lukasz87 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam .Czy mamy jakiegoś detailera z maszyną w okolicach Chełmna ?? Trzeba pomóc koleżance do usunięcia dwie rysy na nowym aucie wielkości zapałki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sohu Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Próbowałem benzyna ekstrakcyjna ale taki jest jej minus ze szybko odparowuje i zasycha... czy z IPA będzie tak samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Ja poluję na taki dzień 10+ od tygodnia. Prognoza codziennie się zmienia a dzień w którym można by nasmalcować auto oddala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceboarder Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 naszczęście trafiłem do odpowiedniego sklepu w Krk i zanabylem Amigo i jestem zadowolony Pod Fuso siedzi ładnie, zobaczymy na jak długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Z powodzeniem sobie radzi w tej roli. Nie jest nowością, że cherry ma bardzo dobre własności czyszczące. Tyle, że podstawą jest wymycie po wypracowaniu Szkoda produktu moim zdaniem żeby go wymywać...równie dobrze możesz użyć srp czu nawet uc jak chcesz go wymyć tylko po co.Lepiej kupić już cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnolb Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam, Mam pytanie bo pomalowałem sobie kolumny głośnikowe lakierem samochodowym takim: I wszystko byłoby ok, ale pod światło widać gdzie nie gdzie "skórke pomarańczy" i mało tego zrobił mi się zaciek, który mam zamiar usunąć w sposób opisany w tym temacie: viewtopic.php?t=6215 Powierzchnia kolumn wynosi niecały 1m2, na którą wymalowałem ok. 450ml gotowego lakieru (300ml lakieru + 150ml utwardzacza). Wydaje mi się że warstwa powinna być dosyć gruba. Malowałem 2 tygodnie temu, po 48h kolumny zostały przyniesione do domu i wygrzewają się w temp. pokojowej. Więc lakier powinien być już w pełni utwardzony. Aby usunąć skórkę muszę przetrzeć całą kolumnę przetrzeć wodnym 2000 potem 2500 i na koniec polerka? Miała być farcela... ale stwierdziłem że zajmę się też później swoim 22letnim autem i od razu zainwestuję w trochę coś lepszego. Nie stać mnie też na nie wiadomo co, więc kupiłem polerkę Eurotec'a (czekam na paczkę) i pozostaje mi wybór past. W oko wpadła mi aukcja 5039518893 MENZERNA FG500 PF2500 SF4000 + PADY ABW. Czy taki zestaw jest ok? Kolumienki wyglądają tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 W kwestii usuwania zacieków warto to zrobić z użyciem szpachli poliestrowej. Nakładamy w miejscu gdzie jest zaciek i szlifujemy. Szpachla chroni miejsca otaczające zaciek przed przeszlifowaniem.Najlepiej szlifować na klocku (np korkowym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 jakas sprawdzona metoda na drukowanie etykiet na butelki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modsiakk Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Mam pytanie czy mozna polerowac auto w okresie zimowym i czy jest wgl sens? Na ile taka polerka wystarczy i czy warto sie w to bawic. Jestem poczatkujacy i chce zaczac moja przygode z polerowaniem aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Jak masz ogrzewany garaż to nie widzę przeszkód...reszty pytania czy jest sens to nie ogarniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Wiele osób, którym jesienią pojawia się myśl o korekcie, dochodzi do wniosku że "zrobi się na wiosnę bo już nie warto". Faktem jest, że laik szczególnie zimą może bardzo szybko zniszczyć efekt chociażby odśnieżaniem czy ocieraniem się o uwalone drzwi przy wysiadaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Czym zabezpieczyć i nabłyszczyć kołpaki? Mam wosk Soft99 Fusso do ciemnego lakieru. Nada się do kołpaków czy kupić coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Czym zabezpieczyć i nabłyszczyć kołpaki? Mam wosk Soft99 Fusso do ciemnego lakieru. Nada się do kołpaków czy kupić coś innego? spokojnie podoła Twoim oczekiwaniom z tańszych i dobrych opcji zabezpieczenia np. felg jest Finish Kare Hi Temp 1000, testerek 25zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidwml Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Czym zabezpieczyć i nabłyszczyć kołpaki? Mam wosk Soft99 Fusso do ciemnego lakieru. Nada się do kołpaków czy kupić coś innego? spokojnie podoła Twoim oczekiwaniom z tańszych i dobrych opcji zabezpieczenia np. felg jest Finish Kare Hi Temp 1000, testerek 25zł Dokładnie Finish Kare Hi Temp 1000 daje radę, sam sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgritone Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Hej, mam bardzo glupie pytanie ale nie moge znaleźć na nie odpowiedzi.... 1:30 oznacza ze jeden litr plynu znajduje sie w 30 litrach gotowego roztworu, czy ze jeden litr plynu dajemy na 30 litrow wody? Podejrzewam, zeto pierwsze ale chcialbym sie upewnic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 To drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgritone Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 No patrz.. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 1:10 znaczy bierzesz 10 litrów wodu I dodajesz 1litr "płynu" a roztwór 10% znaczy że masz 9 litrów wody I 1 litr "płynu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mldlbn Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jaki polecacie quick detailer? Używam wosku zymola i chciałbym żeby efekt był jak po woskowaniu. Teraz używam Meguiar's Ultimate Quick Detailer. Drugie pytanie jaki szampon do tego? Używam Born to be mild. Jestem z niego zadowolony ale mi się kończy i chciałem teraz coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 6 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Mldlbn, a czytałeś cokolwiek na forum w dedykowanych działach? - o QD - viewtopic.php?f=12&t=1763 - o szamponach - viewtopic.php?f=10&t=217 Gwarantuję Ci, że po lekturze tych dwóch tematów wszystko będziesz wiedział... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Gwarantuję Ci, że po lekturze tych dwóch tematów wszystko będziesz wiedział Hehe, jasne Ja Ci gwarantuję, że po lekturze ww. tematów zgłupiejesz do końca - im dalej w las... Ale oczywiście zachęcamy do lektury! Używam wosku zymola i chciałbym żeby efekt był jak po woskowaniu Zymolowy Field Glaze jaki szampon do tego W zasadzie każdy jaki przewinął się przez to forum (neutralne Ph) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Gdzieś wyczytałem (już nie pamiętam gdzie, może nawet tu na forumie ), że Leder Versiegelung nie jest typową odżywką do skór tzn. nie odżywia tej skóry w taki sposób, aby była bardziej elastyczna i nie odkształcała się, tylko raczej chroni ją przed promieniami UV itd. Natomiast Odżywka Zymola (Gyeon też?) ma te właściwości wspomniane wcześniej, jedyne co to te delikatnie bardziej się świecą. Ktoś wie czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mldlbn Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Mldlbn, a czytałeś cokolwiek na forum w dedykowanych działach?- o QD - viewtopic.php?f=12&t=1763 - o szamponach - viewtopic.php?f=10&t=217 Gwarantuję Ci, że po lekturze tych dwóch tematów wszystko będziesz wiedział... Pewnie, że czytałem i mam jeszcze większy mętlik w głowie. Za dużo tego, każdy poleca co innego i ciężko wyszukać odpowiedz na moje pytanie. Szampon mnie tak nie interesuje, coś sobie wybiorę - to tylko szampon. ad.am, Dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misior1993 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Gdzieś wyczytałem (już nie pamiętam gdzie, może nawet tu na forumie ), że Leder Versiegelung nie jest typową odżywką do skór tzn. nie odżywia tej skóry w taki sposób, aby była bardziej elastyczna i nie odkształcała się, tylko raczej chroni ją przed promieniami UV itd. Natomiast Odżywka Zymola (Gyeon też?) ma te właściwości wspomniane wcześniej, jedyne co to te delikatnie bardziej się świecą. Ktoś wie czy to prawda? Potwierdzam. Leder Versiegelung to jest utrwalacz do farby (chroni przed wycieraniem) i zabezpiecza przed UV. Skóra robi sie na prawde fajnie matowa ale na max 3 dni. Ktoś siądzie 2 razy i efekt znika. Leder Protector tak samo jak zymol fajnie zmiękcza ale oba zostawiają lekki połysk więc odpadają na przedbiegach. Ostatnio testuje CORALUX Leather Care Lotion i moim zdaniem jest świetny. Efekt matu taki jak po Leder Versiegelung ale utrzymuje sie dużo dużo dłużej a i na moje oko fajnie zmiękcza skóre. Obecnie mój numer ONE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Panowie (i Panie) - Passat B6 (2008), lecąc miernikiem to w większości wychodzi mi pomiar pomiędzy 78-85-105 mikro (jest parę miejsc, gdzie wygląda to "normalniej" - po 130-150 mikro). To normalne w tym modelu czy po prostu wpadł mi pod ręce już poszlifowany egzemplarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi