obydwie maszyny są niezawodne jednak jeśli obstawiałbyś pracę tylko z Rupesem to poszedłbym w Duetto Zerknij tutaj viewtopic.php?t=21767 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 sata, zobacz ceny rupes w PL a na stronce którą podałem. Jeżeli 300-400 zł ( licząc po kursie 1e- 4.20zł) to dla Ciebie mało to ok rozumiem. Jak już wspomniał WaxItCar, o duetto to niedawno dostałem od kobiety na urodziny. Świetna maszyna. Jak narazie dla mnie jedyny minus tej maszyny to regulacja prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Jeśli chce nałożyć NW na przednią szybę to kupić "zwyklego" rainX czy ten 2w1 też da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Mam 2w1 i daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Zna ktoś internetowy katalog z czesciami do Mercedesa? Mam na mysli ori lub zamienniki najwyzszej jakości. Szukam czegoś na wzor BMW, ale poki co nic.Troche kiepsko dzwonić do ASO pytać sie co chwilke o jakieś pierdołki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 szpyrek, daj sobie spokój z tym 2w1 bo będziesz się wkurzał, maże się itd. Poczytaj trochę. Kup normalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 mam pytanie, co rok po zimie robie auto lekkościernym cleanerem bo zawsze jakieś ryski wyłażą, poza tym oczyszczam lakier i kłade wosk. Pytanie w jakim stopniu clenaer ścierny tnie lakier, tak sobie dziś pomyslałem żebym po 5 - 6 latach bezbarwnego nie zdjął stare lakiery były grubsze, nowe są cieniutkie jak diabli. Można bez obaw robić co rok ? cleanery to lime prime ablo microprime od DJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 mam pytanie, co rok po zimie robie auto lekkościernym cleanerem bo zawsze jakieś ryski wyłażą, poza tym oczyszczam lakier i kłade wosk. Pytanie w jakim stopniu clenaer ścierny tnie lakier, tak sobie dziś pomyslałem żebym po 5 - 6 latach bezbarwnego nie zdjął stare lakiery były grubsze, nowe są cieniutkie jak diabli. Można bez obaw robić co rok ? cleanery to lime prime ablo microprime od DJ dawno go już pewnie zdjąłęś bez obaw, cleanery mają bardzo mało tych właściwości ściernych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 15 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 W1Michal, też mnie to kiedyś martwiło i swego czasu zmierzłem grubość lakieru przed i po użyciu SV Profi Regulara czyli tzw ściernego cleanera. Wyniki obu badań były prawie identyczne (mieściły się w granicach błędu pomiaru). Reasumując, cleanerami "ściernymi" można jechać bez obaw nawet i kilka razy w roku. PS: lakier mam na aucie raczej z tych "cieniutkich jak diabli" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1980 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Co sądzicie o Megs Ulimate wax liquid? Jak z wytrzymałością? Megs poleca jako cleaner przed tym sealantem UC lub swirx. Uważacie że to jest dobre połączenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Hej. Do tej pory czyściłem kierownicę Predatorem od 4nano i AG Interior Shampoo. Predator mi się skończył, AG się kończy, a mówiąc szczerze boje się ją czyścić Cyclonem. Pytanie, jaka jest orientacyjna trwałość zestawu konserwującego od Colourlock:http://sklep.colourlock.pl/czyszczenie-skory/zestaw-konserwujacy-do-kierownic.html? Jeżdżę praktycznie codziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killerx Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 1.Jakiego aplikatora najlepiej użyć do ręcznej pracy z duragloss 652 ? 2.Czy można DG 652 nakładać maszynowo padem finiszowym na małych obrotach i nie wywierając specjalnie nacisku na maszyne ? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 polećcie jakiś aplikator do cleanera, mam kłopot bo większość bawelnianych czy mikrofibrowych zostawia po sobie hologramy mam tak delikatny lakier że większość aplikatorów musiałem odrzucić i w sumie sam juz nie wiem co używać, po za tym te niektóre mikrofibrowe po paru elementach nadają sie do wyrzucenia, masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Miekka strona Tricolora tez za twarda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 polećcie jakiś aplikator do cleanera, mam kłopot bo większość bawelnianych czy mikrofibrowych zostawia po sobie hologramy mam tak delikatny lakier że większość aplikatorów musiałem odrzucić i w sumie sam juz nie wiem co używać, po za tym te niektóre mikrofibrowe po paru elementach nadają sie do wyrzucenia, masakra. tak jeszcze nieoficjalnie to dzisiaj po kontakcie z Royal Pads wiem, że jutro mamy otrzymać nowe aplikatory, głównie z przeznaczeniem do cleanerów ściernych i lekko ściernych. Prezentacja miała być popołudniu więc może zaraz coś się pojawił na FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 podeślij linka jak coś, do tej pory miałem pare aplikatorów royal pads i były niezłe więc jestem ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi