funkoval Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Jest. LE UDO2 nie zostawia przy tym takich hologramów jak zwykła glinka
Eidos71 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Jest to wygodniejsze, pracuje się szybciej, ale glinki na ręczniku, lub rękawicy nie są tak skuteczne, jak glinki tradycyjne. Ręczniki glinkujące - moim zdaniem - sprawdzają się na lakierach "prawie czystych", gdzie nie mamy do czynienia z glinkowaniem "szczura". Na lakierze, który nie widział glinki nigdy, lub który był glinkowany dłuższy czas temu, lepiej sprawdzi się glinka tradycyjna. To samo dotyczy Twojego przypadku - ręcznik/rękawica nie jest w takim przypadku dobrym rozwiązaniem. Chyba, że mój ręcznik Liquid Elements Smooth Clay Towel jest kiepski...
funkoval Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 jeleniouchy w tym roku, 2 miechy temu odszczurzał maskę 50/50 glinka/ręcznik UDO, jego pytajcie
W1Michal Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Jest. LE UDO2 nie zostawia przy tym takich hologramów jak zwykła glinka gdzie mozna nabyć ? kupie jedno i drugie i zobacze, nie są to duże koszta, ale mam mieszane uczucia, mój lakier rysuje sie od patrzenia na niego
W1Michal Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 z tym że ona jest twarda, chyba na początek wezme jakąś miękką i zobacze jak to będzie szło
funkoval Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 UDO ma dwie twardości, nr 2 jest delikatniejszy ponoć - nie sprawdzałem. Na pewno jest mniejszy.
jeleniouchy Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 funkoval, Otóż 2Gie Udo jest agresywniejsze od 1szego Uda Jeśli chodzi o działanie tych ręczników to mam podobne odczucia do Eidos71, aczkolwiek nie zawsze tak jest, ponieważ mocno przyspieszają pracę a jednocześnie ręka nie jest w ciągłym skurczu tak jak z glinką. Fakt, że na mocno zaszczurzonych samochodach nawet Udo2 nie radzi sobie tak jak mocna glinka, a szkody powstają zarówno jak od jednego jak i od drugiego.
krz_p Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Mam problem z aplikacją HDC na DA a pad to czarny NAT. Cholernie pyli i nie da się go całkowicie wypracować a jak pojeżdżę dłużej to za cholerę nie idzie doczyścić pozostałości z lakieru. Czy to normalne? Jesli nie to moze znacie jakiś sposób na niego? DA pracuje na 3 biegu dawalem 4 większe groszki na pada 4 mniejsze później juz dwa i caly czas tak samo za dużo nakładasz, mniej i niższa prędkość
Michael MSTP Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Mam problem z aplikacją HDC na DA a pad to czarny NAT. Cholernie pyli i nie da się go całkowicie wypracować a jak pojeżdżę dłużej to za cholerę nie idzie doczyścić pozostałości z lakieru. Czy to normalne? Jesli nie to moze znacie jakiś sposób na niego? DA pracuje na 3 biegu dawalem 4 większe groszki na pada 4 mniejsze później juz dwa i caly czas tak samo Dzis wlasnie oblecialem auto Żonki HDC identyczne połączenie DA + czarny NAT. Co do pylenia to zaczyna sie gdzies tak w polowie auta jak na padzie lekko pozasycha cleaner. Wyjsciem jest drugi PAD na druga polowe auta. Nie mam problemu z doczyszczeniem go z lakieru nawet jak mocno zaschnie. Moze problem tkwi w fibrze? Ja uzywam GYEONA. Wiadomo ,ze czasami trzeba troche pomachac jak mocniej zaschnie ale tragedi nie ma. Ja na DA pracuje tylko i wylacznie na 1 biegu, robie po 2-3 przejazdy tez nie zawsze produkt sie wypracowuje do konca zostaje delikatny "film" ale lekko schodzi przy polerowaniu fibra. Co do ilosci produktu daje max 2 groszki, produkt jest wydajny moze za duzo aplikujesz? No i efekt mmm, lubie naprawde ten cleaner.
exantuss Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 A ma ktoś informację jaką agresywność ma Liquid Elements Smooth paint mitt? Ewentualnie jak ona ma się do BH soft?
dawid.zu Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Dziękuję za pomoc. Za miesiąc będę dalej z nim walczył, muszę go ogarnąć
MateuszX Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Witam! Czy mogę tutaj wrzucić zestaw kosmetyków do oceny ?
dawid.zu Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Jest osobny dział "zestawy kosmetyków" tam załóż sobie temat i chłopaki pomogą
MateuszX Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Ale żeby założyć temat potrzebuje minimum 10 postów.
krzygaj Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Koledzy mam 2 pytania: - czy pomiędzy pastami menzerna o różnej grubości należny myć auto czy wystarczy przelecieć IPA? - czy po cleanerze przed nałożeniem wosku należny myć auto czy też wystarczy IPA? Dzięki za odpowiedzi
Justyna Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 - czy pomiędzy pastami menzerna o różnej grubości należny myć auto czy wystarczy przelecieć IPA? wystarczy IPA, ja zazwyczaj myję auto po zrobieniu już cuttingu i polishu a przed samym finishem - czy po cleanerze przed nałożeniem wosku należny myć auto czy też wystarczy IPA? po cleanerze od razu wosk
Pajko Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 MateuszX, limit postów jest po to żeby najpierw dokładnie poczytać forum . W 99% na każde z Twoich pytań udzielono już wiele razy odpowiedzi . Czytaj , czytaj i jeszcze raz czytaj !
Abdul85 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Witam, czy jest jakiś sposób na doczyszczenie beżowych pasów bezpieństwa? Poprzedni właściciel chyba się nie mył i wyglądają tragicznie. Czy gdzieś w Warszawie jest ktoś, kto robi to profesjonalnie i bezpiecznie?
MateuszX Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Pajko poczytałem już trochę poradniki i wiem już mniej więcej w jakiej kolejności użyć tych kosmetyków ale chodzi mi o to czy ktoś by mógł sprawdzić czy tę owe kosmetyki będą dobre nie chce wywalić kasy a efekty tak będą mizerne.
Pajko Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 MateuszX, przeglądnij już stworzone zestawy , myślę że 90% twoich wyborów się pokryje
simonamann Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Witam, mam pytanie odnośnie środków usuwających środki metaliczne. Czy wszystkie produkty tego typu posiadają żelową konsystencję? Pytam ponieważ korzystałem z ABDL vampire. Na felgach sprawił się dobrze ponieważ rozprowadzałem produkt pędzelkiem, natomiast mam obawy czy powtórzyć tą procedurę na karoserii. Wolałbym produkt o bardziej "płynnej konsystencji, który lepiej pokryje panel bez używanie pędzla. Pzdr
Vespa Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 simonamann, najlepszy do tego jest Iron-X, pryskasz atomizerem.
pabloo1033 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Jeśli ma być taniej to Tenzi Prix.
Rekomendowane odpowiedzi