kita33 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Co bardziej się nada do użytku np. Surfex HD Blue Gel Dragons breath IPA Sonax BSD Auto finesse QD itp. Kwazar Super Pro 360 http://sklep.motogo.pl/pl/p/Kwazar-Opry ... ny-1L/2057 czy butelki HDPE z takim atomizerem http://autonablask.pl/produkt/atomizer- ... na-chemie/
Administrator AreK Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 kita33, pierwsza opcja jest ładniejsza natomiast druga trwalsza. Kwazar lubi się poddać płynom do felg lub "odsmalaczom"
piter007i Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Dzisiaj dotarł do mnie SG FRUIT SNOW FOAM, wie ktoś czy da rade jakoś przerobić taka pianownice aby uzyskać pianę która nie spłynie? Pianownica to standard zestawu nilfisk... Wysłano z mojego G4S
Tomek WRO Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Szukam mocniejszej kombinacji od futra na rotacji z #105.MF na DA z FG400 będzie mocniejsze? Wiem, że #105 jest mocniejsze niż FG400 ale megsa mam końcówkę i będę musiał walczyć z FG400. Ktoś podrzuci link do tematu o mocnych pastach? Nie mogę znaleźć. Podbijam i jednocześnie trochę sam odpowiem. MF z FG400 wycięła troszkę więcej niż futro ale nie zostawiła bałaganu. Niestety bardzo szybko się zapchał pad z MF. Na klapę bagażnika E46 użyłem dwóch padów i je czyściłem szczotką. Kompresora nie chciało mi się wyciągać do przedmuchania.
piter007i Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Napisz jeszcze jak dokładnie z czyszczeniem tego pada, ja dzisiaj odebrałam wlasbje MF FLEXI, kompresora niestety nie mam, pasty Menzerna i 3m cutting Wysłano z mojego G4S
szymon Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 czym zabezpieczacie zawieszenia gwintowe chodzi mi jakim smarem??
pawelpp Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Ostatnio narzekałem na mycie Cayenne, natomiast wczoraj wkur...em się nad Bmką 4ką. Za cholerę nie mogłem jej wytrzeć po myciu. Zasychały jakieś białe kropki, lakier tępy jak... Myślałem, że woda nie taka, że może po myjni coś ala "wosk" zostało itp. Dzisiaj kumpel mówi,że też to zauważył i że szefowi przy zmianie kół w serwisie ją umyli (w Niemczech) Ktoś wie czym mogli to spieprzyć,co tam używają, że nie można wody wytrzeć, maże się a lakier tak tępy, że mikrofibra nie chce się "ślizgać" ? Masakra.
matek55 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Koledzy mam na felgach CC Platinum Wheels i zaczynają pojawiać się pojedyńcze kropki smoły Chciałem wziaśc na mf prickbort i przetrzeć. Naruszy trochę powłoke czy bez obaw ?
makaba Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Posiadam Megs SwirlX, jeśli się nie mylę to jest to cleaner. Jak się z nim obchodzić? Czy wypracować go na lakierze za pomocą tricolor i doczyścić mf czy może lepiej maszynowo? Po jego użyciu powinienem go wymyć np. przy użyciu IPA czy może czegoś innego, bądź w ogóle go nie ruszać a położyć na to wosk? Auta mam z szarymi lakierami a wosk to klasyka czyli Colinite 476s. Dziękuję z góry za wszelkie porady
ciapaty Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Witam a jak wygląda sprawa gdy mamy już wszystkie etapy przerobione i wosk dajmy na to umiera po miesiącu i chcemy dać nową powłokę?? Cały proces trzeba przejść na nowo deironizacja, odsmalanie , glinka , cleaner i wosk czy wystarczy aktywna piana później mycie na dwa wiadra cleaner i wosk ??
Pimps Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Wystarczy mycie z pianą i wiadrami, potem cleaner i wosk
Mc22 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Witam mam pytanie czy możliwe jest aby IPA uszkodziła lakier bezbarwny ?
mario704 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Raczej nie.Przecież po polerce wszyscy tym przecierają jak i silikonowym
Administrator Evo Opublikowano 10 Maja 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 czy możliwe jest aby IPA uszkodziła lakier bezbarwny ? Jest taka możliwość, szczególnie w przypadku elementów powtórnie lakierowanych.
mario704 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 No tak w sumie nie pomyślałem że ktoś może spartaczyć lakierowanie .Swój lakier czasem traktuje IPą 1:1 i nie dzieje się nic ale lakierowała samochód tylko fabryka
Vespa Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Niebawem będę odświeżał dziadkowego Golfa. Ma być bez korekty bo mam na to tylko 1 dzień. Czy w takim układzie, przed cleanerem, jest sens glinkować?
Administrator AreK Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Oczywiście, że tak.
GreQu Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 czy możliwe jest aby IPA uszkodziła lakier bezbarwny ? Jest taka możliwość, szczególnie w przypadku elementów powtórnie lakierowanych. Nie wiem jakim cudem IPA może uszkodzić lakier bezbarwny.... Jak wszystko jest zrobione zgodnie z sztuką to elementy powtórnie lakierowane siedzą tak jak seryjnie a nie raz nawet lepiej a IPA nie jest produktem typu rozcieńczalnik lub nitro które może uszkodzić na wiele sposobów lakier.. @@@: Kończy mi się QD od PB i chciałbym wypróbować QD Morning Dew SG, warto zakupić czy lepiej pozostać przy sprawdzonym QD od PB ? Położony mam wosk PB Natty's.
Fitte Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Kończy mi się QD od PB i chciałbym wypróbować QD Morning Dew SG, warto zakupić czy lepiej pozostać przy sprawdzonym QD od PB ? Położony mam wosk PB Natty's. Dostałem do testów próbkę po czym zakupiłem dla siebie. Świetny QD - zapach, krople, śliskość, look, przyciemnienie na wysokim poziomie. Mam wrażenie, że nawet troszkę ukrywa niedoskonałości. Jedyne zastrzeżenia mam takie, że przy nakładaniu używam 2 fibr - jedna do wstępnego przetarcia a druga do całkowitego pozbycia się mazów. Mój ulubiony
mario704 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 GreQu, bierz morninga i sie nie zastanawiaj.
GreQu Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Dzięki panowie, Morning już zamówiony
bienek Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 GreQu, A normalnym cudem. Jest to dosyć mocny alkohol, a nawet sobie nie wyobrażasz co czasami "malarze" potrafią położyć na samochód. Nie wspominając o sprejach bez utwardzacza. W USA polecają używać max 20% roztworu IPY właśnie z obawy przed niespodziankami które mogą wyskoczyć przy mocniejszych stężeniach. Inna sprawa, że taki słaby roztwór na pewno nie wymywa tak dobrze jak 50%.
kita33 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Czy ktoś wie gdzie można kupić dystanse stalowe 20mm 4x100 56,6 z centrowaniem?
mario704 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Zadzwoń i spytaj. Może mają większe [mod=bienek]NIE linkujemy allegro. Jak już to lepiej podać nazwę sprzedawcy[/mod]
kita33 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 mario704, tylko że ja szukam stalowych a nie aluminiowych
Rekomendowane odpowiedzi