Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić pierwsze APC które będzie jak na razie jedynym APC w moim zestawie, zarówno do wnętrza jak i na zewnątrz auta. Czy Nielsen Cyclone będzie dobrym wyborem czy sugerowalibyście coś innego?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
wooke, jest od razu do użycia

To ten w butelce bez atomizera jest rozcieńczalny?

Opublikowano
Chcę kupić pierwsze APC które będzie jak na razie jedynym APC w moim zestawie, zarówno do wnętrza jak i na zewnątrz auta. Czy Nielsen Cyclone będzie dobrym wyborem czy sugerowalibyście coś innego?

Polecam APC od ADBL :) Chociaż nielsen też daje radę :)

Opublikowano

Polecam APC od ADBL :) Chociaż nielsen też daje radę :)

Też myślałem o ADBL, ale koniec końców postawiłem na Nielsena, już zamówiony, tak więc dziękuję za pomoc. :)

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanie Panowie odnośnie Cuttingu FG 400 do którego momentu ona jest skuteczna ? wiem usunie duże rysy itp a co z micro ryskami które już nie chcą zejść gdzie zobaczyć je można dopiero pod odpowiednim kontem naświetlenia wtedy już należy zastosować SF 2500 ?

oraz jak wy oceniacie w skali %

1 etapowa korekte - ?

2 etapowa korekte - ?

3 etapowa korekte - ?

4 etapowa korekte ( 95-100% )

Opublikowano

Czy warto kanapkowac CG butter wet wax??wczoraj polozylem wosk czy jutro warto polozyc znowu?? Auto nie garazowane,akurat teraz leje ;/

Opublikowano

Czy umycie samochodu po korekcie ludwikiem miętowym, przetarcie 2x karoserii zmywaczem sylikonowym i 2x IPA wystarczy aby mieć pewność że CQuartz UK świetnie się zwiąże z lakierem? To będzie moja pierwsza aplikacja CQ a samochód to Nissan i lakier nawet fajnie poddał się korekcie.

Opublikowano

Pogodny, ja myjąc auto po korekcie myję najpierw Ludwikiem + APC ( po 150 ml), następnie po spłukaniu daję kolejno na każdy panel czystego Ludwika. Jeśli po spłukaniu jest już tafla wody to zmywacz silikonowy wystarczy. Jeśli nienie, to powtarza krok z czystym Ludwikiem, ewentualnie z APC.

• Moderator
Opublikowano

ktm950, a po zmywaczu silikonowym nie używasz IPY? Pytam, bo mnie po zmywaczu zostaje film którego bez alkoholu nie potrafię zdjąć.

Opublikowano

Dla spokoju przelecę auto 2x ludwik, 2x zmywacz i 2x IPA. Dziś na dworze 30 stopni wiec w garażu będę miał z 20-24 i się zastanawiam czy nie lepiej aplikowac cq wieczorem.

Opublikowano

Jak się ma sprawa procentowo z korekta lakieru jak to oceniać na ile jest zrobiona korekta 1/2/3/4 etapowa ?

na forum raz znalazłem posta jak ktoś to liczył ale za cholerę nie mogę znaleźć teraz :(

Opublikowano

zostal mi do zrobienia finisz ( antihologramem) i zastanawiam sie czy myc auto przed czy po :o:o , zastanawiam sie dla tego bo bede kladl UNC-ra, jak bym kladl zwykly wosk to bym umyl auto przed finiszem, a tu mam mala zagwostke, bo nie wiem czy po kochu bede w stanie dobrze odtłuścić powierzchnie ( tzn wie ze bede, ale wiecie musze sie upewnic :P:D:wallbash: ) z gory dzieki za podpowiedzi

Opublikowano

Czy cleanery do opon (ADBL, SG) faktycznie wydłużają czas leżenia dressingu na oponie? Czy to tylko chwyt marketingowy? :) Jaki najtrwalszy dressing do opon w rozsądnej cenie (40-50 zł max)?

Opublikowano

Potrzebuje pomocy w doborze. Auto ma liczne rysy owalne i poprzeczne od nieumiejętnego mycia i innych rzeczy które się wydarzyły:) Auto raczej rzadko myte raz na miesiąc może rzadziej. Ciemny lakier prawie 20 letni. Potrzebuje czegoś co raz po zaaplikowaniu da mi odpowiednio dużo czasu i efektów do następnego mycia. Polecono mi wstępnie Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax + jakiś qd + chyba cleaner prawda? Pomoże ktoś?

Wyszło trochę więcej niż krótkie pytanie:)

Opublikowano

A np. taki Dodo Juice Lime Prime? Z tego co widzę to dość zachwalany jest. Nie znam się kompletnie co z czym działa chce mieć po prostu środki, które ani się nie powielą tym co robią ani nie zakłócą swojej pracy:)

Opublikowano

Jak mam rozumieć, gdy ktoś powie, że zrobił maszyną np. 2 przejazdy? To są 2 przejazdy na wyznaczonym miejscu od dołu do góry i od lewej strony do prawej, lub na odwrót, czy 1 przejazd to jest seria wykonanych ruchów w różnych zakresach obrotów maszyny?

Np. na swoim aucie robiłem wczoraj tak, pastą tnącą:

1. ruch góra dół, prawo lewo na 900 obr. x2

2. ruch góra dół, prawo lewo na 1300 obr. x2

3. ruch góra dół, prawo lewo na 1800 obr. x2

4. ruch góra dół, prawo lewo na 1300 obr. x2

5. ruch góra dół, prawo lewno na 900 obr. x2

i potem w taki sam sposób pastą finishową

Taki system sprawdził mi się na moim lakierze. Więc w tym wypadku zrobiłem 10 przejazdów każdą z past, czy po prostu 2 przejazdy, 1 pastą tnącą i drugi pastą finishową?

Opublikowano

Witam was ! nie będę zakładał nowego tematu może ktoś pomoże tutaj ... Otóż dziś gdy chciałem polerować swojego Pyrgota po włączeniu polerki od razu coś mi nie grało cała wibrowała wraz z polerującym elementem gdy oderwałem polerkę od elementu pad wystrzelił w siną dal :ad: nagrałem filmik ukazujący problem wiecie co może być przyczyną polerka to ta z tanich badziewi Bass Polska BP-5119

Opublikowano

ciapaty, uszkodzony BP- maszyna leżała na plecach, czy oparta o talerz? Ew. źle skręcone mocowanie śruby pod talerz.

Opublikowano

Dzień wcześniej nią działałem i było normalnie odpiąłem kabel i wziołem ją do domu leżała ciągle na plecach ogólnie jestem strasznie zły gdyż nie mieszkam w PL i nie mam możliwości odesłać itp. dlatego proszę o pomoc tutaj :ad:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.