Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Pytanie może dziwne i śmieszne ale...Mam seja w kolorze czerwonym(rosso tiziano) i troche się mu zblakło- akryl.

Polerowałem go ręcznie megsem uc i Ag srp-połysk mu wrócił -odbija pięknie otoczenie ale kolor dalej jest zblakły w porównaniu do całej reszty wewn.Polerując go lakier nie złazi i nie farbi aplikatorów czyli auto ma klar na sobie.Pytanie czy mogło to zmatowieć pod klarem i dopiero jak zjade klar( oby nie)to wróce mu kolor polerując już lakier?ręce opadły

Witam , potrzebuje porady jaki talerz mocujący wybrać , ceny są różne od 20 do 65 zł a nawet 100zł , który wybrać na dobry początek , gwint m14 rozmiar 125mm , pady do nich to:

Royal Hard Pad Polishing Gąbka polerska twarda biała

Royal Medium Pad Polishing żółta gąbka

Royal Soft Pad Polishing czerwona gąbka

Polerka rotacyjna k2

Co da lepsze zabezpieczenie felg alu na okres wiosna lato Sonax PNS czy Gyeon Rim?

Dobrze położony Gyeon powinien ze 2 lata wytrzymać :D

Nie wiem jak preparaty dedykowane do felg, ale kiedyś testowałem PNS 50:50 na feldze z przodu, po drugiej stronie podobnie BSD. PNS oczywiście wytrzymał dłużej, nie zauważyłem zmniejszonego łapania brudu, czy łatwiejszego domywania (sama woda z myjki) względem niezabezpieczobej części. Oczywiście plusem było jedynie wizualnie piękny beading.

Który wybrać ? Który da lepszy efekt Dodo Juice Need For Speed 250ml vs MEGUIAR'S Cleaner Wax Liquid 473ml, kolor czarny , na to jakiś wosk by poszedł żeby zabezpieczyć tak na zimę do wiosny, na wiosnę dalsze prace. I jaki wosk wziąć taki w miarę ceny i jakości

A które aio lepiej wybrać . Aplikacja raczej ręcznie. Dobrze by było jak by któryś z nich przykrył mikro ryski. A i jeszcze jedno pytanie po zastosowaniu tego aio muszę używać cleanera przed położeniem collnite ?

Kompletnym nonsensem jest to co piszesz. Albo cleaner i Colli, albo AIO.

All In One jak sama nazwa wskazuje, przygotowuje powierzchnię i zarazem ją zabezpiecza. Użycie na to Colli jeszcze rozumiem, ale cleaner?

No właśnie dlatego tak myślałem że użycie cleanera będzie zbędne skoro aio to będzie już zawierało . Chciałem się upewnić od kogoś bardziej wtajemniczonego w ten temat :)

Możesz położyć wosk i na AIO, ale pytałeś o zabezpieczenie na okres zimowy, więc według mnie lepszy wyborem będzie zastosowanie czystego cleanera. Wosk dłużej poleży, a kwestia wyglądu zimą nie jest aż tak ważna ;)

Czy zestaw colourlock strong można z powodzeniem zastosować na kierownicy i gałce zmiany biegów ? Czy nałożeniu preparatu konserwującego Leder Versiegelung na kierownicę nie spowoduje, że będzie ona klejąca ?

Strong jest za mocny na kierownice. Jeśli nie masz softa, rozrób stronga z woda 1:1 i bądź ostrożny.

Śmiało możesz kłaść Versiegelung, tylko dotrzyj go fibrą.

Nie mogę znaleźć czy było...

Czy preparat do odmrażania szyb nie działa czasem jak cleaner na położony wosk?

Niby dużo się na szyby nie psika ale zawsze jakieś zacieki na maskę polecą.

Sprawdzał ktoś?

W zeszłym roku korzystałem z różnych odmrażaczy, najczęściej z K2 Alaska i nie zauważyłem powstawania zacieków. Nad szkodzeniem lakierowi nie zastanawiałem się prawdę mówiąc. Zresztą wolę mieć mniej porysowane szyby, nawet ryzykując ubytki w wosku.

Dzięki za odpowiedź.

Moje szyby są i tak masakrą po poprzednim użytkowniku ale odmrażacz po prostu wygodniejszy niż skrobanie :)

Pytanie powstało po dniu wczorajszym kiedy to musiałem odmrażacza użyć, spłynęło wszystko razem z kurzem i piękne zacieki poniżej linii szyb bocznych mam.

Czy zacieki zjadły również wosk w tych miejscach tego nie wiem, okaże się po opłukaniu na myjni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.