Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Jakiego finiszu i LSP (ewentualnie też politury) powinienem użyć, aby jak najbardziej wyciągnąć ziarno i uzyskać głębokie lustro?

Opublikowano

Rustin wszystko zależy jaki. Obecnie używam Zymola i ani go dużo ani jakoś mega wydajny nie jest do tego swoje kosztuje. Dlatego pytam o coś pomiędzy. Jeżeli ma się dobrze to myślę że szkoda ładować znowu.

Opublikowano
Pytanie czego używać do wnętrza plastikow pomiędzy dressingiem, takie coś do co tygodniowego odświeżenia.

Mniej brudzić. ;) Nie wiem, ale u mnie na umytym dokładnie apc wnętrzu i nałożonym NL kurz niebardzo chce siadać, wystarczy raz na miesiąc/półtora lekko przetrzeć fibrą z odrobiną NL-a i znów spokój, kurzu i brudu zbiera się tyle co nic.

Opublikowano
Mniej brudzić. Nie wiem, ale u mnie na umytym dokładnie apc wnętrzu i nałożonym NL kurz niebardzo chce siadać, wystarczy raz na miesiąc/półtora lekko przetrzeć fibrą z odrobiną NL-a i znów spokój, kurzu i brudu zbiera się tyle co nic

U mnie w poprzednim aucie tez tak było - spokój na miesiąc, w aktualnym wystarczą 4 dni i na desce siedzi solidna warstwa kurzu

Opublikowano

Pajko, A powiedź mi - według Ciebie po pracy na lakierze w mondeo - żeby zrobić korektę wystarczy samo DA bez rotacji ?

Opublikowano

U mnie w poprzednim aucie tez tak było - spokój na miesiąc, w aktualnym wystarczą 4 dni i na desce siedzi solidna warstwa kurzu

Jedna uwaga: nie jeżdżę z otwartymi oknami, klima załatwia upały a w aucie staram się nie pierdzieć. :D

Opublikowano

jagmar, Ja osobiście używam rotacji , DA nie miałem okazji używać . Lakier w MK4 uważam za miękki i łatwy w polerowaniu , przy użyciu twardych padów Flexi i Nat na Manzernie 400 wycinał się ładnie i bez większych problemów ale myślę że na DA trzeba by było sporo więcej pracy poświecić

Opublikowano

Co dwa miesiące myję tapicerkę SG IC nakladam PB NL i raz na dwa tygodnie psikam z 5razy na aplikator fluffy SG Apple i przecieram z lekkiego kurzu bo za dużo nigdy go nie ma

Opublikowano

właśnie użyłem prickbrota, wkoło nadkoli pojawiły się białe plamy, w internecie wygląda to jak schodzący klar/lakier bezbarwny. Co robic?

Opublikowano

lakier chłodny, bez słońca. Robie to pierwszy raz i pewnie nawet dwóch minut nie leżał na lakierze żeby nie zaschnął. Spłukany obficie z węża ogrodowego

Opublikowano

nie wiem czy był malowany, jedno nadkole wygląda przerażająco, reszta jako tako ale rzuca sie w oczy. Ironizer poszedł tylko na alufelgi

-- 14 maja 2015, 17:22 --

Czy moga od niego powstac brazowe przebarwienia na oponach?

Opublikowano
Myślę ze na DA pad Flexi z mikrofibry i Koch cut 8.2 przytnę taki lakier bez problemu? A może nawet wystarczy twardy biały NAT?

Jak przebiegły prace? Pytam, bo kilka dni temu zakupiłem Cytrynkę C4GP z 2007 roku i zamierzam dokonać korekty przed CQUK a do dyspozycji mam maszynkę DA, gąbkowe pady Scholla i wolałbym dokupić jakiś padzik niż najtańszą rotację za 700 zyli.

Opublikowano

Temat ogarnięty i lakier przycięty białym NATem na DA i Koch 8.2. Rysy i swirle zniknęły w 90%. Tylko ze lakier bardzo zajechany nie był bo ponad rok temu malowałem cale BMW. Z efektów jestem bardzo zadowolony jutro robie polish a po jutrze finish i myślę ze hologramy znikną. No i biorę się za citroena C3. Podobno lakier srednio twardy ale biorę rotacje bo jest co robić. Myślę ze jak lakier wygląda w miarę ok to wystarczy Ci twarda gąbka lub fibra flexi cutting. Ja ją kupiłem ale na delikatnym docisku pad zatrzymuje sie nie wiem dlaczego coś zapewne zle robie ale jakoś sobie i z nim poradzę :D w końcu uczyłem sie na rotacji i G3

Opublikowano

wykańczam stare zapasy na swoim aucie. położyłem politurę oraz wosk sonaxa. przy spłukiwaniu pyłu woda spłynęła idealnie wręcz. tydzień po, postanowiłem umyć auto myjką ciśnieniową w celu zmycia pyłu i kurzu. a potem zlałem wszystko z węża bez ciśnienia. już woda nie spływa tak jak wcześniej. czy ten wosk jest aż tak kiepski że przegrywa z myjką ciśnieniową? czy to coś innego? jakieś sugestie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.