Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Z powodzeniem sobie radzi w tej roli. Nie jest nowością, że cherry ma bardzo dobre własności czyszczące. Tyle, że podstawą jest wymycie po wypracowaniu ;)

Szkoda produktu moim zdaniem żeby go wymywać...równie dobrze możesz użyć srp czu nawet uc jak chcesz go wymyć tylko po co.Lepiej kupić już cleaner

Witam,

Mam pytanie bo pomalowałem sobie kolumny głośnikowe lakierem samochodowym takim:

9005.jpg

I wszystko byłoby ok, ale pod światło widać gdzie nie gdzie "skórke pomarańczy" i mało tego zrobił mi się zaciek, który mam zamiar usunąć w sposób opisany w tym temacie:

viewtopic.php?t=6215

Powierzchnia kolumn wynosi niecały 1m2, na którą wymalowałem ok. 450ml gotowego lakieru (300ml lakieru + 150ml utwardzacza). Wydaje mi się że warstwa powinna być dosyć gruba. Malowałem 2 tygodnie temu, po 48h kolumny zostały przyniesione do domu i wygrzewają się w temp. pokojowej. Więc lakier powinien być już w pełni utwardzony.

Aby usunąć skórkę muszę przetrzeć całą kolumnę przetrzeć wodnym 2000 potem 2500 i na koniec polerka?

Miała być farcela... ale stwierdziłem że zajmę się też później swoim 22letnim autem i od razu zainwestuję w trochę coś lepszego. Nie stać mnie też na nie wiadomo co, więc kupiłem polerkę Eurotec'a (czekam na paczkę) i pozostaje mi wybór past. W oko wpadła mi aukcja 5039518893 MENZERNA FG500 PF2500 SF4000 + PADY ABW. Czy taki zestaw jest ok?

Kolumienki wyglądają tak:

r2t3RFp-R89wqpfBbP_0kWeiPc7pOsjEF4lUycR06d4?size_mode=5&size=32x32

xp52xpVN0TyX4wvm9aIpMAU-07pcwA2rwoKU38jxJHc?size_mode=5&size=32x32

NdwrQA_4Q273TFcFZ5l7MJJoO7f3_nvWc8_pPpik9Mw?size_mode=5&size=32x32

Wiele osób, którym jesienią pojawia się myśl o korekcie, dochodzi do wniosku że "zrobi się na wiosnę bo już nie warto". Faktem jest, że laik szczególnie zimą może bardzo szybko zniszczyć efekt chociażby odśnieżaniem czy ocieraniem się o uwalone drzwi przy wysiadaniu.

Czym zabezpieczyć i nabłyszczyć kołpaki? Mam wosk Soft99 Fusso do ciemnego lakieru. Nada się do kołpaków czy kupić coś innego?

spokojnie podoła Twoim oczekiwaniom :good: z tańszych i dobrych opcji zabezpieczenia np. felg jest Finish Kare Hi Temp 1000, testerek 25zł :good:

Czym zabezpieczyć i nabłyszczyć kołpaki? Mam wosk Soft99 Fusso do ciemnego lakieru. Nada się do kołpaków czy kupić coś innego?

spokojnie podoła Twoim oczekiwaniom :good: z tańszych i dobrych opcji zabezpieczenia np. felg jest Finish Kare Hi Temp 1000, testerek 25zł :good:

Dokładnie Finish Kare Hi Temp 1000 daje radę, sam sprawdzałem

Hej, mam bardzo glupie pytanie ale nie moge znaleźć na nie odpowiedzi.... 1:30 oznacza ze jeden litr plynu znajduje sie w 30 litrach gotowego roztworu, czy ze jeden litr plynu dajemy na 30 litrow wody? Podejrzewam, zeto pierwsze ale chcialbym sie upewnic...

Jaki polecacie quick detailer? Używam wosku zymola i chciałbym żeby efekt był jak po woskowaniu. Teraz używam Meguiar's Ultimate Quick Detailer.

Drugie pytanie jaki szampon do tego? Używam Born to be mild. Jestem z niego zadowolony ale mi się kończy i chciałem teraz coś innego.

• Moderator

Mldlbn, a czytałeś cokolwiek na forum w dedykowanych działach?

- o QD - viewtopic.php?f=12&t=1763

- o szamponach - viewtopic.php?f=10&t=217

Gwarantuję Ci, że po lekturze tych dwóch tematów wszystko będziesz wiedział...

Gwarantuję Ci, że po lekturze tych dwóch tematów wszystko będziesz wiedział

Hehe, jasne :kox:

Ja Ci gwarantuję, że po lekturze ww. tematów zgłupiejesz do końca - im dalej w las...

Ale oczywiście zachęcamy do lektury! ;)

Używam wosku zymola i chciałbym żeby efekt był jak po woskowaniu

Zymolowy Field Glaze

jaki szampon do tego

W zasadzie każdy jaki przewinął się przez to forum (neutralne Ph)

Gdzieś wyczytałem (już nie pamiętam gdzie, może nawet tu na forumie :o ), że Leder Versiegelung nie jest typową odżywką do skór tzn. nie odżywia tej skóry w taki sposób, aby była bardziej elastyczna i nie odkształcała się, tylko raczej chroni ją przed promieniami UV itd. Natomiast Odżywka Zymola (Gyeon też?) ma te właściwości wspomniane wcześniej, jedyne co to te delikatnie bardziej się świecą. Ktoś wie czy to prawda? ;)

Mldlbn, a czytałeś cokolwiek na forum w dedykowanych działach?

- o QD - viewtopic.php?f=12&t=1763

- o szamponach - viewtopic.php?f=10&t=217

Gwarantuję Ci, że po lekturze tych dwóch tematów wszystko będziesz wiedział...

Pewnie, że czytałem i mam jeszcze większy mętlik w głowie. Za dużo tego, każdy poleca co innego i ciężko wyszukać odpowiedz na moje pytanie. Szampon mnie tak nie interesuje, coś sobie wybiorę - to tylko szampon.

ad.am, Dzięki za odp :)

Gdzieś wyczytałem (już nie pamiętam gdzie, może nawet tu na forumie :o ), że Leder Versiegelung nie jest typową odżywką do skór tzn. nie odżywia tej skóry w taki sposób, aby była bardziej elastyczna i nie odkształcała się, tylko raczej chroni ją przed promieniami UV itd. Natomiast Odżywka Zymola (Gyeon też?) ma te właściwości wspomniane wcześniej, jedyne co to te delikatnie bardziej się świecą. Ktoś wie czy to prawda? ;)

Potwierdzam. Leder Versiegelung to jest utrwalacz do farby (chroni przed wycieraniem) i zabezpiecza przed UV. Skóra robi sie na prawde fajnie matowa ale na max 3 dni. Ktoś siądzie 2 razy i efekt znika.

Leder Protector tak samo jak zymol fajnie zmiękcza ale oba zostawiają lekki połysk więc odpadają na przedbiegach.

Ostatnio testuje CORALUX Leather Care Lotion i moim zdaniem jest świetny. Efekt matu taki jak po Leder Versiegelung ale utrzymuje sie dużo dużo dłużej a i na moje oko fajnie zmiękcza skóre. Obecnie mój numer ONE! :good:

Panowie (i Panie) - Passat B6 (2008), lecąc miernikiem to w większości wychodzi mi pomiar pomiędzy 78-85-105 mikro (jest parę miejsc, gdzie wygląda to "normalniej" - po 130-150 mikro). To normalne w tym modelu czy po prostu wpadł mi pod ręce już poszlifowany egzemplarz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.