Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prima Amigo i praca na DA. Jaki bieg na rozprowadzenie a na jakim praca? Pracuję do pełnego wypracowania czy robić jakieś dwa pełne przejazdy i przechodzić dalej?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Potrzebuję miernik lakieru nie za drogi a w miare dobry , przeglądając forum wyczytałem że moje wymagania sprostał by

Blue Technology P-10-S AL jednak to kwestia 400 zł

zastanawia mnie jego brat

Blue Technology MGR-10-FE - 140 zł

chciałbym znać opinie +/- tych mierników i czy ten za 140 zł robiąc to bardziej hobbystycznie by mi wystarczył

Opublikowano

Treys do Blue Technology MGR-10-FE warto dopłacić 40zł i mieć Blue Technology MGR-10-S-FE z sondą która znacznie ułatwia pracę :) pomiar co 10j więc do hobbystycznego pomiaru mi wystarcza a wartosci mocno przybliżone do profesjonalnych mierników ;)

Opublikowano

Popieram, jak brać to tylko z sondą. Jest też wersja AL z pomiarem na aluminium, też się może przydać.

A ze względu na wyświetlacz wziąłbym MGR-11-S-AL.http://www.bluetechnology.pl/Miernik-la ... GR-11-S-AL

Znalazłem go w sklepie intern za 259zł Nawet sam kiedyś zastanawiałem się nad zakupem i teraz mi przypomniałeś. Będzie chyba kolejny wydatek :D

Opublikowano

@ Treys, używam P-10-S AL i polecam. Sonda na silikonowym kablu ( powinien przetrwać nieco dłużej) jest bardzo praktycznym rozwiązaniem, a w przypadku tego miernika powtarzalność pomiarów jest OK. Dodatkowo pomiar odbywa się punktowo, więc ewentualny błąd będzie mniejszy. Cena wyższa, ale jest to zakup na dłuższy czas. Wg mnie warto. :good:

Opublikowano

Witam.

Zakupiłem nowy samochód (pierwszy w życiu :D ) i potrzebuję porady.

Czy Amway Silicon Glaze zabezpieczy lakier?

Czy Mogę go używać do nowego samochodu?

Czy k2 Ultra Wax nadaje się do nowego samochodu ? (bo raz już nim nawoskowałem)

Nie chcę zakładać nowego wątku a chciałbym zadbać o lakier na lata a jestem z tego zielony.

Aha! Czy mogę myć auto na myjni bezdotykowej z szczotką z naturalnego włosia (niby nie rysująca lekieru) ? Bo jak myję pod garażem to "życzliwym" się to nie podoba.

Opublikowano

Nie dziwię sie że "życzliwym" się to nie podoba. Jakbym widział że np. ktoś z moich znajomych myje nowe auto szczotką to bym jego tą szczotką umył i zapytał czy faktycznie jest delikatna :D

Opublikowano

@grzegorzb83 poczytaj proszę wpierw ten temat viewtopic.php?t=2601

Masz tam sporo informacji w jaki sposób powinieneś prawidłowo myć auto. Definitywnie mycie "szczotką" odpada, a dwa wiadra spokojnie możesz wziąć na bezdotyk.

Opublikowano

Jechać z rana albo późnym wieczorem i nie powinni sie czepiać lub znaleźć bezdotyk gdzie nie ma za dużego ruchu i sie nie czepiają

Opublikowano
Dziękuję.

Tylko jeśli podjadę na bezdotyk z wiadrami to na 100% mi ktoś zwróci uwagę że tak nie wolno...

Sporo ludzi tak robi ;-) grunt to dobra pora, tak jak dawid.zu napisał, a nikt nie będzie Ci przeszkadzać. Ja robiłem tak niedzielami o 8-9 rano i spokojnie szło podziałać razem z osuszaniem i qd ;-) i nikt z wyjeżdżających na bezdotyk nie zwracał mi uwagi, a do tego bannery informacyjne były już wytarte i moja oficjalna wersja to, że nie mogłem odczytać regulaminu myjni (jakby co)

Opublikowano

Panowie stosował ktoś te 2 AIO od AG

1.Srp-mam stosuje i jest świetne

2.ultra deep shine ?

Chciałbym głównie wiedzieć czy jest jakaś różnica w wyglądzie lakieru między nimi czy to tylko taki chwyt marketingowy ?

Opublikowano

Pytanie

Co zastosować po glinkowaniu oraz schollu 17+ ale przed autoglym SRP ?

musze jakoś przygotowywać lakier po tym schollu ?

Dzięki

Opublikowano
Pytanie

Co zastosować po glinkowaniu oraz schollu 17+ ale przed autoglym SRP ?

musze jakoś przygotowywać lakier po tym schollu ?

Dzięki

Moim zdaniem scholl 17+ i SRP to środki o takim samym działaniu. Poza tym s17+ da lepszy efekt po wypracowaniu niż SRP.

Opublikowano

Panowie jutro atakuje srebrnego Focusa 2001r. Lakier standardowo matowy ;) Jutro rano przelecę tematy czym atakowaliście taki przypadek. Natomiast mam pytanie. Czy po korekcie pod FUSO mogę użyć długo oczekiwanego Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.