mario704 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Jak porządny lakiernik to raczej lakier w komorze wygrzany..tylko skoro porządny to czemu natrzaskał hologramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekk Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Auto odebrane jakieś 2 tygodnie temu, więc lakier na pewno się utwardził . Hologramy wyszły po porządnym myciu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Maciekk, jeśli nie masz pewności ze lakier został wygrzany, poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie. Hologramy wyszły po myciu bo wymyles wypełniacze które byle w pascie która lakiernik oblecial Ci auto. mario704, znam dwóch bardzo dobrych lakierników, którzy nie mają pojęcia o co chodzi z tymi hologramami - normalnie patrzą i ich nie widzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Eryczek, to nie są raczej specjaliści jak holosów nie widzą -człowiek ledwo liznął detailingu a gdzie sie nie popatrzysz to takie cuda mają ludzie na autach że odbija słońce jak w kalejdoskopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Praktycznie każdy producent materiału lakierniczego podaje czas po jakim można polerować. Przy schnięciu bez wygrzewania jest to zazwyczaj ok 48 godzin od nałożenia powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przybysz Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Panowie znajomy ma problem a mianowicie nawoskował ale nie do końca dotarł. Poprosił mnie o pomoc. Cleaner powinien sobie poradzić prawda?? Jeśli tak to jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Panowie znajomy ma problem a mianowicie nawoskował ale nie do końca dotarł. Poprosił mnie o pomoc. Cleaner powinien sobie poradzić prawda?? Jeśli tak to jaki? Znajomy chce usunąć położony wosk? Bo jeśli nie, podczas poprawki nie dotartego wosku może użyć QD: 1-2 strzały na MF i docieranie/polerowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przybysz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Dobra sprobuje takim sposobem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 wyprałem ostatnio fibry z dodatkiem octu, trzeba przyznać że włókna nie są teraz pozlepiane i ogólnie fajnie się doprały, co do miękkości to dziwna sprawa u mnie, z jednej strony są delikatniejsze z drugie bardziej szorstkie teraz tak mysle czy czasami mróz ich nie potraktował, z jednej strony z wierzchu wyschły w słońcu a z drugiej były wilgotne i może je przymrozek potraktował i sie zrobiły przez to twarde ? nie miałem gdzie ich powiesić i wisiały na dworzu bo było słonecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert6668 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Czy takie kropelkowanie jest oczekiwane? Zrobiłem wczoraj tył samochodu (mycie/glinka/UC/UP/Colli 476). To moje pierwsze podejście w życiu. Proszę o podpowiedź czy jest ok! Coś dziwnego na boku widać jakby obszary jasne i ciemne. PS: Czy efekt pofalowanego odbicia wskazuje na malowany element? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Jak nakładać QD Gyeon Cure? Tak jak wosk na aplikator i wcierać mikrofibrą? Ile ma poleżeć na masce zanim go wytre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Jak nakładać QD Gyeon Cure? Tak jak wosk na aplikator i wcierać mikrofibrą? Ile ma poleżeć na masce zanim go Jak niemal każde QD, tj. psikasz na fragment, docierasz i drugą fibrą lub suchą stroną polerujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Audi 80 92r zakładając, że lakier jest oryginalny jaka będzie jego grubość ? 120-160 mikronów czy raczej grubo ponad 200 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceboarder Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 potrzebuje szybkiej pomocy/odpowiedzi na pytanie: jaki cleaner pod Soft99 FusoCoat najlepiej zaaplikować ? na forum wyczytałem że "AUTOBRITE CHERRY GLAZE AIO 500ML " jest polecany. Brać go czy coś innego ? Pacjent: Honda/ Czarna perła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 czy czasami mróz ich nie potraktował Na to bym stawiał. Ja fibry płukane w occie suszę w domu i nic takiego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 no właśnie, dobrze że tylko 3 sztuki i to lekko stare na próbe zrobilem. Zważywszy że jedna strona jest miękka (pewnie od strony zewnętrznej gdzie słońce wysuszyło) a z drugiej lekko szorstkie są, były mokre i mróz je popieścił. Ale włókno jest rozbite że są jak nowe, widać to dobrze na tych z długim włosiem. Oprocz tego że śmierdzą patent super z tym octem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy1988_88_88 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 raceboarder, jak bym nie kombinował i zakupił dedykowany Soft99 Micro Liquid Compound Dark & Black , rozmawiałem z jednym z partnerów forum i chwalił ten cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceboarder Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 też na to zwróciłem uwage, ale mam do robienia 2 czarne auta,motor i 2 jasneauto + motor : ( szukam czegoś uniwersalnego. edit. znalazłem jeszcze trochę Cleaner'a FinishKare #215 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Podczas ostatniej korekty, kompletnie nie widziałem rys pod moim źródłem światła (latarka Convoy S2), potem po wyprowadzeniu na słońce/stacje benzynową trochę się zdziwiłem, kwestia nieumijętności posługiwania latarką, czy charakterystyka światła? Jeżeli to drugie - mogę kupić jakiś tani halogen LEDowy i będzie lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 raceboarder, cherry glaze to nie cleaner kolego-coś słabo na forum wyczytałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Z powodzeniem sobie radzi w tej roli. Nie jest nowością, że cherry ma bardzo dobre własności czyszczące. Tyle, że podstawą jest wymycie po wypracowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertras Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Brat sobie przypomniał, że nadchodzi zima i chciałby zabezpieczyć lakier na zimę. Na Coli raczej już za zimno. Co w obecnych temperaturach można nałożyć żeby się trzymało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 W niedzeiele ma być + 15 wiec styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sohu Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Witam... czym pozbyć się takiego wosku na szybie? Wosku ponieważ są to drzwi na myjni bezdotykowej i jest to tłuste i się marze,dodam tylko ze próbowałem płynem do naczyń i nie działa... proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy1980 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Spróbuj IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi