Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Poprawiałem dziś auto Dodo Purple Haze'm. Jutro przetrę jeszcze raz Cobrą.

Przelecieć od razu Morning Dew czy dopiero po 1 myciu ?

Opublikowano
Witam już mi minęło dwa tygodnie po korekcie i woskowaniu wosk coli 476. Wiec czas na mycie.

Jak je umyć żeby nie uszkodzić wosku ? Tzn: Piana, szampon z rękawicą wełnianą na 2 wiadra i suszenie ? A na końcu QD. ?

Jaki szampon i jaka piana?

Szampon: SHINY GARAGE STRAWBERRY CAR SHAMPOO

Piana: SHINY GARAGE FRUIT NEUTRAL SNOW FOAM

Opublikowano

Witam, po nałożeniu na lusterko ValetPro DIONYSUS TRIM GLITZ na drugi dzień zastałem takie coś i na drzwiach pod lusterkiem duża tłusta plama. Czym to spowodowane?

zua6v.jpg

Opublikowano

pawelus668, zbyt duża ilość środka i nie przetarte po aplikacji żeby zebrać nadmiar. nadmiar spłynął z deszczem

Opublikowano

Czy Auto Finesse Spritz interior detailer można używać do mieszka od lewarka, ręcznego, na boczkach drzwi ? Przy Meg's QID jest napisane, że i do skóry, gumy a przy AFS nie mogę znaleźć takiej informacji :o

Drugie pytanie jaki pad gąbkowy do Meg's 105 i 205 ? Maszyna DA. Mam biały flexi i według mnie jest za twardy :dontknow: Prosiłym o polecenie jakichś naprawdę dobrych sprawdzonych padów do tej kombinacji. Pady z MF już posiadam ale potrzebuję i gąbkowe.

• Moderator
Opublikowano

mateuszk, ja używam i nie widzę problemów.

Nikt Ci nie poleci konkretnych padów bo jest to wypadkowa lakieru, wielkości zniszczeń i umiejętności. Ja np. ostatnio używałem 105 z żółtym i zielonym 3M.

Opublikowano

Dobre pytanie. A czemu akurat lepiej mikrofibrą a nie słoneczkiem jak można wiedzieć?. Cleaner valettpro Achilles wypracowywac mogę sloneczkiem i na koniec przetrzeć mf element?

Opublikowano
mateuszk, ja używam i nie widzę problemów.

Powiedz mi jeszcze jak możesz czy można tego używać do czyszczenia ekranu stacji multimedialnej rns oraz plastiku od liczników ?

Opublikowano

mateuszk, na plastiku od licznika przeważnie zostają mazy, więc ja czyszczę płynem do szyb, natomiast ekrany radia itp. przecierałam nie raz w fabii i nie widzę negatywnych skutków ;)

Opublikowano

Czytałem o nakładaniu AIO i wosku i na kilku stronach nie pokrywały się informację. Która stroną aplikatora nakładać AIO? piankową, czy z mikrofibrą? bo wosk to piankową :o

Opublikowano

karacz, śmiało możesz piankowym aplikatorem. Ja czasem AG SRP kładę twardą stroną tri colora a czasem miękką -zależy czy coś chcę tam usunąć czy bardziej przymaskować to wtedy miękką stroną -wypracowuję i ścieram fibrą, potem poleruję drugą stroną

Opublikowano

nie mogę zakładać tematów więc tu poproszę o pomoc, Panowie da się coś poradzić w tym temacie?

SlqGmpD.jpg

UJvRO2L.jpg

nRd8SMd.jpg

dEGt9ea.jpg

wyszło to po użyciu glinki z sg, wygląda na punktowe zmatowienia lakieru, lakier nie jest oryginalny i do tego kiepsko położony, możliwe że glinka zmatowiła bezbarwny? miał ktoś podobnie? narazie nic z tym nie robiłem jutro będę miał samochód i powalczę ale nie wiem czy coś ugram.

Opublikowano

Glinka może tak zmatowić lakier jak jest gów.... :P Wypolerować i będzie jak nowy. W ogóle takie beznadziejne lakierowanie też się da w większości przypadków naprawić ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.