Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator

Maciekk, jeśli nie masz pewności ze lakier został wygrzany, poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie.

Hologramy wyszły po myciu bo wymyles wypełniacze które byle w pascie która lakiernik oblecial Ci auto.

mario704, znam dwóch bardzo dobrych lakierników, którzy nie mają pojęcia o co chodzi z tymi hologramami - normalnie patrzą i ich nie widzą :)

Panowie znajomy ma problem a mianowicie nawoskował ale nie do końca dotarł. Poprosił mnie o pomoc. Cleaner powinien sobie poradzić prawda?? Jeśli tak to jaki? :)

Znajomy chce usunąć położony wosk? Bo jeśli nie, podczas poprawki nie dotartego wosku może użyć QD: 1-2 strzały na MF i docieranie/polerowanie.

wyprałem ostatnio fibry z dodatkiem octu, trzeba przyznać że włókna nie są teraz pozlepiane i ogólnie fajnie się doprały, co do miękkości to dziwna sprawa u mnie, z jednej strony są delikatniejsze z drugie bardziej szorstkie :shock: teraz tak mysle czy czasami mróz ich nie potraktował, z jednej strony z wierzchu wyschły w słońcu a z drugiej były wilgotne i może je przymrozek potraktował i sie zrobiły przez to twarde ? nie miałem gdzie ich powiesić i wisiały na dworzu bo było słonecznie

Czy takie kropelkowanie jest oczekiwane? Zrobiłem wczoraj tył samochodu (mycie/glinka/UC/UP/Colli 476). To moje pierwsze podejście w życiu. Proszę o podpowiedź czy jest ok! Coś dziwnego na boku widać jakby obszary jasne i ciemne.

PS: Czy efekt pofalowanego odbicia wskazuje na malowany element?

2d9ab3b6-6329-42db-93c0-42a0d88b4759_zpsxnhbilpo.jpg

4d3c79f5-12e8-428e-a6f1-d5bd70f9e107_zpsycnbsxnk.jpg

1be8faea-e858-4483-a2b1-66cebee3e0ad_zpsnzetslli.jpg

bdf5bf92-49ae-4c33-b5f2-c09d68489ef3_zpsla2owsr8.jpg

IMG_20151101_100915_zpsmyfn1vd4.jpg

no właśnie, dobrze że tylko 3 sztuki i to lekko stare na próbe zrobilem. Zważywszy że jedna strona jest miękka (pewnie od strony zewnętrznej gdzie słońce wysuszyło) a z drugiej lekko szorstkie są, były mokre i mróz je popieścił. Ale włókno jest rozbite że są jak nowe, widać to dobrze na tych z długim włosiem. Oprocz tego że śmierdzą patent super z tym octem

Podczas ostatniej korekty, kompletnie nie widziałem rys pod moim źródłem światła (latarka Convoy S2), potem po wyprowadzeniu na słońce/stacje benzynową trochę się zdziwiłem, kwestia nieumijętności posługiwania latarką, czy charakterystyka światła? Jeżeli to drugie - mogę kupić jakiś tani halogen LEDowy i będzie lepiej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.