impex Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Mam problem z czarnymi owiewkami w Yamaha XT 600 z 1995 roku. Myślałem, ze to coś w rodzaju piano black-dlatego po glinkowaniu spróbowałem PF2500+Da i było jeszcze gorzej.Wymywanie nic nie daje, finish też, APC nic.Po owatrolu błyszczy się przez kilka sekund i dalej mat.Macie jakiś pomysł na to?
booohal Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Mi wygląda na to, że ktoś to przemył nitro. Ratowałem coś takiego jak zwykłe lampy: 1500-2000-2500-3000-FG400...
impex Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Taki efekt jest po PF2500 i benzynie ekstrakcyjnej.
lukasz87 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Panowie z doświadczeniem w małych szlifierkach pneumatycznych potrzebuję rady ewentualnie silnego odciągnięcia mnie od tego pomysłu. Ja wiem, że to nie Rupes chwile na Rupesie pracowałem ale jak wiemy cena... Ale, czy ktoś szukał alternatywy w postaci np. http://www.basspolska.com/szlifierka-pn ... -mini.html ? Talerz większy to już na pewno nie to samo, ale czy można atakować tym wet sanding ;>? Jest już temat taki na forum lecz bez konkretnych przesłanek , testów. Pozdrawiam
W1Michal Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 szybkie pytanie co wybrać z tych 3 kandydatów do szybkiego odświeżenia lakieru biorąc pod uwage żeby była w miare łatwa aplikacja no i efekt = SRP, Tripple czy Cherry Glaze ? do pracy ręcznej bez maszyny
manio49 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 W1Michal, cherry lukasz87, +1. Sam się rozglądam
kerad Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 W jakiej temperaturze w palce prać flufiego i czy dawać wirowanie oraz ile octu do komory płyn do płukania? wysłane tapatalk
Gajek Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 mario704, raz byłem na ozonowaniu, zaraz po zakupie auta. U mnie w mieście nie ma porządnej firmy, która był to ogarnęła.
Treys Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Ponawiam pytanie czy jest sens kładzenia przykładowo do następnego mycia ( za tydzień ) na Duragolosa Track Clawa powłoke Gyona wet coat ?
viechooo Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Gajek, nie wystarczy "dobry" ozonator z allegro, to fakt
comando Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Treys, wet coat to nie powłoka, to po pierwsze. Po drugie kolejność powinna być odwrotna. Jak wet coat osłabnie zaaplikuj duraglosa zgodnie ze sztuką i wtedy po myciu możesz sobie psikać wetcoat.
booohal Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 Taki efekt jest po PF2500 i benzynie ekstrakcyjnej. Ja rozumiem. Nitro jednak bardzo głęboko potrafi wejść w plastik i trzeba trochę podrążyć
impex Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 booohal, Na pewno nikt tego nitrem nie tarł, motocykl stał 7 lat i od niedawna jest w posiadaniu mojego kolegi.Generalnie są one porysowane i lekko zmatowione od słońca itp.Pokazywałem już to koledze, powiedział, ze jak się nie da to trudno. Jednak spróbuje ruszyć to papierami tak jak mówisz, problem w tym, ze prócz zbiornika wszystkie owiewki są z tego plastiku, niektóre mają bardzo skomplikowane kształty i nie chciałbym wszystkiego matować i polerować.
wooke Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Do mycia samochodu - woda mineralna czy demineralizowana? Kranówa i ze studni nie wchodzi w grę bo robią się cieżkie do domycia zacieki.
dtambor Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 raczej demineralizowana - jak sama nazwa wskazuje czysta woda bez minerałów, ale to trochę kosztowne chyba jak na mycie
wooke Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Nie mam innego wyboru. Chcę zrobić porządne przygotowanie lakieru ale tak to bym musiał jechać na myjnię przed glinką i po. Ale to mi się nie uśmiecha. Wczoraj samochód ochlapał mój brudną wodą z kałuży i byłem akurat u babci na podwórku to sobie chlapnąłem z węża ze studni a po chwili takie zacieki się porobiły, że będę musiał szorować go od nowa. Może znajdę gdzieś po 3 zł za 5l. To już bym go nie spłukiwał tylko mokrą dużą fibrą bym przetarł po szamponie. Trochę mi się z tym zejdzie ale wolę tak niż te zacieki doczyszczać.
kamilgt Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Treys, sam Wetcoat trzyma się chyba nawet lepiej niż track claw jak DG umiera to psiknij, jak nie to pociesz się jeszcze DG i jak osłabnie to psiknij
Borek Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Jak to jest z fibrami po polerowaniu powłok kwarcowych? Po użyciu już się do niczego nie nadają? Po Mohsie nie czuć żeby w dotyku były sztywniejsze czy co, ale ciut się obawiam czy zaschnięte pozostałości kwarcu nie narobią jakiejś biedy przy późniejszym użyciu.
kamilgt Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Borek, od razu przepłukać wodą i do pralki
Vespa Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Co do Geyona Wetcoat - użyłem ostatnio na próbę na myjni bezdotykowej i pozostało po nim pełno zacieków i przebarwień. Szczególnie na nielakierowanych plastikach kiepsko to wygląda. Na pewno samochód nie zdążył wyschnąć i psikałem na mokry i dobrze umyty lakier. Też macie z tym problem?
kamilgt Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Też macie z tym problem? wypsikałem już chyba z 3 litry na różne fury (od francuskich, niemieckich, czeskich po angielskie i japońskie) i nigdy nic
kaskra1 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Używałeś na całe auto i później spłukiwanie czy panel po panelu?
Moderator krd Opublikowano 7 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Pany, auto ok dobę po nałożeniu Gyeona Mohsa musi jechać w trasę więc nałapie robactwa. Czy to może zaszkodzić świeżej powłoce? Wg mnie szkoda pracy, doba w przypadku powłoki to zdecydowanie za krótko. Fabia stała w garażu po nałożeniu Mohsa 10 dni...
Borek Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Kto może sobie pozwolić na 10 dni nieużywania auta, Krzychu już nie świruj, nie dajmy się zwariować . Dziś pojadę na bezdotyk zmyć robale, zobaczymy jak to wyjdzie.
Rekomendowane odpowiedzi