mario704 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Jak porządny lakiernik to raczej lakier w komorze wygrzany..tylko skoro porządny to czemu natrzaskał hologramów
Maciekk Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Auto odebrane jakieś 2 tygodnie temu, więc lakier na pewno się utwardził . Hologramy wyszły po porządnym myciu .
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Maciekk, jeśli nie masz pewności ze lakier został wygrzany, poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie. Hologramy wyszły po myciu bo wymyles wypełniacze które byle w pascie która lakiernik oblecial Ci auto. mario704, znam dwóch bardzo dobrych lakierników, którzy nie mają pojęcia o co chodzi z tymi hologramami - normalnie patrzą i ich nie widzą
mario704 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Eryczek, to nie są raczej specjaliści jak holosów nie widzą -człowiek ledwo liznął detailingu a gdzie sie nie popatrzysz to takie cuda mają ludzie na autach że odbija słońce jak w kalejdoskopie
tomekc001 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Praktycznie każdy producent materiału lakierniczego podaje czas po jakim można polerować. Przy schnięciu bez wygrzewania jest to zazwyczaj ok 48 godzin od nałożenia powłoki.
Przybysz Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Panowie znajomy ma problem a mianowicie nawoskował ale nie do końca dotarł. Poprosił mnie o pomoc. Cleaner powinien sobie poradzić prawda?? Jeśli tak to jaki?
Eidos71 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Panowie znajomy ma problem a mianowicie nawoskował ale nie do końca dotarł. Poprosił mnie o pomoc. Cleaner powinien sobie poradzić prawda?? Jeśli tak to jaki? Znajomy chce usunąć położony wosk? Bo jeśli nie, podczas poprawki nie dotartego wosku może użyć QD: 1-2 strzały na MF i docieranie/polerowanie.
Przybysz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Dobra sprobuje takim sposobem
W1Michal Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 wyprałem ostatnio fibry z dodatkiem octu, trzeba przyznać że włókna nie są teraz pozlepiane i ogólnie fajnie się doprały, co do miękkości to dziwna sprawa u mnie, z jednej strony są delikatniejsze z drugie bardziej szorstkie teraz tak mysle czy czasami mróz ich nie potraktował, z jednej strony z wierzchu wyschły w słońcu a z drugiej były wilgotne i może je przymrozek potraktował i sie zrobiły przez to twarde ? nie miałem gdzie ich powiesić i wisiały na dworzu bo było słonecznie
qwert6668 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Czy takie kropelkowanie jest oczekiwane? Zrobiłem wczoraj tył samochodu (mycie/glinka/UC/UP/Colli 476). To moje pierwsze podejście w życiu. Proszę o podpowiedź czy jest ok! Coś dziwnego na boku widać jakby obszary jasne i ciemne. PS: Czy efekt pofalowanego odbicia wskazuje na malowany element?
damian_acc Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Jak nakładać QD Gyeon Cure? Tak jak wosk na aplikator i wcierać mikrofibrą? Ile ma poleżeć na masce zanim go wytre?
grzybu Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Jak nakładać QD Gyeon Cure? Tak jak wosk na aplikator i wcierać mikrofibrą? Ile ma poleżeć na masce zanim go Jak niemal każde QD, tj. psikasz na fragment, docierasz i drugą fibrą lub suchą stroną polerujesz.
KeepeR Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 Audi 80 92r zakładając, że lakier jest oryginalny jaka będzie jego grubość ? 120-160 mikronów czy raczej grubo ponad 200 ?
raceboarder Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 potrzebuje szybkiej pomocy/odpowiedzi na pytanie: jaki cleaner pod Soft99 FusoCoat najlepiej zaaplikować ? na forum wyczytałem że "AUTOBRITE CHERRY GLAZE AIO 500ML " jest polecany. Brać go czy coś innego ? Pacjent: Honda/ Czarna perła.
KHOT Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 czy czasami mróz ich nie potraktował Na to bym stawiał. Ja fibry płukane w occie suszę w domu i nic takiego się nie dzieje.
W1Michal Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 no właśnie, dobrze że tylko 3 sztuki i to lekko stare na próbe zrobilem. Zważywszy że jedna strona jest miękka (pewnie od strony zewnętrznej gdzie słońce wysuszyło) a z drugiej lekko szorstkie są, były mokre i mróz je popieścił. Ale włókno jest rozbite że są jak nowe, widać to dobrze na tych z długim włosiem. Oprocz tego że śmierdzą patent super z tym octem
siwy1988_88_88 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 raceboarder, jak bym nie kombinował i zakupił dedykowany Soft99 Micro Liquid Compound Dark & Black , rozmawiałem z jednym z partnerów forum i chwalił ten cleaner
raceboarder Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 też na to zwróciłem uwage, ale mam do robienia 2 czarne auta,motor i 2 jasneauto + motor : ( szukam czegoś uniwersalnego. edit. znalazłem jeszcze trochę Cleaner'a FinishKare #215
damiancd Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Podczas ostatniej korekty, kompletnie nie widziałem rys pod moim źródłem światła (latarka Convoy S2), potem po wyprowadzeniu na słońce/stacje benzynową trochę się zdziwiłem, kwestia nieumijętności posługiwania latarką, czy charakterystyka światła? Jeżeli to drugie - mogę kupić jakiś tani halogen LEDowy i będzie lepiej?
mario704 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 raceboarder, cherry glaze to nie cleaner kolego-coś słabo na forum wyczytałeś
manio49 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2015 Z powodzeniem sobie radzi w tej roli. Nie jest nowością, że cherry ma bardzo dobre własności czyszczące. Tyle, że podstawą jest wymycie po wypracowaniu
robertras Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Brat sobie przypomniał, że nadchodzi zima i chciałby zabezpieczyć lakier na zimę. Na Coli raczej już za zimno. Co w obecnych temperaturach można nałożyć żeby się trzymało ?
Michael MSTP Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 W niedzeiele ma być + 15 wiec styknie
Sohu Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam... czym pozbyć się takiego wosku na szybie? Wosku ponieważ są to drzwi na myjni bezdotykowej i jest to tłuste i się marze,dodam tylko ze próbowałem płynem do naczyń i nie działa... proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi