Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie odp ;)

Ale mam jeszcze jedno ostatnie pytanie. Czy mogę dzisiaj nałożyć cleaner na lakier a jutro lub za dwa dni wosk na niego? Samochód będzie sobie stał w garażu

Opublikowano

Panowie - jest sens kupować tlenek ceru i walczyć z takimi ryskami ? Zauważyłem je ostatnio (chyba zrobił je człowiek co wyciągał wgniotki :/) Są to bardzo małe ryski, wielkości 0,5 cm... jedna leciutko wyczuwalna pod paznokciem - reszta nie. Da radę je wyprowadzić ?

out.php?i=993698_wp-20150519-011.jpg

out.php?i=993699_wp-20150519-014.jpg

out.php?i=993700_wp-20150519-015.jpg

dla takiej głupoty nie chce zmieniać szyby bo mało widoczne są (przez ponad tydzień ich nie zauważyłem nawet wchodząc codziennie do samochodu), ale jednak denerwują. A poza tym wszystkie szyby z jednego rocznika i oryginalne.

• Dystrybutor
Opublikowano

tlenek ceru to nie wielki koszt a zdobyte doświadczenie bezcenne próbuj

Opublikowano

tak, tylko że rotację trzeba jeszcze wtedy kupić... a to już się robi większy koszt...

Opublikowano

Ostatnio wyrządzam swojej cytrynie same szkody. Nie dość, że parę dni temu zrobiłem sobie zacieki na szybie czołowej od APC to jeszcze dziś próbując umyć auto i ściągnąć taksówkowe magnesy reklamowe pojawił się kolejny problem. Mały magnes z tylnej klapy musiałem zrywać po kawałku bo się do niej przykleił. Na drzwiach był podobny problem ale odszedł dużo łatwiej, bez zrywania.

W miejscach, gdzie były magnesy, pojawiły się jaśniejsze przebarwienia-pęcherzyki. Z tego, co zdążyłem się zorientować to lakier się w tych miejscach odparzył. Mogło to być wynikiem mojego lenistwa, bo nigdy magnesów do mycia auta nie ściągałem i nic się nie działo aż tu takie kwiatki.

Wygląda to bardzo nieestetycznie, ale... czy da się z tym coś zrobić? Czytałem, że jest szansa że lakier do siebie dojdzie z czasem, ale ja muszę korporacyjne banery wozić :)

Opublikowano

Którą mikrofibrę wybrać do polerowania wosku?

- MEGUIAR`S Supreme Shine Microfiber Towel

- POORBOY'S WORLD Deluxe Mega Plush

- COBRA Gold Plush Jr. Microfiber

Jeśli napisałem w złym dziale proszę o przeniesienie :)

Opublikowano

@ Eidos71, możesz coś więcej napisać dlaczego właśnie ta mikrofibra będzie najlepsza?

Opublikowano

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile średnicy ma GG Scratch Shield? Bo kupiłem i nie pasuje mi do dużego wiaderka z castoramy, mój ma 23,5cm średnicy sama kratka a wiaderko 26,2cm gdy wystawie łopatki jeden ząbek na zewnątrz to znowu sie nie zmieści :dontknow: Przycinaliście łopatki czy mój jest jakiś mniejszy?

Opublikowano

Lakier czarna perła, po woskowaniu samochód stojąc w garazu łapie tak kurz że prawie koloru nie widać, mylem na myjce sama woda demiralizowana u dalej to samo. Po qd też tak ciągnie kurz ale mniej. Jest na to jakiś sposób?

Tapatalk

Opublikowano

nie kupować czarnych samochodów :) przerabiałem to na ciemnozielonym - aktualnie w powietrzu jest tyle pyłków i kurzu, że nie ma na to siły, trzeba przetrwać :)

Opublikowano

Na każdy lakier siada tak samo, im ciemniejszy tym bardziej widać po prostu. Na moim srebrnym nie widać niby pyłku z drzew i traw, ale gdy popatrzę zza kierownicy na maskę to jest cała zielona. Jak pisze @chudy - przeczekać

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano
@ Eidos71, możesz coś więcej napisać dlaczego właśnie ta mikrofibra będzie najlepsza?

Nie wiem, czy jest najlepsza. Moje subiektywne zdanie jest takie (oparte o korzystanie z dwóch takich MF), że bardzo dobrze sprawdza się przy polerowaniu / docieraniu wosków - bardzo dobrze pracuje mi się nią przy woskach i QD, na pewno jest lepsza od podanej przez Ciebie MF Meg'sa (którą również posiadam). MF PB nie posiadam, więc nie wypowiem się na jej temat.

Opublikowano

ok a wiec zapytam jeszcze odnośnie polerowania szyb tlenkiem ceru. Planuje zakupić maszynę K2 PRO i spróbować usunąć/złagodzić te małe ryski na szybie.

Czy ktoś może mi powiedzieć czy na pewno nie narobię żadnych szkód ? Szyby są barwione na niebiesko - nic się nie stanie ?

Opublikowano

Takie pytanie mi sie nasunęło przeglądając różne projekty ludzi...

Po co na nawoskowaną ( obojętnie jakim woskiem ) karoserię ludzie kładą jeszcze QD na przykład Sonaxa???

Opublikowano

Muszę kupić coś do wyczyszczenia plastikowych chromów oraz końcówek wydechu i zastanawiam się pomiędzy Autosolem (do metalu lub do aluminium) oraz Mothersem (Billet Metal Polish lub Mag and Aluminium Polish). Cenowo jakby porównać takie same ilości/pojemności obie firmy wychodzą podobnie. Co będzie lepsze?

Opublikowano

Mistrze pytanie

coś do uszczelek potrzebne mam cabrio wiec muszę on nie dbać

tylko jakiś środek do uszczelek znalazłem firmy autoholad

żadnego tematu do uszczelek nie mogę znaleźć

Opublikowano

Takie pytanie mi sie nasunęło przeglądając różne projekty ludzi...

Po co na nawoskowaną ( obojętnie jakim woskiem ) karoserię ludzie kładą jeszcze QD na przykład Sonaxa???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.