MattO Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Zanim bym nią całą opianował to by mnie ludzie zjedli tam ze złości -- 22 maja 2015, 12:55 -- Ale myślicie że jeżeli ją wymyję na myjni + w domu szamponem z woda to będzie już chyba wystarczająco czysta ? Jak czytam o tej glince to trochę boje się używania jej bo czytałem że można łatwo zniszczyć lakier tym.
Piotrek Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 kandy, Ja do wydechu używam Autosol Metal Polish, i tam radzi sobie bardzo dobrze. Z plastikowym chromem, nie mam doświadczeń.
maciek_ Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Woskowanie ma sens bez cleanera? (niestety nie mam cleanera, a chce to zrobić jutro, bo mam dostęp do podjazdu i garażu) Jeśli tak to czym zmyć stary wosk? (jakiś mocny syntetyczny Zymol)
zibi233 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Jaki QD do białego lakieru, na położony duragloss 111
Michael MSTP Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Woskowanie ma sens bez cleanera? (niestety nie mam cleanera, a chce to zrobić jutro, bo mam dostęp do podjazdu i garażu) Jeśli tak to czym zmyć stary wosk? (jakiś mocny syntetyczny Zymol) Maciek najbardziej budzetowa wersja to poprostu przetrzec lakier IPA. Ja tak robilem swego czasu zamiast cleanera bo tez poprostu nie mialem.
maciek_ Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Woskowanie ma sens bez cleanera? (niestety nie mam cleanera, a chce to zrobić jutro, bo mam dostęp do podjazdu i garażu) Jeśli tak to czym zmyć stary wosk? (jakiś mocny syntetyczny Zymol) Maciek najbardziej budzetowa wersja to poprostu przetrzec lakier IPA. Ja tak robilem swego czasu zamiast cleanera bo tez poprostu nie mialem. Też nie mam A trochę zależy mi żeby to zrobić jutro, bo następna okazja będzie dopiero za miesiąc. Chociaż może by zostawić na razie tego Zymola (trochę zaczyna schodzić, ale dalej w większości miejsc kropelkuje) i zabrać się za to jak już będzie cleaner...
Michael MSTP Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Wiesz tak naprawde nic sie nie stanie jesli polozysz wosk na poprostu dobrze umyty lakier nie dajmy sie zwariowac. Najwyzej za miesiac polozysz go wedlug sztuki bez popadania w paranoje Pewnie polezy krocej, pozniej resztki sciagniesz cleanerem i przygotujesz pod nastepny wosk i jazdaaaa
maciek_ Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Tylko w takim razie czym go ściągnąć? Płyn do naczyń? Mycie pianą z bezdotyku? Warto glinkować jak nie używam cleanera, czy mogę to pominąć?
bienek Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Jak masz glinkę i lakier w dotyku jest szorstki to pewnie, że warto go wyglinkować. Załóż woreczek foliowy na rękę i przetrzyj delikatnie po świeżo umytym lakierze i wtedy wyczujesz czy lakier jest gładki czy szorstki jak tarko. Umyj później płynem do naczyń, nałóż wosk i będzie całkiem nieźle.
jajojek Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Witam, kupiłem odkurzacz numatic george. Jaka jest kolejnosc prania? odkurzanie Prespray (szorowac szczotka czy nie trzeba?) wciaganie prespray'a płukanie wciaganie płukania? ps. jesli proporcje mam 1:80 to na jeden litr daje 12,5 ml koncentratu?
epyck Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Witam,kupiłem odkurzacz numatic george. Jaka jest kolejnosc prania? odkurzanie Prespray wciaganie prespray'a płukanie wciaganie płukania? ps. jesli proporcje mam 1:80 to na jeden litr daje 12,5 ml koncentratu? Psikasz prespray i pozniej normalnie odciagasz go z plynem do plukania i tyle
cubstone Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Hej, Znajomy poprosił mnie o pomoc w wyborze wosku na mokro po myciu, ale ja takowych nigdy nie używałem stąd prośba o pomoc. Co obecnie będzie najfajniejsze jako taki quick detailer/wosk na mokro zaraz po myciu? Dobrze byłoby gdyby podbijał wygląd i był bezproblemowy w użyciu. Cena do 100zł. Ewentualnie jakiego ręcznika/ ręczników używać do takiej pracy?
bienek Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Gyeon Wet coat. Moze nie wosk na mokro ale chyba jedna z fajniejszych rzeczy,którą można stosować na mokro.
cubstone Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 To chyba go namówię na tego WetCoat'a Jedyne co mnie martwi, to czarny kolor jego samochodu i mimo wszystko mogą zostać widoczne smugi po osuszeniu ręcznikiem. No ale coś za coś- bardziej banalnego w aplikacji "wosku" chyba nie ma.
Kryman Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Witam, Jak mocno rozcieńczyć Tenzi Truck do umycia opon? 1:10, czy może mniej? Pozdrawiam.
cubstone Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Kryman, Ja zawsze używam ok 1:5 i jest git. Zależy też którą masz wersję, bo ostatnio kupiłem jakiś zielony i on jest do kitu i daję mocniejsze stężenie.
booohal Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Kryman, Rób 1:4. Z oponami nie ma co się bawić.
Kr3t Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Panowie i Panie, czy ktoś pomoże? Ktoś coś może podejrzewa co to może być : Znajomy zwrócił się do mnie z prośbą o pomoc w ogarnięciu takiego oto sztosu, nie ma pojęcia skąd to się wzięło, auto posiada od 3 lat i wcześniej tego nie widział. Jest to ewidentnie na lakierze, wysnuwa podejrzenie, że to może być myjni bezdotykowej, że coś nie zostało spłukane. Ktoś ma jakiś pomysł? Leci to dziwnie od reperaturki i tak po zderzak przedni na jednej wysokości. Może to być ten syf który jest w zimie dodawany do bezdotyku żeby woda nie zamarzała? Czym się tego pozbyć?
Eidos71 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Kr3t - spróbuj czymś na smołę (np. prickbortem, lub naftą, albo benzyną ekstrakcyjną), a jeżeli nie pomoże - spróbuj delikatnie glinką.
Kr3t Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Wygląda to tak jakby jakaś żywica, nie mam pojęcia co to może być, w swoich zasobach będe mieć prickborta, glinke, zmywacz do silikonu, no i bez problemu ogarnę naftę i benzyne, ktoś coś jeszcze podpowie? Miał ktoś z czymś takim dziwnym do czynienia ? Wiele aut już za mną, a tak dziwnej historii chyba nie widziałem...
Procent Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 no mi też to wygląda na żywicę. jak się parkuje byle gdzie, a żeby tylko cień był to tak to wygląda. moja mama też tak robiła. kropla 3x3 cm żywicy z drzewa czereśni ją nauczyła. Zastygło, stwardniało i kaplica. ja jeszcze znałem tylko pastę tempo więc pojechała do lakiernika i spolerował to za 50 zł. Wal na to prickborta. jak nie zejdzie to może jakimś padem i pastami puści
pawel_z11 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Czym najlepiej nakładać ręcznie aio cherry glaze?tricolor german, aplikator z mikrofibry? Próbowałem czarną stroną germana, ale efekt nie powala... próbowałem znaleźć info. na ten temat, ale po wpisaniu cherry glaze wyskakuje 16str./ charry glaze-65 str. ...i nic konkretnego
glibo Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 przed aplikacja NW musze uzyc mleczka glass polish czy apc + ipa wystarczy ewentualnie przejechanie manzerna? nakladacie jakis wosk / dresing na nadkola?
Michael MSTP Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Jezeli masz uzyj CGP jesli nie porzadnie umyj, ipa i tez da rade.
Rekomendowane odpowiedzi