ketrab1992 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Czego użyć do czyszczenia elementów ze skaju czy innego tworzywa sztucznego (nie wiem co to dokładnie jest) w boczkach w e46. Apc nieładnie cyclone czy colourlock lock strony cleaner. Pytanko nr 2 co nakładać po wyczyszczeniu skory strongiem i zaimpregnowaniu LV w celu jej zmiękczenia? Czy te dwa preparaty wystarczą?
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Camelus, Autosol, Mothers Mag & Aluminiu Polish (drugi produkt jest delikatniejszy)
piszczek Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Jak użyć Micro-Restore do czyszczenia padów i aplikatorów. Pytam gdyż jeszcze tego płynu nie kupiłem a chciałbym wiedzieć w jaki sposób go użyć zanim zdecyduję się na proszki z Lake Country
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 piszczek, proszek z LC sypiesz do miski, nalewasz bardzo ciepłej wody, wrzucasz pady (zamaczasz) i zostawiasz na kwadransik. Po tym czasie robisz im szybkie tarcie w ręku i wrzucasz do pralki. Micro Restora lejesz do pralki zgodnie z instrukcją (1-2 miarki) i odpalasz pranie. Ogólnie jeśli kiedyś robiłeś już sobie jakieś pranie to ogarniesz temat
kamilgt Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 piszczek, proszek z LC sypiesz do miski, nalewasz bardzo ciepłej wody, wrzucasz pady (zamaczasz) i zostawiasz na kwadransik. Po tym czasie robisz im szybkie tarcie w ręku i wrzucasz do pralki. w tym miejscu ja przepłukuję prysznicem i suszę
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 kamilgt, a dlaczego? Boisz się ze pady się zniszczą w praniu?
kamilgt Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 nie, po proszku LC są czyste i nie widzę sensu pakowania ich do pralki
piszczek Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 ale płyn będzie chyba bardziej ekonomiczny. paczka proszku kosztuje aż dyszkę. ktoś porównał?
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Ale jak i tak jest do uprawia góra fibr po polerowanie i trzeba je upraw to czemu nie wrzucić do pralki tez padów? Saszetka LC nie jest jednorazowa. Mnie starcza na 2 - 3 namoczenia padów / aplikator. I wydawało mi się ze te saszetki są tańsze
rules122 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Planuje użyć Megs UC potem Megs Ultimate Polish a na końcu Dodo Juice Purple Haze-wszystko ręcznie. Do Megs UC użyje Tricolor a co z pozostałymi środkami? też tricolorem nakładać? 1 wystarczy czy trzeba 3? A jeśli 1 wystraczy to czy po każdym środku trzeba prać aplikator?
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Megs UC - twarda strona tricolora Megs Ultimate Polish - miękka strona tricolora Dodo Juice Purple Haze - musisz dokupić sobie za kilka złotych, aplikator do wosku I w ten sposób masz tylko jedno pranie pod koniec pracy
/miodu/ Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Eryczek, Najtaniej u jednego partnera to 6 zł, u reszty cena wyższa. Mi też starcza na 3 prania w misce z ok 6 dużymi padami i kilkoma małymi. Fibry też da radę nimi wyprać.
rules122 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Ok a możesz podać jakiś dobry aplikator do ww wosku? Bo tyle ich jest że I jeszcze mam pytanie czy mikrofibry Kirkland 380g/m2 nadają się do do polerowania lakieru?
kamilgt Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 paczka proszku kosztuje aż dyszkę u dystrybutora (detailershop) jest po 5.99 mi saszetka wystarcza na 2-3 razy Eryczek, ja pranie fibr robię raz na miesiąc - dwa, jak napełnie wielki pojemnik, pady piorę od razu po użyciu
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Ok a możesz podać jakiś dobry aplikator do ww wosku? Zobacz co ma sklep w którym będziesz robił zakupy i bierz co mają. Przyzwoity aplikator to koszt 5-8 zł. Taki "standard" to żółty aplikator Meguiarsa. I jeszcze mam pytanie czy mikrofibry Kirkland 380g/m2 nadają się do do polerowania lakieru? Nie używałem jej nigdy. Jak się nie ma co się lubi to się nada ale ja poszukałbym czegoś grubszego.
mario704 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 rules122, jak masz czas i wypierzesz tri colora to wosk możesz nakładać czarną stroną tylko po co jak za 6 zl kupisz aplikator i zrobisz wszystko na raz
rules122 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Oczywiście że kupie tylko chciałem się upewnić
Tomek WRO Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2015 Szukam mocniejszej kombinacji od futra na rotacji z #105. MF na DA z FG400 będzie mocniejsze? Wiem, że #105 jest mocniejsze niż FG400 ale megsa mam końcówkę i będę musiał walczyć z FG400. Ktoś podrzuci link do tematu o mocnych pastach? Nie mogę znaleźć.
spons Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Barka, muszisz albo zapytać lakiernika lub sprawdzić kartę lakieru po jakim czasie uzyskuje on pełną twardość.
matraxo Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Koledzy, kupiłem scratch-shield-regulowany-grit-guard, dwa wiaderka 10l z Obi, regulacja nóżek jest ale nie do końca wchodzi po obwodzie. Wyciąć jeden obwód zeby weszło?
dam18 Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Mieliście rację po ręcznym myciu kropelki wrocily.
Moderator krd Opublikowano 8 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 matraxo, wyciąć albo kupić nieco większe wiaderka z Castoramy gdzie ponoć wchodzi bez problemów.
Michael MSTP Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Ja mam z Leroya wiadro i jest ok
piotrCar Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Witam. Chciałem kupić polerkę Meguiar's Dual Action G220, jednak nigdzie nie mogę jej znaleźć. Może dystrybutor wycofał z obiegu. Co polecacie zamiast niej? Jestem początkujący, a przeczytałem o niej same dobre opinie. Pozdrawiam [mod=bienek]Tematów o polerkach na forum jest u nas pod dostatkiem wystarczy poszukać. Zobacz ofertę firm Lare lub Krauss[/mod]
Rekomendowane odpowiedzi