Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, tak patrze jeszcze raz na ten ślad o charakterze żywicy i włączam moje teorie spiskowe - są szanse, że jest to zrobione celowo jakimś preparatem nie do usunięcia? dziwne jest to, że właściciel auta nie kojarzy kiedy to się stało, jest to dziwnie zrobione jakby od linijki po długości, jakby czymś przeciągnięte (strzykawka?) po całej długości zderzaka + dwa błotniki.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam troche inne pytanko..

Chodzi mi o zapach do auta.

Na forum nie widze tematu związanego z tym, a potrzebne mi info na temat przedewszystkim długotrwałych zapachów.

Celem jest odświerzanie auta firmowego, którym przewożeni sa pacjenci do szpitala, a wiadomo nie wszyscy ladnie pachną.

Co doradzicie?

Choinki zapachowe, czy zapachy na kratki nawiewu nie zdają egzaminu...

Opublikowano

mam pytanie, potrzebuje środka AIO dla znajomego, dobrze by było aby był ścierny i usuwał jakieś mikrorysy zamiast tylko maskować, lakier pare lat ma i dobrze by było go czymś ściernym potraktować, na co zwrócić uwage ? nie siedze kompletnie w środkach AIO

Opublikowano

Która powłokę polecicie do nałożenia w domowych warunkach, i aby opakowanie wystarczyło najlepiej na parę samochodów, nie było przesadnie trudne w aplikacji i w wysokiej cenie.

Duragloss ceramic będzie ok? To mi chyba najbardziej wpadło w oko. Zawsze to chyba lepsze niż wosk #16 który akurat posiadam

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Jak na początek przygody, domowe warunki itp. Polecam Can Coat Gyeona, banalna aplikacja nawet na dworze. A efekt wizualny + zrzucanie wody, kropelki miodzio. Do tego wydajność

Opublikowano

piter007i, Zastanów się nad Sonax Polymer Netshield. Łatwa aplikacja. 4 miesiące powinien wytrzymać, a cena bardzo dobra jest. Aut z jednej puszki też kilka można zrobić.

Opublikowano
boss777 i na te temat też znajdziesz odpowiedź na forum.

szukałem, nie znalazłem żadnego wątku o opinii tego produktu

Opublikowano

Mam problem z aplikacją HDC na DA a pad to czarny NAT. Cholernie pyli i nie da się go całkowicie wypracować a jak pojeżdżę dłużej to za cholerę nie idzie doczyścić pozostałości z lakieru. Czy to normalne? Jesli nie to moze znacie jakiś sposób na niego? DA pracuje na 3 biegu dawalem 4 większe groszki na pada 4 mniejsze później juz dwa i caly czas tak samo :dontknow:

Opublikowano

W1Michal - jeżeli ręcznie, to AIO nie powalczysz z ryskami. Do ręcznego stosowania polecam AF Tripple, który niestety więcej zamaskuje/wypełni, niż usunie. Skuteczne są DG 501, Carlack 68 (dawny Klasse), Menzerna 3in1 i Meg's D151 (chyba najlepszy pod względem usuwania rys) - ale optymalny efekt (zwłaszcza przy Meg'sie i Menzernie) jest do osiągnięcia jedynie maszynowo. Carlack również nie da super efektu przy aplikacji ręcznej - chyba jedynie to AF Tripple i DG 501, którymi można próbować delikatnie ogarnąć lakier ręcznie.

Opublikowano

dzięki, chodzi o to aby szybko odświeżyć lakier, wiadomo że ręcznie szału sie nie zrobi po użyciu jakiegokolwiek środka i poświęceniu godziny czasu. Jeśli chodzi o Tripple to jak sie ma w porównaniu do Cherry glaze ? ewentualnie można najpierw zastosować jakiś ścierny cleaner a potem AIO, rys nie ma dużo bardziej są to mikrorysy, ale jak wspomniałem nie moje auto więc nie każdy ma zajawke aby sie aż tak bawić w kilkuletnim aucie

Opublikowano

Jeżeli chcesz stosować AIO - odpuść sobie cleaner. Po prostu wcześniej umyć porządnie auto i oczyścić lakier ze smoły i lotnych metali. Jeśli chodzi o porównanie Tripple do AB Cherry - nie wypowiem się, gdyż nigdy nie używałem Cherry. Niby oba te środki są bardzo lekkościernymi AIO, więc teoretycznie wynik ich stosowania będzie pewnie zbliżony (zwłaszcza po ręcznym stosowaniu)...

Opublikowano

Miałem okazje używać cherry glaze i tripple.W sumie żadnych różnic jeśli chodzi o maskowanie rys nie zauważyłem, ale i tez nie robiłem jakichś dokładnych testów.

Mogę się jedynie wypowiedzieć co do zapachu-wg mnie cherry glaze ma ładniejszy :) Wydajność obu preparatów jest duża.

Opublikowano

jeszcze pytanie z innej beczki, pisałem już kiedyś ale myslałem że sobie poradze, połowe auta mam w szarych kropkach, coś jak kasza manna tylko troche wieksze, zaopatrzyłem się w Prickborta oraz AF tar & glue, ani jedno ani drugie nie jest w stanie tego usunąć, smoła schodzi a to zostaje. Co ciekawe jak namięknie to schodzi tylko w jeden sposób - jak lekko zetre paznokciem wtedy jakby odkleja sie to od lakieru, chemia sobie nie radzi. Pytanie co z tym zrobić, glinka ? jak dotąd jej nie używałem więc mam troche obaw w dodatku niektóre te kropki są sporawe i nie chce pogorszyć sprawy

Opublikowano

Nie obawiaj się glinki - jeżeli użyjesz jej "z głową" i odpowiednim lubrykantem (a nawet wodą z odrobinką szamponu), nie powinieneś zaszkodzić lakierowi. Glinka na pewno zrobi mniej krzywdy, niż tarcie paznokciem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.