Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego użyć do czyszczenia elementów ze skaju czy innego tworzywa sztucznego (nie wiem co to dokładnie jest) w boczkach w e46.

Apc nieładnie cyclone czy colourlock lock strony cleaner.

Pytanko nr 2 co nakładać po wyczyszczeniu skory strongiem i zaimpregnowaniu LV w celu jej zmiękczenia? Czy te dwa preparaty wystarczą?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jak użyć Micro-Restore do czyszczenia padów i aplikatorów. Pytam gdyż jeszcze tego płynu nie kupiłem a chciałbym wiedzieć w jaki sposób go użyć zanim zdecyduję się na proszki z Lake Country

• Moderator
Opublikowano

piszczek, proszek z LC sypiesz do miski, nalewasz bardzo ciepłej wody, wrzucasz pady (zamaczasz) i zostawiasz na kwadransik. Po tym czasie robisz im szybkie tarcie w ręku i wrzucasz do pralki. Micro Restora lejesz do pralki zgodnie z instrukcją (1-2 miarki) i odpalasz pranie.

Ogólnie jeśli kiedyś robiłeś już sobie jakieś pranie to ogarniesz temat ;)

Opublikowano
piszczek, proszek z LC sypiesz do miski, nalewasz bardzo ciepłej wody, wrzucasz pady (zamaczasz) i zostawiasz na kwadransik. Po tym czasie robisz im szybkie tarcie w ręku i wrzucasz do pralki.

w tym miejscu ja przepłukuję prysznicem i suszę :)

Opublikowano

ale płyn będzie chyba bardziej ekonomiczny. paczka proszku kosztuje aż dyszkę. ktoś porównał?

• Moderator
Opublikowano

Ale jak i tak jest do uprawia góra fibr po polerowanie i trzeba je upraw to czemu nie wrzucić do pralki tez padów? :o

Saszetka LC nie jest jednorazowa. Mnie starcza na 2 - 3 namoczenia padów / aplikator.

I wydawało mi się ze te saszetki są tańsze :o

Opublikowano

Planuje użyć Megs UC potem Megs Ultimate Polish a na końcu Dodo Juice Purple Haze-wszystko ręcznie. Do Megs UC użyje Tricolor a co z pozostałymi środkami? też tricolorem nakładać? 1 wystarczy czy trzeba 3? A jeśli 1 wystraczy to czy po każdym środku trzeba prać aplikator?

• Moderator
Opublikowano

Megs UC - twarda strona tricolora

Megs Ultimate Polish - miękka strona tricolora

Dodo Juice Purple Haze - musisz dokupić sobie za kilka złotych, aplikator do wosku

I w ten sposób masz tylko jedno pranie pod koniec pracy ;)

Opublikowano

Eryczek, Najtaniej u jednego partnera to 6 zł, u reszty cena wyższa. Mi też starcza na 3 prania w misce z ok 6 dużymi padami i kilkoma małymi. Fibry też da radę nimi wyprać. :good:

Opublikowano

Ok a możesz podać jakiś dobry aplikator do ww wosku? Bo tyle ich jest że :dontknow:

I jeszcze mam pytanie czy mikrofibry Kirkland 380g/m2 nadają się do do polerowania lakieru?

Opublikowano
paczka proszku kosztuje aż dyszkę

u dystrybutora (detailershop) jest po 5.99 :dontknow:

mi saszetka wystarcza na 2-3 razy ;)

Eryczek, ja pranie fibr robię raz na miesiąc - dwa, jak napełnie wielki pojemnik, pady piorę od razu po użyciu ;)

• Moderator
Opublikowano
Ok a możesz podać jakiś dobry aplikator do ww wosku?

Zobacz co ma sklep w którym będziesz robił zakupy i bierz co mają. Przyzwoity aplikator to koszt 5-8 zł. Taki "standard" to żółty aplikator Meguiarsa.

I jeszcze mam pytanie czy mikrofibry Kirkland 380g/m2 nadają się do do polerowania lakieru?

Nie używałem jej nigdy. Jak się nie ma co się lubi to się nada ale ja poszukałbym czegoś grubszego.

Opublikowano

rules122, jak masz czas i wypierzesz tri colora to wosk możesz nakładać czarną stroną :good: tylko po co jak za 6 zl kupisz aplikator i zrobisz wszystko na raz

Opublikowano

Szukam mocniejszej kombinacji od futra na rotacji z #105.

MF na DA z FG400 będzie mocniejsze?

Wiem, że #105 jest mocniejsze niż FG400 ale megsa mam końcówkę i będę musiał walczyć z FG400.

Ktoś podrzuci link do tematu o mocnych pastach? Nie mogę znaleźć.

Opublikowano

Koledzy, kupiłem scratch-shield-regulowany-grit-guard, dwa wiaderka 10l z Obi, regulacja nóżek jest ale nie do końca wchodzi po obwodzie. Wyciąć jeden obwód zeby weszło?

• Moderator
Opublikowano

matraxo, wyciąć albo kupić nieco większe wiaderka z Castoramy gdzie ponoć wchodzi bez problemów.

Opublikowano

Witam. Chciałem kupić polerkę Meguiar's Dual Action G220, jednak nigdzie nie mogę jej znaleźć. Może dystrybutor wycofał z obiegu. Co polecacie zamiast niej? Jestem początkujący, a przeczytałem o niej same dobre opinie. Pozdrawiam

[mod=bienek]Tematów o polerkach na forum jest u nas pod dostatkiem wystarczy poszukać. Zobacz ofertę firm Lare lub Krauss[/mod]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.